İlgili Yazılar

Google basın günü haberleri

larweda

Bugün Google Press Day adında bir basın toplantıları zinciri düzenledi. Webcast'i ve programı burada, (şu an hala devam ediyor). İzleyen bir arkadaşın yorumları ve özetleri de burada.

Benim özetlemek istediğim, bugün yapılan 4 yeni duyuru var:

Google Summer of Code 2008 başladı!

anonim

Geçtiğimiz üç yıl boyunca açık kaynak dünyasında ağırlığı artan ve 90 ülkeden 2000 kadar programcının gözetiminde 1500 öğrencinin yarattığı ürünleri yazılım dünyasına bağışlayan Google Summer of Code 2008 başladı!

Microsoft vs. Linux

Soulblighter

Google'da en çok aranan kelimeleri karşılaştıran "Google Fight" sitesinin sonuçlarına göre Google'da "Linux" kelimesi, "Microsoft" kelimesinden daha çok aranmış. :) Tam sonuçlar ise http://www.googlefight.com adresinde.

Google Urchin

cbc

Google bünyesindeki Urchin ağacı sonunda meyvesini verdi. Google Analytics adındaki bu Google servisi temelde bir ziyaretçi sayacı. Google'ın dünyayı ele geçirmesine yardımcı olacak bu araç web sitenizin nereleri daha çok ziyaret ediliyor, nerelerden ziyaretçiler geliyor gibi verileri toparlamanıza yardımcı oluyor hatta aynı anda Google da toplamış oluyor.

Kullanmaya başlamak için sitesine giriş yapıp ürettiği kodu kendi sayfalarınıza eklemeniz gerekiyor.

Dünyanın bütün webcamlerini getirin!

sundance

Küçük bir Google hack daha. Birisi çıkmış ve Google searchlerle bulabildiği bütün serbest erişim webcamleri bir harita üzerinde toplamış

Google, Geo-location, delicious gibi bir çok servisi biraraya getirmesi açısından ilginç. Sitede yazdığına göre bu kadar kamera arasında pr0n kameralar da süpriz yumurtaymış, ben görmedim, bilmiyorum.

İşyerinde bayık bir gün mü, canınız iş yapmak istemiyor mu? Buyrun takılın