LKD 3. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği

0
madness
Linux Kullanıcıları Derneği, 3. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği'ni 13-16 Mayıs 2004 tarihlerinde Ankara Milli Kütüphane'de düzenliyor.

Şenliğimize gerek kamudan, gerekse özel sektörden, yurdun dört bir yanından katılım bekliyoruz.

Yakında şenlik ile ilgili son gelişmeleri http://senlik.linux.org.tr adresimizden takip edebileceksiniz.
Yaptığımız her etkinlikte olduğu gibi, bu etkinliği de gönüllü penguenler olarak gerçekleştireceğiz. Teknik herhangi bir bilgi gerektirmeyen organizasyon çalışmalarına katkı verecek gönüllülere gereksinmemiz var. Siz de elbirliğiyle gerçekleştireceğimiz "Linux ve Özgür Yazılım Şenliği"nin bir parçası olmak istiyorsanız, etkinlik@linux.org.tr adresine e-postalarınızı bekliyoruz.

Şenlikte görüşmek üzere!

Saygılarımızla,

Linux Kullanıcıları Derneği
Etkinlik Çalışma Grubu

İlgili Yazılar

7 Kasım 2008 Dünya Plone Günü

coskung

Plone özgür yazılımının yaygınlaştırılması için 7 Kasım “Dünya Plone Günü” ilan edildi ve o günde dünyanın dört bir yanında Plone’u tanıtma ve yaygınlaştırma amacıyla seminerler düzenleniyor. Bu etkinliklerin Türkiye ayağında Linux Kullanıcıları Derneği, Bilgi Üniversitesi’nin ev sahipliğinde ve Internet Teknolojileri Derneği’nin katkılarıyla herkesin katılımına açık bir seminer düzenliyor.

'Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2009' ve 'Linux ve Özgür Yazılım Şenliği'

butch

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri bölümünün 2003 yılından beri düzenlediği "Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri" ile Linux Kullanıcıları Derneği'nin 2002 yılından beri düzenlediği "Linux ve Özgür Yazılım Şenliği" 17-18 Nisan 2009 tarihlerinde tek çatı altında, İstanbul Bilgi Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

Program vs. hakkında detayları yakında her iki etkinliğin web sitelerinde duyurulacak. Etkinliğin bu yıl konuk edeceği önemli isimler arasında Douglas Crockford (Yahoo!) ve Jonathan Conradt (Google Chrome) bulunuyor. 2009 yılının en önemli buluşmasını şimdiden takvimlerinize işaretleyin.

"Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri" web sitesi
"Linux ve Özgür Yazılım Şenliği" web sitesi

Haliç Üniversitesi Linux Semineri

hsahbal

Haliç Üniversitesi Haliç Yerleşkesi'nde 31 Mart Pazartesi günü 15:00-17:00 arasında Enver Altın tarafından "Linux ve Özgür Yazılıma Giriş" konulu seminer verilecektir.

Biltek 2005 için Geri Sayım Başladı

FZ

Avrupa'nın en önemli bilişim platformu olması hedeflenen Biltek 2005, ülkelerin bilgi toplumu olabilme yolunda izledikleri metodların tartışılacağı ve karşılaştırılacağı, yaşanan ve yaşanabilecek sorunlara karşı çözüm yollarının belirleneceği, bilişimin en önemli unsuru olan yazılım teknolojilerinin her yönüyle ele alınacağı ve tüm Avrupa ülkelerinden karar verici mekanizmaların, bürokrat, teknokrat, akademisyen ve siyasilerin katılacağı bilimsel bir kongre olmayı hedeflemektedir.

TBD (Türkiye Bilişim Derneği) tarafından düzenlenen BİLTEK2005'in bu seneki ana teması Yazılım olarak belirlenmiştir. Bilişim teknolojilerindeki ilerlemelerle birlikte, yeni programlama değerler dizisi, yeni yazılım araçları ve yazılım geliştirme ortamları hızla geliştirilmektedir. Bu toplantıda, bir yandan araştırmacıların orijinal çalışmaları akademik oturumlarda tartışılırken, diğer yandan, yazılımın ekonomik boyutları, standartları, açık kaynak kodlu sistemler, e-Dönüşüm alt-yapısı ve sorunları özel sektör ve kamu kurum/kuruluşlarının yetkililerince paneller ve açık oturum platformlarında masaya yatırılacaktır.

Linux Semineri : OpenBSD İşletim Sistemi

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Çarşamba günü Ankara'da saat 18:30'da OpenBSD işletim sisteminin tanıtıldığı bir seminer düzenliyor. Özgür, işlevsel ve güvenli bir BSD tabanlı işletim sistemi olan OpenBSD, sağlam ve kararlı yapısıyla, internet güvenlik altyapısından, kritik sunuculara, gömülü uygulamalardan masaüstüne kadar pek çok alanda kullanılmaktadır. -Ayrıntılı Bilgi-