Kim Demiş Linux Daha Güvenli Diye

0
sametc
Burak diye bir arkadaşımız yazmış MS Windows'un GNU/Linux'tan daha guvenli olduğundan bahsediyor :) Hele ve hele son sözü "açık kaynak cazibesine kapılıp guvenliği bir kenara bırakmayın" beni güldürdü, yorumlarını ise size bırakıyorum: http://www.bcnetweb.com/linux/index.php?id=20

Görüşler

0
cayfer
Bana kalira o son cumle B. Yesilderya''nin gorusu degil. Zaten Network Assocs bu konuda bir uyarisi var.. diye baslamis cumlesine.

Aslinda NA hakli! Ornegin bugun yasanan MSSQL probleminin bas sorumlusu UNIX ve turevleri. Hatlarin bloke olmasina router''lar neden olmadi mi? Bu router''larin isletim sistemlerinin HEPSI bir cesit UNIX degil mi? Hep Bill Gates''e saldiriyorsunuz. D. Ritchie ile B. Kerninghan''in bu iste hic sucu yok mu?

Sahi, bu arada Win tabanli PC-Router yazilimi bilen var mi?
0
sametc
pardon cayfer hocam evet network associates in yorumu;)
0
oktay
Bunlara inanmayin dostlar. Verilen sayilar genelde su sekilde sisiriliyor.

Diyelim 'sendmail' de bir acik var. Adamlar basliyorlar Linux'de acik diyerekten
Redhat Sendmail acigi, Debian sendmail acigi, slackware sendmail acigi diyerek saymaya. Ayni acigin goruldugu linux surumunu ayrica tekrar sayiyorlar.
0
anonim
LinuX bir kernel arkadaşlar NA gördüğüm en büyük lamerlerden zaten o 309 açık kernel açığı mı? Hayır!

Yok xchat yok proftpd falan kimse windows üzerinde çalışan programların açık sayısını ( mirc,serv-u falan ) toplam windows açık sayısına eklemeyi düşündü mü?

Son 2-3 yılda Linux kernelinde bulunan toplam güvenlik açığı sayısı 9-10 u geçmez be :)
0
anonim
İki gündür Linux Slackware 8.1 ve Mandrake 9.0 versiyonlarını yüklüyorum ve test ediyorum. Ardından da win2000 yükledim. Kusura bakmayın ama performans söz konusu olduğunda linux win2000''le aşık atamaz. Ayrıca linux o kadar da güvenli değil çünkü http://neworder.box.sk adresinde sıklıkla linux güvenlik problemleri ile ilgili duyurular görüyorum(BSD linux dahil). Sonuçta linux ta insan yapısı değil mi? Niye bu kadar celalleniyorsunuz?
0
tongucyumruk
Şu anda yerde (yani ayağımın altında) Debian Woody çalıştıran bir makina firewall/pop3/imap/smtp/ssh/elog servisi verip bir yandan da webmin ve chroot ortamında mlDonkey ile çalışıyor... Hemen bağlanıp bakıyorum ssh ile:

Tacettin:~# uptime
16:13:40 up 15 days, 5:57, 1 user, load average: 0.21, 0.11, 0.02

Şimdi, bu makinanın 64MB Ram'i var, bir kısmı bozuk... Anakartında sakatlıklar HDD'de bad sector var... (Hdd 3.2GB onu da söyleyeyim). Şimdi bu makina 15 gündür tık demeden çalışıyor... (Bu sürenin 15 gün olmasının sebebi sistemi 15 gün önce kurmuş olmam) Şimdi, eğer bu makinaya win2k kurup tüm bu servisleri 0 downtime ile çalıştırabileceğini iddia eden varsa buyursun...

Güvenlik konusunda ise sadece birkaç haber aşağıya bakın diyor geçiyorum...

Not: BSD Linux yeni bir dağıtım mı? Çok merak ettim doğrusu kendisini.
0
anonim
bahis konusu distrolari ve w2k yi nasil test ettigini detaylandirirsan, fikir sahibi oluruz. performans lafi populer, ayni oranda da -tek basina kullanildiginda- birsey ifade etmeyen bir laf. yani rahatlikla bir tankin performansinin ferrariye oranla daha iyi oldugunu soyleyebilirsin, ama neye gore. BSD linux ise tongucyumruk'un yazdigi gibi yeni bir distro olmali, benimde haberim olmadi hic.

yuce tanrinin bir OS gondermesi dilegimle...
0
sundance
Yapmayın etmeyin ya! Böyle bir değerlendirme mi var allahaşkına! Hem de daha BSD ile Linux arasında ne fark olduğunu bilmeden, bence sen Slack veya Mandrake´de sunucu bile çalıştıramamışsındır, nerde kaldı performansları test etmek...
0
murat09
Performans testlerinde hangi kriterler gözönünde tutuluyor uzman değilim ama, hurdamızda Quantum Bigfoot 2.1 GB dev(5.25) bir HDD vardı, geçenlerde onu XP kurulu makinaya taktım, mevcut 20 GB 7200 RPM hdd sini çıkararak, GForce 2MX 256 Ram PIII 550 makinada bir derginin verdiği Gelecek Linux 2.0 CD sini kurdum o HDD ye. 20 Dakikada kurulum (genel yükleme) bitti, ilk ekran gelir gelmez bütün donanımları her şeyiyle (GeForce dahil) tanıdı, şakır şakır internete bağlandı. 3-4 saat dial up ile internette gezdim mozilla ile, ya olmaz böyle bişey canavar gibi hızlı geldi sayfalar, cache''de olmamasına rağmen! Ne hacklendim nede başka bir şey oldu, hemde default kurulumla :-) O HDD ye daha önce Windows yüklediğimde öyle bir ses geliyordu ki uçak kalkıyor sanırdınız. Ben ki o kadar acemiyim Linux ta, o hdd ki hurdada idi, şimdi bu hdd''ye üzerine server kurmayı düşünecek kadar düşündürdü beni. Güvenliği yeterli, üstelik hurda dediğimiz HDD yi sisteme geri kazandırdı. Hem bir de; neden kapı varken pencere kullanalım değil mi :-) Saygılar.
0
raistlinthewiz
walla performans kriterlerini çok merak ediyiroum..
acaba bu kriterlerin sistemin açılıp / kapanma hızımı?


ilginç bir yorumdu ama linux konusunda daha detaylı araştırma yapmanı tavsiye ederim
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

100.000 $ isteyen

anonim

$100.000`lık Hacking Yarışması.Korea Digital Works`un düzenlediği yarışma`da firmanın güvenlik programı olan WOKS tarafından korunan servera ilk erişim hakkı kazanan ve ismini sitenin index`ine yazan Hacker`a tam $100.000 ödül verilecek.

myspace.com'a Türkiye Kökenli Virüs Saldırısı

FZ

Dünyanın en çok ziyaret edilen ilk 10 web sitesinden myspace.com'da geçtiğimiz hafta büyük bir reklam skandalı yaşandı. Sayfanın reklamlarını gösteren sisteme sızan korsanlar, içinde Truva atı virüsü barındıran bir kodu ziyaretçilere göstermeyi başardı. Rus korsanların bir Türk sitesinin içine sızarak yönettiği operasyon sonucunda 2 milyona yakın kişinin bilgisayarına sızıldı.

Haberin devamı: Radikal

Zombie virüsü geri döndü

FZ

Korku filmi başlığı gibi göründüğüne bakmayın, tüm zamanların en karmaşık virüslerinden biri olan Zombie, geri döndü ve bu sefer daha da gelişmiş ve güçlenmiş.

Symantec`ten Peter Szor`un açıklamalarına göre Mistfall motorunu kullanan virüs, hafızada kendine 32 MB yer ayırıp, bulaşmaya çalıştığı programı "decompile" edebiliyor. Daha sonra program kodunun bir kısmını belirleyip iptal ediyor, kendini o bölgeye yerleştiriyor, veri referanslarını yeniden oluşturup, çalışabilir program dosyasını (.exe dosyayı) yeniden derliyor. Böylece ZombieMist, bulaştığı şeye dönüşmüş oluyor. Szor'un açıklamalarına göre böyle bir durumla ilk defa karşılaşılıyor.

IstSec - Istanbul Güvenlik Konferansı

onal

IstSec - Istanbul Güvenlik Konferansları- Türkiye’de eksikliği hissedilen ürün/teknoloji bağımsız güvenlik anlayışına katkı amacıyla düşünülmüş bir etkinlik serisidir.

IstSec etkinliklerinde konusunda uzman kişiler tarafından yapılacak uygulamalı sunumlar eşliğinde katılımcılar merak ettiği konulara cevap bulmakla kalmayıp uygulamalı olarak görebilecekler.

Yılda iki kere yapılması planlanan IstSec etkinliklerinin ilki Microsoft, RSA ve ADEO’nun sponsorluğunda Microsoft Türkiye ofisinde yapılacaktır.

Router Tasarlarken Dikkatli Olmak Lazım! ;-)

FZ

2003 yılının Mayıs ayında `University of Wisconsin - Madison´ ağ yöneticileri kampüsteki kamuya açık NTP (Network Time Protocol) zaman sunucusu bilgisayarın kaldıramayacağı kadar yoğun bir trafiğe maruz kaldığını saptadılar. Başlangıçta saniyede yüzbinlerce paketten oluşan bu trafiği DDoS (Distributed Denial of Service) saldırısı olarak algılayan ağ yöneticileri durumu inceleyince bunun böyle olmadığını gördüler.

Problemin pek çok organizasyonda bolca bulunan ucuz ve küçük bir router cihazdaki gömülü koddan kaynaklandığı tespit edildi ve üretici firma ile temas kurma çabaları başladı... Bu süreci çok güzel ve detaylı bir şekilde yansıtan teknik raporu tüm ilgililerin okumasında fayda var. Söz konusu süreç aynı zamanda üniversite sanayi işbirliğine dair güzel bir örnek.