Kim Demiş Linux Daha Güvenli Diye

0
sametc
Burak diye bir arkadaşımız yazmış MS Windows'un GNU/Linux'tan daha guvenli olduğundan bahsediyor :) Hele ve hele son sözü "açık kaynak cazibesine kapılıp guvenliği bir kenara bırakmayın" beni güldürdü, yorumlarını ise size bırakıyorum: http://www.bcnetweb.com/linux/index.php?id=20

Görüşler

0
cayfer
Bana kalira o son cumle B. Yesilderya''nin gorusu degil. Zaten Network Assocs bu konuda bir uyarisi var.. diye baslamis cumlesine.

Aslinda NA hakli! Ornegin bugun yasanan MSSQL probleminin bas sorumlusu UNIX ve turevleri. Hatlarin bloke olmasina router''lar neden olmadi mi? Bu router''larin isletim sistemlerinin HEPSI bir cesit UNIX degil mi? Hep Bill Gates''e saldiriyorsunuz. D. Ritchie ile B. Kerninghan''in bu iste hic sucu yok mu?

Sahi, bu arada Win tabanli PC-Router yazilimi bilen var mi?
0
sametc
pardon cayfer hocam evet network associates in yorumu;)
0
oktay
Bunlara inanmayin dostlar. Verilen sayilar genelde su sekilde sisiriliyor.

Diyelim 'sendmail' de bir acik var. Adamlar basliyorlar Linux'de acik diyerekten
Redhat Sendmail acigi, Debian sendmail acigi, slackware sendmail acigi diyerek saymaya. Ayni acigin goruldugu linux surumunu ayrica tekrar sayiyorlar.
0
anonim
LinuX bir kernel arkadaşlar NA gördüğüm en büyük lamerlerden zaten o 309 açık kernel açığı mı? Hayır!

Yok xchat yok proftpd falan kimse windows üzerinde çalışan programların açık sayısını ( mirc,serv-u falan ) toplam windows açık sayısına eklemeyi düşündü mü?

Son 2-3 yılda Linux kernelinde bulunan toplam güvenlik açığı sayısı 9-10 u geçmez be :)
0
anonim
İki gündür Linux Slackware 8.1 ve Mandrake 9.0 versiyonlarını yüklüyorum ve test ediyorum. Ardından da win2000 yükledim. Kusura bakmayın ama performans söz konusu olduğunda linux win2000''le aşık atamaz. Ayrıca linux o kadar da güvenli değil çünkü http://neworder.box.sk adresinde sıklıkla linux güvenlik problemleri ile ilgili duyurular görüyorum(BSD linux dahil). Sonuçta linux ta insan yapısı değil mi? Niye bu kadar celalleniyorsunuz?
0
tongucyumruk
Şu anda yerde (yani ayağımın altında) Debian Woody çalıştıran bir makina firewall/pop3/imap/smtp/ssh/elog servisi verip bir yandan da webmin ve chroot ortamında mlDonkey ile çalışıyor... Hemen bağlanıp bakıyorum ssh ile:

Tacettin:~# uptime
16:13:40 up 15 days, 5:57, 1 user, load average: 0.21, 0.11, 0.02

Şimdi, bu makinanın 64MB Ram'i var, bir kısmı bozuk... Anakartında sakatlıklar HDD'de bad sector var... (Hdd 3.2GB onu da söyleyeyim). Şimdi bu makina 15 gündür tık demeden çalışıyor... (Bu sürenin 15 gün olmasının sebebi sistemi 15 gün önce kurmuş olmam) Şimdi, eğer bu makinaya win2k kurup tüm bu servisleri 0 downtime ile çalıştırabileceğini iddia eden varsa buyursun...

Güvenlik konusunda ise sadece birkaç haber aşağıya bakın diyor geçiyorum...

Not: BSD Linux yeni bir dağıtım mı? Çok merak ettim doğrusu kendisini.
0
anonim
bahis konusu distrolari ve w2k yi nasil test ettigini detaylandirirsan, fikir sahibi oluruz. performans lafi populer, ayni oranda da -tek basina kullanildiginda- birsey ifade etmeyen bir laf. yani rahatlikla bir tankin performansinin ferrariye oranla daha iyi oldugunu soyleyebilirsin, ama neye gore. BSD linux ise tongucyumruk'un yazdigi gibi yeni bir distro olmali, benimde haberim olmadi hic.

yuce tanrinin bir OS gondermesi dilegimle...
0
sundance
Yapmayın etmeyin ya! Böyle bir değerlendirme mi var allahaşkına! Hem de daha BSD ile Linux arasında ne fark olduğunu bilmeden, bence sen Slack veya Mandrake´de sunucu bile çalıştıramamışsındır, nerde kaldı performansları test etmek...
0
murat09
Performans testlerinde hangi kriterler gözönünde tutuluyor uzman değilim ama, hurdamızda Quantum Bigfoot 2.1 GB dev(5.25) bir HDD vardı, geçenlerde onu XP kurulu makinaya taktım, mevcut 20 GB 7200 RPM hdd sini çıkararak, GForce 2MX 256 Ram PIII 550 makinada bir derginin verdiği Gelecek Linux 2.0 CD sini kurdum o HDD ye. 20 Dakikada kurulum (genel yükleme) bitti, ilk ekran gelir gelmez bütün donanımları her şeyiyle (GeForce dahil) tanıdı, şakır şakır internete bağlandı. 3-4 saat dial up ile internette gezdim mozilla ile, ya olmaz böyle bişey canavar gibi hızlı geldi sayfalar, cache''de olmamasına rağmen! Ne hacklendim nede başka bir şey oldu, hemde default kurulumla :-) O HDD ye daha önce Windows yüklediğimde öyle bir ses geliyordu ki uçak kalkıyor sanırdınız. Ben ki o kadar acemiyim Linux ta, o hdd ki hurdada idi, şimdi bu hdd''ye üzerine server kurmayı düşünecek kadar düşündürdü beni. Güvenliği yeterli, üstelik hurda dediğimiz HDD yi sisteme geri kazandırdı. Hem bir de; neden kapı varken pencere kullanalım değil mi :-) Saygılar.
0
raistlinthewiz
walla performans kriterlerini çok merak ediyiroum..
acaba bu kriterlerin sistemin açılıp / kapanma hızımı?


ilginç bir yorumdu ama linux konusunda daha detaylı araştırma yapmanı tavsiye ederim
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Balçanakları: Saldırılar, Araçlar ve Vakalar

FZ

Bir balçanağı (honeypot) kurmanın bilinen faydalarının yanı sıra "orada neler olup bittiğini" sürekli takip edebilmenizi de sağlar. Her ne kadar bir güvenlik duvarının dışına bir de ağ IDS'i (Intrusion Detection System - Saldırı Tespit Sistemi) kurduğunuzda pek çok uyarı alacak olsanız da bir arıkovanı size çok daha detaylı ve ileriye yönelik bilgi verecektir.

Örnek bir kurulum ve ardından yapılan araştırma sonucunda gigabytlerca ağ trafiği çıktısı elde edilmiş, veritabanları uyarılarla dolmuş ve yığınla "rootkit" ve "exploit-pack" koleksiyonları toplanmıştır.

Bu makalede basit bir dil ile saldırıya maruz bırakılan GNU/Linux yüklü arıkovanından elde edilen sonuçlar özetlenmiştir. Söz konusu bilgisayar çok kısa sürede düzinelerce denial-of-service, sistem açıkları tarama, ve Romanyalı hackerlara IRC üzerinden bilgi verme ve benzeri exploit saldırılarına maruz kalmıştır.

ISCTurkey Uluslararası Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji Konferansı

anonim

"GELECEĞİNİ KORU"

Telekomünikasyon Kurumu, Gazi Üniversitesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi tarafından düzenlenen ISCTURKEY (Information Security and Cryptology Conference) bu yıl "Geleceğini koru!" sloganı ve "Mobil / Elektronik İmza" ana temasıyla 13-14 Aralık tarihlerinde Ankara Sheraton Hotel & Convention Center'da.

Opera 7.53 ve öncesi versiyonlarda güvenlik açıkları tesbit edildi

ttk

Opera web tarayıcısının 7.53 ve öncesi versiyonlarında, Linux, Mac ve Windows platformlarında tehlikeli güvenlik açıkları tesbit edildi.

Kullanıcının makinasındaki dosya ve klasörlere okuma hakkı ile erişim, Opera ile alınmış maillerine erişim, kullanıcıya ait cookie'lerin çalınabilmesi, adres yanıltması ve kullanıcının daha önce girdiği adreslerin tesbit edilebilmesi bu açıklardan bazıları imiş. Açığı tesbit edenler ilgili yerleri bilgilendirmişler ve Opera web tarayıcısının açıkları giderilmiş 7.54 numaralı versiyonu indirilmek üzere sitesine konulmuş. Bu programı tercih edenlerin yeni versiyonu indirmeleri faydalarına olacaktır.

Orijinal haber için adres : http://www.net-security.org/vuln.php?id=3625

Bilişim Guvenliği Günleri İstanbul 2010

anonim

Tarih: 2 Haziran Çarşamba
Yer: Grand Cevahir Oteli

Katılım için web sayfasından kayıt gerekiyor.

www.bilisimguvenligigunleri.com

Big Brother Is Watching You

metalyric

Uyarı: Aşağıdaki haberin yazarı, daha sonra "haberdeki bilgisayara el konulduğunun gözünden kaçtığını" belirterek haberin geri çekilmesini talep etmiştir. Malesef bu habere yorum yapan okurlarımıza olan sorumluluğumuz yüzünden böyle bir şey yapamıyoruz. Lütfen haberi bunun bilinciyle okuyun.