Kim Demiş Linux Daha Güvenli Diye

0
sametc
Burak diye bir arkadaşımız yazmış MS Windows'un GNU/Linux'tan daha guvenli olduğundan bahsediyor :) Hele ve hele son sözü "açık kaynak cazibesine kapılıp guvenliği bir kenara bırakmayın" beni güldürdü, yorumlarını ise size bırakıyorum: http://www.bcnetweb.com/linux/index.php?id=20

Görüşler

0
cayfer
Bana kalira o son cumle B. Yesilderya''nin gorusu degil. Zaten Network Assocs bu konuda bir uyarisi var.. diye baslamis cumlesine.

Aslinda NA hakli! Ornegin bugun yasanan MSSQL probleminin bas sorumlusu UNIX ve turevleri. Hatlarin bloke olmasina router''lar neden olmadi mi? Bu router''larin isletim sistemlerinin HEPSI bir cesit UNIX degil mi? Hep Bill Gates''e saldiriyorsunuz. D. Ritchie ile B. Kerninghan''in bu iste hic sucu yok mu?

Sahi, bu arada Win tabanli PC-Router yazilimi bilen var mi?
0
sametc
pardon cayfer hocam evet network associates in yorumu;)
0
oktay
Bunlara inanmayin dostlar. Verilen sayilar genelde su sekilde sisiriliyor.

Diyelim 'sendmail' de bir acik var. Adamlar basliyorlar Linux'de acik diyerekten
Redhat Sendmail acigi, Debian sendmail acigi, slackware sendmail acigi diyerek saymaya. Ayni acigin goruldugu linux surumunu ayrica tekrar sayiyorlar.
0
anonim
LinuX bir kernel arkadaşlar NA gördüğüm en büyük lamerlerden zaten o 309 açık kernel açığı mı? Hayır!

Yok xchat yok proftpd falan kimse windows üzerinde çalışan programların açık sayısını ( mirc,serv-u falan ) toplam windows açık sayısına eklemeyi düşündü mü?

Son 2-3 yılda Linux kernelinde bulunan toplam güvenlik açığı sayısı 9-10 u geçmez be :)
0
anonim
İki gündür Linux Slackware 8.1 ve Mandrake 9.0 versiyonlarını yüklüyorum ve test ediyorum. Ardından da win2000 yükledim. Kusura bakmayın ama performans söz konusu olduğunda linux win2000''le aşık atamaz. Ayrıca linux o kadar da güvenli değil çünkü http://neworder.box.sk adresinde sıklıkla linux güvenlik problemleri ile ilgili duyurular görüyorum(BSD linux dahil). Sonuçta linux ta insan yapısı değil mi? Niye bu kadar celalleniyorsunuz?
0
tongucyumruk
Şu anda yerde (yani ayağımın altında) Debian Woody çalıştıran bir makina firewall/pop3/imap/smtp/ssh/elog servisi verip bir yandan da webmin ve chroot ortamında mlDonkey ile çalışıyor... Hemen bağlanıp bakıyorum ssh ile:

Tacettin:~# uptime
16:13:40 up 15 days, 5:57, 1 user, load average: 0.21, 0.11, 0.02

Şimdi, bu makinanın 64MB Ram'i var, bir kısmı bozuk... Anakartında sakatlıklar HDD'de bad sector var... (Hdd 3.2GB onu da söyleyeyim). Şimdi bu makina 15 gündür tık demeden çalışıyor... (Bu sürenin 15 gün olmasının sebebi sistemi 15 gün önce kurmuş olmam) Şimdi, eğer bu makinaya win2k kurup tüm bu servisleri 0 downtime ile çalıştırabileceğini iddia eden varsa buyursun...

Güvenlik konusunda ise sadece birkaç haber aşağıya bakın diyor geçiyorum...

Not: BSD Linux yeni bir dağıtım mı? Çok merak ettim doğrusu kendisini.
0
anonim
bahis konusu distrolari ve w2k yi nasil test ettigini detaylandirirsan, fikir sahibi oluruz. performans lafi populer, ayni oranda da -tek basina kullanildiginda- birsey ifade etmeyen bir laf. yani rahatlikla bir tankin performansinin ferrariye oranla daha iyi oldugunu soyleyebilirsin, ama neye gore. BSD linux ise tongucyumruk'un yazdigi gibi yeni bir distro olmali, benimde haberim olmadi hic.

yuce tanrinin bir OS gondermesi dilegimle...
0
sundance
Yapmayın etmeyin ya! Böyle bir değerlendirme mi var allahaşkına! Hem de daha BSD ile Linux arasında ne fark olduğunu bilmeden, bence sen Slack veya Mandrake´de sunucu bile çalıştıramamışsındır, nerde kaldı performansları test etmek...
0
murat09
Performans testlerinde hangi kriterler gözönünde tutuluyor uzman değilim ama, hurdamızda Quantum Bigfoot 2.1 GB dev(5.25) bir HDD vardı, geçenlerde onu XP kurulu makinaya taktım, mevcut 20 GB 7200 RPM hdd sini çıkararak, GForce 2MX 256 Ram PIII 550 makinada bir derginin verdiği Gelecek Linux 2.0 CD sini kurdum o HDD ye. 20 Dakikada kurulum (genel yükleme) bitti, ilk ekran gelir gelmez bütün donanımları her şeyiyle (GeForce dahil) tanıdı, şakır şakır internete bağlandı. 3-4 saat dial up ile internette gezdim mozilla ile, ya olmaz böyle bişey canavar gibi hızlı geldi sayfalar, cache''de olmamasına rağmen! Ne hacklendim nede başka bir şey oldu, hemde default kurulumla :-) O HDD ye daha önce Windows yüklediğimde öyle bir ses geliyordu ki uçak kalkıyor sanırdınız. Ben ki o kadar acemiyim Linux ta, o hdd ki hurdada idi, şimdi bu hdd''ye üzerine server kurmayı düşünecek kadar düşündürdü beni. Güvenliği yeterli, üstelik hurda dediğimiz HDD yi sisteme geri kazandırdı. Hem bir de; neden kapı varken pencere kullanalım değil mi :-) Saygılar.
0
raistlinthewiz
walla performans kriterlerini çok merak ediyiroum..
acaba bu kriterlerin sistemin açılıp / kapanma hızımı?


ilginç bir yorumdu ama linux konusunda daha detaylı araştırma yapmanı tavsiye ederim
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

NetSec Topluluğu Ankara Buluşması - 7 Kasım 2010

anonim

7 Kasım’da Labris Teknoloji sponsorluğunda, Ankara EMO’nun ev sahipliğinde Ankara’lı NetSec üyeleriyle bir buluşma toplantısı düzenliyoruz. Vakti olan ve bu güvenlik dünyasının insanları nasıl şeylermiş diye merak eden tüm herkes davetlidir.

FBI Güvenlik Birimine Yeni Başkan

sundance

Security Focus haberine göre FBI geçtiğimiz günlerde Milli Network Yapısı Koruma Merkezi`ne (NIPC) yeni bir başkan seçti...
Temel olarak ülke çıkarlarına yönelik network saldırılarını, hack denemelerini engellemekle görevli bölümün başına getirilen Ronald Dick, bir anlamda FBI`ın ikinci başı oluyor

Bizde mi ne oluyor ? Milli Ateş Duvarı projemiz var ya, daha ne olsun :)

LKD listeleri yeniden düzenleniyor

rootshell

Linux.org.tr´da Mustafa Akgül hocamızın imzasıyla yayınlanan açıklamaya göre LKD listeleri çıkan bir problem yüzünden yeniden oluşturulmuştur, eski üyeler ve yenileri lütfen müdüriyete ;)

Rootshell´e not: Lütfen bir dahaki sefere metni aldığın yerin urlini yazarsan, haberine müdahale etmek zorunda kalmayız.

Güvenlik, Paranoya ve ICAT

FZ

Eğer bilgisayar kullanıyorsanız ve güvenlik kavramı size basit bir kelimeden daha fazlasını ifade ediyorsa o halde biraz sonra bahsedeceğim siteye bakmak zorundasınız!

ICAT Metabase isimli bu Internet sitesi en son 2 Ağustos 2001 tarihinde güncellenmiş olup bilgisayar yazılımları ve donanımları ile ilgili 2680 kadar "zayıf, saldırılabilir" noktanın çok detaylı ve spesifik kategorilendirilmiş bir veritabanını içeriyor.

Google'dan güvenli iletişim için yeni bir adım: Anahtar Şeffaflığı Sistemi

tongucyumruk

Tam da WhatsApp'ın kullanıcıların şifreleme anahtarlarını değiştirmesinin bir güvenlik açığı oluşturup oluşturmadığının tartışıldığı şu günlerde Google sanki önceden durumun kokusunu almış gibi kullanıcıların anahtarlarını ve anahtar geçmişlerini doğrulamayı sağlayacak Anahtar Şeffaflığı (Key Transparency) aracını duyurdu.

Anahtar Şeffaflığı sunucu/istemci modeli ile çalışan bir anahtar...