2003 yılının Mayıs ayında `University of Wisconsin - Madison´ ağ yöneticileri kampüsteki kamuya açık NTP (Network Time Protocol) zaman sunucusu bilgisayarın kaldıramayacağı kadar yoğun bir trafiğe maruz kaldığını saptadılar. Başlangıçta saniyede yüzbinlerce paketten oluşan bu trafiği DDoS (Distributed Denial of Service) saldırısı olarak algılayan ağ yöneticileri durumu inceleyince bunun böyle olmadığını gördüler.
Problemin pek çok organizasyonda bolca bulunan ucuz ve küçük bir router cihazdaki gömülü koddan kaynaklandığı tespit edildi ve üretici firma ile temas kurma çabaları başladı... Bu süreci çok güzel ve detaylı bir şekilde yansıtan
teknik raporu tüm ilgililerin okumasında fayda var. Söz konusu süreç aynı zamanda üniversite sanayi işbirliğine dair güzel bir örnek.
Aslinda NA hakli! Ornegin bugun yasanan MSSQL probleminin bas sorumlusu UNIX ve turevleri. Hatlarin bloke olmasina router''lar neden olmadi mi? Bu router''larin isletim sistemlerinin HEPSI bir cesit UNIX degil mi? Hep Bill Gates''e saldiriyorsunuz. D. Ritchie ile B. Kerninghan''in bu iste hic sucu yok mu?
Sahi, bu arada Win tabanli PC-Router yazilimi bilen var mi?