Kim Demiş Linux Daha Güvenli Diye

0
sametc
Burak diye bir arkadaşımız yazmış MS Windows'un GNU/Linux'tan daha guvenli olduğundan bahsediyor :) Hele ve hele son sözü "açık kaynak cazibesine kapılıp guvenliği bir kenara bırakmayın" beni güldürdü, yorumlarını ise size bırakıyorum: http://www.bcnetweb.com/linux/index.php?id=20

Görüşler

0
cayfer
Bana kalira o son cumle B. Yesilderya''nin gorusu degil. Zaten Network Assocs bu konuda bir uyarisi var.. diye baslamis cumlesine.

Aslinda NA hakli! Ornegin bugun yasanan MSSQL probleminin bas sorumlusu UNIX ve turevleri. Hatlarin bloke olmasina router''lar neden olmadi mi? Bu router''larin isletim sistemlerinin HEPSI bir cesit UNIX degil mi? Hep Bill Gates''e saldiriyorsunuz. D. Ritchie ile B. Kerninghan''in bu iste hic sucu yok mu?

Sahi, bu arada Win tabanli PC-Router yazilimi bilen var mi?
0
sametc
pardon cayfer hocam evet network associates in yorumu;)
0
oktay
Bunlara inanmayin dostlar. Verilen sayilar genelde su sekilde sisiriliyor.

Diyelim 'sendmail' de bir acik var. Adamlar basliyorlar Linux'de acik diyerekten
Redhat Sendmail acigi, Debian sendmail acigi, slackware sendmail acigi diyerek saymaya. Ayni acigin goruldugu linux surumunu ayrica tekrar sayiyorlar.
0
anonim
LinuX bir kernel arkadaşlar NA gördüğüm en büyük lamerlerden zaten o 309 açık kernel açığı mı? Hayır!

Yok xchat yok proftpd falan kimse windows üzerinde çalışan programların açık sayısını ( mirc,serv-u falan ) toplam windows açık sayısına eklemeyi düşündü mü?

Son 2-3 yılda Linux kernelinde bulunan toplam güvenlik açığı sayısı 9-10 u geçmez be :)
0
anonim
İki gündür Linux Slackware 8.1 ve Mandrake 9.0 versiyonlarını yüklüyorum ve test ediyorum. Ardından da win2000 yükledim. Kusura bakmayın ama performans söz konusu olduğunda linux win2000''le aşık atamaz. Ayrıca linux o kadar da güvenli değil çünkü http://neworder.box.sk adresinde sıklıkla linux güvenlik problemleri ile ilgili duyurular görüyorum(BSD linux dahil). Sonuçta linux ta insan yapısı değil mi? Niye bu kadar celalleniyorsunuz?
0
tongucyumruk
Şu anda yerde (yani ayağımın altında) Debian Woody çalıştıran bir makina firewall/pop3/imap/smtp/ssh/elog servisi verip bir yandan da webmin ve chroot ortamında mlDonkey ile çalışıyor... Hemen bağlanıp bakıyorum ssh ile:

Tacettin:~# uptime
16:13:40 up 15 days, 5:57, 1 user, load average: 0.21, 0.11, 0.02

Şimdi, bu makinanın 64MB Ram'i var, bir kısmı bozuk... Anakartında sakatlıklar HDD'de bad sector var... (Hdd 3.2GB onu da söyleyeyim). Şimdi bu makina 15 gündür tık demeden çalışıyor... (Bu sürenin 15 gün olmasının sebebi sistemi 15 gün önce kurmuş olmam) Şimdi, eğer bu makinaya win2k kurup tüm bu servisleri 0 downtime ile çalıştırabileceğini iddia eden varsa buyursun...

Güvenlik konusunda ise sadece birkaç haber aşağıya bakın diyor geçiyorum...

Not: BSD Linux yeni bir dağıtım mı? Çok merak ettim doğrusu kendisini.
0
anonim
bahis konusu distrolari ve w2k yi nasil test ettigini detaylandirirsan, fikir sahibi oluruz. performans lafi populer, ayni oranda da -tek basina kullanildiginda- birsey ifade etmeyen bir laf. yani rahatlikla bir tankin performansinin ferrariye oranla daha iyi oldugunu soyleyebilirsin, ama neye gore. BSD linux ise tongucyumruk'un yazdigi gibi yeni bir distro olmali, benimde haberim olmadi hic.

yuce tanrinin bir OS gondermesi dilegimle...
0
sundance
Yapmayın etmeyin ya! Böyle bir değerlendirme mi var allahaşkına! Hem de daha BSD ile Linux arasında ne fark olduğunu bilmeden, bence sen Slack veya Mandrake´de sunucu bile çalıştıramamışsındır, nerde kaldı performansları test etmek...
0
murat09
Performans testlerinde hangi kriterler gözönünde tutuluyor uzman değilim ama, hurdamızda Quantum Bigfoot 2.1 GB dev(5.25) bir HDD vardı, geçenlerde onu XP kurulu makinaya taktım, mevcut 20 GB 7200 RPM hdd sini çıkararak, GForce 2MX 256 Ram PIII 550 makinada bir derginin verdiği Gelecek Linux 2.0 CD sini kurdum o HDD ye. 20 Dakikada kurulum (genel yükleme) bitti, ilk ekran gelir gelmez bütün donanımları her şeyiyle (GeForce dahil) tanıdı, şakır şakır internete bağlandı. 3-4 saat dial up ile internette gezdim mozilla ile, ya olmaz böyle bişey canavar gibi hızlı geldi sayfalar, cache''de olmamasına rağmen! Ne hacklendim nede başka bir şey oldu, hemde default kurulumla :-) O HDD ye daha önce Windows yüklediğimde öyle bir ses geliyordu ki uçak kalkıyor sanırdınız. Ben ki o kadar acemiyim Linux ta, o hdd ki hurdada idi, şimdi bu hdd''ye üzerine server kurmayı düşünecek kadar düşündürdü beni. Güvenliği yeterli, üstelik hurda dediğimiz HDD yi sisteme geri kazandırdı. Hem bir de; neden kapı varken pencere kullanalım değil mi :-) Saygılar.
0
raistlinthewiz
walla performans kriterlerini çok merak ediyiroum..
acaba bu kriterlerin sistemin açılıp / kapanma hızımı?


ilginç bir yorumdu ama linux konusunda daha detaylı araştırma yapmanı tavsiye ederim
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

JPEG lerde Virüs

redogre

Evet maalesef sonunda bu da yapıldı. McAfee sitesinde ki haberde yeni bulunan Perrun adlı virüsün jpeg uzantılı resim dosyalarını kullanarak bulaştığını yazıyor. Virüsün bulaşması için makinaya extractor'ının da bulaşmış olması gerekiyor. Ama bu olduktan sonra virüs tüm jpeglere bulaşıp yayılıyor.Perrun zararı olmayan bir virüs ama yakında takipçilerinin nasıl olabileceğini herkes tahmin edebilir herhalde.

Sevgili futursuz yazarınız Redogre de, 3 hafta önce ilk defa kurduğu Outlook Express programından açtığı bir jpeg ile Klez sahibi olmuştu. Artık resim dosyalarıda güvensiz olduğuna göre benim gibi rahat insanların da virüs korumasız günleri sona erdi galiba....

Security Portal

sundance

Güvenlikle ilgili en son haberlere anında erişmek mi istiyorsunuz ? Ya da bu konuda bilginizi arttırmak makaleler okumak mı ?

Security Portal.com bu iş için en ideal sitelerden biri. Dahası Windows makinanıza SecurityFocus Page indirip, çok daha dinamik olarak en son exploitlerden ve güncellemelerden haberdar olabilirsiniz.
Unutmayın herşey on dakika daha önce haberdar olabilmek için...

Yazılım Yalan Söyler Mi? Adobe Acrobat Reader Vakası

FZ

Language Blog isimli ve genellikle dilbilimcilerin yazdığı bir kolektif blog'da Adobe Acrobat Reader ile ilgili bir girdi dikkatimi çekti.

Yazara göre Acrobat Reader'in Preferences kısmına gelir ve JavaScript'i kaldırmaya çalışırsanız baktığınız belgede JavaScript kullanıldığına ve bu özellik kaldırılırsa düzgün görüntüleme yapılamayacağına dair bir uyarı geliyor. Blog girdisinin yazarı Acrobat Reader 6.0.3'ü Mac üzerinde kullanırken böyle bir deneme yaptığında benzer bir şeyle karşılaştığını ancak işin garibi söz konusu belgenin kendi hazırladığı ve LaTeX'ten PDF'ye dönüştürdüğü bir belge olduğunu dolayısı ile JavaScript filan içermediğini belirtiyor! Dolayısı ile programın yalan söylemesi söz konusu.

Belgelerde JavaScript kullanılmasının sebebi ise Remote Approach isimli bir şirketin PDF okunduğu zaman bunun okundu bilgisini Internet üzerinden başka bir yere iletecek bir sistem geliştirmiş olması. "Web bug"lardan sonra başımıza bir de bu çıktı ;-) Neyse ki Acrobat Reader'daki JavaScript uyarılara rağmen iptal edilebiliyor.

İşte size bir Linux virüsü..

skoylu

Almanya'dan bir arkadaş, ekte bir virüs yollamış. Basit bir ELF/x86 virüsü. Görünürde tek yaptığı, x86 ELF binary'lerine bulaşmak. Bu daha önceki kodlara benzemiyor, yani eski bir virüs değil.
Korunmak için virüs temizleyici filan almanız gerekmiyor. Sistemi root olarak kullanmayın ve executable dosyalarınıza kullanıcı için yazma hakkı vermeyin yeterli. Zaten hep yaptığımız da bu değil mi? Standart dağıtımlar tüm executable dosyaları böyle kuruyor. Size kalan sistemi root olarak kullanmamak sadece...
Bu arada virüsü inceliyorum derken sildim :( Yenisi elime geçince dileyenlere bir örnek yollarım..

NetSec Güvenlik Bülteni: Sayı 3

onal

Ağ güvenliği listesi (NetSec) üyeleri tarafından hazırlanan güvenlik bülteninin 3. sayısı çıktı. Buradan okuyabilirsiniz.