Kim Demiş Linux Daha Güvenli Diye

0
sametc
Burak diye bir arkadaşımız yazmış MS Windows'un GNU/Linux'tan daha guvenli olduğundan bahsediyor :) Hele ve hele son sözü "açık kaynak cazibesine kapılıp guvenliği bir kenara bırakmayın" beni güldürdü, yorumlarını ise size bırakıyorum: http://www.bcnetweb.com/linux/index.php?id=20

Görüşler

0
cayfer
Bana kalira o son cumle B. Yesilderya''nin gorusu degil. Zaten Network Assocs bu konuda bir uyarisi var.. diye baslamis cumlesine.

Aslinda NA hakli! Ornegin bugun yasanan MSSQL probleminin bas sorumlusu UNIX ve turevleri. Hatlarin bloke olmasina router''lar neden olmadi mi? Bu router''larin isletim sistemlerinin HEPSI bir cesit UNIX degil mi? Hep Bill Gates''e saldiriyorsunuz. D. Ritchie ile B. Kerninghan''in bu iste hic sucu yok mu?

Sahi, bu arada Win tabanli PC-Router yazilimi bilen var mi?
0
sametc
pardon cayfer hocam evet network associates in yorumu;)
0
oktay
Bunlara inanmayin dostlar. Verilen sayilar genelde su sekilde sisiriliyor.

Diyelim 'sendmail' de bir acik var. Adamlar basliyorlar Linux'de acik diyerekten
Redhat Sendmail acigi, Debian sendmail acigi, slackware sendmail acigi diyerek saymaya. Ayni acigin goruldugu linux surumunu ayrica tekrar sayiyorlar.
0
anonim
LinuX bir kernel arkadaşlar NA gördüğüm en büyük lamerlerden zaten o 309 açık kernel açığı mı? Hayır!

Yok xchat yok proftpd falan kimse windows üzerinde çalışan programların açık sayısını ( mirc,serv-u falan ) toplam windows açık sayısına eklemeyi düşündü mü?

Son 2-3 yılda Linux kernelinde bulunan toplam güvenlik açığı sayısı 9-10 u geçmez be :)
0
anonim
İki gündür Linux Slackware 8.1 ve Mandrake 9.0 versiyonlarını yüklüyorum ve test ediyorum. Ardından da win2000 yükledim. Kusura bakmayın ama performans söz konusu olduğunda linux win2000''le aşık atamaz. Ayrıca linux o kadar da güvenli değil çünkü http://neworder.box.sk adresinde sıklıkla linux güvenlik problemleri ile ilgili duyurular görüyorum(BSD linux dahil). Sonuçta linux ta insan yapısı değil mi? Niye bu kadar celalleniyorsunuz?
0
tongucyumruk
Şu anda yerde (yani ayağımın altında) Debian Woody çalıştıran bir makina firewall/pop3/imap/smtp/ssh/elog servisi verip bir yandan da webmin ve chroot ortamında mlDonkey ile çalışıyor... Hemen bağlanıp bakıyorum ssh ile:

Tacettin:~# uptime
16:13:40 up 15 days, 5:57, 1 user, load average: 0.21, 0.11, 0.02

Şimdi, bu makinanın 64MB Ram'i var, bir kısmı bozuk... Anakartında sakatlıklar HDD'de bad sector var... (Hdd 3.2GB onu da söyleyeyim). Şimdi bu makina 15 gündür tık demeden çalışıyor... (Bu sürenin 15 gün olmasının sebebi sistemi 15 gün önce kurmuş olmam) Şimdi, eğer bu makinaya win2k kurup tüm bu servisleri 0 downtime ile çalıştırabileceğini iddia eden varsa buyursun...

Güvenlik konusunda ise sadece birkaç haber aşağıya bakın diyor geçiyorum...

Not: BSD Linux yeni bir dağıtım mı? Çok merak ettim doğrusu kendisini.
0
anonim
bahis konusu distrolari ve w2k yi nasil test ettigini detaylandirirsan, fikir sahibi oluruz. performans lafi populer, ayni oranda da -tek basina kullanildiginda- birsey ifade etmeyen bir laf. yani rahatlikla bir tankin performansinin ferrariye oranla daha iyi oldugunu soyleyebilirsin, ama neye gore. BSD linux ise tongucyumruk'un yazdigi gibi yeni bir distro olmali, benimde haberim olmadi hic.

yuce tanrinin bir OS gondermesi dilegimle...
0
sundance
Yapmayın etmeyin ya! Böyle bir değerlendirme mi var allahaşkına! Hem de daha BSD ile Linux arasında ne fark olduğunu bilmeden, bence sen Slack veya Mandrake´de sunucu bile çalıştıramamışsındır, nerde kaldı performansları test etmek...
0
murat09
Performans testlerinde hangi kriterler gözönünde tutuluyor uzman değilim ama, hurdamızda Quantum Bigfoot 2.1 GB dev(5.25) bir HDD vardı, geçenlerde onu XP kurulu makinaya taktım, mevcut 20 GB 7200 RPM hdd sini çıkararak, GForce 2MX 256 Ram PIII 550 makinada bir derginin verdiği Gelecek Linux 2.0 CD sini kurdum o HDD ye. 20 Dakikada kurulum (genel yükleme) bitti, ilk ekran gelir gelmez bütün donanımları her şeyiyle (GeForce dahil) tanıdı, şakır şakır internete bağlandı. 3-4 saat dial up ile internette gezdim mozilla ile, ya olmaz böyle bişey canavar gibi hızlı geldi sayfalar, cache''de olmamasına rağmen! Ne hacklendim nede başka bir şey oldu, hemde default kurulumla :-) O HDD ye daha önce Windows yüklediğimde öyle bir ses geliyordu ki uçak kalkıyor sanırdınız. Ben ki o kadar acemiyim Linux ta, o hdd ki hurdada idi, şimdi bu hdd''ye üzerine server kurmayı düşünecek kadar düşündürdü beni. Güvenliği yeterli, üstelik hurda dediğimiz HDD yi sisteme geri kazandırdı. Hem bir de; neden kapı varken pencere kullanalım değil mi :-) Saygılar.
0
raistlinthewiz
walla performans kriterlerini çok merak ediyiroum..
acaba bu kriterlerin sistemin açılıp / kapanma hızımı?


ilginç bir yorumdu ama linux konusunda daha detaylı araştırma yapmanı tavsiye ederim
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Web Güvenliği E-Dergi

anonim

İlk sayısı Ağustos 2009`da yayımlanan Web Güvenlik Topluluğu (WGT) E-Dergi projesi ile web güvenliği bilincinin arttırılması amaçlanmaktadır.

Periyodik yayınlanacak dergide, uzmanlar tarafından birbirinden farklı konular kaleme alınırken, web/yazılım güvenliğinde güncel konuların ve teknolojilerin takibinin sağlanması da hedefleniyor.

Çocuğunuz Internette Güvende Mi?

muratdicle

Bu aslında kısmen reklam olacak. Ancak konu başlığında gördüğünüz gibi, çocuk sahibi kişilerin kendilerine de sordukları bir sorudur.

Kızım benden dolayı, 4 yaşlarında internet ile tanıştı. Tabi hemen şaşırmayın, sadece benim belirlediğim sitelere girerek, elbise giydirme ve 4 yaşındaki bir çocuğun basitçe yapabileceği türden oyunlar oynuyordu.

Ama bir gün..

Web Güvenliği E-Dergi 2. Sayı

anonim

Web Güvenlik Topluluğu tarafından hazırlanan, iki aylık periyotlarda yayımlanması planlanan web güvenliği e-dergi`nin Ağustos 2009`da yayımlanan ilk sayısından sonra, Ekim 2009 2. sayısı da yayımlandı.

NetCat, Telnet, Reverse Telnet ve türlü numaralar :)

sundance

Bu yazıda Unix'in efsanevi komutlarından belki de en gençlerinden birine sistem yöneticilerinin ve hackerların daim dostu NetCat'e basitçe değinmeyi amaçladım.

Her ne kadar basitçe değinecek olsam da networkle ilgilenenlerin işe yarar bir şeyler bulacağınıza inanıyorum bu yazıda. Özellikler Reverse Telnet birçok download meraklısının (ve evinden firewall'lu işyeri makinasına bağlanmak isteyen adamın) ilgisini çekecektir ;)

DNS Önbellek Zehirlenmesi: Açıklık ve Kapanması

auselen

Internet'in temel protokollerinden olan DNS üzerinde çok ciddi bir açık bulunmuştur.

Son günlerde görünürlüğü, etkisi ve alınan önlemleri açısından çokça tartışılan, Dan Kaminsky tarafından bulunan DNS protokol açığı, belli başlı ürünler için çözülmüş olmasına rağmen, açıklığı suistimal edebilecek saldırı araçlarının ortaya çıkması ve hala tüm ağ ve bilgisayar markaları tarafından çözümlerin sunulmamış olmasından dolayı, daha uzunca bir süre güvenlik açısından bir sorun olmaya devam edecek gibi görünmektedir.