Kavramlar Çevrildikçe: Çeviri Düşüncemizi Biçimlendiriyor (Mu?)

0
FZ
Fikir hareketlerinin, siyasi akımların, bilim-kültür-sanat-edebiyat yapıtlarının, kuramsal-eleştirel görüşlerin toplumdan topluma yayılması, dayandıkları kavramların farklı dillerde ifade bulmasına, o dil ve kültürler tarafından benimsenmesine bağlıdır. İnternet çağının getirdiği iletişim biçimlerinin de toplumlar/kültürlerarası düşünce akışına ve diller arası aktarım sürecine daha önce var olmayan bir hız kattığı düşünülebilir. Boğaziçi Üniversitesi Çeviribilim Bölümü tarafından düzenlenen bu sempozyum, gittikçe ivme kazanan kültürlerararası etkileşim olgusunun ışığında kavram çevirisini farklı boyutlarıyla ele almayı amaçlamaktadır.

Kavram çevirisiyle akademisyen, çevirmen, editör veya yazar olarak ilgilenen, beşeri bilimler alanından davet ettiğimiz konuşmacılar kendi deneyimleri ve bilimsel araştırmalarına dayanarak aşağıdaki konuları irdeleyeceklerdir:
Dil Felsefesi ve Çeviri Kavramları
Türkçe’de Kavram Çevirisi ve Söylem
Sosyal ve Siyasal Bilimlerde Kavram Çevirisi
Felsefe Çevirisi (özellikle Foucault, Heidegger ve Derrida)
Edebiyat ve Kültür Araştırmalarında Kavram Çevirisi
Osmanlı Döneminde Kavram Çevirisi ve Çeviri Kavramları

Tarih: 14 Kasım Pazartesi (10:00-18:00) ve 15 Kasım Salı (10:00-17:00)

Mekan (güncellendi): Boğaziçi Üniversitesi, Alfred Long Hall, Büyük Toplantı Salonu

URL: http://www.transint.boun.edu.tr/sempozyum/

Görüşler

0
anonim
Kayıt sayfasından bir not: "Başvurular 11 Kasım 2005 Saat 12.00'de sona erecektir."
0
FZ
O bilgide değişiklik olmuş olabilir. Ben bu haberi, dün coglist e-posta listesine Cem Say tarafından yollanmış bir postadan sonra geçtim, o e-posta da yönlendirilmiş bir e-posta idi ve çeviri bilimleri bölümünden bir hoca gelen aşırı talep üzerine sempozyumu daha büyük bir mekana taşıdıklarını belirtiyordu; dolayısı ile belki başvuru süresi de uzamış olabilir.
0
bm
Valla simdi gittim form doldurdum hapir hupur yuttu formu tesekkur etti. Tabii ne isime yaradi bu anlamadim, bir e-mail filan gelmedi henuz.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux kapı kapı dolaşıyor...

anonim

Linux Kullanıcıları Derneği, Internet Haftası 2002 etkinlikleri çerçevesinde I.Gezici Linux Seminerleri'ni düzenliyor. 8-21 Nisan tarihleri arasında Mersin - Kayseri - Niğde - Elazığ - İzmir ve Afyon'a gidecek olan gezici linux seminerleri; Türkiye'de Internet Konferansı, Akademik Bilişim gibi organizasyonlara, Ankara ve İstanbul'daki linux seminerlerine katılamayan ancak Linux'a ilgi duyan insanlara ulaşmayı amaçlıyor. - Ayrıntılı bilgi -

Bilgisayar Bilimleri Seminerleri - Internet Güvenliği

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölümü tarafından düzenlenen seminerlerin dokuzuncusunda konu "Internet Güvenliği".

Bu seminerin konuşmacısı Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Müh. bölümünden Doç. Dr. Kemal Cılız.

Tarih: 13 Mayıs 2002, Pazartesi
Saat: 19:00
Yer: İstanbul Bilgi Üniversitesi, Kuştepe Kampüsü, Akademik Kurul Odası

LKD Amblem/Logosu için Tasarım Çağrısı

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği'nin ilk amblem+logo tasarımının üzerinden 4-5 yıl geçtiği ve 400+ üyelik bir tabana ulaştığı bu zamanda, bir amblem+logo değişikliğine gidilebileceği önerisi birçok üyeden gelmekte.

Başta üyelerimiz olmak üzere Linux ve özgür yazılımlara gönül vermiş herkese, Linux Kullanıcıları Derneği'nin yeni amblem+logosu için tasarım yapmaları ve önermeleri için çağrıda bulunuyoruz.

YTÜ Açık Kaynak Kodu Günü 2008

coskung

Etkinlik sitesinden alıntı:

Yıldız Teknik Üniversitesi Bilişim Kulübü bünyesinde çalışmakta olan YTÜLinux Grubu'nun üyeleri olarak 19 Nisan 2008'de açık kaynak kodu günü düzenliyoruz. Bu etkinliği düzenlemekteki amaçlarımız: Açık kaynak kodu, unix, linux gibi konularda aktif olarak çalışan grupların başarılarını bu alanla ilgili insanlara anlatması ve tanıtması,

23 Mart, İstanbul Üniversitesi

hcg

İstanbul Üniversitesi Bilgisayar Kulübü ve Linux Kullanıcıları Derneği Seminer Çalışma Grubu işbirliğiyle. 23 Mart Pazartesi günü saat 13'te, İstanbul Üniversitesi Avcılar Kampüsü Mühendislik Fakültesi binası, Mavi Salon'da Mahir Aşut tarafından Linux ve Özgür Yazılım İş Modeli başlıklı bir seminer verilecektir. Katılım her zaman olduğu gibi ücretsiz.