Bilgi Güvenliği ve Yazılım Kalitesi Sempozyumu

0
meddah
Türk Standardları Enstitüsü ve Türkiye Bilişim Derneği'nin işbirliği ile 6-7 Mart 2007 tarihlerinde "Bilgi Güvenliği ve Yazılım Kalitesi" başlıklı bir sempozyum gerçekleştirilecektir.

Sempozyumda, "Bilgi Güvenliği ve Yazılım Kalitesi " ile ilgili yaşanan gelişmelerin paylaşılması, sorunların konunun uzmanlarının katıldığı ortak bir platformda tartışılması ve bilgi alışverişinde bulunulması düşüncesiyle kamu , özel sektör ve akademik ilgili tüm tarafların bir araya getirilmesi amaçlanmıştır.
Sempozyumun ilk gününde; bilgi güvenliği uygulamalarının ulusal ve uluslararası standardları ile ilgili ayrıntılar verilecek, bilgi güvenliği konusu denetim boyutu ile ele alınacak, Bilgi Güvenliği Yönetimi (ISM-Information Security Management) ve Ortak Kriterler (CC-Common Criteria) kavramları ile mevcut yasal düzenlemeler konuşulacaktır.

Sempozyumun ikinci gününde ise yazılım Kalitesi kavramları, uluslararası kabul görmüş model standardlar (SPICE, CMMI ve CobiT), ülkemizin önde gelen Bilişim Organizasyonu yöneticilerinin ve akademisyenlerinin katılacağı bir panel ve iki çalıştay kapsamında detaylı bir şekilde ele alınacaktır.

Türkiye'de bilgi güvenliği ve yazılım kalitesinin sağlanması ve geliştirilmesi yönünde görüşlerin ve yeni gelişmelerin masaya yatırılacağı sempozyuma katılımınızı bekliyor, iyi çalışmalar diliyoruz.

Türk Standardlar Enstitüsü
Bilgi İşlem Daire Başkanlığı

Not: Sempozyumla ilgili her türlü bilgi ve elektronik kayıt için buraya başvurabilirsiniz. Katılım ücretsizdir ve sempozyumun sonunda katılım sertifikası verilecektir. Katılım sayısı sınırlı olacağından (350 kişi) önceden elektronik kayıt yaptırılması gereklidir. Kayıt için son başvuru tarihi 23 Şubat 2007'dir.

Görüşler

0
selam
Sempozyumun yapılacağı yer Ankara öyle değil mi?
0
Yns_
Websitesinin Firefox üzerindeki görüntüsü beğenmedim, Türk standartları Enstitüsünün sitesi pek standart olmamış gibi.
0
bm
Programa baktim, acilis konusmasini yapan isim tanidik geldi. Biraz arayinca nereden tanidik oldugunu anladim: bu TBD baskani baska bir konusma daha yapmisti. Turkiye'ye bir 'yeni nesil' bir DNS sisteminin getirilmesi hakkinda. O proje fevkalade basarili olmus olmali ki TSE 'guvenlik' konusunda isbirligi yapmis bu kurumla. Biz bunu burada konusmustuk . Elbette ben yanilmisim. Hakikaten adi gecen kuruluslar (ozellikle ismi zikredilen su kurulus) 'standart' gibi birseye 'imza' atmis. O zaman haberi gecerken kullandigim mustehzi ton hususunda fevkalade pismanim, 'karma'min dusurulmesini arz ederim.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

5. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği başlıyor!

dfisek


"KORSAN DEĞİL ÖZGÜR YAZILIM!"

5. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği, 11-14 Mayıs 2006 tarihlerinde Ankara'da, Ortadoğu Teknik Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde yapılıyor. Linux Kullanıcıları Derneği tarafından ODTÜ'nün evsahipliğinde düzenlenen ve herkese açık olan şenliğe katılım ücretsiz. Dört gün sürecek şenlik kapsamında dört ayrı salonda 70 kadar seminer ve panel düzenleniyor. Kapanış günü Türkiye'de Linux ve özgür yazılım alanında emeği geçenlere ödülleri verilecek. [ Ayrıntılı Bilgi ]

Kocaeli Üniversitesi Bilişim Günleri, Linux Seminerleri, 14 Mayıs

hcg

Kocaeli Üniversitesi'nde 13-14-15 Mayıs tarihlerinde "Bilişim Günleri" adında bir organizasyon düzenleniyor. Etkinlikte; 14 Mayıs günü, ilki 9.30, ikincisi 11.00'da olmak üzere iki Linux semineri olacak. Seminerleri Enver Altın veriyor.

Organizasyon Kocaeli Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Konferans Salonunda olacak. Umuttepe Yerleşkesi, Eski İstanbul Yolu 10 km.

ilgilenen herkes davetlidir.

Linux Semineri : Linux nedir? Ne sunar?

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Çarşamba günü Ankara Üniversitesi'nde saat 18.30'da linux semineri düzenliyor. Linux ile tanışmak isteyen ya da yeni başlayan kullanıcıları hedefleyen seminerde linux'un ne olduğu ne tür işlerde kullanılabileceği anlatılacak. - Ayrıntılı bilgi -

Principles of Programming using Javascript, in this Web 2.0 era

fkoksal

Güncelleme: etknlik tarihi ve saati değişmiştir.

13 Haziran Cuma günü saat 14:00'da İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümünde "Reinventing Programming Education in the Web 2.0 era" başlıklı bir seminer düzenlenecektir. Seminer Dolapdere kampüsünde gerçekleşecektir ve herkese açıktır. Konuşma ve konuşmacı ile ilgili ayrıntılar aşağıdaki gibidir.

Programlama Nasıl ÖğretilMEmeli

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölüm Başkanı Chris Stephenson, kısa süre önce Kütahya'daki Akademik Bilişim etkinliğinde gerçekleştirdiği "Programlama Nasıl Öğretilmemeli" sunumunun genişletilmiş halini İstanbul'da, 8 Şubat Perşembe günü 11:00'da gerçekleştirecek.