Bilgi Güvenliği ve Yazılım Kalitesi Sempozyumu

0
meddah
Türk Standardları Enstitüsü ve Türkiye Bilişim Derneği'nin işbirliği ile 6-7 Mart 2007 tarihlerinde "Bilgi Güvenliği ve Yazılım Kalitesi" başlıklı bir sempozyum gerçekleştirilecektir.

Sempozyumda, "Bilgi Güvenliği ve Yazılım Kalitesi " ile ilgili yaşanan gelişmelerin paylaşılması, sorunların konunun uzmanlarının katıldığı ortak bir platformda tartışılması ve bilgi alışverişinde bulunulması düşüncesiyle kamu , özel sektör ve akademik ilgili tüm tarafların bir araya getirilmesi amaçlanmıştır.
Sempozyumun ilk gününde; bilgi güvenliği uygulamalarının ulusal ve uluslararası standardları ile ilgili ayrıntılar verilecek, bilgi güvenliği konusu denetim boyutu ile ele alınacak, Bilgi Güvenliği Yönetimi (ISM-Information Security Management) ve Ortak Kriterler (CC-Common Criteria) kavramları ile mevcut yasal düzenlemeler konuşulacaktır.

Sempozyumun ikinci gününde ise yazılım Kalitesi kavramları, uluslararası kabul görmüş model standardlar (SPICE, CMMI ve CobiT), ülkemizin önde gelen Bilişim Organizasyonu yöneticilerinin ve akademisyenlerinin katılacağı bir panel ve iki çalıştay kapsamında detaylı bir şekilde ele alınacaktır.

Türkiye'de bilgi güvenliği ve yazılım kalitesinin sağlanması ve geliştirilmesi yönünde görüşlerin ve yeni gelişmelerin masaya yatırılacağı sempozyuma katılımınızı bekliyor, iyi çalışmalar diliyoruz.

Türk Standardlar Enstitüsü
Bilgi İşlem Daire Başkanlığı

Not: Sempozyumla ilgili her türlü bilgi ve elektronik kayıt için buraya başvurabilirsiniz. Katılım ücretsizdir ve sempozyumun sonunda katılım sertifikası verilecektir. Katılım sayısı sınırlı olacağından (350 kişi) önceden elektronik kayıt yaptırılması gereklidir. Kayıt için son başvuru tarihi 23 Şubat 2007'dir.

Görüşler

0
selam
Sempozyumun yapılacağı yer Ankara öyle değil mi?
0
Yns_
Websitesinin Firefox üzerindeki görüntüsü beğenmedim, Türk standartları Enstitüsünün sitesi pek standart olmamış gibi.
0
bm
Programa baktim, acilis konusmasini yapan isim tanidik geldi. Biraz arayinca nereden tanidik oldugunu anladim: bu TBD baskani baska bir konusma daha yapmisti. Turkiye'ye bir 'yeni nesil' bir DNS sisteminin getirilmesi hakkinda. O proje fevkalade basarili olmus olmali ki TSE 'guvenlik' konusunda isbirligi yapmis bu kurumla. Biz bunu burada konusmustuk . Elbette ben yanilmisim. Hakikaten adi gecen kuruluslar (ozellikle ismi zikredilen su kurulus) 'standart' gibi birseye 'imza' atmis. O zaman haberi gecerken kullandigim mustehzi ton hususunda fevkalade pismanim, 'karma'min dusurulmesini arz ederim.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Seminer: “Linux Nedir ?“

anonim

Linux Kullanıcıları Derneğini ve CEIT kulübü tarafından düzenlenecek Olan “Linux Nedir?“ seminerine hepinizi bekliyoruz...!!!

Tarih: 15 Aralık 2006 Cuma, Saat 13:00-15:00
Yer: Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Bölümü - A 202 Salonu-Beşiktaş
Konuşmacı: Gökmen Göksel

Haliç Üniversitesi Linux Semineri

hsahbal

Haliç Üniversitesi Haliç Yerleşkesi'nde 31 Mart Pazartesi günü 15:00-17:00 arasında Enver Altın tarafından "Linux ve Özgür Yazılıma Giriş" konulu seminer verilecektir.

İnternet Teknolojileri Seminerleri Başlıyor

adervis

İNETD (İnternet Teknolojileri Derneği) tarafından geçmiş yıllarda düzenli olarak yapılan eğitim seminerleri kapsamını genişleterek tekrar başlıyor. Sektörün tecrübeli bilişim uzmanları tarafından verilecek olan eğitim seminerlerine IBM de mekan sponsorluğu ile destek veriyor. Önceden kayıt yaptırmanın gerektiği eğitim seminerlerine katılım herkese açık ve ücretsiz.

Gaziantep´te Linux Seminerleri Başlıyor

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği'nin Gaziantep Üniversitesi'nin ev sahipliği yaptığı linux seminerleri yarın başlıyor. Linux'un yeni başlayanlar için tanıtımı ve kurulumundan, sunuculara ve programlamaya kadar birçok konunun anlatılacağı seminerler iki gün boyunca sürecek. -Ayrıntılı Bilgi-

Özgür Yazılım ve Linux Günleri 2010 Etkin Katılım Çağrısı

butch

2-3 Nisan 2010′da yapılacak Özgür Yazılım ve Linux Günleri‘nde yer alacak konu başlıkları: