Bilgi Güvenliği ve Yazılım Kalitesi Sempozyumu

0
meddah
Türk Standardları Enstitüsü ve Türkiye Bilişim Derneği'nin işbirliği ile 6-7 Mart 2007 tarihlerinde "Bilgi Güvenliği ve Yazılım Kalitesi" başlıklı bir sempozyum gerçekleştirilecektir.

Sempozyumda, "Bilgi Güvenliği ve Yazılım Kalitesi " ile ilgili yaşanan gelişmelerin paylaşılması, sorunların konunun uzmanlarının katıldığı ortak bir platformda tartışılması ve bilgi alışverişinde bulunulması düşüncesiyle kamu , özel sektör ve akademik ilgili tüm tarafların bir araya getirilmesi amaçlanmıştır.
Sempozyumun ilk gününde; bilgi güvenliği uygulamalarının ulusal ve uluslararası standardları ile ilgili ayrıntılar verilecek, bilgi güvenliği konusu denetim boyutu ile ele alınacak, Bilgi Güvenliği Yönetimi (ISM-Information Security Management) ve Ortak Kriterler (CC-Common Criteria) kavramları ile mevcut yasal düzenlemeler konuşulacaktır.

Sempozyumun ikinci gününde ise yazılım Kalitesi kavramları, uluslararası kabul görmüş model standardlar (SPICE, CMMI ve CobiT), ülkemizin önde gelen Bilişim Organizasyonu yöneticilerinin ve akademisyenlerinin katılacağı bir panel ve iki çalıştay kapsamında detaylı bir şekilde ele alınacaktır.

Türkiye'de bilgi güvenliği ve yazılım kalitesinin sağlanması ve geliştirilmesi yönünde görüşlerin ve yeni gelişmelerin masaya yatırılacağı sempozyuma katılımınızı bekliyor, iyi çalışmalar diliyoruz.

Türk Standardlar Enstitüsü
Bilgi İşlem Daire Başkanlığı

Not: Sempozyumla ilgili her türlü bilgi ve elektronik kayıt için buraya başvurabilirsiniz. Katılım ücretsizdir ve sempozyumun sonunda katılım sertifikası verilecektir. Katılım sayısı sınırlı olacağından (350 kişi) önceden elektronik kayıt yaptırılması gereklidir. Kayıt için son başvuru tarihi 23 Şubat 2007'dir.

Görüşler

0
selam
Sempozyumun yapılacağı yer Ankara öyle değil mi?
0
Yns_
Websitesinin Firefox üzerindeki görüntüsü beğenmedim, Türk standartları Enstitüsünün sitesi pek standart olmamış gibi.
0
bm
Programa baktim, acilis konusmasini yapan isim tanidik geldi. Biraz arayinca nereden tanidik oldugunu anladim: bu TBD baskani baska bir konusma daha yapmisti. Turkiye'ye bir 'yeni nesil' bir DNS sisteminin getirilmesi hakkinda. O proje fevkalade basarili olmus olmali ki TSE 'guvenlik' konusunda isbirligi yapmis bu kurumla. Biz bunu burada konusmustuk . Elbette ben yanilmisim. Hakikaten adi gecen kuruluslar (ozellikle ismi zikredilen su kurulus) 'standart' gibi birseye 'imza' atmis. O zaman haberi gecerken kullandigim mustehzi ton hususunda fevkalade pismanim, 'karma'min dusurulmesini arz ederim.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Van´da linux seminerleri

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Cuma ve Cumartesi günü linux seminerleri düzenliyor. Linux'un tanıtımı, kurulumu ve masaüstünde kullanımının yanı sıra bazı temel internet servislerinin de anlatılacağı seminerler saat 09.30'da başlıyor. -Ayrıntılı Bilgi-

Bursa Linux 2008

coskung

Bursa’da, ilki geçen yıl yapılan Bursa Linux etkinliği, bu yıl Uludağ Üniversitesi’nde yapılacak. Türkiye Bilişim Derneği, Linux Kullanıcıları Derneği ve Bursa’daki bazı yerel sivil toplum kuruluşlarının ortak çalışması olan etkinlikte üç seminer yer alıyor.

Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2005

butch

Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek olan Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri'nin başlıca konukları arasında Miguel de Icaza, Ian Murdock, Georg Greve, Louis Suarez-Potts gibi isimler yer alıyor. "Dönüşüm Başladı" sloganıyla, 4-6 Mart 2005 tarihlerinde İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsünde gerçekleştirilecek etkinliğe herkes davetli.

7D7 Demo Partisi 8-9 Eylül'de!

dcc

7D7 Demoscene Party 2007 , 8-9 September 2007

Artık geleneksel hale gelen 7Dx partilerinin bu yılki ayağı 7D7 demo partisi bu sene 8-9 Eylül tarihleri arasında Boğaziçi Üniversitesi Kuzey Kampüsü'nde yapılacak. C64, Amiga ve PC platformlarında yarışmaların düzenlendiği 7D7'de ayrıca programlama seminerleri ve demoscene üzerine sohbetler de yapılacak.

SAP R/3 Uygulamaları Tanıtımı

FZ

SAP R/3 özellikle büyük ölçekteki şirketlerin on milyonlarca dolar harcayarak bünyelerine almaya çalıştıkları bir kaynak yönetimi programıdır. Bu sunum sırasında, SAP’nin genel yapısı, temel modülleri tanıtılacaktır. Sunum sırasında ele alınacak konu başlıkları şunlardır: