Java Kodları İçin Arama Motoru

0
anonim
Projenizi tamamlamak için eksik olan Java kodunu bulamadınız mı? turk.internet.com'daki habere göre, IBM, Berkeley Üniversitesi ile birlikte Java geliştiriciler için, en küçük kodların bile yer alacağı bir arama motoru geliştiriyor. Beta testindeki çalışmanın, bu yıl sonuna kadar tamamlanacağı bildiriliyor.
Kod ismi "Prospector" olan arama motoru J2SE 1.4, Eclipse 3.0 ve Eclipse GEF (Graphical Editing Framework) kodları arayabiliyor. IBM bu projede U.C. Berkeley Bilgisayar Bilimleri departmanı ile birlikte çalışıyor. 1 milyar $'lık geliştirme bütçesinin bir kısmını maddi olarak destekliyor.

Arama motoru şu anda beta testinde ve bu yılın sonunda bu testin tamamlanması bekleniyor.

Proje lideri Rastislav "Ras" Bodik, bu arama motorunun çok gerekli olduğunu çünkü tüm Java programlama ortamında milyonlarca satır kod olduğunu ama geliştiricilerin ulaşabileceği bir gerçek merkez bulunmadığını söylüyor.

Arama motoru 6 milyon Java programcısına yol gösterecek ve nesneye-yönelik ara yüzleri öğretecek.

Bodik "Düşünün bir Java programcısının JPEG dosyasına işaret eden bir URL nesnesi olsun ve bu resmi java.awt.Image class kullanarak göstermek istesin. Maalesef bunu bir bütün olarak nasıl yaratacağı çok belirgin değil" diyor.

Bodik, Prospector öncesi hayatın daha belirsiz olduğunu söylüyor. Örnek olarakda sadece 3 satırlık bir kod için webde 3 hafta araştırma yaptığını anlatıyor.

Bodik "Google dışında --ki aslında Google bu tür kod bulmak için genellikle kullanılmaz-- Akıllı öğrencilerime bu tür bir kodu nasıl bulabileceklerini sordum. Güçlük çekilen konu çok fazla kaynakta --Sun, IBM,BEA, Eclipse-- çok fazla kod var. Sizin istediğiniz ise küçücük bir şey. Bundan sonra artık istediğim kodu, bir kaç hafta yerine bir kaç saat içinde ve daha kolay bulabilecek ve uygulamamın içine yerleştirebileceğim" diyor.

Bodik ekibin diğer lisanları da arama kapasitesi olduğunu ama şu anda bununla uğraşmayacaklarını söyledi: "Belki Prospector'ün C# versiyonunu yapabiliriz. Ama C ve C++ daha zor ve bunu şu anda yapma planımız yok"

Görüşler

0
robertosmix
Şerrefsizim aklıma gelmişti..!
0
eitatli
Gercekten hos bir proje olur.
Yine http://javaalmanac.com/ sitesindeki ufak kod parcaciciklari da javacilarin isine yarayacaktir. Duyurulur!
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Java Teknolojileri Derneği Açıldı

malkocoglu_3

Java Teknolojileri Derneği'nin amacı, Türkiye içerisindeki ögrencilere ve yazılımla uğraşanlara Java Teknolojilerini tanıtmak, yol göstermek, ve kurumsal yazılım, gömülü sistemler gibi alanlarda teknolojinin yapabildiklerini anlatmaktır. Geçmiş dönemlerde yapılan ancak düzenli olmayan çalışmaların hepsini tek bir çatı altında toplayarak düzenli, daha güçlü bir oluşum olarak hareket edebileceğimiz, bir araya gelebilecegimiz bir yapı oluşturmak istedik.

J2EE ve Java Piyasası: 2005 değerlendirmesi ve 2006 tahminleri

innaw

Burada Javalobby'nin 2005'te yayınladığı 46 haber postasında bağ verilen makalelerin aylık toplu bir listesi bulunuyor.

ONJava'da da 2005'in kısa bir değerlendirmesi yapılmış. 2006'ya ilişkin tahminleri ise buradan alalım.

OBSS - Eclipse Plugin Geliştirme Eğitimi

huseyin

Bir Sabancı Üniversitesi iştiraki olan ve Java ile kurumsal çözümler geliştirmek üzere yola çıkmış OBSS firması her hafta, çalışanların bilgi ve tecrübelerini yükseltmek , yeni konuları takip etmesini sağlamak amacıyla şirket içi eğitimler düzenliyor.

Java Masters Competition 2005 sonuçlandı

anonim

Son 3 yıldır Sun ve Siemens'in düzenlediği "Java Masters Competition 2005" sonuçlandı.

Birincilik ödülü Çin Feng Ben, Xi'an
İkincilik Ödülü Türkiye Emrah Budur
Üçüncülük ödülü Tayland Panuwat Jantharajit

www.javamasters.org

Struts Nedir? Nasıl Kurulur?

anonim

MVC (Model View Controller) yapısı her geçen gün web tabanlı projelerde daha sık kullanılmaktadır. Struts projesi MVC tasarım kalıbımının iyi bir uygulatıcısıdır.