Java Kodları İçin Arama Motoru

0
anonim
Projenizi tamamlamak için eksik olan Java kodunu bulamadınız mı? turk.internet.com'daki habere göre, IBM, Berkeley Üniversitesi ile birlikte Java geliştiriciler için, en küçük kodların bile yer alacağı bir arama motoru geliştiriyor. Beta testindeki çalışmanın, bu yıl sonuna kadar tamamlanacağı bildiriliyor.
Kod ismi "Prospector" olan arama motoru J2SE 1.4, Eclipse 3.0 ve Eclipse GEF (Graphical Editing Framework) kodları arayabiliyor. IBM bu projede U.C. Berkeley Bilgisayar Bilimleri departmanı ile birlikte çalışıyor. 1 milyar $'lık geliştirme bütçesinin bir kısmını maddi olarak destekliyor.

Arama motoru şu anda beta testinde ve bu yılın sonunda bu testin tamamlanması bekleniyor.

Proje lideri Rastislav "Ras" Bodik, bu arama motorunun çok gerekli olduğunu çünkü tüm Java programlama ortamında milyonlarca satır kod olduğunu ama geliştiricilerin ulaşabileceği bir gerçek merkez bulunmadığını söylüyor.

Arama motoru 6 milyon Java programcısına yol gösterecek ve nesneye-yönelik ara yüzleri öğretecek.

Bodik "Düşünün bir Java programcısının JPEG dosyasına işaret eden bir URL nesnesi olsun ve bu resmi java.awt.Image class kullanarak göstermek istesin. Maalesef bunu bir bütün olarak nasıl yaratacağı çok belirgin değil" diyor.

Bodik, Prospector öncesi hayatın daha belirsiz olduğunu söylüyor. Örnek olarakda sadece 3 satırlık bir kod için webde 3 hafta araştırma yaptığını anlatıyor.

Bodik "Google dışında --ki aslında Google bu tür kod bulmak için genellikle kullanılmaz-- Akıllı öğrencilerime bu tür bir kodu nasıl bulabileceklerini sordum. Güçlük çekilen konu çok fazla kaynakta --Sun, IBM,BEA, Eclipse-- çok fazla kod var. Sizin istediğiniz ise küçücük bir şey. Bundan sonra artık istediğim kodu, bir kaç hafta yerine bir kaç saat içinde ve daha kolay bulabilecek ve uygulamamın içine yerleştirebileceğim" diyor.

Bodik ekibin diğer lisanları da arama kapasitesi olduğunu ama şu anda bununla uğraşmayacaklarını söyledi: "Belki Prospector'ün C# versiyonunu yapabiliriz. Ama C ve C++ daha zor ve bunu şu anda yapma planımız yok"

Görüşler

0
robertosmix
Şerrefsizim aklıma gelmişti..!
0
eitatli
Gercekten hos bir proje olur.
Yine http://javaalmanac.com/ sitesindeki ufak kod parcaciciklari da javacilarin isine yarayacaktir. Duyurulur!
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Java Bazlı Arama Motoru - Lusin

malkocoglu

Sitemize arama motoru eklemek için seçeneklere bakarken, bir motoru gözümüze ilişti. Apaçe projesi dahilinde Lusin (Lucene) alt projesi, Java ile siteniz için arama motor özelliği sağlayabiliyor. Kullanımı çok basit. (Ed: Java ise, at sepete :p)

JTS 13 | Exploring JSF 2.0 and PrimeFaces | Çağatay Çivici

tanerdiler

Java Teknolojileri Programcıları Derneği'nin düzenlediği Java Teknoloji Saatlerinin 13.'sü Bahçeşehir Üniversitesi Yazılım ve Bilişim Kulübü'nün katkılarıyla 1 Ekim 2010 Cuma tarihinde saat 19:00'da Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü'nde Çağatay Çivici'nin anlattığı "Exploring JSF 2.0 and PrimeFaces" adlı konuyla gerçekleştirilecek. Katılım her JTS'de olduğu gibi ücretsizdir.

SPOT

yilmaz

Sun Laboratuvarlarında geliştirilmekte olan SPOT projesi duyuruldu
SPOT ( Smart Programmable Object Technology) üzerinde JVM ( Java Virtual Machine J2ME CLDC 1.1 ) barındıran küçük elektronik devrelerden oluşuyor. JVM , Java ile bu devreler üzerinde kod yazmanızı sağlıyor.

PrimeFaces: Açık Kaynaklı Türkçe Ajax JSF Kütüphanesi

anonim

PrimeFaces, Java Server Faces (JSF) çatısı için geliştirilen açık kaynaklı bir kütüphanedir. PrimeFaces’in temel amacı, ajax tabanlı zengin bir bileşen kütüphanesi yaratmak ve çeşitli JSF eklentileri yardımıyla uygulama geliştirmeyi kolaylaştırmaktır.

Java Sourceforge'da C++'ı Birincilik Tahtından Etti

anonim

Açık kaynak kodlu yazılımların host edildiği en büyük web sitesilerinde biri olan sourceforge'da 27 Kasım 2004 01:24 itibariyle Java programlama dili kullanılarak geliştirilen proje sayısı 16772, C++ ile geliştirilen proje sayısı ise 16754.
Böylece C++ uzunca bir süredir oturduğu birincilik tahtından indirilmiş oldu.

Kaynak: javalobby, istatistikler benden :)