İstanbul Sendikalı Bilgi Üniversitesi Açık Hava Dersleri II

0
anonim
İSTANBUL SENDİKALI BİLGİ ÜNİVERSİTESİ
YAZ OKULU PROGRAMI
AÇIK HAVA DERSLERİ-II


Dersin Adı: “Niçin Sendika?”
Dersin Kodu: Sendika 102
Dersin Tanımı: “Niçin Sendika?” sorusuna verilecek tüm cevaplar, deneyimler, kanıtlar yer alacak bu derste. Gelin anlatın, sizin de bir bildiğiniz vardır elbet!

Katılımcılar: Ömer Laçiner (Yazar), Arzu Çerkezoğlu (DİSK/DEVSAĞLIK-İŞ) Murat Özveri (SELÜLOZ İŞ), Chris Stephenson (Bilgi Üniversitesi), Bülent Bilmez (Bilgi Üniversitesi)

Yer: Santral-Çimen Kampusü
Tarih: 1 Haziran 2010 Salı
Saat: 17:00-19:00

Not: Bu dersler “açık ders” formatında yapılacaktır. Herkesin katılımına açıktır, ücretsizdir, kayıt gerekmemektedir, sınav yoktur!
Akademide Sendika Kurduk. Şimdi de Sendikada Akademi Kuruyoruz

“Nasıl Bir Bilgi?” diye sordu geçen hafta Murat Belge, Nazan Aksoy, Murat Paker ve Erol Katırcıoğlu.

Nedir üniversite, nasıl olmalıdır sorusuna verilen ortak bir cevap vardı aslında: “Kişinin kendini gerçekleştirmesinin aracıdır üniversite.” Peki ama nasıl? Bilginin piyasa değeri yanında bu sözün hükmü var mıdır? Piyasa karşısında bizim gücümüz nedir?

Bütün cevaplar birleşip tek bir soruya döküldü: “Sahi, niçin sendika?” Herkes, farklı cevap verecektir bu soruya. Ama cevaplar değil, sorular birleştirir çoğu kez bizi. Bakmayın söylenenlere siz, aslında başlangıçta söz değil, soru vardı ve her soru hep “daha iyi”yi isteyenlerin, görünenle/verilenle yetinmeyip hakikatı arayanlarındı: “Niçin Sendika?”

Ömer Laçiner, Arzu Çerkezoğlu, Murat Özveri, Chris Stephenson ve Bülent Bilmez soracaklar soruyu. Katılın cevaplayalım. Çünkü, herkesin bir “çünkü”sü vardır.

İlgili Yazılar

FreeDays: Küçük bir değerlendirme

sundance

Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri'nin ikincisi Bilgi Üniversitesi evsahipliği ile düzenlendi

Fazlamesai ekibi adına etkinliği izleyip bazı notlar aldım. Etkinliğe gelemeyenlerin bilgilenmesi, gelip de üzerine konuşmak isteyenlere referans olabilmesi amacıyla. İstanbulda olup da gelemeyenlere diyecek bir şey yok zaten

Akıl: Eski Bir Probleme Yeni Yüzyılda Nörobilim Penceresinden Bir Bakış

FZ

TÜBA Asli Üyesi ve Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof.Dr. Turgay Dalkara, 25 Mayıs 2006 Perşembe günü saat 18:00'de TÜBİTAK Mustafa İnan Konferans Salonunda (Tunus Cad. No: 80, Kavaklidere - Ankara) "Akıl: Eski Bir Probleme Yeni Yüzyılda Nörobilim Penceresinden Bir Bakış" konulu bir konferans verecektir.

Turing Günleri 2007 – Etmen Tabanlı Programlama

tongucyumruk

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölümü tarafından 2002 yılından beri her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen Turing Günleri etkinliği bu yıl 5 Mayıs 2007 tarihinde Dolapdere Kampüsü'nde gerçekleştirilecek.

11 Mayıs, Haliç Üniversitesi, Linux semineri

hcg

11 Mayıs Pazartesi 14-16 saatleri arasında, Haliç Üniversitesi Bomonti Kampüsü 305 nolu sınıfta, Çağatay Çebi tarafından "Özgür Yazılım ve GNU/Linux kavramlarına basit açıklamalar..." başlıklı bir seminer verilecek. Haliç Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Kulübü ve LKD Seminer Çalışma Grubu ortak etkinliği olan seminer dileyen herkese açık. Seminerde, Özgür Yazılım kavramı, tarihi, gelişimi, GNU/Linux'un ortaya çıkışı, Linux dağıtımları, piyasadaki popülerliği gibi konulara değinilecek.

"Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2004" Filmleri #1: Ian Murdock

butch

Biraz geç de olsa Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2004 sunum görüntüleri yayınlanmaya başladı. İlk film Ian Murdock'un "Debian: Anatomy of an Open Source Project" sunumuna ait. Filmlere open.bilgi.edu.tr/freedays adresinden ulaşabilirsiniz. Diğer filmler de en kısa zamanda yayınlanmış olacak.

Not: Türkçe altyazı gönüllüleri aranıyor.