Islık Çalarak Bilgisayarınıza Hükmedin

0
FZ
Bilgisayarınıza ıslık ya da benzeri bir şekilde sesle kumanda edebilmek ister misiniz? Belli bir melodi çalınca bir programın çalışmasını? Başka bir şey mırıldanınca bir sistemin devreye girmesini?
O halde tek yapmanız gereken açık kaynak kodlu sndpeek programını ve Perl'i düşük ateşte ısıtıp IBM developerWorks'teki Whistle while you work to run commands on your computer makalesine ışınlanmak ;-)

Görüşler

0
desenturk
buna kuş dili öğretilir mi?
0
arsenelupin
Gerçekten cevval hack olmuş. Yalnız bu sistemi kullanabilmek için ya absolüt kulak sahibi olmak, ya da bir diyapazon edinmek lazım.
0
Zebani
"mutlak kulak" daha güzel giderdi sanırım?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

El yapımı portable psone!

larweda

Benjamin Heckendorn adlı bir arkadaşımız, üşenmemiş, portable olmak üzere üretilmemiş oyun konsollarından portable sistemler yapmış, sonuçlar da pek eğlenceli olmuş. :) Var mı elindeki PS1'ini mundar edip böyle birşeyler yapmayı denemek isteyen? :)
Not: Bir de şööle bir el yapımı projeksiyon haberi vardı bi zamanlar.

İki kültür: Lisp ve Un*x

misafir

Bu yazıda epey bir spekülasyon yapacağım. Bazı olguları es geçersem ya da hafifçe saptırırsam, hemen sinirlenmeyin. Sakince yazıyı bitirmeyi bekleyin. Amacım "flame war" çıkarmak değil, bazı gözlemlerimi paylaşmak.

Sony PSP 2.0 Kırıldı!

Soulblighter

Sony'nin taşınabilir oyun konsolu PSP'nin 2.0 sürümündeki firmware'de bulunan hata, duvar kağıdı olarak ayarlanan resimlerin içine gömülen kodların çalıştırılmasını sağlıyor. Böylece bir resim içine gömülen kodlar, resim duvar kağıdı olarak ayarlandığında, çalıştırılıyor.

Gerçek Hackerlar

anonim

'Hacker'ları site çökerten insanlar olarak mı tanıyoruz? Hayır yanılıyoruz. Hackerlar, keşfedilmemiş ve uzun çalışmalar sonucu elde ettikleri birikimlerini açık kaynak topluluğu ile paylaşan üstadlardır. Asıl dikkatinizi çekmek istediğim konu ise http://www.hackaday.com adresindeki birbirinden ilginç bireylerin, keşifleri çevremizi aydınlatan ve insanlığa yol gösteren bir çerçeve çizmesidir..

Acil Durumlar İçin CD Zarfı Tarifleri

butch

Son zamanlarda mecburiyet haline gelen toplu CD alımları, beraberinde ciddi nakil sorunları getiriyor. CD hazır, bürodan çıkacaksınız ama zarf bulmak mümkün değil. Bu adreste bulacağınız Origami CD Zarfı tarifleri işinizi görebilir.