Islık Çalarak Bilgisayarınıza Hükmedin

0
FZ
Bilgisayarınıza ıslık ya da benzeri bir şekilde sesle kumanda edebilmek ister misiniz? Belli bir melodi çalınca bir programın çalışmasını? Başka bir şey mırıldanınca bir sistemin devreye girmesini?
O halde tek yapmanız gereken açık kaynak kodlu sndpeek programını ve Perl'i düşük ateşte ısıtıp IBM developerWorks'teki Whistle while you work to run commands on your computer makalesine ışınlanmak ;-)

Görüşler

0
desenturk
buna kuş dili öğretilir mi?
0
arsenelupin
Gerçekten cevval hack olmuş. Yalnız bu sistemi kullanabilmek için ya absolüt kulak sahibi olmak, ya da bir diyapazon edinmek lazım.
0
Zebani
"mutlak kulak" daha güzel giderdi sanırım?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Hack in the Box 2005

sefalet

Hack in the Box 2005 konferansları Malezya'nın Kuala Lumpur şehrinde yapıldı.Aşağıdaki adresten bildirilere ve vidyo kayıtlarına ulaşmanız mümkün.

http://conference.hackinthebox.org

Kadınlar, Oyun ve Hacker Mantığı

ts

Konuşmalarımda hep söylerim "hackerlık aslında bir bakış açısı ve algılayış biçimidir" diye. Geçtiğimiz dönemde bunu destekler nitelikte bir dizi olay yaşadım. Uzun zamandır bir World of Warcraft oyuncusuyum. Oyunda hemen her karakteri deneyip tecrübe ettim. Şu anda da uluslararası bir guild'de fırsat buldukça oynamaya devam ediyorum.

Gerçek Hackerlar

anonim

'Hacker'ları site çökerten insanlar olarak mı tanıyoruz? Hayır yanılıyoruz. Hackerlar, keşfedilmemiş ve uzun çalışmalar sonucu elde ettikleri birikimlerini açık kaynak topluluğu ile paylaşan üstadlardır. Asıl dikkatinizi çekmek istediğim konu ise http://www.hackaday.com adresindeki birbirinden ilginç bireylerin, keşifleri çevremizi aydınlatan ve insanlığa yol gösteren bir çerçeve çizmesidir..

El yapımı portable psone!

larweda

Benjamin Heckendorn adlı bir arkadaşımız, üşenmemiş, portable olmak üzere üretilmemiş oyun konsollarından portable sistemler yapmış, sonuçlar da pek eğlenceli olmuş. :) Var mı elindeki PS1'ini mundar edip böyle birşeyler yapmayı denemek isteyen? :)
Not: Bir de şööle bir el yapımı projeksiyon haberi vardı bi zamanlar.

Güneşlenen Robot: Elektrik-Elektronik Atölyesi

FZ

santralistanbul yaz programı çerçevesinde bilim meraklısı çocuklara eğlenceli atölyeler sunuyor. Elektrik-Elektronik Atölyesi'ne katılan 7-12 yaş grubu çocuklar, elektrik devreleri, ledler, sensörler, piller ve mıknatısları kullanarak çeşitli elektronik oyuncaklar ve kendi robotlarını yaratacaklar.

Program sonunda diş fırçası robotu, güneşlenen robot, elektronik salıncak ve sallanan tahterevalli gibi üretimleriyle evlerine dönerken hem eğlenmiş hem de enerji kaynakları hakkında pek çok şey öğrenmiş olacaklar.