Işık hızı kontrol altında

0
melitical
Ecole Polytechnique Fédérale de Lausanne (EPFL) 'dan bir grup araştırmacı ışık hızını yavaşlatıp hızlandırmayı başardı. Bunun, yüksek performansta mikrodalga sinyallerinin oluşturulması, yeni nesil kablosuz iletişim uygulamaları ve uydular arası veri transferleri gibi uygulamalarda kullanılması bekleniyor. Özellikle, Amerikan İleri Savunma Araştırmaları Merkezinin (DARPA) ışık hızını yavaşlatmakla ilgili araştırmalara yüksek miktarlarda para aktardığı biliniyor.
www.scienceblog.com

Görüşler

0
Anduril
Aklıma Bay Tompkins serisindeki ışık hızı düşük şehir geldi. Anlamadıklarımı ablama sorduğumda "ışık hızı düşürülmez ben fizikçi olarak o mantıkla anlatmam" derdi. Ehe güzel bir haber. Bu arada bu siteyi öğrendiğim de iyi olur.
0
robertosmix
Bu konuda bilgisizim. Işık hızının yavaşlatılması bir noktadan sonra ışığın madde haline geçmesine neden olabilirmi? Yada şöyle sormalıyım, hızı 0 olan bir ışık olurmu? Olmazsa ne olur?
0
sefalet
http://www.onlinefizik.com/

bu site fizik konularında bir nebze yardımcı olabilir size.
0
robertosmix
Teşekkürler..
0
fsniper
Sanırım burada bir yanlış anlama var. "Işık hızı ( c )" kavramı bir sabittir. Sanırım burada bahsedilen, Işık dalgalarının hızı. Yanlış mı düşünüyorum sizce?
0
sefalet
Aslında aklınıza takılan soru mantıklı fakat şöyle bir durum var; ışık hızı derken ışığın her zaman aynı hızda hareket ettiği kastedilmiyor, ışığın çıkabildiği en yüksek hız, tepe noktası, sabit hız kastediliyor.O hızdan sonra ışığın daha fazla hızlanamayacağı yani bu sabiti "ışık hızı" diye tanımlarsak ışık hızının üstünde bir hızda seyreden herhangi bir şeyin olmadığı önermesidir.(Einstein tarafından ortaya atılan evrensel sabit "ışık hızı")

Buna karşın son zamanlarda, geçerli fizik kuramlarının bu yorumu şüphe ile karşılanmakta ve karşıt deney sonuçları elde edilmektedir.Einstein'ın evrenin sonlu olması gerektiğine dair bir beklentisi vardı(sonsuz evrende tanrıyı koyacak yer pek bulamadığından) Evrensel sabit o yüzden üstünde ısrar ettiği konulardan biriydi fakat sonraları hayatının hatası olduğunu da belirtmiştir.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Playstation 3'ler Tıp İçin Birleşiyor

darkhunter

Bilim insanları, dünyadaki 10 bin Sony Playstation 3’ü internet üzerinden bağlayarak, Alzheimer araştırmasında değerlendirecek. Küresel PS3 ağı, dünyanın en güçlü bilgisayarı olacak.

Gelecek Radyo Dalgalarında mı?

sefalet

GNU Radyo daha önce fazlamesai.net haberlerinde duyurulmuştu. USRP (Universal Software Radio Peripheral) ise GNU Radyo ile çalışarak, radyo yazılımı kurmanızı ve geliştirmenizi sağlıyor.Amaç en az donanımla sizi radyo sinyallerinin heyecan verici dünyasına sokmak. GNU Radyo ile analog radyo sinyalleri sayısal ortama aktarılmakta ve böylece sayısal ortamda radyo dalgalarının işlenmesi daha esnek hale gelmekteydi. USRP yazılımı ve kartları ile USB 2 portu olan her makinada radyo hayatınıza başlamanız mümkün. Tüm USRP tasarımı açık kaynak olarak lisanslanmış durumda.

Çapkın Fareler Genetik Olarak Evcilleştirildi

malkocoglu_2

Bilim adamları tek bir geni değiştirerek, çapkın olan bir fare türünü evcil hâle getirdi. Microtus pennsylvanicus (meadow vole) olarak bilinen fare türü, eşten eşe atlayan ve çocuklarına bakmayan bir hayvan türü olarak biliniyordu. Fakat meadow vole'un kuzeni microtus ochrogaster (prairie vole) tam bir ideal eş modeliydi. Tek eş ile oluyor, onu koruyor ve çocuklarına da bakıyordu. Aradaki farklardan hareketle, araştırmacılar iki beyinde farklı olan maddeyi (vasopressini) tutucu görev yapan bir geni, çapkın farelere enjekte ettiler. Sonuç başarılı oldu: Denek çapkın fareler artık hızlı yaşamıyor, ve tek eş ile mutlu bir şekilde yaşıyorlar.

Haberin devamı: http://www.abc.net.au/science/news/stories/s1134804.htm

GNU/Linux ile İnsanlığa Yardım: BOINC

anonim

SETI sistemini hepimiz hatırlarız: Boşta duran bilgisayarlara ekran koruyucu olarak kurulup, bilgisayar işlemcilerinin boş zamanını uzaydan gelen radyo sinyallerini işlemek için başkasına vakfettiğimiz bir sistem idi SETI. Fakat bilgisayarınızın atıl zamanınız ile dünyaya yardım etmek için tek proje SETI değil, hatta BOINC altayapısı ile Windows ya da GNU/Linux makinanınızı dünyada hesap gücüne ihtiyaç duyan bir bilimsel projenin hesap kümesine dahil etmeniz mümkün. Nasıl projeler mi var?

Işık Hızı Geçildi Görünüyor.

anonim

Pek asparagasa benzemeyen bir çalışmanın sonucu ışık hızı geçildi görünüyor. Detay için: CBC