Internetin 2`si çıktı!

0
barbar
Fairbanks'deki University of Alaska'daki 625 MB'lık bir CD, the Faculty of Science of the University of Amsterdam'deki bir PC'ye kaç saniyede transfer edilmiş olabilir acaba? Aradaki mesafe 12,272 km'dir

cevap:
13 saniye

daha fazla bilgi için
Debian Woody in less than two minutes

Görüşler

0
cadas
Internet 2 hakkindaki gorusleriniz nelerdir arkadaslar?

Benim gorusum kabaca su anki Internet alt yapisinin guvenli olmayisindan, kontrol altina alinamayisina kadar sirketler ve hukumetler icin(kullanicilar demiyor olduguma dikkat cekmek isterim) dezavantajlari oldugundan, yeni bir yapiya ihtiyac duyuluyor, duyuyorlar.

Hani bence Internet ozgurluk vs. gibi seyler evet, ama sadece bilgi sahibi olan icin den oteye birsey degildi, simdi bu Internet2 ise herkesin elini kolunu baglayacak ve sirketlerin ya da hukumetlerin bir sekilde zararli kategorisine soktugu gruplar (ozellikle su 11 Eylul saldirisindan sonra herkes terorist ilan edildi bazilarinca ki ilginctir, kim terorist acaba?) bu yapi altinda yer alamayacaklar.

Bugunku Internet alt yapisi ise bir sekilde korunacak sanirim, ama aldigi (ornek olarak) SuperOnline paketini bilgisayarina takip Internet''''i sadece supronline.com sanan buyuk bir kullanici kitlesi varken(tamam kabul etmek gerekir, cogu kullanici neyse ki napsterdan veya bir kac free adult sitesinden haberdarlar(???)) ve Internet2''''yi tahminen bugun Internet Paketi satan bir cok kurum agzinin suyu aka aka destekleyecekken, bana durum vahim gibi geliyor.

Ha tabi, alt yapi super; bir CD bilmem kac saniyede gidip gelecek. Ne guzel, ama kime hizmet edecek bu teknoloji.

Endiselerim var kisaca...

Sevgiler...
0
anonim
biraz baktim su internet2'ye ama hala kafamda soru isaretleri var, simdi bu internet2'nin bir diger hedeflerinden biri ise performans arttirma degil mi?

e yanlis hatirlamiyorsam (uzulerek belirtecegimki bu yarismayi linux mili mili saniyeler ile kaybetmisti) nt bu rekore bayagi bir katlamisti 8gb dosyayi 10'a yakin bir saniyede trasfer etmisti...

bir yerde eksik bir bilgim var galiba
yardimci olur musunuz?

ben simdi anlayamadim 625 mb 13 sn nerde, 8gb 10 sn nerdeeee...
0
anonim
Yapmayin arkadaslar nasil olur , hd'nizi 2'ye bolun ve 600mb'lik bir dosyayi digeri partition'a tasiyin , 13 saniyeden fazla surecektir , eger mumkun ise bu inanilmaz bir surat , (SCSI hd'si olanlar haric biz bu hizlari goremeyebiliriz ama yinede )

0
tongucyumruk
Dosyayı ramdiskten okumuşlarsa? Herhalde o kadar hızlı bağlantısı olan makinada 1GB ram de vardır...
0
anonim
600 mb''yi 10 saniyede kopyalayan hard disk varsa almak isterim. bilgisayarim pentium, monitörüm 21 inç, arabam var ve bekarım.
0
anonim
> 600 mb''yi 10 saniyede kopyalayan hard disk varsa > almak isterim. bilgisayarim pentium, monitörüm 21 > inç, arabam var ve bekarım.

hala eksik olan bir seyiniz var ama ;)
0
anonim
Keh keh keh..

2 Tane IDE diskle yapılmış (40 GB Seagate 7200 RPM) bir RAID0 disk üzerinde, Ext2 4096b Block uzunluğu kullanarak, sistemdeki process sayısını minimumda tutup, 1 GB veriyi, bir yerden başka bir yere en iyi 13 sn'de kopyaladık. Sistem PIII 1000, 128MB RAM. Tam olarak, başka bir yerdeki (aynı disklerden bir üçüncü) bir ISO'yu ortalama 13 sn. de filan kopyalayabiliyoruz.

Insan sabahlara kadar FS testi yapınca, boyle vay canina dedirten sonuçlar nasıl elde edilebiliyor öğreniyor kolayca..

0
barbar
ilginç olan da bu zaten!
yoksa neden habeer olsun ki?
;]
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Skype büyümeye devam ediyor: Skype Mac & Linux

ae

The Register'da söylendiği üzere, meşhur Vo-Ip programı Skype'in Linux ve Mac ile uyumlu yeni yeni versiyonları çıkmış.

Register'daki haberde yok ama, Skype'nin sitesinde PocketPC için de versiyon bulunuyor.

Madonna´nın Web Sayfası Neden Hacklendi?

anonim

Internet'i kontrol edebileceğini düşünenler geçen hafta güzel bir ders aldı.

Her şey Madonna'nın sesini popüler bir anti-korsanlık tekniğinde kullanması ile başladı. Warner Music Group Madonna'nın yeni şarkıları gibi görünen dosyaları p2p dosya paylaşım ağlarına koydu. Dosyaları indirenler şarkının ilk 10 saniyesinden sonra şarkıcının "What the f**k do you think you're doing" diye küfür edişi ile karşılaştı.

Bilimsel Kaynakları Taramak İçin Arama Motoru: SCIRUS

FZ

Evet, %99.999 Google kullanırız ama daha spesifik ve bilimsel bilgi içeren arama tarama gerektiğinde http://www.scirus.com adresine bakmakta fayda var. Gayet güzel bir arayüz, sade ama etkili bir işlevsellik sunuyor.

Web sitelerinde veya bilimsel dergilerde ayrı ayrı arama da yapabiliyorsunuz ayrıca arama motorunun arama daraltmak için sağ tarafta sunduğu ipuçları da gayet anlamlı.

Gittikçe çöplüğe dönen Internet ortamında kaliteli bilgiye erişmek için güzel bir araç ve katkıda bulunan bilimadamlarının da bundaki payı azımsanacak gibi değil. Taranan kaynaklar arasında MEDLINE, ScienceDirect, ArXiv.org, CogPrints, NASA, Mathematics Preprint Server ve Computer Science Preprint Server da var.

SPAMcilerle mücadele

anonim

Spam'ciler artık iyice gemi azıya aldı! Hergün neredeyse yüz tane saçma sapan mesaj alıyoruz. Bu sayıyı kullanıcı sayısıyla çarpınca gerek band genişliğimiz gerekse disk sığamızın ne denli boşa harcandığını görüp dehşete kapılmamak elde değil. Çimento karıştırma makinası satanından tutun tercüme yapanına kadar herkes teknolojiye ayak uyduruyor(!).
Yaklaşık bir yıldır spam gönderenlerin kullandıkları ISP'lerle görüşmeye çalışıyorum. Yaklaşık yarısı yanıt verme nezaketini gösterdi bugüne kadar. Yanıt verenlerinde çoğu "O mesajlar spam değilmişki, duyuru yapıyorlarmış" dedi!
Yok efendim istersem "unsubs" diyip listeden çıkabilirmişim falan...

RÜTÜK unveils the Domin@tion v.1.0

Evil_Empire

Hiç RÜTÜK yasasının arkasında bir komplo teorisi olabileceğini düşündünüz mü? Büyük medya kuruluşlarının hükümetler üzerinde ne gibi yaptırımlar uygulayabileceğini tahmin edebiliriz. BÜYÜKLER, bulundukları yere, büyük yatırımlar yaparak ulaşmışlardır. Genelde bu büyük yatırımları yaparken, uzun vadeli krediler, hükümette söz hakkı, kamu gücü vb. çıkarlarını gözetmişlerdir.

Hükümetler, reklamların ürünüyse ve reklamı medya yaparsa. Halk medyanın tek bir haberiyle gaza gelip, tek haberiyle sakinleşebiliyorsa. Medya kartelinin, alternatif ortamlara bakışı ne kadar ılımlı olabilir? RÜTÜK tüm medyadan sorumlu, sorumsuz değil midir? Meclistekilerin hepsinin bir gazeteci dostu olduğunu varsayarsak, RÜTÜK üzerinde medyanın gücünü tahmin edebilir miyiz?

Ne dersiniz BÜYÜK balık her zaman küçüğünü yutar mı?

Not:yukarıdakı yazının gerçekle ilgisi yoktur ve kişi ya da kuruluş isimleri uydurmadır(!)