Internet İle Güçlü Olmak

0
ganzo66
Merhaba, Bildiğiniz gibi ben çok sık yazmıyorum, çünkü teknik bilgim buradaki arkadaşlar kadar etkin bir seviyede değil. Ama aşağıdaki link'e baktığınızda Internet'in gerçek gücünü göreceksiniz ve bence destekleyeceksiniz.

Seçmiş olduğum konu (Internet ve İlişkiler) doğrumu tam kestiremiyorum... Ama haber bence çok önemli. Bir çok kayıtlı üyesi olan Fazla Mesai'e bizlere bu olanağı sağladığı için bir kez daha teşekkür ederim.

Ayrıca sizlere soruyorum bu çeşit girişimler sizce suç teşkil ediyor mu?
www.yukselinsaat.com
Ganzo66

Görüşler

0
FZ
Şimdi zannedersem biraz karışık bir durum var. Öncelikle şunu belirteyim, verilen linkten sadece bir kez ulaşabildim siteye, daha sonra birkaç kez denedim ama bir daha ulaşmak nasip olmadı, Page Not Found hatası alıyorum.

Görebildiğim kadarı ile teknik anlamda adamlar bir yere girmemişler, hack etmek gibi bir durum söz konusu değil, paşa paşa .com uzantılı domain name satın alıp isim benzerliğinin gücünden faydalanmaya çalışıyorlar (ayrıca sayfanın altında da burası Yüksel İnşaat'ın resmi sitesi değildir diye de açık açık bilgi veriyorlar). Bence gayet iyi de yapıyorlar. Tabii Türkiye'deki kanunlar açısından bu yaptıkları suç mudur ve eğer öyle ise cezası nedir bunu bilemiyorum.

Bu gibi durumlarda genellikle büyük şirketler para verip domain name haklarını satın alma yöntemini tercih ederler diye düşünüyorum ancak burada ölen insanlar ve şirket namına korkunç bir prestij kaybı söz konusu olduğu için işin rengi biraz farklı gibi. Kaldı ki eğer şirket bu siteyi yapanlara dava açarsa ve bu gazetelere, televizyonlara falan yansırsa o zaman olayın boyutu çok daha büyür, rengi değişir.

Şahsen, söz konusu şirketin bundan haberi var mı ve eğer varsa tepkisi nedir çok merak ediyorum.
0
larweda
Sanırım site bir şekilde down olmuş, ulaşılamıyor, bunun altında başka sebepler de aranabilir, hosting firmasında problem çıkmış da olabilir, over-trafik yemiş de olabilir. Geçen hafta site ayaktaydı ama hafta sonu birkaç gazetede bununla ilgili haberler çıktı. Ondan sonra insanlar merak edip yoğun trafik yaratmış olabilirler.

Burada önemli olan konu, bunun bir suç teşkil edip edemediği, sitede herhangi bir itham ya da iftira yok. Bahsi geçen ,inşaat şirketinin yapmış olduğu birçok bina hakikaten yıkılmış, bunun savunulacak bir tarafı da yok, bina inşa edilirken malzemesinde, hesaplarında hata yapılırsa, (kasıtlı ya da kasıtsız) deprem olduğu zaman o bina çöker, şirketin de buna karşı bir itiraz etme şansı olabileceğini (hukuksal olarak) sanmıyorum. Sonuç olarak bence internet üzerinden bu tarz bir yayın yapmak suç değildir, ancak eğer firma bir şekilde zorla o sitenin servis dışı kalmasını istemişse, işte o suçtur.
0
anonim
Bende yalovadaydim hemde o gece kiz arkadasimla yüksel sitesinde
Allah yüzüme güldü ve biraz tartisip ordan ayrilip
iki yandaki sitemize geri donduk daaaha yoldaydık ve olan
oldu asagı yukarı gordum oranın halini , bunu yapan insanoglu ne
yazikki bu beyin yaptigi etik olarak ne kadar dogru
tartisilir ama en azindan can yakmıyo , biraz dusundum
ve sonuna kadar arkasındaymı ,cunku insanlar o faciayi
coktan unuttu maalesef belki bole gorunuste kucuk ama
dusunce olarak buyuk olaylar tekrar canlandırır bazı seyleri
UMUYORUM:::
0
sundance
(Siz bakmay?n öyle mütevazi yaklastigina, eski mudurum Ganzo bey Internet ortaminin satis tarafinda yer alip da teknik taraftaki adamlarin bayagi bir atip tutmalarini engelleyebilecek nadir kisilerdendir)

Bence ortada buyuk bir suç var, e?er bu haberler do?ru ise ihmal olume sebebiyet vermekten hapse girmeleri gerekir soz konusu kisilerin, eger bu haberler yalansa siteyi yapanlarin iftira ve halki galeyana getirme sucundan ceza almalari gerekir.

Her iki durumda da tuylerim diken diken oldu...

0
anonim
Depremle ilgili ne yazacağımı zaten beni tanıyanların çoğu tahmin edebilir. Sorun nerde peki?
br>
Bence en önemli sorun şu:Adamlar seslerini duyurmak için siteyi yapmışlar. Hemde hiç görmediğim bir tarzda altınada harbi harbi gerçek linkleri vermişler. Hiç bu linklerden birine bastınız mı?


Diyecek bir şey bulamıyorum. Ulan zaten adamlar demişler burası yasal sayfa değil diye. Hala pişkin pişkin oturup çok önemli bir marifetmiş gibi bunuda yapmışsınız ya. YUH!!! Bozuldu sinirlerim.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

IRC mi IM mi?

sundance

Afternet.org'da yayınlanan bu makale eski dost IRC'nin hala ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi.

Kişiselliğin gün geçtikçe daha çok pompalandığı günümüzde IRC, yeni arkadaşlar edinme, sohbetlere sadece dinleyici olma, bilgileri paylaşma gibi bir çok konuda IM'e üstünlük sağlamakta.

Ama belki de en önemli kısmı meşhur Third Place kavramının Internet'teki en önemli dayanağı olması.

Guerilla News Network: 11/9 Redux

sundance

Az önce Açık Radyo sabah yayınını dinlerken alternatif haber ağı Guerilla News tarafından hazırlanan 11 Eylül 2001`le ilgili 20 saatin üstünde televizyon ve radyo yayınından derlenen Redux'ı dinledim.

Tek kelimeyle korkutucuydu. Özellikle Bush`un `Gereken her türlü karşı saldırıyı yapacağız... Mutlu Ramazanlar` diyişi. İngilizcesi ile uğraşamam diyenler için Fazlamesi GNN`in bu tarihi bildirgesini Türkçe`ye çevirdi.Ardından da Pearl Jam`den Do The Evolution`ı dinleyin.
Cehenemde (Kanal) Surfü:...

Sanal Manal Ama Yine de Arkadaşlık

sundance

Sanal arkadaşlıklar Banal Dostluklar... Hatırlıyorum da bir zamanlar iki arkadaşım vardı. Bir BBS'de tanışıp (o zamanlar Internet çok uzaktaydı) sonra biraraya gelip evlenmişlerdi.

Geçenlerde boşandıklarını duydum. Sanal alem ve ilişkiler üzerine biraz kafam takıldı. Ne de olsa işten işe koşuştururken sadece ya problem çözmek ya da takılma yüzünden beynimi kullanır olmuştum ya, oturdum düşündüm.

Vikipedi Kalkındırma Çağrısı

kernelpanic

Belki bir çoğumuz biliyor, Vikipedi adında bir internet sitesi var… kendini ;

“Vikipedi, kullanıcıları tarafından ortaklaşa olarak birçok dilde hazırlanan, özgür, bağımsız, ücretsiz bir İnternet ansiklopedisi. Wiki teknolojisi kullanılarak hazırlanır. Sürekli ilave ve değişiklikler yapıldığı için hiçbir zaman tamamlanmayacaktır. ”

şeklinde tanımlayan bu sanal ansiklopedi, kullanıcıların katkılarıyla oluşuyor. Ziyaretçiler bildikleri bir konuda başlık açabiliyor yahut bir başlığa ekleme yapabiliyorlar. Wikipedia’nın türkçe ayağını oluşturan Vikipedi az da olsa yükselişte olmasına rağmen malesef ki ülkemizde yeterli ilgiyi bulamıyor.

Sanal Sevgilinin Peşine Özel Dedektif

anonim

İnternette tanıştığı birinin gerçekte kim olduğunu merak edenler için ABD'de yeni bir web sitesi açıldı. Ciddi bir ilişki peşinde olanlar, web'de tanıştıkları kişiyle ilgili bilgi edinmek için bu siteye belli bir miktar para ödeyip, online sevgililerinin hayatları hakkında bilmek istedikleri hemen hemen her şeyi öğrenebiliyorlar.