Internet İle Güçlü Olmak

0
ganzo66
Merhaba, Bildiğiniz gibi ben çok sık yazmıyorum, çünkü teknik bilgim buradaki arkadaşlar kadar etkin bir seviyede değil. Ama aşağıdaki link'e baktığınızda Internet'in gerçek gücünü göreceksiniz ve bence destekleyeceksiniz.

Seçmiş olduğum konu (Internet ve İlişkiler) doğrumu tam kestiremiyorum... Ama haber bence çok önemli. Bir çok kayıtlı üyesi olan Fazla Mesai'e bizlere bu olanağı sağladığı için bir kez daha teşekkür ederim.

Ayrıca sizlere soruyorum bu çeşit girişimler sizce suç teşkil ediyor mu?
www.yukselinsaat.com
Ganzo66

Görüşler

0
FZ
Şimdi zannedersem biraz karışık bir durum var. Öncelikle şunu belirteyim, verilen linkten sadece bir kez ulaşabildim siteye, daha sonra birkaç kez denedim ama bir daha ulaşmak nasip olmadı, Page Not Found hatası alıyorum.

Görebildiğim kadarı ile teknik anlamda adamlar bir yere girmemişler, hack etmek gibi bir durum söz konusu değil, paşa paşa .com uzantılı domain name satın alıp isim benzerliğinin gücünden faydalanmaya çalışıyorlar (ayrıca sayfanın altında da burası Yüksel İnşaat'ın resmi sitesi değildir diye de açık açık bilgi veriyorlar). Bence gayet iyi de yapıyorlar. Tabii Türkiye'deki kanunlar açısından bu yaptıkları suç mudur ve eğer öyle ise cezası nedir bunu bilemiyorum.

Bu gibi durumlarda genellikle büyük şirketler para verip domain name haklarını satın alma yöntemini tercih ederler diye düşünüyorum ancak burada ölen insanlar ve şirket namına korkunç bir prestij kaybı söz konusu olduğu için işin rengi biraz farklı gibi. Kaldı ki eğer şirket bu siteyi yapanlara dava açarsa ve bu gazetelere, televizyonlara falan yansırsa o zaman olayın boyutu çok daha büyür, rengi değişir.

Şahsen, söz konusu şirketin bundan haberi var mı ve eğer varsa tepkisi nedir çok merak ediyorum.
0
larweda
Sanırım site bir şekilde down olmuş, ulaşılamıyor, bunun altında başka sebepler de aranabilir, hosting firmasında problem çıkmış da olabilir, over-trafik yemiş de olabilir. Geçen hafta site ayaktaydı ama hafta sonu birkaç gazetede bununla ilgili haberler çıktı. Ondan sonra insanlar merak edip yoğun trafik yaratmış olabilirler.

Burada önemli olan konu, bunun bir suç teşkil edip edemediği, sitede herhangi bir itham ya da iftira yok. Bahsi geçen ,inşaat şirketinin yapmış olduğu birçok bina hakikaten yıkılmış, bunun savunulacak bir tarafı da yok, bina inşa edilirken malzemesinde, hesaplarında hata yapılırsa, (kasıtlı ya da kasıtsız) deprem olduğu zaman o bina çöker, şirketin de buna karşı bir itiraz etme şansı olabileceğini (hukuksal olarak) sanmıyorum. Sonuç olarak bence internet üzerinden bu tarz bir yayın yapmak suç değildir, ancak eğer firma bir şekilde zorla o sitenin servis dışı kalmasını istemişse, işte o suçtur.
0
anonim
Bende yalovadaydim hemde o gece kiz arkadasimla yüksel sitesinde
Allah yüzüme güldü ve biraz tartisip ordan ayrilip
iki yandaki sitemize geri donduk daaaha yoldaydık ve olan
oldu asagı yukarı gordum oranın halini , bunu yapan insanoglu ne
yazikki bu beyin yaptigi etik olarak ne kadar dogru
tartisilir ama en azindan can yakmıyo , biraz dusundum
ve sonuna kadar arkasındaymı ,cunku insanlar o faciayi
coktan unuttu maalesef belki bole gorunuste kucuk ama
dusunce olarak buyuk olaylar tekrar canlandırır bazı seyleri
UMUYORUM:::
0
sundance
(Siz bakmay?n öyle mütevazi yaklastigina, eski mudurum Ganzo bey Internet ortaminin satis tarafinda yer alip da teknik taraftaki adamlarin bayagi bir atip tutmalarini engelleyebilecek nadir kisilerdendir)

Bence ortada buyuk bir suç var, e?er bu haberler do?ru ise ihmal olume sebebiyet vermekten hapse girmeleri gerekir soz konusu kisilerin, eger bu haberler yalansa siteyi yapanlarin iftira ve halki galeyana getirme sucundan ceza almalari gerekir.

Her iki durumda da tuylerim diken diken oldu...

0
anonim
Depremle ilgili ne yazacağımı zaten beni tanıyanların çoğu tahmin edebilir. Sorun nerde peki?
br>
Bence en önemli sorun şu:Adamlar seslerini duyurmak için siteyi yapmışlar. Hemde hiç görmediğim bir tarzda altınada harbi harbi gerçek linkleri vermişler. Hiç bu linklerden birine bastınız mı?


Diyecek bir şey bulamıyorum. Ulan zaten adamlar demişler burası yasal sayfa değil diye. Hala pişkin pişkin oturup çok önemli bir marifetmiş gibi bunuda yapmışsınız ya. YUH!!! Bozuldu sinirlerim.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Üç hikâye

roktas

"Bugün size hayatımdan üç hikâye anlatmak istiyorum. Hepsi bu kadar. Daha ilginç bir şey yok. Sadece üç hikâye." Bu sözler Apple CEO'su Steve Jobs'ın Stanford mezunlarına hitaben yaptığı konuşmanın girişinden alınma. Kurduğu şirketten kovulan, sonra tekrar geri dönen, kısa bir dönem için olsa bile hakkında konulan pankreas kanseri teşhisiyle ölümle burun buruna gelen bir insan. Konuşma bir bütün olarak bilgece değerlendirmelerle dolu, (hızlı ve pek muhtemelen hatalı bir çeviriyle) mealen kısa kısa aktaralım...

Düşüncesizce iletilen mesajlar üzerine

sundance

Geçenlerde sevdiğim bir arkadaşımdan kan kanseri bir çocukla ilgili bir e-posta aldım. Yaklaşık bir-iki saat sonra ise, bu mailin yanlış olduğu, sözkonusu çocuğun üç yıl önce vefat ettiğini, arkadaşımın da kendisine yollanan postayı bütün iyi niyetiyle (ve hayatında ilk defa) yönlendirdiğini öğrendim.

Sözkonusu e-posta'nın devamında, kaynağı belirsiz bu tür e-postaların sadece bizde duygusal allerji yaratmakla kalmadığı çok ciddi zararlar da verebildiğiyle ilgili çok düşünceli yazılmış bir metin vardı, bunu sizlerle paylaşmak isterim.
İyilik bile düşüncesizce yapılmamadığında anlamlı. Eğer gerçekten bir yardımda bulunmak istiyorsanız, lütfen bir forward ile yardım edemeyeceğinizi anlayıp, bir yardım kuruluşuna bizzat başvurun. Sanallık, saflık ve salaklık arasında bazen kabul edilemeyecek bir ayrım olabiliyor.

Kablosuz ağları bulan tişört

anonim

Hürriyet gazetesi Teknoloji bölümünden bir haber. ABD de yeni çıkacak olan bu üründe, üzerindeki özel bir düzenek vasıtası ile çevresindeki kablosuz ağları, ve de sinyal güçlerini görebilirsiniz. Tahmini satış fiyatı 30$ olması bekleniyor.

Sanal İlişkiler

mambo

Geçenler de uzun zamandır görüşmediğim bir arkadaşımla karşılaştım yolda birbirimizi yaklaşık 2-3 senedir görmüyoruz. Fakat işin ilginç tarafı ikimiz de birbirimizin ne yapıp ne ettiğinden haberdarız. Oturduk konuştuk, uzun süredir görüşmememize karşın mail ve cep telefonu yoluyla bunu hallettiğimizin farkına vardık.

Akşam eve gidince düşündüm, sanırım teknoloji ilerledikçe ilişkiler de gittikçe sanal yaşanacak. Teknoloji insanları birbirine yaklaştırması gerekirken uzaklaştırıyor mu?

Belkide biz (ya da sadece ben) teknolojiyi yanlış mı kullanıyoruz? İlişkilerimizi arkadaşlıklarımızı sadece dijital yolu kullanarak idare etmek daha mı kolay geliyor? Belki bilgisayar ve de cep telefonunun arkasına saklanarak yüz yüze konuşmanın stresini bize hissetirmediği için bu yolu kullanıyoruzdur. Bilemiyorum.

Vikipedi Kalkındırma Çağrısı

kernelpanic

Belki bir çoğumuz biliyor, Vikipedi adında bir internet sitesi var… kendini ;

“Vikipedi, kullanıcıları tarafından ortaklaşa olarak birçok dilde hazırlanan, özgür, bağımsız, ücretsiz bir İnternet ansiklopedisi. Wiki teknolojisi kullanılarak hazırlanır. Sürekli ilave ve değişiklikler yapıldığı için hiçbir zaman tamamlanmayacaktır. ”

şeklinde tanımlayan bu sanal ansiklopedi, kullanıcıların katkılarıyla oluşuyor. Ziyaretçiler bildikleri bir konuda başlık açabiliyor yahut bir başlığa ekleme yapabiliyorlar. Wikipedia’nın türkçe ayağını oluşturan Vikipedi az da olsa yükselişte olmasına rağmen malesef ki ülkemizde yeterli ilgiyi bulamıyor.