Intel gençlerin projelerini yarıştırıyor

0
aragorntheelessar
Intel ve TÜBİTAK ortaklaşa olarak yaratıcılık yarışması düzenliyor. Gençler mobil iletişimi geliştiren projeleri ile yarışacak. Intel ve TÜBİTAK’ın gerçekleştirdiği Cisco veKeySmart’ın sponsoru olduğu ‘Gelecek için Teknoloji’ yarışmasında öğrenciler, kendi geliştirdikleri bilgisayar mimarisi tasarımları, uygulamaları ve oyunları ile rekabet edecek. Finalistler bir yarışmacı, İngiltere’deki Intel Uygulama ve Tasarım Merkezi’nde (Application Design Center) 1 yıl çalışma şansına sahip olacak. Yarışma Hyatt Recency’da yapılan basın toplantısıyla başladı.
Yaratıcı Fikirlerin Önü Açık

Basın toplantısında konuşan Intel Ülke Eğitim Müdürü Murat LeCompte, yarışmanın Intel’in uluslararası platformda desteklediği eğitim projelerinin bir ayağı olduğunu belirterek, “Öğrencileri araştırma-geliştirmeye teşvik etmek hedefindeyiz, ‘Gelecek için Teknoloji’ projesi de öğrencilerin yaratıcı fikirlerini değerlendiriyor” diye konuştu. Tübitak Bilim Adamı Yetiştirme Grubu Yürütme Komitesi Sekreteri Prof. Dr. Aşkın Tümer, yarışmanın misyonunu bilim ve teknoloji alanında orijinal ve yaratıcı projelere destek vermek olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Tümer, yarışmanın gençlerin projelerine ticari kullanım alanları açacağını ifade etti.

SON BAŞVURU 30 HAZİRAN

Herhangi bir üniversiteden yarışmaya katılmak isteyen öğrenciler, www.tubitak.gov.tr/bayg/gelecekicin sitesinden katılım koşullarını öğrenerek, başvuru yapabilir. Son başvuru tarihi 30 Haziran 2005. Yarışma jürisi Tübitak’a ulaşan projeleri, 4 akademisyenden ve Intel’in 3 teknoloji birimi müdüründen oluşuyor. Komite finale kalan 10 projeyi belirleyecek ve finalistler, projelerini komite karşısında sunacak.

ÖDÜLLER

Birincilik: Intel Centrino donanımlı KeySmart dizüstü, LCD Monitör, Cisco Systems ADSL Router, 1 yıllık 256 kbps ADSL aboneliği. İkincilik: Intel P4 Hyper Threading donanımlı KeySmart eğlence bilgisayarı, ev sineması sistemi, LCD Monitör, Cisco Systems ADSL router, kablosuz NIC ve 1 yıllık 256 kbps ADSL aboneliği Üçüncülük: Intel P4 Extreme Edition donanımlı KeySmart bilgisayar, Monitör, Cisco Systems ADSL router, kablosuz NIC ve 1 yıllık 256 kbps ADSL aboneliği

GELECEĞİN PROJELERİ İÇİN ÇERÇEVE

Intel Centrino ya da Intel P4 işlemcili bilgisayar kullanım lerini bir üst seviyeye çıkaracak projeler; Donanım ya da yazılım geliştirme projeleri; Mobil iletişimi kolaylaştıracak çözümler, kablosuz ağ veya hotspotu kurmanın yeni yolları; Bilgisayar için oyunlar; Bilgisayar için yeni kullanım alanları, örneğin PC’den PDA’e müzik aktarmanın yeni yolları; Bilgisayarın özürlüler tarafından daha rahat kullanımı sağlayacak projeler; Bilgisayarlar için yeni arabirim kartları ve uygulamaları;

PROJE DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ

Orijinallik, kopyaya kesinlikle izin verilmeyecek Pratikte uygulanabilirlik. İşiyle ilişkilendirilebilmeli Proje sahibinin yetenek ve bilgi seviyesi Proje sahibinin PC teknolojisine duyduğu ilgi ve yaratıcılık Organizasyon ve sorun çözmede iletişim kabiliyeti

Kaynak: http://www.ntvmsnbc.com/news/302322.asp

Görüşler

0
pirx
Gençler mobil iletişimi geliştiren projeleri ile yarışacak.

Niye hep mobil anlamıyorum. Mobil mobil mobil, nereye kadar be kardeşim, Türk gençliği mobil olayını cep telefonu anlayışıyı ile çözmedi mi zaten, yeter artık.
0
aragorntheelessar
bence mobil denildiğinde sadece cep telefonu akla gelmemeli yani 6600'ın tüm özelliklerini bilmek ayrıdır, o özelliklere sahip bir telefonu tasarlamak ayrıdır.Teknolojinin iyice hayatımızla bütünleştiği şuzamanlarda evimizdeki bilgisayar sistemine dışarıdan bağlanıp evin sıcaklığını ayarlayabilmek bile bana göre mobil iletişime girer.
0
pirx
cep telefonu örneğini zaten benim mobilden anladığım olarak yazmadım. hatalı ifade etmiş olabilirim belki ama heryerde mobil mobil mobil denmesinden, mobil teknolojilerin gazlanmasından bıktım usandım artık.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Intel'den Hafniyum kullanan işlemci

esrefatak

Bilgisayarlarımızın en önemli donanımı işlemcilerdir. İşlemciler konusunda dünyanın en büyüğü olan Intel, işlemcide Hafniyum elementini kullanarak çok büyük bir yenilik yaptı.

Intel Ekran Kartı Sürücülerinin Kaynak Kodunu Açtı

Titus

Ekran kartı sürücülerinin kaynak kodunu açan intel bunun için ayrı bir web sitesi de açtı.

Detaylı bilgi: http://lwn.net/Articles/194724/

OpenML: Yapay Zekâ, Intel Tarzı ve Açık Kodlu

FZ

Mikroişlemci devi INTEL, OpenML (ML: Machine Learning) bağlamında geliştirdiği sistemleri açık kodlu yazılım şeklinde kamuya açtı. PNL (Probabilistic Networks Library) fonksiyon kitaplığı bünyesinde yine açık kodlu olarak ses ve görüntü tanıma kitaplıkları da mevcut.

Bilgisayarlara anlamlı çıkarımlar yaptırmaya çalışan, makinaların karman çorman, bağlantısız ve alakasız gibi görünen verilerdeki örüntüleri, kalıpları, vs. öğrenmelerini sağlamak için kafa patlatan araştırmacıların bu kapsamlı yazılım sistemini incelemelerinden fayda var.

Merhaba DRM, Güle Güle Özgürlük

tongucyumruk

Ve sonunda gerçekleşti... Intel 26 Mayıs'ta yeni çift çekirdekli işlemcisi Pentium D ve onunla birlikte piyasaya giren yeni i945 yonga setini duyurdu. Duyurulmayan veya satır aralarında geçiştirilen ise işlemci ve yonga setinin donanıma gömülü DRM teknolojileri içeriyor olduğuydu.

DRM (Digital Rights Management - Dijital Hak Yönetimi) telif hakkı sahiplerinin kendilerine ait içeriğin kullanımını donanım seviyesinde kısıtlayabilmelerini sağlayan bir teknoloji. Bu sayede telif hakkı sahibi elinizdeki CD'yi kaç defa dinleyebileceğinizden tutun kimlere ödünç verebileceğinize kadar her türlü konuda söz hakkına sahip oluyor.

Evet, bilgisayarını özgürce kullanmak isteyenler için son çağrı.

KAISER, Meltdown, Spectre... Neler oluyor?

tongucyumruk

butch kibarca "neler oluyor?" diye sorduktan sonra kısaca son günlerde bilişim dünyasini sallayan, "bulutlarımız ne olacak?", "oyunlar da mı yavaşlayacak?" ve, "Bitcoin alalım mı?" gibi sorulara yol açan haberler üzerine kısa bir Türkçe açıklama yapma ihtiyacı hissettim.

Baştan söyleyeyim, konu üzerine çok derin bilgisi olan bir insan değilim, bu konu...