İlgili Yazılar

Debian, Gentoo, Mandrake: Performans karşılaştırmaları

roktas

Dağıtımlar arasındaki performans farklılıkları zaman zaman FM'de tartışma konusu olur. Bu haber'e Debian haftalık bülteninde rastladım. Gentoo ve Mandrake'nin şu meşhur optimizasyonlarının son kullanıcı nezdinde ne kadar hissedilir olduğu, Debian gibi optimize edilmemiş (!) bir dağıtımla karşılaştırma yapılarak incelenmiş ve önceden umulmayan bazı ilginç sonuçlara ulaşılmış. Buyurun buradan okuyun.

E-Lapis Dergisinin Debian Özel Sayısı Çıktı

anonim

E-Lapis dergisinin Debian özel sayısını tamamladık. Alper Orus arkadaşımızın içeriğini hazırladığı bu özel sayımızı umarım zevkle okursunuz. 15 Güne kadar dergimizin 3. sayısını ve Firefox elkitabı isimli tekrar bir özel sayıyı dergimizin internet sitesinden (İndir bölümünden) ücretsiz olarak indirebilirsiniz:

Amavis

tunc

Amavis uzun zamandır piyasada olan SuSe'ci ler tarafından geliştirilen bir open source mail scanner. Her ne kadar SuSe tarafından fazla support desteği verilmese de yararlı bir program. Amavis qmail, sendmail, postfix gibi MTA destekleri verebiliyor. Ayrıca hem gelen hemde giden mailleri scan edebiliyor.
http://www.amavis.org

Donanımda yeni madde antimon-tellür

Soulblighter

Royal Philips Electronics araştırmacıları, mevcut belleklerin yerine geçebilecek yeni bir maddenin oluşturulduğunu açıkladı. Bu maddenin kullanıldığı teknik sayesinde DRAM ve flaş bellekler tarihe karışacak.

Philips laboratuvarlarında geliştirilen yeni madde antimon ve tellürün (tellurium) bileşiminden oluşuyor. CD’lerdeki düzeneğe benzer bir şekilde çalışan yöntemde, lazer, maddenin üzerinde bir noktaya yönlendiriliyor ve maddenin yüzeyi ışını geri yansıtıyor. Geri yansıma, lazerin değdiği yüzey noktasındaki moleküllerin dağılımına göre farklılık arzediyor. Molekül dağılımındaki farklar, bu yansımada da çeşitlilik yaratıyor. Lazer yansıması daha sonra, dijital dilde sıfır ve bire dönüştürülüyor.

Skolelinux 1.0 Duyuruldu

anonim

MEB'in OkuLinux projesini duyduğumuz şu günlerde, Debian tarafından da desteklenen SkoleLinux 1.0 sürümüne ulaştı. Debian tabanlı dağıtım, 2002'de Norveç Özgür Yazılım Ödülünü de alan dağıtım, hükümet tarafından da destekleniyor.
Kaynak: Slashdot