İlgili Yazılar

IBM Türkiye'deki İlk Innovasyon Merkezini Açtı

FZ

IBM dünyadaki 41. inovasyon merkezini bugün Türkiye'de açtı.

IBM ve Georgia Tech Silikon Hız Rekorunu Kırmışlar = 500 GHz!

Zebani

IBM ve Georgia Teknoloji Enstitüsü 500 GHz frekansına sahip işlemci ürettiklerini ilan etmişler. Meraklıları için link:

http://www-03.ibm.com/press/us/en/pressrelease/19843.wss

Tabii bunu 4.5 Kelvin gibi çok düşük sıcaklıkta gerçekleştirmişler. Son kullanıcıya ne zaman ulaşır? Böyle bir teknoloji... Böyle bir işlemci... "asfalt ağladı be!" :)

IBM’den 4 Türk Akademisyene Ödül

FZ

IBM’in dünyanın önde gelen üniversitelerinde ve kendi araştırma geliştirme biriminde çalışan araştırmacıların işbirliğini teşvik etmek amacıyla 10 yıldır düzenlediği, ‘IBM Fakülte Ödülleri’nin bu yılki sahipleri arasında 4 Türk akademisyen de yer aldı.

Geçtiğimiz yıl da ödül alan, İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü Başkanı Chris Stephenson, bu yıl liselerde hayata geçirilmesi amacıyla hazırladığı, ‘Liselerde Bilgisayar Eğitimleri’ konulu projesiyle ödül aldı. Dünyadan 500 kişinin katıldığı yarışmada ödül alanlara 10 bin dolarlık çek hediye edildi.

IBM son sürat, 5 Ghz !

iscariot

IBM salı günü San Francisco'daki International Solid State Circuits konferansında yeni nesil Power 6 işlemcilerini duyurmaya hazırlanıyor. Yeni nesil G6'lar 4-5 Ghz arası hızlarda çalışacak !

Türkiye´nin ilk Linux ve Serbest Yazılım Merkezi Açıldı

FZ

IBM Türkiye'nin davetlisi olarak FM ve İstanbul Bilgi Üniversitesi'ni temsilen hiçbir fedakârlıktan kaçınmadık, Türkiye'nin ilk "Linux ve Serbest Yazılım Merkezi"nin açılışını dakika dakika yerinde izledik.

IBM'in basın duyurusuna göre "Türkiye'deki ilk ve tek Linux teknolojisi merkezi olan IBM Türk - Linux ve Serbest Yazılım Merkezi, şirketler, her türlü kurum ve kuruluş, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, bağımsız yazılım geliştiriciler, öğrenciler ve IBM çözüm Ortaklarının buluştuğu bir ortam olacak. Merkezde gerçekleşecek faaliyetlerden birkaçını sıralamak gerekirse: Linux eğitimleri verilecek, gerçekleştirilen tüm çalışmalar uluslararası standartlara göre belgelendirilecek, developerWorks gibi geliştiricilere yol gösteren, eğitim sağlayan belgeler bütünü Türkçeleştirilecek, Linux konusunda proje geliştirmek isteyenler için çeşitli taraflarla buluşma imkanı sağlanacak..."

Gelelim açılıştan notlara...