Hata Toleranslı Shell

0
lifesdkver0_1
ftsh (Fault Tolerant Shell), kabuk programlamaya hata merkezli bir bakış açısı getiren; basit bir scripting dili. Temelde yaptığı işi, bir scripting diline try - catch bloğu koyulmuş gibi oluşabilecek muhtemel hatayı kontrol altında tutup işleyişi ona göre devam ettirmek.
Örneğin
try for 30 minutes cd /tmp
rm -f data
forany host in xxx yyy zzz
wget http://${host}/fresh.data data
end
end
gibi bir kod parçasını kullanarak 30 dk. boyunca kodda belirtilen işlemi tekrarlatabiliyorsunuz. Eğer kodun herhangi bir yerinde hata oluşursa, ilgili tüm prosesler öldürülüp işlem yeniden başlatılıyor. Özellikle dağıtık sistemler ve ağ üzerinde yapılacak işler için düşünülmüş bir yapı; oldukça da yararlı görünüyor. Teknik belgelerine buradan ulaşabilirsiniz.

İlgili Yazılar

Linux´la İlgili Video-Yayın

St

IBM 30 Nisan ve 6 Mayıs'ta Linux'la ilgili bir webcast düzenliyor. IT yöneticilerinin neden Linux'u tercih ettiklerini hakkındaki webcasti canlı olarak izleyebilirsiniz. 30 Nisan´da, Türkiye saatiyle saat 18.00´de. Sakın geç kalmayın. Üyelik işlemlerinizi ise www.techonline.com adresinden yapabilirsiniz. İhtiyaçlarınız:

2038 Yılı Problemi

raistlinthewiz

Unix sistemlerde ki 2038 yılı problemi üzerine bir yazı:
http://mail.baskent.edu.tr/~20194562/y2k38.txt


Not: Yazıyı yazma amacım tamamen konunun ilginç gelmesi ve konu üzerinde daha fazla bilgi sunmak içindir. Y2K'daki gibi felaket tellallığı değildir.

Not2: Yinede gömülü (embedded) gömülü sistemlerde sorun yaşanabilir

Editörün Notu: Bu problem 2001'de 1 Ocak 1970'den bu yana (Unix'in doğumgünü) saniye sayısı 1 Milyarı vurduğunda da yaşanmış, Digitürk hizmeti o gece patlamıştı mesela ;)

Slackware Gnome'u bırakıyor mu?

Soulblighter

Slackware'in başadamı Patrick Volkerding'den şok edici açıklama geldi: Slackware'in sonraki sürümlerinde GNOME'a yer vermeyi düşünmüyoruz.

Dropline Systems'dan Troy McFerron, Patrick Volkerding'e yazdığı mektup ve Patrick'in cevabını kısaca yazıyorum...

Eski Windowsçularda Yeni Başlayan Linux Merakı

murat09

Son bir kaç aydır sık ziyaret ettiğim bir forumdan bir copy paste yapacağım. Umarım arkadaşımızın verdiği link hala çalışıyordur:

Robert M. Love ile röportaj

raistlinthewiz

tinyminds.org'un kernel hackerlardan Robert M. Love ile yaptığı röportajda, Robert'ın yazmış olduğu preemptive kernel patch hakkında bilgiler bulabilirsiniz. tinyminds.org Robert M. Love röportajı