Linux, Renault F1 testlerini hızlandırdı

0
Soulblighter
IBM e1350 Linux kümeleme sistemi Renault F1 takımının test için harcadığı zamanı 3 haftadan 18 saate düşürdü.
Linux, Renault F1 takımının motor ve şase analizleri için harcadığı zamanı 90% azalttı. Takım, böylece geliştirme maliyetlerini de büyük oranda azaltmış oldu.

IBM e1350 kümeleme sistemi, AMD Opteron işlemcili IBM eServer e325 ve e326 sunucuları üzerine kurulu bir sistem.

Bunun yanında Renault F1 takımı, e1350 kümeleme sistemi tarafından üretilen verileri saklamak için iki adet AIX işletim sistemi kurulu IBM pSeries 630s ve bir adet de TotalStorage DS 4300 sistem kurdu.

Renault F1 takımının BT yöneticisi Christophe Verdier, "Bu sistem Renault F1'in yeni V10 motorunu geliştirmek için gerekli olan herşeyi sağlıyor. IBM xSeries ve Linux ile yüksek performanslı ve düşük maliyetli bir kümeleme sistemine sahip olduk. Bu bize daha fazla test yapma imkanı sağlayacak. 12 adet IBM e325 sunucusu paralel çalışarak, test süresini 3 haftadan 18 saate düşürdü." dedi.

Kaynak: What PC

İlgili Yazılar

Linux Dergisi

Soulblighter

Benim gibi dergi okuma hastasıysanız, hele hele Linux dergisi olsa da okusam diyorsanız işte size güzel iki adres...

Birincisi LinuxWorld.com'un çıkarttığı Linux World Magazine.

İkincisi Linux Gazette. 1995'ten beri yayında olan Linux Internet gazetesinin arşivine erişebilir. Linux'un emekleme yıllarındaki gelişmeleri takip edebilirsiniz. Hem nostalji hem de çok ilginç bilgiler var.

Suse 7.3 huzurlarınızda

anonim

Linux çekirdeği kullanan, kendine has özellikleri olan Suse yeni versiyonunu çıkardı. Linux 2.4.10 cekirdegi, glibc2.2.4, KDE 2.2 ,Gnome 1.4.1 beta2 ve Xfree86 4.1.0 ile gelen Suse 7.3 un kendine has yast isimli programına ise yeni bazi moduller eklenmis (scanner konfügirasyonu, TV kartı ayarları,Suse Firewall konfigurasyon aracı, Xwindow çalışırken Yast2 yi kullanarak basit X window ayarları (ISAX ile)ve daha bir cok yenilikle huzurlarımızda.

Slackware 10.0 Çıktı

Challenger

Tüm zamanların en sert Linux dağıtımı Slackware'in 10.0 sürümü duyuruldu. Daha önce bu haberde de duyurulduğu gibi XFree86 yerine X.org' un 6.7.0 sürümünü kullanan Slackware 10.0, ön tanımlı çekirdek olarak Linux 2.4.26 ile geliyor. Ancak, Linux 2.6.7 de opsiyonel olarak pakete eklenmiş. GCC 3.3.4 (GCC 3.4.0 da alternatif olarak dağıtımda mevcut), Mozilla 1.7, GNOME 2.6.1 ve KDE 3.2.3 paketlerlerini de içeren sürüm ile ilgili ayrıntılı değişiklik kaydı ve iso dosyalarına aşağıdaki adreslerden ulaşabilirsiniz.

Değişiklik Kaydı: http://www.slackware.com/changelog/i386/ChangeLog-stable.txt
ISO Dosyaları: http://www.slackware.com/torrents/index.html

Linux 2.6.0-test10 Sürümü Çıktı

FZ

Linux´un yaratıcısı Linus Torvalds test aşamasının sonuna doğru yaklaşırken yeni çekirdek sürümü 2.6.0-test10´ı duyurdu.

Çekirdeğin bu hali kısa süre sonra Andrew Morton´a emanet edilecek ve Morton, Linux 2.6.0´ın çıkarılması için son ayarlamaları yapacak.

Teknolojinin uç noktalarında gezinen penguenin yeniliklerle dolu ve heyecanla beklenen bu sürümünün çıkmasına çok az kaldı, geriye saymaya başlayın. (Bu arada 2.6.0-test9´u deneyen değerli FM üyeleri hissedilebilir farkları, değişiklikleri, deneyimlerini, vs. bizimle paylaşırlarsa seviniriz)

Çekirdek Bu Yaz Patlamaya Hazırlanıyor!

FZ

Yaz aylarına doğru çıkması beklenen Linux çekirdeğinin 2.6 numaralı sürümü yoğun bilgi işlem ortamlarında bir hayli performans artışına yol açacak gibi görünüyor.

Geliştirilmiş büyük çaplı simetrik çokluişlem (SMP) özellikleri ve G/Ç performansındaki artış GNU/Linux işletim sisteminin büyük bilgi işlem merkezlerine iyice nüfuz etmesini sağlayacak.