Linux, Renault F1 testlerini hızlandırdı

0
Soulblighter
IBM e1350 Linux kümeleme sistemi Renault F1 takımının test için harcadığı zamanı 3 haftadan 18 saate düşürdü.
Linux, Renault F1 takımının motor ve şase analizleri için harcadığı zamanı 90% azalttı. Takım, böylece geliştirme maliyetlerini de büyük oranda azaltmış oldu.

IBM e1350 kümeleme sistemi, AMD Opteron işlemcili IBM eServer e325 ve e326 sunucuları üzerine kurulu bir sistem.

Bunun yanında Renault F1 takımı, e1350 kümeleme sistemi tarafından üretilen verileri saklamak için iki adet AIX işletim sistemi kurulu IBM pSeries 630s ve bir adet de TotalStorage DS 4300 sistem kurdu.

Renault F1 takımının BT yöneticisi Christophe Verdier, "Bu sistem Renault F1'in yeni V10 motorunu geliştirmek için gerekli olan herşeyi sağlıyor. IBM xSeries ve Linux ile yüksek performanslı ve düşük maliyetli bir kümeleme sistemine sahip olduk. Bu bize daha fazla test yapma imkanı sağlayacak. 12 adet IBM e325 sunucusu paralel çalışarak, test süresini 3 haftadan 18 saate düşürdü." dedi.

Kaynak: What PC

İlgili Yazılar

Bakkalda Süt Varken Neden İnek Satın Alalım?

velista

Uludağ Projesinin ilk ürünü Pardus Çalışan CD'nin görücüye çıkmasıyla, ortalık karışmışa benziyor. Benim de içinde bulunduğum bir grup, Pardus'u ileriye doğru atılmış çok olumlu bir adım olarak görürken; bazıları da projenin sitesinin yetersizliğine ve ortaya çıkan "ilk ürünün" CD üzerinden çalışmasına içerledi...

Benim için sorun, Uludağ'cıların neden Microsoft Türkiye'ninki gibi bir site yapamadıklarından daha önemli... Sorulması gereken asıl soru şu: "Biz Türkler bir kilo kumdan ne üretebiliyoruz?"

Grafik Tabanlı Gentoo Installer

ndemir

GNU/Linux dağıtımları arasında, gerek kurulumu gerek paket yönetim sistemiyle Gentoo diğerlerine göre çok farklı bir yerde duruyor. Gentoo Live CDyi alıp, boot edip ardından konsolda komutlar yazarak Gentoo kurmak yakın zamanda yok olacak (gibi) çünkü grafik tabanlı Gentoo Installer geliyor. Ekran görüntüleri de burada.

Fedora Core 4 sahnede... ;)

St

GNU/Linux dünyasının medar-ı iftiharlarından Fedora, 4. sürümünü bugün itibariyle duyurdu.

Yeni sürümün getirdiği başlıca yenilikler:

Wine 1.0 sürümü 15. yaş gününde çıkıyor

anonim

Wine geliştirici takımı 1.0.0 sürümünü Wine'nin doğum günü olarak kararlaştırdıkları 6 Haziran'da çıkaracak. Bu sürüm sembolik anlam taşıyor. O yüzden çok fazla değişiklik beklememek lazım. 1.0.0 sürümü için dört ürünün kararlı çalışması kriter (Wine 1.0 Release Criteria) olacak. Bilindiği üzere Google'dan bir ekip de wine için yama yayınlamaya başlamıştı ve kısa süre içerisinde Photoshop CS2 linux üzerinde daha kararlı çalışabilir hale gelmişti. Photoshop CS2'nin linux üzerindeki Font desteği ve katman desteği şimdilik yeterli olmasa da ilerisi için umut vaadediyor.

SuSE 9 İncelemesi ve Kurulum Rehberi

ghanthar

SuSE ana bayisi Linux34 ün SuSE.web.tr sitesinde SuSE 9 incelemesi yayımlandı. Ekran görüntüleri ve adım adım kurulum anlatımı ile oldukça detaylı olan bu incelemeye ulaşmak için tıklayın.