Haiku OS R1 Alfa 1 duyuruldu

0
madanadam
Openbeos'un devamı olan ve BeOS işletim sistemini geliştirmek amaçlı kurulan Haiku işletim sisteminin ilk resmi sürümü duyuruldu.
Openbeos'un devamı olan ve BeOS işletim sistemini geliştirmek amaçlı kurulan Haiku işletim sisteminin ilk resmi sürümü duyuruldu. Sistem 128 MB ram (Şu anda bu satırları yazdığım bilgisayar) ve 600 MB sabitdisk gibi konfigürasyonda çalışıyor. CD veya USB'ye yazılıp boot edilebilir veya sanallaştırma programlarıyla denenebilir. CD'den başlangıçta 'Desktop' ve 'Installer' seçeneği sunuyor. İlk kullananlar için 'Desktop' seçeneği tavsiye edilir. Halen alfa sürümü olduğu için kurulumda sistem açılışına zarar verebiliyor. Sistemin Türkçe karakter ve klavye desteği var. Eski BeOS 5 kullanan veya deneyenlerinin Haiku'yu denemesi tavsiye edilir. Sistem aşağıdaki adresten indirilebilir. http://www.haiku-os.org/get-haiku

Görüşler

0
Challenger
Haiku'nun BeOS koduyla bir ilgisinin olmadigini, tamamen sifirdan yazilmis yeni bir isletim sistemi oldugunu belirtmekte de fayda var.
0
zzveyz
ama herşey beos daki gibi :)
0
Challenger
Evet, BeOS'in arayuzune sahip ve %100 BeAPI destegi sagliyor. Ancak ne cekirdek kodu ne de baska bir sey BeOS'ten alinti degil. Sadece daha once YellowTAB tarafindan bagislanmis bazi suruculere sahipler.
0
Tarık
Toshiba Satellite L30-113 dizüstü makinede ekran karincalandi normal bir görüntü elde edemedim.
p4 2.4ghz cpu, 1gb hafizali pc makinede virtualbox 3.0.8 üzerinde 384 mb ayrilmis hafiza + 32 mb ayrilmis video hafıza ile oldukça yavaş ve verimsizdi. aynı ozelliklerde ki sanal alanda, xubuntu gayet rahat ve hızlı. fakat gorunum itibari ile gayet rahat ve ferah bir ortam gibi gibi, sahsen 4-5 sene once denedigim solaris (motif) i hatirlatti. bu haiku surumu icin ilk izlenimlerim bunlar.

0
madanadam
Ben Haiku'yu önceden beri takip ediyordum. QEMU altında çok iyi çalışmasına rağmen kendi bilgisayarımda çalıştıramamıştım. Alfa 1 sürümünü AMD Athlon 2 GHz 1 GB RAM ve Nvidia GeForce 6600 512 MB Ekran Kartı olan bilgisayarıma ve Pentium III 500 MHz 128 Mb ram'i olan bilgisayarda denedim ses dışında gayet güzel çalıştı. BeOS'un Personal Edition sürümü 46 MB setup dosyası olarak Windows 98 bilgisayara kuruluyordu ve 500 MB yer kaplıyordu zamanına göre çok basit ve kullanışlı bir sistemdi bence. O yüzden Haiku'nun gelişmesi beni mutlu etti.
0
Challenger
Bu yeni duyuru icin tekrar bir haber basligi acmaya gerek var mi bilmiyorum ama QT Haiku'ya port edildi:
http://dev.osdrawer.net/projects/qt-beos
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Vim 7 çıktı!

sundance

Unix camiasının en eski editörlerinden vi'ın steroidli hali, VİM'in 7.0 sürümü Bram Moolenar tarafından anons edildi.

Yeni özelliklerini görmek ve kullanmak istiyorsanız buradan indirebilirsiniz. Daha Amiga sürümü çıkmadı, Amiga'cılar bir zahmet Subversion'a.

Tabi bir de unutmadan; cat flames.txt > /dev/null

http://www.temizyazilim.org/

ieski

İnternet katlanarak artan büyüme hızıyla ve sağladığı özgürlükle büyük bir bilgi çöplüğüne dönüşüyor.

Bilinçsiz internet kullanıcıları ve art niyetli kullanıcıların yarattığı anarşi internet aracılığıyla coğrafyadan bağımsız olarak hepimizin hayatını olumsuz yönde etkiliyor.

YZC Sözlük v0.0.4 Çıktı

anonim

YZC Sözlük yapısal birkaç iyileştirme ile 0.0.4 versiyona ulaşmıştır. Bu versiyonda:

+ Ezberletici kullanılabilir duruma gelmiştir, detaylı ayarlamalar ile.
+ Harf duyarlı kelime arama özelliği eklenmiştir. SQLite veritabanın gücü ile arama fonksiyonlarımız ilerleyen sürümlerde güçlendirilecektir.
+ Sınavcı çalışmalarına başlanmıştır.

Tüm bunlara ek Web Sitesi çalışmalarımızda devam etmektedir. Sözlüğün güncel versiyonuna, ve kaynak kodlarına sitemiz, http://yzcsozluk.yaz-ar.com/'dan ulaşabilirsiniz.

Yeni Bir İşletim Sistemi: Nexenta - GNU Solaris

FZ

Ticari UNIX dünyasının en güçlü oyuncularından Sun Microsystems'in meşhur işletim sistemi Solaris'in kaynak kodlarını kamuya açtığını daha önce FM ortamında duyurmuştuk.

Bu önemli etkinlik özgür ve açık kodlu yazılım dünyasında epey ses getirdi ve ilk kıpırdanlamalar başladı. Alex Ross, debian-devel listesinde 2 Kasım 2005 tarihinde, Debian based GNU/Solaris: pilot program başlıklı duyurusunu yaptı ve ateşli bir tartışma başladı.

Debian tabanlı Nexenta - GNU Solaris projesini daha detaylı inceleyebilir ve ne tür fırsatlar sunabileceğini keşfedebilirsiniz...

Commodore 64 ile Surf

anonim

Eski toprak ya da eski kulağı kesik Commodore 64 yine sahnede, her zaman da bizimle olacağa benziyor. Computer Workshops Inc. C64 için bir web browser'ı piyasaya sürdü.C64 web browser HTML 1.0 ve GIF/JPEG desteğine sahip, ve sanırım JAVA ,JAVASCRIPT, Flash ve VRML desteğine yakın zamanda C64 web browser a eklenecek.