GUIdebook: Kullanıcı Arayüzü Sergisi

0
Soulblighter
Genişlemekte olan içeriğiyle, bu site, bir çok işletim sisteminin, eski sürümleri dahil, ekran görüntülerinden tutun da, uygulamaların açılış ekranlarına ve görüntülerine kadar bir çok grafik arayüz resmini barındırıyor.
Uygulamalar kısmında şu an sadece Photoshop bulunuyor. Photoshop'un 0.63 sürümüne bakın da nereden nereye gelmişler şöyle bir tarihi gezinti yapın derim :)

Görüşler

0
loker
Daha dün 1975 ve sonrasında doğan bir grup evde bilgisayar kullanan ilk kuşak içinde olduğumuzu fark edip gui'li bilgisayarlar ne zaman ortaya çıktı da evimize kadar girdi diyorduk... windows, os/2, macos, amigaos, XFree gibi detaylara bakılınca gerçekten de bu gelişmelerden öncesini bilmeyen, ama bu gelişmeleri başlangıcından itibaren yaşayan ilginç bir kuşaktaymışım... Ne güzel bir siteymiş yahu...
0
Soulblighter
İşin ilginç yanı bazı grafik arayüzlerin dönemine göre çok profesyonelce yazılmış olması. Keşke dönemimize kadar gelebilselerdi.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Tembelim Ama Sorumsuz Değilim - odevim.com

FZ

Tembelim ama sorumsuz değilim diyen yurdum genci, okuldaki ödevlerle boğuşmak ve bu boğuşmadan yüzünün akı ile çıkabilmek için yepyeni bir kaynağa kavuştu! Şimdiye dek benzerlerini yurtdışında gördüğümüz, genellikle İngilizce olan ödev sitelerine benzeyen bir site olan odevim.com nihayet Türk gençlerinin hizmetinde.

ShiftDelete.Net Yayında

berkin

Uzun bir süredir küçük bir arkadaş grubuyla üzerinde çalıştığımız ShiftDelete.Net bir kaç gün önce yayına girdi. Yayına girene kadarki çalışma yoğunluğumuz devam ettiği için bu vakte kadar uzun süredir üyesi olduğum FazlaMesai'yi bu gelişmeden haberdar edemedim.

Internet B*ktur!

FZ

Siber yaşam yeni bir kültür yarattı ama herkes için aynı sonucu doğurduğunu söylemek mümkün değil. İşte 11 alternatif bakış açışı. Bakalım bu garip ve radikal manifestoya ne tür tepkiler gelecek:

Bilmediğiniz Dosya Uzantıları

FZ

".A3K hangi yazılımın dosya uzantısıydı? .ABA Palm Adress Book formatı mıydı? .ELL ATI ile mi ilgiliydi? Peki linki neydi? Yahu bu .EZC dosyasını ne ile açacağız peki?" gibi sorularla meşgul oldu iseniz ya da olma ihtimaliniz varsa o zaman size ciddi ve detaylı olarak yardımcı olacak Internet sitesi FILExt. Fazla söze gerek yok, site kendi kendini gayet güzel anlatıyor ;-)

Phrack Efsanesi sona eriyor

o_ozardic

1985 yılından beri yayın yapmakta olan online Hacker dergisi Phrack 63. sayısıyla yayın hayatına son vereceğini duyurdu. Sitenin giriş sayfasında belirtildiğine göre dergi artık çıkmayacak, gerçek bir 64. sayı olmayacak, ancak dergi ekibi final sayısından sonraki iki yıl boyunca açık tutacak.

Jübile sayısında yayınlanmak üzere gönderilecek eserler için son kabul tarihi 10 Temmuz 2005 23:59 olarak belirtilmiş.