Google Türkiye adam arıyor!

0
sundance
Haydi bakalım arkadaşlar, var mı Google Türkiye'de çalışmak isteyen?

Görüşler

0
azerkoculu
İngilizce metin, bunu türkçeye çevirseydiniz çok dua alacaktınız :)
0
simor
Alında anladığım kadarı ile o metni olduğu gibi okuyabilenleri işe alacaklar.
0
ssaylanc
:) güzel cevap valla
0
ssaylanc
:) güzel cevap valla
0
anonim
:)) Yüksek ihtimalle öyledir.
0
anonim
Türkçe'ye çevirmek gereksiz olur, sonuçta adamlar ileri seviye derecede İngilizce bilen eleman aramaktalar.
0
sleytr
Yine de Google gibi bir şirketin aradığı elemanlarda ileri derecede İngilizce dışında ne gibi özellikler aradığının İngilizce bilmeyenler tarafından da görülebilmesi açısından Türkçe çevirisi faydalı olur kanısındayım.
0
bm
Cok dogru soyluyorsunuz. Tercume edeyim mi acaba diye simdi baktim ama teknik poziyon ilanini kaldirmislar. Kalanlar pazarlama filan.

O linadan aklimda kalan iste 5 sene takim ici calisma ve idare tecrubesi, bilgisayar bilimleri yuksek lisans veya tercihan doktora vs. ama diger istediklerini unuttum. Bizim 'sektor yayinlari'na bakin, ya bir PR bildirisi yahut da o isi alan adam reklama merakliysa onun ucurdugu haber cikmistir. Oradan geri yurunerek arananlar ozellikler bulunabilir.

Genelde yabanci ve ilgincimsi teknoloji sirketlerinde calisanlarda ne ozellik araniyor diye bakmak isteyen ama Ingilizcesi iyi olmayanlar _bir_ gorus icin Graham'in burada tercume edip yayinladigimiz 'Nasil Baslamali' yazisina bakabilirler. Bugunku google degil tabii orada bahsedilen, ama bu tarzlarin birkacinin anlasilmasinda da fayda olabilir.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Google Web Toolkit (GWT)

Skeleton

Google Maps ve Gmail gibi AJAX uygulamalarının kolay bir şekilde geliştirilmesini amaçlayan ve bir Java yazılım geliştirme ortamı sağlayan Google Web Toolkit (GWT) duyuruldu. Yahoo'nun YUI'sine karşılık atılmış bir adım olsa gerek.

Google appliance var mı isteyen?

sundance

Meşhur donanım sitelerinden AnandTech, bir müddettir beklediği Google Search Appliance'a sonunda kavuştu.

Google'ın nasıl bu dünyanın dışından tasarımlar yaptığını veya kolay kullanım/problem giderme için düşündüğü detayları görmek, ya da sitesinde bu sistemi kullanmak isteyenlere şiddetle öneririm.

Symantec Mail Security Appliance'ın kurulum için klavye, monitör ve (burası önemli) belli bir marka USB CD-Rom istediğini düşünürsek, gerçek bir appliance nasıl olur görmek onlar için de iyi olabilir ;)

Google'dan nefret etmek için 25 sebep ya da arama motorları neden yalar söyler

gismo

Google microsoft dışında da birilerinin tepesini fena attırmış. Danny Sullivan amca burda neden google'dan nefret ettiğini sıralıyor.

Google'da çalışmak için ne yapmalı?

FZ

Hiç köpek gezdirerek para kazandınız mı? Yalnız mı yoksa grupla mı çalışmayı tercih ediyorsunuz? Herhangi bir konuda dünya rekorunuz var mı? Doğru cevaplar size Google'da bir iş sağlayabilir.

'Kaliteli ve zeki' elemanlar çalıştıran arama motoru Google, seçeneklerini genişletti. Artık kitap yazan veya kendi kulübünü kuran insanlarla çalışmayı seçiyor. Google'ın hızla gelişen arama ve reklam bölümleri için daha fazla mühendis ve satış temsilcisine ihtiyaç var. Bu yüzden her ay eline ulaşan 100 bin başvurudan en pırıltılıları seçebilmek için otomatik bir yol başlattı. Başvuranların doldurduğu ayrıntılı online ankette, adayların davranış, kişilik özellikleri ve hayatı araştırılıyor.

Google Instant Messenger

sundance

Biliyoruz, Google onu yaptı, google bunu yaptı haberlerinden sizlere gına geldi, ama ne yapalım, herkes seyrediyor Google ise yapmaya devam ediyor.

Son olarak Google bir anında mesajlaşma yazılım şirketini satın almış. Bildiğiniz gibi, uzun bir süredir Google'ın jabber tabanlı (doğrusu bu;) bir anında mesajlaşma yazılımı üzerinde çalıştığının söylentileri vardı. Ama bu hareketle, kullanıcıların dünya üstünde bulundukları yere göre arama vs. yapabilen, değişik bir sistemi satın almış bulunmaktalar.

Yapı Kredi Bankası'nın kurucusu Kazım Taşkent'in bir sözü var "İlk yap, en iyisini yap, herşey değişsin". Sanırım Google'cılar da bu yolda.