Google SoC'a Katılan Türk Öğrenciler ve Projeleri

0
FZ
Necdet Yücel'in duyurusunu buradan da insanlarla paylaşalım: Kendilerine başarılar diliyor ve Eylül ayında ortaya çıkacak sonuçları merakla ve heyecanla bekliyoruz.

Görüşler

0
Onur_Yerlikaya
Başarılar dilerim.. Özellikle Pınar ablama :)
0
simor
Katılanların çabaları, başarıya ve bilgiye dönüşsün.
Projeleri yeni projelere, fikirlere ve yatırımlara dönüşsün.

Yedikleriniz içtikleriniz sizin olsun, öğrendiklerinizi bize de öğretin :)

Kolay gelsin.
0
bm
Bu arkadaslarin hocalarina da tesekkur etmek lazim, hem teknik yeterlilik hem de medeni cesaret vermekte muhakkak onlarin da cok buyuk rolu olmustur.

Allah muvaffak etsin.
0
hayalci
SoC'a kabul edilenler başta olmak üzere, proje başvurusu yapan herkesi kutluyorum.

Merak ettiğim şey ise, SoC web sayfalarında ya da web aramalarında kazananları ülkelere göre ayıran bir sayfa bulamadım. Acaba bu listeyi oluşturmak için tüm projeler tek tek gezilip Türkçe isimler mi aranmış ?
0
nyucel
Biraz vakit aldı ama bütün projelere bakarak oluşturdum listeyi.
0
bm
Efendim, vaktiniz icin cok tesekkur ederim. Cok faydali bir is yaptiginizi dusunuyorum cunku bazen genc arkadaslar 'insanlar yapmis ben de yapayim' diye degil de 'Turkler yapmis ben de yapabilirim' diye hareket ediyorlar gibime geliyor. Ilkinin dogru yol oldugunu anlayacak derecede guvene kavusturmak ise ikincisini kullanarak daha kolay. Tekrar tesekkur ederim.
0
FZ
Bu arkadaşların hepsi aynı üniversiteden ve bölümden mi? Yoksa farklı okullardan mı? Dağılımı bilmek güzel olurdu diye düşündüm. Diğer üniversitelere de örnek olmak açısından.
0
bm
Valla bizim lisp gurubundan sifir kisi, onu biliyoruz...
0
nyucel
Google ile bulabildiklerim şöye:

Pınar Yanatdağ: Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Barış Çiçek:
Çağatay Çallı: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
Selem Delul: İstanbul Teknik Üniversitesi
Özgür Öztürk: The Ohio State University
Huseyin Akcan: Polytechnic University
0
FZ
Bu durumda, belirsiz arkadaşı da Türk üniversitelerinden birine dahil etsek (wishful thinking) 6 kişiden 4ü yani listenin %66.6'sı Türk üniversitelerinde okuyan öğrencilerden oluşuyor. (Şeytan ayrıntıda mı saklı gerçekten ;-) Bu yüzdenin Türk üniversiteleri lehinde değişmesi ümidi ile.
0
nec
merhaba,
musait (ve en kısa) zamanda kabul edilen arkadaslarla iletisime gecip, kısa bir kişi tanıtım yazısını, önerilen projenin tam dökümanını ve mümkün olursa proje geliştirme süreci blogunu içeren bir site hazırlamaya çalışıcam.

bm'nin bahsettiğine benzer bir çekince bende olsa da, gelecek seneler için iyi bir referans olablir kanaatindeyim.
0
FZ
iletisime gecip, kısa bir kişi tanıtım yazısını, önerilen projenin tam dökümanını ve mümkün olursa proje geliştirme süreci blogunu içeren bir site hazırlamaya çalışıcam.

Çok güzel. Merakla bekliyoruz.

bm'nin bahsettiğine benzer bir çekince bende olsa da, gelecek seneler için iyi bir referans olablir kanaatindeyim.

O konuda yapacak çok bir şey yok gibi geliyor bana şimdilik. Deneyimlerimize dayanarak görüyoruz ki memleketimizde, gayet güzel İngilizce bilen insanlar dahil olmak üzere, "bakın burada güzel bir şey var" dediğinizde pek ilgilenmezken aynı insanlara "bakın o şeyin aynısını Türkçe olarak yazdık, koyduk, çevirdik" deyince sanki işin etrafında muazzam çekici bir hale oluşuyor :) Aynı insanların bir kısmının zaman zaman küreselleşmeden, serbest piyasadan ve Internet'in sınırları kaldırdığından bahsetmeleri ise derin bir çelişki olarak göze çarpıyor.
0
101
Ülkemizden katılan bilmediğimiz başka projeler de olabilir. Bu liste daha çok hazırlayanın tanıdığı isimler vasıtasıyla oluşturulmuş.
Hepsine başarılar.
0
Betelgeuse
Gençler üretiyor, birşeyler başarıyor. Bunları görmek güzel... Hepsine aferin...
0
evgind
Butun arkada$larimiza cani gonulden ba$arilar diliyorum.Inaniyorum ki yaptiklari i$lerde muvaffak olacaklar.
0
sulh
Umarım başarılı olurlar.
Dipnot: "A protocol framework for EventMachine"'in linki mi yanlış?(http://code.google.com/soc/ruby/appinfo.html?csaid=7DB481CF39CA5DD5)
0
nec
evt, link yanlış olmuş. düzeltme için teşekkürler.
0
nyucel
Sarp Centel: Patient Matching, Record Linkage, and Data Aggregation Techniques

Sabancı Üniversitesi'nden Sarp Centel'i ancak farkedebildim.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Google Earth ile ILS deneyimi

nehuse

ILS(Aletli uçuş sistemi) bu kelimeyi yaşadığımız kazadan dolayı son günlerde çok fazla duyduk. Google earth'ün içinde bulunan flight simulator özelliğini kullarak ILS ile iniş deneyimi yaşamak isterseniz şu adresten kmz dosyasını indirebilir ve videosunuda seyredebilirsiniz.

Google'dan hareketin kralı: Native Client

sundance

Gün geçmiyor ki, yeni bir Google enteresanlığı ile karşılaşmayalım.

Google'ın temel hedeflerinden bir tanesinin bütün içeriği Web'e taşımak ve bilgisayar kullanımının Internet'ten mümkün olduğu kadar ayrılamaz bir şey olmasını sağlamak olduğu artık hepimizin malumu.

Yok Google işletim sistemi yazacaktan, aslına bakarsanız tarayıcısı kendine özgü bir sanal işletim sistemi tartışmalarına kadar, önümüzde yeni bir çığır açacak icatları Native Client.

Google Yardımıyla Kendi TLD'nizi Yönetin: Nomulus

tongucyumruk

Eğer alan adı dünyasını bir süredir takip ediyorsanız biliyorsunuzdur, uzun bir süredir ICANN'in "para varsa varım" politikası sayesinde gerekli ücreti ödeyip altyapınızı da kurduktan sonra .ninja, .xyz veya .google gibi kendi TLD'nizi (TLD = Top Level Domain, Üst Seviye Alan Adı) kurabiliyorsunuz.

Google sayesinde, artık kendi TLD'nizi çok daha kolay bir şekilde kurup...

Her kuruma bir GMail

cbc

GMail'den bir süredir kendi alan adınızı kullanarak e-posta yollayabiliyorduk. Artık GMail ile kendi alan adımız için e-posta da toplayabileceğiz.

Google'ın Retriever'ı kullanıcıların peşinde (mi)!

anonim

Google ın yeni oyuncağı GoogleDesktop işyeri yada internet kafe gibi paylaşımlı bir ortamda interneti e-mail, anlık mesajlaşma ve bankacılık gibi işlemler için kullananlar için dikkat edilmesi gereken bir risk olarak öne çıkmaya başladı.