Google' dan 'Simple' Programlama Dili

0
Tarık
Google tarafından daha çok Android uygulamaları yazmak için geliştirilmiş BASIC benzeri bir programlama dili.
Proje ana sayfası
Kaynak

Görüşler

0
FZ
MIT'den Prof. Hal Abelson (kendisini Creative Commons, Free Software, Scheme için yaptıklarından, SICP kitabından ve videolarından biliyoruz) dün Google Research Blog'da bir yazı yazdı App Inventor for Android diye. Yazısında Android ile iyice hareketlenen akıllı telefon pazarının artık yavaş yavaş üniversitelerdeki bilgisayar müfredatının değişmesine de yol açacağını söylüyor:

"This fall's exploration is motivated by the vision that open mobile platforms like Android can bring some of that same change to introductory Computer Science, to make it more about people and their interactions with others and with the world around them. It's a vision where young people—and everyone—can engage the world of mobile services and applications as creators, not just consumers. Through this work, we hope to do the following:"

Bu arada geçenlerde bir Linux Magazine dergisinde Android ve başka Linux tabanlı işletim sistemlerini çalıştıran, SIM-lock, vb. şeyleri içermeyen Neo FreeRunner cep telefonunun 275€'ya satıldığını görüp şaşırdım (Android çalıştıran HTC Hero ve Samsung cep telefonları 400€-500€ civarı çünkü). Bu tür şeyler daha da ucuzlayıp yayıldıkça Abelson'un dedikleri gerçekleşmeye başlayabilir diye düşünüyorum (bu arada tabii iPhone da ne kadar developer-friendly olduğunu gösterip (!) şimşekleri üzerine çekmeye devam ediyor)
0
ZZombie
Anladığım kadarı ile Google programlamaya yeni yeni adım atacak olan gençleri kendi platformuna çekmek için bu türde bir güzellik yapıyor.
Ve oldukça etkili olabilecek bir çıkış.

Tabii işin temelinde hağla Java var.
Java google için bitmeyecek gibi, umarım bitmez de.

Yakında phyton vb. geliştirme çatıları da çıkabilir kanattindeyim. Zira sistem açık kaynak olunca üzerinde oynama imkanınız okadar artıyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Google App Engine Uygulamalarınızı Google'da Çalıştırın

nehuse

Uzun süre önce başvurduğum  google app engine den bugün gelen mail ile üyeliğimin kabul edildiğini öğrendim.Kayıt için google hesabınızın olması yeterli olmuyor.Bir de sms ile aktivasyon yapmak gerekti.Bu işlemden sonra sistemin nasıl çalıştığını inceleme fırsatı buldum kısaca izlenimlerimi aktarmak istiyorum.

Google PC

demirten

Los Angeles Times'da çıkan bir habere göre Google, başta WallMart olmak üzere dev mağaza zincirleriyle PC satmak üzerine görüşmeler yapmaktaymış. Ayrıca analistlerin yorumları, 2006 yılı içerisinde, Google işletim sistemli ucuz bilgisayarların satışına başlanabileceği yönünde. Haberin tamamı için: latimes.com/business/

Google Web Toolkit (GWT)

Skeleton

Google Maps ve Gmail gibi AJAX uygulamalarının kolay bir şekilde geliştirilmesini amaçlayan ve bir Java yazılım geliştirme ortamı sağlayan Google Web Toolkit (GWT) duyuruldu. Yahoo'nun YUI'sine karşılık atılmış bir adım olsa gerek.

Google... Bu sefer hesap tablosu uygulaması ile...

ersin2k

Sonunda beklenen oldu. Şu anda Beta aşamasında olmakla beraber artık Excel'e online bir rakip daha var.

labs.google.com adresinden Google Spreadsheets'i seçerek davetiye isteyebilirsiniz.

Quaero, Avrupalı Arama Motoru!

turkix

DigitalMediaAsia'daki habere göre, Jacques Chirac'ın, Quaero adında Google ve Yahoo'ya rakip olacak Avrupalı yeni bir arama motoru geliştirilmesi konusunda Thomson, Deutsche Telekom ve France Telecom gibi şirketlerle temasları varmış. Jacques Chirac'ın Google'a açtığı ilk savaş değil bu; daha önce de Google Library projesini davalık etmişti.