Google' dan 'Simple' Programlama Dili

0
Tarık
Google tarafından daha çok Android uygulamaları yazmak için geliştirilmiş BASIC benzeri bir programlama dili.
Proje ana sayfası
Kaynak

Görüşler

0
FZ
MIT'den Prof. Hal Abelson (kendisini Creative Commons, Free Software, Scheme için yaptıklarından, SICP kitabından ve videolarından biliyoruz) dün Google Research Blog'da bir yazı yazdı App Inventor for Android diye. Yazısında Android ile iyice hareketlenen akıllı telefon pazarının artık yavaş yavaş üniversitelerdeki bilgisayar müfredatının değişmesine de yol açacağını söylüyor:

"This fall's exploration is motivated by the vision that open mobile platforms like Android can bring some of that same change to introductory Computer Science, to make it more about people and their interactions with others and with the world around them. It's a vision where young people—and everyone—can engage the world of mobile services and applications as creators, not just consumers. Through this work, we hope to do the following:"

Bu arada geçenlerde bir Linux Magazine dergisinde Android ve başka Linux tabanlı işletim sistemlerini çalıştıran, SIM-lock, vb. şeyleri içermeyen Neo FreeRunner cep telefonunun 275€'ya satıldığını görüp şaşırdım (Android çalıştıran HTC Hero ve Samsung cep telefonları 400€-500€ civarı çünkü). Bu tür şeyler daha da ucuzlayıp yayıldıkça Abelson'un dedikleri gerçekleşmeye başlayabilir diye düşünüyorum (bu arada tabii iPhone da ne kadar developer-friendly olduğunu gösterip (!) şimşekleri üzerine çekmeye devam ediyor)
0
ZZombie
Anladığım kadarı ile Google programlamaya yeni yeni adım atacak olan gençleri kendi platformuna çekmek için bu türde bir güzellik yapıyor.
Ve oldukça etkili olabilecek bir çıkış.

Tabii işin temelinde hağla Java var.
Java google için bitmeyecek gibi, umarım bitmez de.

Yakında phyton vb. geliştirme çatıları da çıkabilir kanattindeyim. Zira sistem açık kaynak olunca üzerinde oynama imkanınız okadar artıyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Google Calendar

anonim

Yine bir google haberi, biliyorum hepiniz benim gibi sıkıldınız ama adamlar durmuyor ne yapabiliriz, google calendar, ilk intiba gayet iyi, ilerde bunun API'lerini açıp bizi çok zahmetten kurtabilirler belki...

Google'ın İlk Sunumu

anonim

Google'ın kurucularından Lary Page'in 1998 yılında Stanford'da yaptığı sunuya buradan ulaşabilirsiniz. Oldukça ilginç.

Google Sizi İş Görüşmesine Çağırırsa

FZ

Google sizi iş görüşmesine çağırırsa ne olur? Yurtdışından sizi arayan deneyimli Google yazılım mühendisleri 1-1.5 saatlik görüşmeler boyunca neler sorarlar? Bilmece bulmaca türü şeyler mi yoksa yazılım ile ilgili teknik sorular mi?

Merak edenler için benim başıma gelmiş bir vakadan birkaç küçük örnek:

Google Online Uygulama Paketi

parsifal

Web Worker Daily'daki habere göre Web 2.0 Expo fuarında konuşan Google CEO'su Eric Schmidt powerpoint tipi sunum uygulamasının bu yaz aramızda olacağı müjdesini verdi. Google'ın online uygulama paketinde neler olacağı konusunda WWD, Phil Sim'in blog'unuda dikkate alarak 8 tahminde bulunmuş.

Çin işi Google!

anonim

Google her zaman iyi haberler verecek değil ya, bu Google haberi de sahip olduğu avantajları kamu zararına ama kendi bütçesi yarına kullanan Google ile ilgili.