Gimp ve Scribus için eğitici videolar

0
batasoy
32 adet, 1 saatin üzerinde eğitici video dosyası sizleri bekliyor. Açık kaynak kodlu yazılımların yıldızları Gimp ve Scribus dışında, Fireworks ve CorelDraw içinde birçok yararlı video bulacaksınız.

Videolara, pozitifpc.com adresinden ulaşabilirsiniz.

İlgili Yazılar

Temel C kültürü

gencbeyin

Steve Maguire'in Hatasız Kodlama isimli kitabını elime aldığımdan itibaren ön kapağında Microsoft Press yazıyor olması hiç rahatımı bozmadı. Bana harika bir kitap gibi gözüküyordu ve gerçekten öyle çıktı. C programlamayı çat pat biliyor, bilgilerimi derinleştirmek için bir kaynak arıyordum, ve tam istediğimi bulmuşum. Burda yazılanların çoğunun open source projelerde uygulandığı da gözümden kaçmadı. Kısacası ANSI C hakkında temel kültür kazandıran bir kitap arıyorsanız, Arkadaş Yayınları'ndan Hatasız Kodlama'yı şiddetle tavsiye ederim.

C++ için goto kullanımı

anonim

Eskiden beri goto terimi ile programcıların arasında ne olduğunu merak ederim. Hemen her kitapta goto teriminden neredeyse bir küfürmüş gibi bahsedilir ama yinede kullanımı anlatılır. Sonunda merakımı gideren cevabı Bruce Eckel'in Thinking in C++ kitabında buldum. Bu kitabın goto kullanımı ile ilgili kısmını aşağıda bulabilirsiniz.

Yabancı Sözcüklerin Dilimize Aktarımı

realist

IRC'de, forumlarda ya da günlük konuşmalarımızda iş gereği, haddinden fazla yabancı sözcük kullanıyoruz. Kurallara uygunluğundan vazgeçtim, galat-ı meşhura razıyken aramızda bütünlük oluşturmayı dahi başaramadığımızı görüyorum.

O´Reilly Kitapları Türkiye´de Türkçe

FZ

Efsanevi yayınevlerinden O´Reilly kitapları artık Türkiye´de Türkçe olarak da yayınlanıyor.

Pusula Yayıncılık tarafından Türkçeye kazandırılan ilk iki kitap Pratik C++ Programlama ve .NET Framework.

Özellikle bu kitaplardan birincisi yani Pratik C++ Programlama 600 sayfalık hacimli bir kitap olup bu önemli programlama diline hakim olmak isteyen programcılar için önemli bir kaynak niteliğinde. Kitap sadece C++ dili ile ilgili değil aynı zamanda gcc, gdb gibi önemli programlama araçlarına dair de bilgiler içeriyor.

Apache`yi kafeste koşturmak. (v1.1)

conan

Bir kaç zamandır üzerinde çalışmakta olduğum Apache Web Sunucu'sunu chroot çevresinde çalıştırma ile ilgili dökümanımın ilk bölümünü sonunda bitirmiş bulunmaktayım. chroot nedir? gibi sorulara bu versiyonda cevap vermiyorum. Anlamak için ilk etapta "man chroot" yapmanız gerekiyor şimdilik. :( Onun dışında işte dokumanın ilk versiyonu...
(Not: Bu dokumanın en son versiyonuna her zaman gsu.linux.org.tr/~conan adresinden ulaşabilirsiniz. Hataları lütfen "conan at kingdom nokta 2y nokta net" adresine bildiriniz.)