Intelin geliştirdiği ilk bütünleşik mobil işlemci platformu olan Intel Centrino ile bireylerin ve toplumların mobilleşme sürecinde 80li yıllarda Walkmanin yarattığı ölçüde dramatik bir değişim bekleniyor.
Yazıcı kartuşlarına, şeritlere veya mürekkebe son. Yeni geliştirilen bir sistem ile artık bu malzemeler tarih olabilir. ZINK adı veirlen bu yeni teknoloji ile, eski tip malzemelerin yerini boyalı kıristaller alıyor.
Süper-bilgisayar dünyasında ABDnin hakimiyetini Çin malı bir makine delecek. Çin yapımı Dawning 4000Ain dünyanın en güçlü süper-bilgisayarları listesine yüksek bir sıradan girmesi bekleniyor. Makinede 2 binden fazla AMD Opteron işlemci bulunuyor. Uzmanlar, Dawning 4000Ain en güçlü 15 bilgisayar arasına girmesine kesin gözüyle bakıyorlar. Çin yapımı Dawning 4000Ain daha önce saniyede 10 trilyon (10 teraflop) işlem sınırını aşacağı açıklanmıştı. Dünyada halen 10 teraflop sınırını aşan üç süper-bilgisayar bulunuyor.