From the Shadows

0
anonim
Kendilerine From the Shadows ismini veren ve “not tv. dot tv.” diye ortaya çıkan iki kişinin kurduğu grubun video çekimlerine şans eseri nette dolaşırken denk geldim. Şu ana kadar 5 bölüm yapmışlar ve download etmek istediğiniz zaman boyutları toplamda 1 gb.’ı buluyor.

5 bölümün içeriğin içeriğini izlediğim kadarıyla özetleyeyim:
from the shadows v1.0 : İlk etapta amatörlükleri göze çarpıyor zaten çekim de baya kısa sürüyor ama içeriği ve ilgili ürünü inceleme şekilleri orijinal. Ellerinde 4 tane Sony PsP cihazı var ve onların WiFi özelliğini test etmek için önce 4 yol ağzında durup, trafik ışıklarının bulunduğu noktalarda durup WiFi üzerinden 4 lü oyun oynuyorlar. Ondan sonraki mekanlar: metroda farklı vagonlarda, otobanda farklı arabalarda ve en son uçaktan aşağı atlayıp uçuş esnasında. (07:43 dk.)

from the shadows v2.0 : Star Wars’ın ünlü karakterinin Jedi (Ceday) ‘ın kılıcının amatör olarak yapımını gösteriyorlar. (15:12 dk)

from the shadows v3.0 : Benim ilgimi çeken bölümlerden birisi, WiFi hacking. (32:58 dk)

from the shadows v4.0 : En çok ilgimi çeken bölüm bu oldu. Filmlerde gördüğümüz, banka soygunundan sonra polisten kaçış esnasında trafik ışıklarının yeşile döndürülmesi olayının nasıl yapıldığını gösteriyorlar. Ayrıca Los Angeles trafik sistemini direkt kontrol panelinden gösteriyorlar. Bu konulara göre benim daha az ilgimi çeken Güvenlik kodu konmuşsun oyun cd lerinin imajının alınmasını gösteriyorlar. (38:24 dk)

from the shadows v5.0 : Bu bölümü bira yapımına adamışlar. İlgili bira fabrikasında biranın altından girip üstünden çıkmışlar. (38:10dk)

Vidyoları Videogamepirate sitesinden buldum, siz de oradan indirebilirsiniz.

Mehmet Büyüközer'in günlüğünden alınmıştır.

Görüşler

0
iscariot
fazla mesai'ye yazı girerken dile biraz dikkat etmek gerekmiyor mu ?
0
sefalet

Güzel bir adres özellikle mekanik kilitlerin açılması ile ilgili videolar çok ilginçti.Kilit açmaya meraklıyımdır küçüklükten beri ama başka ülkerlerde bu işin derneklerinin kurulmuş olduğunu hiç bilmiyordum.

Bu sitede teknoloji ve özellikle bilişim içerikli vidyolara ulaşım imkanı veriyor.

http://www.filefarmer.com/techshows/
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

BBS belgeseli ve teXtFiles

roktas

Debian Planet'te Joey Hess'in günlüğünden öğrendiğim bir çift site: BBS belgeseli ve textfiles. Şu an orta yaş demlerindeki FM takipçilerinin hicranla yadedeceği, unutulmaya yüz tutmuş bir antik alt kültürü anlatıyor bu siteler :-). Biraz Amiga, biraz phreak, biraz warez... İnternet, dünyayı çepeçevre kuşatmadan önce bilgisayar tutkunları nelerle uğraşıyordu?

Görkemli grafik donanımlarının yokluğunda insanlar bilgisayarın çalışmasını nasıl resmediyordu? Dikkatinize muciben, bilgisayar niçin gerfingerpoken yapılmaması gereken bir makineydi? Ve daha bunun gibi niceleri...

Hamiş - Böyle bir dokümanter çalışmanın Türkiye ayağını da merak ederim doğrusu. Eski BBS'çilere duyurulur!

Floppy Sürücüsünden Turntable

butch

40 yıllık Floppy sürücüsünden Turntable olur mu?. Birileri niyeti bozmuş, sürücüde saklı gücü keşfetmiş ve zoru başarmış. Meraklılarına duyurulur.

/., audioorigami

Kendi projeksiyon makinanızı yapın!

darkhunter

Evde geçirdiğim zamanın bir bölümünü ayırdığım bir projem var. Bu bir projeksiyon makinesi projesi: 2 metreye yakın diagonal görüntü yansıtabilen, bilgisayara, televizyona, DVD/VCD çalıcı gibi eğlence sistemlerine bağlanabilen, 1024x768 piksel çözünürlük verebilen bir sistem. Bana maliyeti ise ticari projeksiyon makinalarının ampülü kadar 8-D

Ilginizi çekti mi? Okumaya devam edin, daha da eğleneceksiniz...

Bir Robot Uzmanından Programcılara Tavsiyeler

FZ

Vakti zamanında Paul Graham ile Viaweb'in geliştirmiş ve daha pek çok proje ile uğraşmış Trevor Blackwell, bu aralar adından geliştirdiği sıradışı Dexter isimli robot [video] ile bahsettiriyor. Dinamik, gerçek zamanlı olarak ağırlık merkezini hesaplayıp yürüyen yani fiziksel olarak insana çok benzer şekilde hareket eden bu iki ayaklı robot epey ses getireceğe benzer.

Blackwell'in web sitesinde programcılara ve geleceğin "hacker"larına tavsiyelerden bir kısmını Türkçeye çevirip paylaşalım istedik:

Bilgisayar Müzesi

FZ

Bu videoyu izleyip de duygulanacak insanlar tanıyorum hala! ;-) Evet ben de onlardan biriyim.

Görülen o ki Amstrad NC100, TI74, Radio Shack / TRS-80, Oric Atmos, Philips MSX, Sinclair ZX Spectrum 48K gibi şeyler hala birilerine bir şeyler ifade ediyor ve harekete geçmelerini sağlıyor. Projenin başarılı şekilde devamını diliyoruz.