From the Shadows

0
anonim
Kendilerine From the Shadows ismini veren ve “not tv. dot tv.” diye ortaya çıkan iki kişinin kurduğu grubun video çekimlerine şans eseri nette dolaşırken denk geldim. Şu ana kadar 5 bölüm yapmışlar ve download etmek istediğiniz zaman boyutları toplamda 1 gb.’ı buluyor.

5 bölümün içeriğin içeriğini izlediğim kadarıyla özetleyeyim:
from the shadows v1.0 : İlk etapta amatörlükleri göze çarpıyor zaten çekim de baya kısa sürüyor ama içeriği ve ilgili ürünü inceleme şekilleri orijinal. Ellerinde 4 tane Sony PsP cihazı var ve onların WiFi özelliğini test etmek için önce 4 yol ağzında durup, trafik ışıklarının bulunduğu noktalarda durup WiFi üzerinden 4 lü oyun oynuyorlar. Ondan sonraki mekanlar: metroda farklı vagonlarda, otobanda farklı arabalarda ve en son uçaktan aşağı atlayıp uçuş esnasında. (07:43 dk.)

from the shadows v2.0 : Star Wars’ın ünlü karakterinin Jedi (Ceday) ‘ın kılıcının amatör olarak yapımını gösteriyorlar. (15:12 dk)

from the shadows v3.0 : Benim ilgimi çeken bölümlerden birisi, WiFi hacking. (32:58 dk)

from the shadows v4.0 : En çok ilgimi çeken bölüm bu oldu. Filmlerde gördüğümüz, banka soygunundan sonra polisten kaçış esnasında trafik ışıklarının yeşile döndürülmesi olayının nasıl yapıldığını gösteriyorlar. Ayrıca Los Angeles trafik sistemini direkt kontrol panelinden gösteriyorlar. Bu konulara göre benim daha az ilgimi çeken Güvenlik kodu konmuşsun oyun cd lerinin imajının alınmasını gösteriyorlar. (38:24 dk)

from the shadows v5.0 : Bu bölümü bira yapımına adamışlar. İlgili bira fabrikasında biranın altından girip üstünden çıkmışlar. (38:10dk)

Vidyoları Videogamepirate sitesinden buldum, siz de oradan indirebilirsiniz.

Mehmet Büyüközer'in günlüğünden alınmıştır.

Görüşler

0
iscariot
fazla mesai'ye yazı girerken dile biraz dikkat etmek gerekmiyor mu ?
0
sefalet

Güzel bir adres özellikle mekanik kilitlerin açılması ile ilgili videolar çok ilginçti.Kilit açmaya meraklıyımdır küçüklükten beri ama başka ülkerlerde bu işin derneklerinin kurulmuş olduğunu hiç bilmiyordum.

Bu sitede teknoloji ve özellikle bilişim içerikli vidyolara ulaşım imkanı veriyor.

http://www.filefarmer.com/techshows/
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

PortableApps: Notebook ya da Laptop kadar hantal şeyle işim olmaz diyenlere!

FZ

cember.net ortamında yazışırken Onur Gözüpek güzel şeylerden bahsetti:

"Efendim bilmeyenler için aktarayım, John Haller isimli bir vatandaş üşenmemiş Mozilla'nın ürettiği programların "portable" olanlarını (ve başka şeyleri) yani portatiflerini hazırlamış. Mozilla ne üretmişse, aynısının "parmak belleklerde taşınabilir" versiyonlarını yapmış. Diyelim ki, e-postalarınızı kimseyle paylaşmak istemiyorsunuz. Üstelik Outlook'tan da sıkıldınız. O halde hemen Portable Thunderbird'ü kuruyorsunuz flashdiskinize (ki ben parmak bellek demeyi tercih ederim) ve e-postalarınızı her daim yanınızda taşıyorsunuz.

Wikipedia'yı Kim Kurcalıyor Öğrenmek İster Misiniz?

FZ

CalTech öğrencilerinden Virgil Griffith'in geliştirdiği Wikipedia Scanner aracı ile Wikipedia'daki isimsiz düzenlemelerin hangi kurumlardan veya şirketlerden geldiğini görmek mümkün.

Firefox 1.5 : Minimeter Reloaded

darkhunter

Küçük bir müdahale ile minimeter eklenetisi (evet, bazıları için çok önemli bir araç) Firefox 1.5 ile çalır duruma geldi.
Firefox 1.5 uyumlu minmeter'ı buradan indirebilirsiniz.
Hikaye'nin ayrıntılarını merak edenler panhaema.com'a bakabilirler.

Blacklisted 411

sefalet

Blacklisted 411, 1983 yılında bir gurup kuzey kaliforniya lisesi öğrencisinin Atari, Apple, Commodore, bilim, elektronik gibi ortak ilgi alanlarında fikir ve bilgi değiş tokuşu ile ortaya çıkan, bugünün tabiri ile bir "e-dergi".

Kağıt dergi olarak basılan Blacklisted 411'in e-dergi ve çevrimiçi dergi sürümleri de mevcut.Çevrimiçi dergi fazla ayrıntılı olmayan bir üsluba sahip ve her hafta çıkıyor.Asıl içerik kağıt ya da e-dergi de bulunuyor.Bunları da üyelik veya kitapçılardan almanız gerekli.Benden duymuş olmayın emule gibi yazılımlarda aratırsanız derginin parayla satılan sürümlerini bulabilirsiniz.

Mükemmel Dark/Writeroom uygulaması!

sundance

Yaklaşık bir yıl kadar önce, "Yeter artık onlarca ekran, yüzlerce format seçeneği ve Internet arasında kaybolup gidiyorum, ben daktilo yazar gibi yazımla ilgilenmek istiyorum" diyen bir programcı, dertlerine çare olması ve tamamen yazdığı şeye odaklanabilmek için WriteRoom isimli bir yazılım geliştirdi.

Özellikle Getting Things Done ve Lifehacker tarafından ilgi gören bu ticari yazılımın bedava hali kısa süre sonra Darkroom ismiyle çıksa da, bu minimalist yaklaşımı, .NET gibi bir bağımlılıkla sunması yazılımın özgürlüğünü oldukça şüpheye düşürdü.

Hal böyleyken Q10 isminde bir program, sessiz sedasız, orjinal Writeroom'dan bile güzel bir ortamı hem de bedava olarak sunmaktaymış.