Firewall kullanım amaçlı küçük linux distro?

0
raistlinthewiz
Bu bir haberden çok Slashdot.org dakilere benzer bir soru:
Çok düşük hardware`lerle çalışabilecek küçük bir linux distro arıyorum.
Bu distro internet bağlantısının yapıldığı makinede firewall olarak kullanılacak? Düşük konfigurasyonlu pc`lerde bana masın demeyen, sadece firewall amaçlı hazırlanmış bir linux distro biliyormusunuz?

Görüşler

0
pulsar
Valla Linux der isen bence ipcop.
0
m1a2
Bu konuda BasicLinux`u övüyorlar:

* COMMENTS: BasicLinux is a mini-version of Linux that boots from HD, FD or CD-ROM and runs in a 4meg ramdisk. It was assembled mostly from bits and pieces of Slackware 3.5. BasicLinux contains the powerful bash shell, the easy pico editor, and a variety of useful utilities. With BasicLinux you can dial your ISP and browse the web; or use telnet, ftp or fetchmail. BasicLinux happily networks via ethernet, parallel port, or serial port. You can even use it as a router/firewall. BasicLinux comes as a 2meg zip file. Minimum requirements are a 386 computer and 8Mb ram.


Bir bak istersen: basiclinux
0
tongucyumruk
Bugün Gentoo seminerinde Aycan İrican doğrudan IDE portuna bağlanan 16 MB bir flash memory'de kurulu Gentoo Linux'u firewall olarak kullandığından bahsetti... (Aleti de gördük bu arada) Ucuz değil ama fantastik bir çözüm olabilir
0
anonim
Valla seminer çok güzeldi core.gen.tr nin ağzına koluna sağlık
0
anonim
ipcop kucuk ve is goren bir distro...
0
sundance
Valla biraderim Fazlamesai ekibi olarak bu olaya birara göbeğine kadar girmiştik :)

Taksim´de ofisimiz varken Smoothwall kullandık. Sorunsuzdu keyifliydi, fakat adamların yaklaşımları pek de open source camiasına yakışmıyordu.

Proje´den bir grup da aynı kaygılarla ayrılıp IPCop´u kurdular. Çok güzel övgüler alıyoruz.

Biz DSL ve Modem´le denedik Smooth/IpCop´ı, sorun yoktu. Kablonet´le de sorun olmaz.

Onun dışında FloppyFW kullandık. FloppyFW, tek disketlik bir firewall 2.4 kernel kullanan versionu var. DSL´de feci memnunduk, 16Mb hafizasi olan makinada bile kullanılabiliyor hatırladığım kadarıyla. Üstüne üstlük Trafic Shaping bile yapabiliyor. Çok şiddetle tavsiye ederim. Konfigürasyonu da kolay.

Son olarak da Woody üzerinden bir iki firewall scripti denedim freshmeat´den. Bu çözümde karar kıldım. Özellikle Arno´s Firewall ve JFirewall bayagi güzel.

Küçük dağıtım olsun, ses çıkartmasın diyorsan, makinayı başka iş için de kullanmayacaksan kesinlikle FloppyFW.

Yok ben Mldonkey´de kurarım diyorsan :) Woody + Script.

Herşey hazır olsun, web arabirimi de olsun diyorsan IPCop.

Kolay gele.

KIVILCIM
0
raistlinthewiz
öneriler doğrultusunda ipcop kurdum ve gerçekten beğendim ama şunuda belirtmek istiyorumki: şu ana kadar ipcop teamin yaptıgı bir şey yok.. tamamen smootwall a bagli calisamalari..

smoothwall su anda 2.4 integration ve iptables uzerinde ugrasiyo ama ipcopta tık yok. ilerde bir gun ihtiyacı olan bir arkadas bu haberi okursa:
smoothwall gpl edition!
/raistlinthewiz
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

MIT Brezilya'ya GNU/Linux kullanmasını önerdi

gismo

slashdot'un ve zdnet'in haberine göre MIT Media Lab Brezilya hükümetine fakirlere satılacak bilgisayarlara kurulmak üzere kısıtlı MS Windows sürümleri yerine GNU/Linux kullanmalarını önerdi. Media Lab yöneticisi Walter Bender: "Pahalı ve kısıtlı sürüm ticari yazılımlar yerine yüksek kaliteli özgür yazılımları kullanmalarını savunuyoruz" dedi.

Ülkemizde de benzer gelişmelerin olduğu düşünülürse (öğretmenlere verilecek bilgisayarlar) sonucu dikkatle takip etmekte fayda var.

PostgreSQL Veritabanı Sunucusu Semineri

caglar_onur

Linux Kullanıcıları Derneği, 24 Haziran 2004 Perşembe günü IBM İstanbul Linux Merkezi'nde bir seminer düzenliyor. Seminerde, dünyanın en gelişmiş açık kaynak kodlu veritabanı sunucusu olan PostgreSQL tanıtılacak ve gelişmiş özellikleri anlatılacaktır. Ayrıca, PostgreSQL ile kurumsal çözümlerin nasıl yapılacağı ve PL/pgSQL SQL Yordamsal Dili'nin özelliklerinden de bahsedilecektir.

Slackware 11.0 duyuruldu!

anonim

Bir yıldan daha uzun süredir beklenen ve yaşayan Linux dağıtımları arasında en eskisi -bir grup Linux kullanıcısına göre de en iyisi- olan Slackware Linux'un 11.0 sürümü duyuruldu. Ayrıntılar www.slackware.com adresinden öğrenilebilir.

Elektrik ve Elektronikçiler için Türkçe Live CD: Boreas Linux

anonim

Elektrik ve Elektronik geliştiricileri için hazırlanan, doğrudan CDden çalışan, simülasyon, baskı devre ve şema çizimi, PIC programlama gibi konulardaki Linux yazılımlarının bulunduğu özel bir işletim sistemi Boreas Linux.

Boreas LINUX'un içerdiği elektrik/elektronik yazılımlarından birkaçı:

Hangi Linux Dağıtımı?

Soulblighter

Tamam tamam kızmayın. Evet yine aynı konu, ama bu sefer değişik bir çözüm. Bu sayfadaki ihtiyaç testini yapın ve hangi Linux dağıtımının size göre uygun olduğunu belirleyin.

Bu arada FM'yi takip eden Linux kullanıcılarının hangi dağıtımı kullandıklarını da merak ediyorum.