Firewall kullanım amaçlı küçük linux distro?

0
raistlinthewiz
Bu bir haberden çok Slashdot.org dakilere benzer bir soru:
Çok düşük hardware`lerle çalışabilecek küçük bir linux distro arıyorum.
Bu distro internet bağlantısının yapıldığı makinede firewall olarak kullanılacak? Düşük konfigurasyonlu pc`lerde bana masın demeyen, sadece firewall amaçlı hazırlanmış bir linux distro biliyormusunuz?

Görüşler

0
pulsar
Valla Linux der isen bence ipcop.
0
m1a2
Bu konuda BasicLinux`u övüyorlar:

* COMMENTS: BasicLinux is a mini-version of Linux that boots from HD, FD or CD-ROM and runs in a 4meg ramdisk. It was assembled mostly from bits and pieces of Slackware 3.5. BasicLinux contains the powerful bash shell, the easy pico editor, and a variety of useful utilities. With BasicLinux you can dial your ISP and browse the web; or use telnet, ftp or fetchmail. BasicLinux happily networks via ethernet, parallel port, or serial port. You can even use it as a router/firewall. BasicLinux comes as a 2meg zip file. Minimum requirements are a 386 computer and 8Mb ram.


Bir bak istersen: basiclinux
0
tongucyumruk
Bugün Gentoo seminerinde Aycan İrican doğrudan IDE portuna bağlanan 16 MB bir flash memory'de kurulu Gentoo Linux'u firewall olarak kullandığından bahsetti... (Aleti de gördük bu arada) Ucuz değil ama fantastik bir çözüm olabilir
0
anonim
Valla seminer çok güzeldi core.gen.tr nin ağzına koluna sağlık
0
anonim
ipcop kucuk ve is goren bir distro...
0
sundance
Valla biraderim Fazlamesai ekibi olarak bu olaya birara göbeğine kadar girmiştik :)

Taksim´de ofisimiz varken Smoothwall kullandık. Sorunsuzdu keyifliydi, fakat adamların yaklaşımları pek de open source camiasına yakışmıyordu.

Proje´den bir grup da aynı kaygılarla ayrılıp IPCop´u kurdular. Çok güzel övgüler alıyoruz.

Biz DSL ve Modem´le denedik Smooth/IpCop´ı, sorun yoktu. Kablonet´le de sorun olmaz.

Onun dışında FloppyFW kullandık. FloppyFW, tek disketlik bir firewall 2.4 kernel kullanan versionu var. DSL´de feci memnunduk, 16Mb hafizasi olan makinada bile kullanılabiliyor hatırladığım kadarıyla. Üstüne üstlük Trafic Shaping bile yapabiliyor. Çok şiddetle tavsiye ederim. Konfigürasyonu da kolay.

Son olarak da Woody üzerinden bir iki firewall scripti denedim freshmeat´den. Bu çözümde karar kıldım. Özellikle Arno´s Firewall ve JFirewall bayagi güzel.

Küçük dağıtım olsun, ses çıkartmasın diyorsan, makinayı başka iş için de kullanmayacaksan kesinlikle FloppyFW.

Yok ben Mldonkey´de kurarım diyorsan :) Woody + Script.

Herşey hazır olsun, web arabirimi de olsun diyorsan IPCop.

Kolay gele.

KIVILCIM
0
raistlinthewiz
öneriler doğrultusunda ipcop kurdum ve gerçekten beğendim ama şunuda belirtmek istiyorumki: şu ana kadar ipcop teamin yaptıgı bir şey yok.. tamamen smootwall a bagli calisamalari..

smoothwall su anda 2.4 integration ve iptables uzerinde ugrasiyo ama ipcopta tık yok. ilerde bir gun ihtiyacı olan bir arkadas bu haberi okursa:
smoothwall gpl edition!
/raistlinthewiz
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Tcpdump kullanarak Ağ trafiği izlemek

honal

Ağ Trafiği nedir? Trafiği izleyerek ne elde edebiliriz, ya da hangi sorunlarımıza çözüm bulabiliriz?

Sniffer olarak adlandırılan ve ağ trafiğini izlemek amacıyla yazılan birçok program vardır, bunlardan UNIX/Linux dünyası için en bilineni ve sık kullanılanı tcpdump’tır.
İlk olarak UNIX sistemler için yazılan ve sonrasında NRG (Network Research Group) tarafından Windows’a da port edilen TCPDUMP hakkında, detaylı bir yazıyı, www.huzeyfe.net adresinde bulabilirsiniz..

Not: Birçok GNU/Linux sürümünde kurulu olan TCPDUMP'ın en son versionunu www.tcpdump.org'dan, Windows sürümünü ise bu adres'den indireceğiniz Wincap sürücüsünü kurup, WINDUMP'ı indirerek kullanabilirsiniz.

Kernel geliştirici topluluğu büyüyor

coskung

Haber, itworld.com'dan; Linux Foundation yöneticisi Jim Zemlin, 2005'ten bu yana yaklaşık 3700 kişinin kernel koduna katkı yaptığını, en çok katkı yapan 10 geliştiricinin tüm katkının %15'lik kısmını sağladığını söylemiş. Öne çıkan isim 1571 katkı ile Al Viro.

Evcimen Linux´çular yaşadı: Mandrake 8.0 çıktı!

sidar

Yeni Mandrake 8.0, KDE 2.4.3 Linux Kernel çekirdeğini kullanıyor ve KDE 2.1.1, GNOME 1.4, Nautilus 1.0, Evolution 0.9, XFree86 =4.0.3, RPM 4.0 gibi yeni sürüm ve yeni özelliklerle geliyor. Mandrake 8.0'e geçmek için: http://www.linux-mandrake.com/en/ftp.php3

Boreas LINUX 1.0 Hakkında

boreas

Eylül, Ekim ayına doğru elektrik ve elektronikçiler için tasarlanan Boreas GNU/Linux'un 1.0 sürümünü çıkarmayı düşünüyoruz. Bu sürüm sisteme kurulabilecek şekilde olacak. Bu konuda hangi dağıtımı temel alalım? Ubuntu, Fedora, Gentoo, Debian... Kuluçka dağıtım hangisi olsun ve böyle bir işletim sisteminde hangi mühendislik/elektronik yazılımlarını görmek istersiniz? Bu konuda yorumlarınızı bildirirseniz daha kullanışlı ve ihtiyaçlara uygun bir sistem oluşturmaya çalışırız.

http://www.boreas.gen.tr

Linux masaüstü ve Gstreamer

roktas

Freedesktop.org'un tesisiyle Linux masaüstünün geleceğini şekillendirecek bir çok değişiklik vuku buluyor. Bu değişiklikler arasında göze çarpan önemli bir gelişme de masaüstü multimedya çatısı. GNOME projesi 2.2 ile birlikte Gstreamer üzerinde karar kıldı. Esas itibarıyla platform bağımsız olarak tasarlanan Gstreamer zarif ve modüler yapısıyla alternatifleri olan xine ve mplayer'i geride bırakmış gözüküyor. OSNews'de çıkan bir makale Gstreamer'i tanımak isteyecekler için dolgun bir içerik sunuyor. Linux'un masaüstü cephesinde yaygınlaşması noktasında gelişime muhtaç en önemli alan olan multimedya'nın geleceğini görmek isteyecekler için de okunması faydalı olacaktır.