Firewall kullanım amaçlı küçük linux distro?

0
raistlinthewiz
Bu bir haberden çok Slashdot.org dakilere benzer bir soru:
Çok düşük hardware`lerle çalışabilecek küçük bir linux distro arıyorum.
Bu distro internet bağlantısının yapıldığı makinede firewall olarak kullanılacak? Düşük konfigurasyonlu pc`lerde bana masın demeyen, sadece firewall amaçlı hazırlanmış bir linux distro biliyormusunuz?

Görüşler

0
pulsar
Valla Linux der isen bence ipcop.
0
m1a2
Bu konuda BasicLinux`u övüyorlar:

* COMMENTS: BasicLinux is a mini-version of Linux that boots from HD, FD or CD-ROM and runs in a 4meg ramdisk. It was assembled mostly from bits and pieces of Slackware 3.5. BasicLinux contains the powerful bash shell, the easy pico editor, and a variety of useful utilities. With BasicLinux you can dial your ISP and browse the web; or use telnet, ftp or fetchmail. BasicLinux happily networks via ethernet, parallel port, or serial port. You can even use it as a router/firewall. BasicLinux comes as a 2meg zip file. Minimum requirements are a 386 computer and 8Mb ram.


Bir bak istersen: basiclinux
0
tongucyumruk
Bugün Gentoo seminerinde Aycan İrican doğrudan IDE portuna bağlanan 16 MB bir flash memory'de kurulu Gentoo Linux'u firewall olarak kullandığından bahsetti... (Aleti de gördük bu arada) Ucuz değil ama fantastik bir çözüm olabilir
0
anonim
Valla seminer çok güzeldi core.gen.tr nin ağzına koluna sağlık
0
anonim
ipcop kucuk ve is goren bir distro...
0
sundance
Valla biraderim Fazlamesai ekibi olarak bu olaya birara göbeğine kadar girmiştik :)

Taksim´de ofisimiz varken Smoothwall kullandık. Sorunsuzdu keyifliydi, fakat adamların yaklaşımları pek de open source camiasına yakışmıyordu.

Proje´den bir grup da aynı kaygılarla ayrılıp IPCop´u kurdular. Çok güzel övgüler alıyoruz.

Biz DSL ve Modem´le denedik Smooth/IpCop´ı, sorun yoktu. Kablonet´le de sorun olmaz.

Onun dışında FloppyFW kullandık. FloppyFW, tek disketlik bir firewall 2.4 kernel kullanan versionu var. DSL´de feci memnunduk, 16Mb hafizasi olan makinada bile kullanılabiliyor hatırladığım kadarıyla. Üstüne üstlük Trafic Shaping bile yapabiliyor. Çok şiddetle tavsiye ederim. Konfigürasyonu da kolay.

Son olarak da Woody üzerinden bir iki firewall scripti denedim freshmeat´den. Bu çözümde karar kıldım. Özellikle Arno´s Firewall ve JFirewall bayagi güzel.

Küçük dağıtım olsun, ses çıkartmasın diyorsan, makinayı başka iş için de kullanmayacaksan kesinlikle FloppyFW.

Yok ben Mldonkey´de kurarım diyorsan :) Woody + Script.

Herşey hazır olsun, web arabirimi de olsun diyorsan IPCop.

Kolay gele.

KIVILCIM
0
raistlinthewiz
öneriler doğrultusunda ipcop kurdum ve gerçekten beğendim ama şunuda belirtmek istiyorumki: şu ana kadar ipcop teamin yaptıgı bir şey yok.. tamamen smootwall a bagli calisamalari..

smoothwall su anda 2.4 integration ve iptables uzerinde ugrasiyo ama ipcopta tık yok. ilerde bir gun ihtiyacı olan bir arkadas bu haberi okursa:
smoothwall gpl edition!
/raistlinthewiz
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Chip Özel Sayısı: Red Hat 9.0 Beta!

anonim

Chip Dergisi bu ay çıkarttığı özel sayısında, Red Hat 9.0 Beta'yı veriyor.

Gazete bayilerinde 9,5 milyona satılmakta olan bu sayıda neden 9.0'ın kendisini değil de Betasının verildiği, dahası bunun neden derginin hiçbir yerinde belirtilmeyip, ancak kuruluma başlayınca görülebildiği bir soru işareti.

Bir başka soru işareti de, 'Dünyada ilk defa bir dergi RedHat 9.0'ı çıkar çıkmaz veriyor'ifadesinde. Bilindiği üzere RedHat firması ismin imtiyaz sahibi ve ondan izin alınmadan RedHat adı altında bu dağıtımın dağıtılması kesinlikle yasak. Peki Chip bu işi nasıl yaptı ?
Az önce aldığımız bir habere göre Vogel, Chip Özel Sayısını piyasadan çekmek için harekete geçmiş! Şu anda derginin dağıtılmış sayıları bayilerden toplanıyor!

Klaus Knopper ile röportaj

raistlinthewiz

Knoppix'in yaratıcısı ile yapılmış olan bir röportaj.
Knoppix hakkında oldukça yararlı bilgiler içermekte.
www.osnews.com/story.php?news_id=2305

Gentoo Türkiye

pinhanarch

Gentoo Türkiye sitesi, Gentoo'nun haftalık bülteninde duyuruldu. Umarız katılımı ve devamlılığı sürekli olur.

Gentoo Türkiye : http://www.gentoo-tr.org/

Haber kaynağı: http://www.gentoo.org/news/en/gwn/20041129-newsletter.xml

Nedir İnsanoğlunun Çekirdekle Problemi?

GaripFakir

Herşey atom çekirdeğinin parçalanmasıyla başladı. Böylece daha YÜKSEK enerji üretmenin kapıları açıldı.

Sonra aynı durum Linux, UNIX dağıtımlarının çekirdeklerinde karşımıza çıktı. Çekirdeği derleyip (parçalayıp) daha YÜKSEK performans elde etmek. Bazı sürümler Mandrake gibi 586 mimarisine göre derlenmiş yapılarıyla bu işe adım attı. Debian, FreeBSD gibi "çevreci"ler ise sistem kararlılığı önemli deyip bu varsayılan sürüm olarak çekirdek derlenmesine henüz uzak bakıyorlar. Bu iki düşünce arasında ulusal bir tercih yapıp sonradan çekirdek derlemek isteyenler için güzel bir makale.

Penguence çıktı! Aldınız mı?

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği'nin elektronik dergisi Penguence'nin ilk sayısı çıktı. Pırıl pırıl 42 sayfadan oluşan dolu dolu bir dergi. Güvenlik, yerelleştirme, OpenOffice.org, Debian, Firefox ilk sayının yazı başlıklarından sadece birkaçı... [ Penguence ]