Firewall kullanım amaçlı küçük linux distro?

0
raistlinthewiz
Bu bir haberden çok Slashdot.org dakilere benzer bir soru:
Çok düşük hardware`lerle çalışabilecek küçük bir linux distro arıyorum.
Bu distro internet bağlantısının yapıldığı makinede firewall olarak kullanılacak? Düşük konfigurasyonlu pc`lerde bana masın demeyen, sadece firewall amaçlı hazırlanmış bir linux distro biliyormusunuz?

Görüşler

0
pulsar
Valla Linux der isen bence ipcop.
0
m1a2
Bu konuda BasicLinux`u övüyorlar:

* COMMENTS: BasicLinux is a mini-version of Linux that boots from HD, FD or CD-ROM and runs in a 4meg ramdisk. It was assembled mostly from bits and pieces of Slackware 3.5. BasicLinux contains the powerful bash shell, the easy pico editor, and a variety of useful utilities. With BasicLinux you can dial your ISP and browse the web; or use telnet, ftp or fetchmail. BasicLinux happily networks via ethernet, parallel port, or serial port. You can even use it as a router/firewall. BasicLinux comes as a 2meg zip file. Minimum requirements are a 386 computer and 8Mb ram.


Bir bak istersen: basiclinux
0
tongucyumruk
Bugün Gentoo seminerinde Aycan İrican doğrudan IDE portuna bağlanan 16 MB bir flash memory'de kurulu Gentoo Linux'u firewall olarak kullandığından bahsetti... (Aleti de gördük bu arada) Ucuz değil ama fantastik bir çözüm olabilir
0
anonim
Valla seminer çok güzeldi core.gen.tr nin ağzına koluna sağlık
0
anonim
ipcop kucuk ve is goren bir distro...
0
sundance
Valla biraderim Fazlamesai ekibi olarak bu olaya birara göbeğine kadar girmiştik :)

Taksim´de ofisimiz varken Smoothwall kullandık. Sorunsuzdu keyifliydi, fakat adamların yaklaşımları pek de open source camiasına yakışmıyordu.

Proje´den bir grup da aynı kaygılarla ayrılıp IPCop´u kurdular. Çok güzel övgüler alıyoruz.

Biz DSL ve Modem´le denedik Smooth/IpCop´ı, sorun yoktu. Kablonet´le de sorun olmaz.

Onun dışında FloppyFW kullandık. FloppyFW, tek disketlik bir firewall 2.4 kernel kullanan versionu var. DSL´de feci memnunduk, 16Mb hafizasi olan makinada bile kullanılabiliyor hatırladığım kadarıyla. Üstüne üstlük Trafic Shaping bile yapabiliyor. Çok şiddetle tavsiye ederim. Konfigürasyonu da kolay.

Son olarak da Woody üzerinden bir iki firewall scripti denedim freshmeat´den. Bu çözümde karar kıldım. Özellikle Arno´s Firewall ve JFirewall bayagi güzel.

Küçük dağıtım olsun, ses çıkartmasın diyorsan, makinayı başka iş için de kullanmayacaksan kesinlikle FloppyFW.

Yok ben Mldonkey´de kurarım diyorsan :) Woody + Script.

Herşey hazır olsun, web arabirimi de olsun diyorsan IPCop.

Kolay gele.

KIVILCIM
0
raistlinthewiz
öneriler doğrultusunda ipcop kurdum ve gerçekten beğendim ama şunuda belirtmek istiyorumki: şu ana kadar ipcop teamin yaptıgı bir şey yok.. tamamen smootwall a bagli calisamalari..

smoothwall su anda 2.4 integration ve iptables uzerinde ugrasiyo ama ipcopta tık yok. ilerde bir gun ihtiyacı olan bir arkadas bu haberi okursa:
smoothwall gpl edition!
/raistlinthewiz
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

E-Lapis Dergisinin Debian Özel Sayısı Çıktı

anonim

E-Lapis dergisinin Debian özel sayısını tamamladık. Alper Orus arkadaşımızın içeriğini hazırladığı bu özel sayımızı umarım zevkle okursunuz. 15 Güne kadar dergimizin 3. sayısını ve Firefox elkitabı isimli tekrar bir özel sayıyı dergimizin internet sitesinden (İndir bölümünden) ücretsiz olarak indirebilirsiniz:

Gelecek A.Ş.'den Her İhtiyaca Yönelik Kolay Linux

anonim

Gelecek Desktop Vision

Gelecek A.Ş.'nin son ürünü Gelecek Desktop Vision, son yıllarda hızla değişen ve gelişen donanımlara, buna bağlı olarak ortaya çıkan ürünlere büyük bir uyumlukla çalışan ve diğer yandan yazılımlarda meydana gelen değişikliklere ve farklılıklara uyum sağlamış ayrıca tüm bunları çok modern, çok gelişmiş bir arayüzle (2 ve 3 boyutlu) ve kolaylıkla son kullanıcıya desteğiyle birlikte ulaştırmaktadır.

Linux How To: Videolu Belgeler

talat

GNU/Linux altında HOW-TO belgelerinin çokluğu ve bunların başarısı hepimiz tarafından biliniyor. Ben de bu "HOW-TO" belgelerine farklı bir yaklaşımla, video formatında belgeleme gibi bir çalışma yapmayı planlıyorum. Çalışmamımın ilk denemeleri Linux Video Öğrenme.

Masaüstünde Linux Evrimi

barisozyurt

Linux dünyasının en büyük şirketleri güçlerini birleştirdi! ArkLinux, Codeweavers, Debian.org, DesktopLinux.com, KDE, Linux Professional Institute (LPI), Lycoris, The Linux Terminal Server Project (LTSP), Mandrakesoft, NeTraverse, OpenOffice.org, Questnet (Support4Linux.com), Samba.org, theKompany, SuSE, TransGaming Technologies, TrustCommerce, Xandros, Ximian firma ve geliştirici grupları, Linux'u masaüstüne en çok kullanılan işletim sistemi haline getirmek için güçlerini birleştirdiklerini ve bir konsorsiyum oluşturduklarını açıkladılar:
http://www.desktoplinuxconsortium.org/
Yukardaki isimleri bir kez daha okuyun ve hepsini yanyana koyun; neler olacak, tahmin edebiliyor musunuz?

Microsoft´un Şubat 2001 Raporuna cevap yazıldı !

urxalit

Son yıllarda Microsoft'un Linux aleyhine çeşitli kampanyalarına şahit olmaktayız. Bu da göstermektedir Linux, Microsoft için çok ciddi bir rakip olmaktadır.

Bu çalışmamız özelde Microsoft Corporation'ın Şubat 2001 de yayınladığı rapora ve genelde tüm Microsoft iddialarına yanıt niteliğindedir. Bu nedenle cevaplar verilirken, Microsoft'un iddialarında kullandığı POS makineler ve perakende sektörü düşünülmüştür.