Fazlamesai'ye Soralım: log raporlama yazılımları

0
cbc
Gerek web, gerek ftp, gerekse e-posta sunucuları işledikleri her e-postanın, gösterdikleri her dosyanın kaydını tutarlar.

O ya da bu sebeple bir sorun olmadıkça bu dosyalar eskidikçe kaybolurlar ya da arşiv kasetleri arasında yerlerini alırlar.

Bu dosyalardan oldukça yararlı istatistik verileri çıkaran yazılımlar mevcut. awstats, lire, webalizer, analog bu yazılımlardan bazıları. Siz fazlamesai takipçileri ne kullanıyorsunuz ve neden?

Görüşler

0
ae
Selamlar,

Web sistemlerimiz icin Analog 6.0 [www.analog.cx] ve kankası Report Magic 2.21 [www.reportmagic.org]'i kullanıyorum. oldukçca memnunum.

Sistemlerimiz Windows üzerinde oldukları için en iyi performansı bunlardan aldım. Perl tabanlı Awstats'da epey güzel özellikler olmasına ragmen sonuçlar benim için tutarlı olamadılar (beceremedim).

Öte yandan Analog'u yazan şahsın ClickTracks [www.clicktracks.com] isimli ciddi bir ürünü olduğunu bilmem de tercihimde etkili olmuştur.

Analog web,ftp gibi bilimum logları inceleyebildiği için sizin işinizi hayli hayli görür diye düşünüyorum.

Sevgilerle
0
cbc
haberde adı geçen yazılımların hepsinini denedim. analog da dahil. ama akıllıca birşey yapanına denk gelmedim. Yapılan en akıllı hareket grafik çizmek.

ClickTracks gördüğüm kadarı ile akıllı bir şekilde yorumlayabiliyor. Bu tarzda başka paketler var mı acaba
0
ae
Aslında Clicktracks Analogun yaptigini biraz daha gorsel olarak yapip ustune yeni bir kac istatistik islemi koyuyor diye dusunuyorum.

Alt taraftaki mantaliteleri ayni cunku. (Ayni sahis/firma)
0
yilmaz
lumigent log explorer diye bir yazılım var. bizim şirkette kullanıyor bunu. SQL Server ve Oracle için .
0
yilmaz
özellikle yazdığımız programlarda farkedemediğimiz. yada kullanıcı kaynaklı db hatalarını görmeye bire bir. aklınız gelebilecek her türlü şey var içinde
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

fazlamesai.net'e soralım: Peki, açık kaynağa nasıl ulaşırız?

Nano

Fazlamesai üzerinde bir çok kurumsal uygulamanın (vede oldukça büyük olanların) açık kaynak yazılımlar ile de gerçekleştirilebileceği (hemde fazlasıya) ilgili bir çok tartışma oldu. Ya peki küçük uygulamaların ve küçük şirketlerin açık kaynağa ulaşımı nasıl olacak?

Mesela bir KOBİ WriteBoard: http://www.fazlamesai.net/index.php?a=article&sid=3504 gibi bir araca ihtiyaç duysa buna nasıl ulaşabilir, nasıl "freelance" yazılımcı bulup bu tür araçları kendisine yazdırabilir.

ICQ ve Network Adminlerle Başetmelerin İncelikleri - 1

sundance

Gestapo bir Network Admininiz mi var ? ICQ`u port bazında ve mirabilis.com`a her türlü erişim olarak firewalldan kesti mi ? Buyrun size çözümler.

Öncelikle gidip Miranda adresinden nightly sürümü indirin. Ardından kontrol etmeniz gereken iki şey var eğer port bazında bir sınırlama varsa 4000 nolu port kapatılmış diyelim, ICQ 21 numaralı porttan da hizmet verebiliyor, sadece portu ayarlayıp kullanmaya devam edebilirsiniz...

FM Linux - Bölüm 2

SHiBuMi

Geçen haftaki hararetli FM Linux tartışmasında ortaya saçılanları derleyip toparlamak ve bir düzene sokmak için aşağıdaki listeyi oluşturdum. Gelen yorumları derledim ve objektif kalmaya çalıştım. İşte son durum:

Paul Graham ESR'den Daha mı Aptal?

malkocoglu_3

(BileBlog'dan çevirilmiştir). Paul Graham ESR'dan daha mı aptal? Paul Graham yine zihin özürlü spastik geri zekalı olduğunu ispatladı. Zannediyor ki, bir doğa kazası sebebiyle diğer normâl biberon kullanan Slashdot kullanıcılarından ayrı ve konuşmaya değer birşeyleri var. Adamın aptallığı ve cahilliği şaşırtıcı boyutlarda. Hitap ettiği grup, eğer bu mümkünse, ondan daha fazla yardıma muhtaç. Adamın ve grubun arasındaki simbiyotik ilişkiye bir analoji olarak sadece uç noktada bir şeriatçı imam, ya da aşırı sağcı ve deli, kürtajı destekleyen herkesin bebekleri filan yediğini bir grup ortabatılı (midwest) Amerika'lı beyinsize anlatan evanjelist bir Hristiyan aklıma geliyor (bazı tercümeler kesilmiştir). Nereden başlamalı ki? (sansur)

Karikatür Robotu

redogre