Fazlamesai'ye Soralım: log raporlama yazılımları

0
cbc
Gerek web, gerek ftp, gerekse e-posta sunucuları işledikleri her e-postanın, gösterdikleri her dosyanın kaydını tutarlar.

O ya da bu sebeple bir sorun olmadıkça bu dosyalar eskidikçe kaybolurlar ya da arşiv kasetleri arasında yerlerini alırlar.

Bu dosyalardan oldukça yararlı istatistik verileri çıkaran yazılımlar mevcut. awstats, lire, webalizer, analog bu yazılımlardan bazıları. Siz fazlamesai takipçileri ne kullanıyorsunuz ve neden?

Görüşler

0
ae
Selamlar,

Web sistemlerimiz icin Analog 6.0 [www.analog.cx] ve kankası Report Magic 2.21 [www.reportmagic.org]'i kullanıyorum. oldukçca memnunum.

Sistemlerimiz Windows üzerinde oldukları için en iyi performansı bunlardan aldım. Perl tabanlı Awstats'da epey güzel özellikler olmasına ragmen sonuçlar benim için tutarlı olamadılar (beceremedim).

Öte yandan Analog'u yazan şahsın ClickTracks [www.clicktracks.com] isimli ciddi bir ürünü olduğunu bilmem de tercihimde etkili olmuştur.

Analog web,ftp gibi bilimum logları inceleyebildiği için sizin işinizi hayli hayli görür diye düşünüyorum.

Sevgilerle
0
cbc
haberde adı geçen yazılımların hepsinini denedim. analog da dahil. ama akıllıca birşey yapanına denk gelmedim. Yapılan en akıllı hareket grafik çizmek.

ClickTracks gördüğüm kadarı ile akıllı bir şekilde yorumlayabiliyor. Bu tarzda başka paketler var mı acaba
0
ae
Aslında Clicktracks Analogun yaptigini biraz daha gorsel olarak yapip ustune yeni bir kac istatistik islemi koyuyor diye dusunuyorum.

Alt taraftaki mantaliteleri ayni cunku. (Ayni sahis/firma)
0
yilmaz
lumigent log explorer diye bir yazılım var. bizim şirkette kullanıyor bunu. SQL Server ve Oracle için .
0
yilmaz
özellikle yazdığımız programlarda farkedemediğimiz. yada kullanıcı kaynaklı db hatalarını görmeye bire bir. aklınız gelebilecek her türlü şey var içinde
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Jabber: Anında Mesajlaşmadan Çok Daha Fazlası

vst

Bir çok insan interneti aradıkları bilgiye kolaylıkla ulaş(ama)mak ve önemli bir sosyal ihtiyaç olan modern iletişim imkanlarını değerlendirmek için kullanır. Bu iletişim imkanlarının en önemlilerinden birisi de anında mesajlaşmadır (instant messaging --- IM).

İnternet kullanıcıları, IM nimetinden çeşitli platfomlar aracılığıyla faydalanmaktadır. Bunların başında gelenler ise ICQ, AIM, son günlerin modası MSN gibi programlar ve ağ mesajlaşma protokollerinin oluşturduğu platformlardır. Bu yazıda konumuz ise, özellikle ülkemizde çok da yaygın olmayan, ancak gerek kurulumu ve kullanımı gerekse sağladığı programlama avantajları nedeniyle dünyada yaygınlaşmakta olan bir teknoloji: Jabber.

E-MBA?

ninja-g

Hadi hep beraber bilgisayarların başına, açın quicktime'ları ders başlıyor. Ding doong, işte hoca konuşmaya başladı. O da ne hiç susmuyor! Hemen pause. Başa al, bi daha. Offf hala anlamadım. En iyisi e-mail atayım, ya da chat mi yapsam hocayla. Dur şu forumlara bakayım belki anlayan biri vardir. Geçen gün Aslı "Pazarlama Erişimi" dersindeki "intervizyonel senkronizasyonu" anlatmıştı, çok zeki kız vallaa. Hahahaha çok zeki çoook..
THIS IS $7000!
content + e-mail + forum + chat + video + "Master yaptım ben" belgesi
Hiç para kullanmadan bilgiyi paylaşırken, WHAT IS THIS?

Sanat ve Tasarım Odaklı Programlama

arikan

Bugün pek çok sanatçı ve tasarımcı paketlenmiş yazılımlar (Photoshop, Illustrator v.s. Adobe serisi) kullanarak görsel ve işitsel iş üretiyor. Bu yazılımlar onları üreten kişiler tarafından tanımlanmış sınırlarda iş üretilmesine izin veriyor, haliyle bu durum birbirini takip eden banal işler üretilmesine sebep oluyor. Oysa üzerinde çalıştığımız bilgisayara bir araç değil de bir medya olarak baktığımızda pek çok yeni düşünceyle karşılaşıyoruz.

fazlamesai.net´e soralım: Programcı Verimliliği, UML, DSM

FZ

Birden fazla programcının belli bir sektöre yönelik olarak geliştirdikleri ve pek çok farklı insan tarafından kullanılacak olan uygulama programlarını geliştirmek belli bir dilde ``kodlama´´ bilgisinden çok daha fazlasını getirir. Bu tür projelerin geliştirilmesi için yazılım mühendisliği disiplini bağlamında pek çok metodoloji, disiplin, vs. önerilmiş, denenmiştir. Bunlardan en önemlisi, en ciddi mantalite değişkliği belki de nesneye yönelik programlamadır.

Nesneye yönelik programlama kavramı tüm dünyayı etkilemiş ve başka kavramların, soyutlamaların, vs. ortaya atılmasına yol açmıştır. UML yani "Unified Modelling Language" son yıllarda epey popülerdir ve bunu geliştiren ekibin geliştirdiği RUP (Rational Unified Process) de yazılım mühendisliğini bir üst seviyeye taşıma iddiasındadır.

İçeriden Gelen Tıkırtı

butch