Fazlamesai'ye Soralım: log raporlama yazılımları

0
cbc
Gerek web, gerek ftp, gerekse e-posta sunucuları işledikleri her e-postanın, gösterdikleri her dosyanın kaydını tutarlar.

O ya da bu sebeple bir sorun olmadıkça bu dosyalar eskidikçe kaybolurlar ya da arşiv kasetleri arasında yerlerini alırlar.

Bu dosyalardan oldukça yararlı istatistik verileri çıkaran yazılımlar mevcut. awstats, lire, webalizer, analog bu yazılımlardan bazıları. Siz fazlamesai takipçileri ne kullanıyorsunuz ve neden?

Görüşler

0
ae
Selamlar,

Web sistemlerimiz icin Analog 6.0 [www.analog.cx] ve kankası Report Magic 2.21 [www.reportmagic.org]'i kullanıyorum. oldukçca memnunum.

Sistemlerimiz Windows üzerinde oldukları için en iyi performansı bunlardan aldım. Perl tabanlı Awstats'da epey güzel özellikler olmasına ragmen sonuçlar benim için tutarlı olamadılar (beceremedim).

Öte yandan Analog'u yazan şahsın ClickTracks [www.clicktracks.com] isimli ciddi bir ürünü olduğunu bilmem de tercihimde etkili olmuştur.

Analog web,ftp gibi bilimum logları inceleyebildiği için sizin işinizi hayli hayli görür diye düşünüyorum.

Sevgilerle
0
cbc
haberde adı geçen yazılımların hepsinini denedim. analog da dahil. ama akıllıca birşey yapanına denk gelmedim. Yapılan en akıllı hareket grafik çizmek.

ClickTracks gördüğüm kadarı ile akıllı bir şekilde yorumlayabiliyor. Bu tarzda başka paketler var mı acaba
0
ae
Aslında Clicktracks Analogun yaptigini biraz daha gorsel olarak yapip ustune yeni bir kac istatistik islemi koyuyor diye dusunuyorum.

Alt taraftaki mantaliteleri ayni cunku. (Ayni sahis/firma)
0
yilmaz
lumigent log explorer diye bir yazılım var. bizim şirkette kullanıyor bunu. SQL Server ve Oracle için .
0
yilmaz
özellikle yazdığımız programlarda farkedemediğimiz. yada kullanıcı kaynaklı db hatalarını görmeye bire bir. aklınız gelebilecek her türlü şey var içinde
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

GNU İş Başında

FZ

Sevgili Açık Kaynakçılar, Özgürcüler, İmececiler,

Sizler şimdi konu satırına bakıp, "Nereden çıktı bu GNU? Hep iş başında değil miydi ki?" diyeceksiniz.

Efendim mevzu şu:

İstanbul Bilgi Üniveristesindeki sunumda "afazi, celbedilmiş afazi, hediye bilgi, safsata, vesaire" gibi kavramlar dile getirilip etraflıca ne oldukları anlatılmıştı. Ancak aşağıdaki örnekle perçinlenip "koleksiyonerler için özel olarak paketlemekte" fayda var.

ASTALA VİSTA TÜRKÇE

redogre

İşte Sosyal Sorumluluk Projesi Böyle Olur

butch

"İnsanlara toplumsal inisiyatifin gücünü ve eğer istenirse büyük sponsorluklar olmadan, birtakım şirketlere gereksiz ve fahiş paralar kazandırmadan, gençlerimizi belli markalara esir etmeden ve vizyonlarını kısıtlamadan, dünyanın kültür ve entelektüel mirasından faydalanarak bir şeyler üretilebileceğini göstermek istiyoruz."

Emre Sevinç ile Çocuklara Bilgisayar Projesi üzerine yapılan röportajın devamı turk.internet.com'da.

Fm Forum geri döndü

butch

Birkaç aylık aradan sonra, Fm Forum yeniden yayında. Zamansızlık, Hosting problemleri bu gecikmeye sebep oldu. Herkesten özür diliyoruz. Hadi kayıp zamanın acısını çıkartıp, yüklenelim forumlara.

FM`nin dünya üzerinde yeri.

anonim

Dünya üzerinde sitelerin ziyaret ediliş sayılarına göre FM'nin yeri aşağıdaki linkte:

\r Alexa