Fazlamesai'ye Soralım: log raporlama yazılımları

0
cbc
Gerek web, gerek ftp, gerekse e-posta sunucuları işledikleri her e-postanın, gösterdikleri her dosyanın kaydını tutarlar.

O ya da bu sebeple bir sorun olmadıkça bu dosyalar eskidikçe kaybolurlar ya da arşiv kasetleri arasında yerlerini alırlar.

Bu dosyalardan oldukça yararlı istatistik verileri çıkaran yazılımlar mevcut. awstats, lire, webalizer, analog bu yazılımlardan bazıları. Siz fazlamesai takipçileri ne kullanıyorsunuz ve neden?

Görüşler

0
ae
Selamlar,

Web sistemlerimiz icin Analog 6.0 [www.analog.cx] ve kankası Report Magic 2.21 [www.reportmagic.org]'i kullanıyorum. oldukçca memnunum.

Sistemlerimiz Windows üzerinde oldukları için en iyi performansı bunlardan aldım. Perl tabanlı Awstats'da epey güzel özellikler olmasına ragmen sonuçlar benim için tutarlı olamadılar (beceremedim).

Öte yandan Analog'u yazan şahsın ClickTracks [www.clicktracks.com] isimli ciddi bir ürünü olduğunu bilmem de tercihimde etkili olmuştur.

Analog web,ftp gibi bilimum logları inceleyebildiği için sizin işinizi hayli hayli görür diye düşünüyorum.

Sevgilerle
0
cbc
haberde adı geçen yazılımların hepsinini denedim. analog da dahil. ama akıllıca birşey yapanına denk gelmedim. Yapılan en akıllı hareket grafik çizmek.

ClickTracks gördüğüm kadarı ile akıllı bir şekilde yorumlayabiliyor. Bu tarzda başka paketler var mı acaba
0
ae
Aslında Clicktracks Analogun yaptigini biraz daha gorsel olarak yapip ustune yeni bir kac istatistik islemi koyuyor diye dusunuyorum.

Alt taraftaki mantaliteleri ayni cunku. (Ayni sahis/firma)
0
yilmaz
lumigent log explorer diye bir yazılım var. bizim şirkette kullanıyor bunu. SQL Server ve Oracle için .
0
yilmaz
özellikle yazdığımız programlarda farkedemediğimiz. yada kullanıcı kaynaklı db hatalarını görmeye bire bir. aklınız gelebilecek her türlü şey var içinde
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

E-MBA?

ninja-g

Hadi hep beraber bilgisayarların başına, açın quicktime'ları ders başlıyor. Ding doong, işte hoca konuşmaya başladı. O da ne hiç susmuyor! Hemen pause. Başa al, bi daha. Offf hala anlamadım. En iyisi e-mail atayım, ya da chat mi yapsam hocayla. Dur şu forumlara bakayım belki anlayan biri vardir. Geçen gün Aslı "Pazarlama Erişimi" dersindeki "intervizyonel senkronizasyonu" anlatmıştı, çok zeki kız vallaa. Hahahaha çok zeki çoook..
THIS IS $7000!
content + e-mail + forum + chat + video + "Master yaptım ben" belgesi
Hiç para kullanmadan bilgiyi paylaşırken, WHAT IS THIS?

5. Yılımız

sundance

Butch ile birlikte "Yahu bir site yapsak, bizim gibilere hitap eden" diye yola çıkıp, fazlamesai.net'in Internet camiası ile tanışmasının üstünden tam beş yıl geçmiş.

Bu süre içinde zaman zaman, "acaba kendimiz çalıp kendimiz mi oynuyoruz?" diye endişe ettiğimiz de oldu, hiç tahmin etmediğimiz ortamlarda "vaay sen Fazlamesai'den misin?" sorusuna maruz kaldığımız da.(bkz. Reina)

Üzüntüsüyle, sevinciyle ama çoğunlukla keyifle geçirdiğimiz bu beş yıl için bütün fazlamesai.net üyelerine çok çok teşekkürler. Hayal ettiğimiz ve çok daha fazlasını bize yaşattınız.

Bu yeni yılda Fazlamesai.net, Türkiye'de Özgür Yazılımlar ve Internet konusundaki duruşunu, yakında açıklayacağımız aktif projelerle de güçlendirecek.

Bu yolculukta bizi izlemediğiniz, bizle birlikte yürüdüğünüz için tekrar teşekkürler.

Internet - Özgürlük - Hayat

sundance

Internet özgürlüktür, peki birçok özgürlük gibi sadece parası olanların kullanabileceği bir özgürlük müdür ?
Bence değil

Peki Internet`te ne yapılabilir ?

JavaScript ile yazılmış bir işletim sistemi

coskung

JS/UIX, web tarayıcılar üzerinden çalışan UN*X-like bir işletim sistemi. sanal makine, kabuk, sanal dosya sistemi, süreç yönetimi, kendi klavyesi (tercihi) ve de vi (!) editörü ile. buyrun burada

Eğitimde Bilgisayar Dergisi (Retro/pdf)

Alcofribas

80li yıllardan yine güzel bir dergi örneği. Hemen hemen hiçbir yayının bulunmadığı, mevcut olanların ise marka bağımlı olduğu düşünülürse, bu dergi değişik platformları kapsaması sebebiyle gerçekten farklı bir değer ifade ediyor.