Fazlamesai'ye Soralım: log raporlama yazılımları

0
cbc
Gerek web, gerek ftp, gerekse e-posta sunucuları işledikleri her e-postanın, gösterdikleri her dosyanın kaydını tutarlar.

O ya da bu sebeple bir sorun olmadıkça bu dosyalar eskidikçe kaybolurlar ya da arşiv kasetleri arasında yerlerini alırlar.

Bu dosyalardan oldukça yararlı istatistik verileri çıkaran yazılımlar mevcut. awstats, lire, webalizer, analog bu yazılımlardan bazıları. Siz fazlamesai takipçileri ne kullanıyorsunuz ve neden?

Görüşler

0
ae
Selamlar,

Web sistemlerimiz icin Analog 6.0 [www.analog.cx] ve kankası Report Magic 2.21 [www.reportmagic.org]'i kullanıyorum. oldukçca memnunum.

Sistemlerimiz Windows üzerinde oldukları için en iyi performansı bunlardan aldım. Perl tabanlı Awstats'da epey güzel özellikler olmasına ragmen sonuçlar benim için tutarlı olamadılar (beceremedim).

Öte yandan Analog'u yazan şahsın ClickTracks [www.clicktracks.com] isimli ciddi bir ürünü olduğunu bilmem de tercihimde etkili olmuştur.

Analog web,ftp gibi bilimum logları inceleyebildiği için sizin işinizi hayli hayli görür diye düşünüyorum.

Sevgilerle
0
cbc
haberde adı geçen yazılımların hepsinini denedim. analog da dahil. ama akıllıca birşey yapanına denk gelmedim. Yapılan en akıllı hareket grafik çizmek.

ClickTracks gördüğüm kadarı ile akıllı bir şekilde yorumlayabiliyor. Bu tarzda başka paketler var mı acaba
0
ae
Aslında Clicktracks Analogun yaptigini biraz daha gorsel olarak yapip ustune yeni bir kac istatistik islemi koyuyor diye dusunuyorum.

Alt taraftaki mantaliteleri ayni cunku. (Ayni sahis/firma)
0
yilmaz
lumigent log explorer diye bir yazılım var. bizim şirkette kullanıyor bunu. SQL Server ve Oracle için .
0
yilmaz
özellikle yazdığımız programlarda farkedemediğimiz. yada kullanıcı kaynaklı db hatalarını görmeye bire bir. aklınız gelebilecek her türlü şey var içinde
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Fazlamesai çözümleri!

anonim

Devamlı FM aşağı FM yukarı bahsediyoruz, peki bu güne kadar gerçek fazlamesai problemi konusunda ne yaptık? Bilirsiniz canım hani şu Ben 40 yaşına kadar cumartesi neymiş pazarları bile çalıştım. veya Ne fazlamesaisi iş bitene kadar çalışacaksınız o kadar? ya da Patrondan önce işten çıkan arkaşı kovmaaak istiyorum yaklaşımları konusunda bir okurumuz bazı yapıcı öneriler getirmiş:

1. Hayır demeyi öğreniniz
2. Hayır demeyi öğreniniz
3. Hayır demeyi öğreniniz
4. Sitede java mı yoksa .net mi iyi tartışmak yerine, patronlara karşı nasıl etkili biçimde organize olunur ve karşı konulabilir onu tartışınız.

Yılbaşı Hediyesi

redogre

O R M A N S I Z L A Ş M A !

butch

"Sayın Milletvekilimiz,

Hükümetimiz, Anayasamızda değişiklik yaparak "31.12.1981 tarihinden önce bilim ve fen bakımından orman niteliğini tam olarak kaybetmiş" olduğu için orman sayılmayan alanları satarak gelir elde etmeyi düşünmektedir. Söz konusu değişiklik, bozuk orman olarak nitelendirilen ancak ülkemizin yaban hayatı bakımından son derece önemli olan maki ve fundalık gibi alanların elden çıkması için zemin hazırlayacaktır. Böylece, bu dünyadaki varlıklarını sadece ülkemiz topraklarında sürdürebilen birçok bitki ve hayvan türünün son bireyleri için, son yaşam şansı da yok olacaktır...

Metnin devamını görmek ve Atlas Dergisi'nin başlattığı kampanya katılmak için buraya.

HELIX: Hızlı Şifreleme ve Doğrulama

butch

Şifreleme üstadı Bruce Schneier ve Niels Ferguson tarafından geliştirilen HELIX sistemi hakkında detaylı bilgiyi bulabileceğiniz makale Emre Sevinç tarafından dilimize çevirildi. Hepimize hayırlı olsun. Makalenin orjinalini Dr.Dobb's Journal 2003, Kasım sayısında bulabilirsiniz.

Öğrenmenin Psikolojisi

FZ

comp.lang.lisp'i takip ederken Robert Strandh'in bir mesajına rastladım. Strandh mesajında kısa süre önce yazdığı bir makalenin adresini veriyordu. Öğrenmenin psikolojisi üstüne yazılmış bu kısacık makale kendime, etrafımdaki insanlara ve günlük hayatıma dair çok güzel ipuçları barındırıyor, pek çok şeyi aydınlatıyordu; bu yüzden makaleyi Türk diline kazandırıp FM camiası ile paylaşmak ve bu önemli konuyu masaya yatırmak istedim.

Robert Strandh Bordeaux Üniversitesi'nde (Fransa) çalışan bir bilgisayar bilimleri profesörüdür. 1988 yılından beri üniversitede araştırmalarını sürdüren Strandh genel olarak programlama ile, özel olarak da dinamik dillerle, ağırlıklı olarak Common Lisp ile ilgilenmektedir. Robert Strandh 7 yıldır kendi yazılım projeleri için de Common Lisp programlama dilini kullanmaktadır.