Facebook takipte! Çevrimdışı olsanız bile!

0
parsifal
Bu adreste detaylarını görebileceğiniz üzere facebook'un reklam servisi, çevrimdışıyken bile kullanıcılarının bilgilerini raporlamaya devam ediyor. CA güvenlik uzmanlarının belirttiklerine göre kullanıcılar bilgilendirilmeden facebook'a bilgi göndermeye devam ediyorlar. Bunu aktif hale getirmekiçin tek yapmanız gereken "beni hatırla" seçeneğini işaretleyip giriş yapmanız.

Görüşler

0
koraypeksayar
Beni hatırla. Peki hatırlasın.

Hayat boyu mu hatırlayacak ? Eski dostu gibi mi belleyecek ? İstanbul'a geldiğinde önce Boğaz manzarasına karşı kavhe içip sonra fasıla mı gideceğiz ?

Yok yahu ! Alt tarafı tarayıcımı kapatırım. Yani doğru dürüst bir tarayıcıysa (mesela IE değilse) ve Windows kullanıp da IE'nin gereksiz işlevlerini hala canlı tutmuyorsam beni geçici olarak unutur, hatta kahveyi ve fasılı rüyasında görür.

Eğer IE kullanıyorsanız evet problem burada başlıyor. Söylenene göre sırf facebook reklam verenlerinin değil bir sürü sitenin böyle uygulamaları olabiliyor. Doğrudur. En basitinden bakım yaptığım eş dost makinelerinden nereden geldiği belli olmayan, siteden siteye bilgi taşıyan cookieler (çerez ?? ) çıkıyor en basitinden...

Bu nedir peki ? Açığı sömürmektir. Özünde üreticisinin bile kapatmayı düşünmediği açıklardır. Gitgide büyümektedir. Kanuni olarak ispatı zordur. Oluşan ağa da M******ft Partner bile denilebilir.

Ne zaman sona erer bilinmez.

Off çok kötü hissettim kendimi. Yine MS'e (multiple sclerosis mi Microsoft mu size kalmış) çok yüklendim. Çok pardon :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bir (f) koyun MSN'e, vicdanınız rahatlasın!

sundance

"Nickinin başına 17 Ağustos depreminde ölenler için gül koyarmısın (F ) şeklinde Bu msjı listendeki herkeze gönderir misin?"

Yok kardeşim yapmam. Çünkü bunu yapmak hiçbir şey yapmamaktandaha kötü bir şey. Çünkü bunu yapınca, bir şey yapmışım gibi düşüneceğim, ama oralarda bir yerlerde "vayy be ne kampanya yaptım kitleleri arkamdan sürükledim" diyen bir sivrizekalının egosunu tatmin etmiş olmak dışında bir şey yapmamış olacağım.

BBC arşivlerini dünyaya açıyor !

sundance

Newsforge'un haberine göre BBC, bütün arşivini Internet üzerinden özgürce erişilebilir hale getirecek. Yakın tarihte gerçekleşmesi beklenen bu projenin, Özgür Yazılım'ın ilkelerinin sadece yazılım alanında değil, başka alanlarda da yaygınlaşmasının önemli bir örneği olacak.
Dr. Who ve Red Dwarf bir yana, ne belgeseller, dünya tarihine şahitlik etmiş ne anlara şahitlik edebileceğiz bir düşünün.

İnsan Hakları ve İnternet Şirketleri

sz

EFF, yaklaşık iki yıldır, insan hakları grupları, yatırımcılar, akademisyenler ve İnternet şirketlerinin -- Yahoo!, Google ve Microsoft da dahil -- işlerinin, dünya çapında özgür ifade ve gizlilik konularını nasıl geliştirilebileceği ile ilgili görüşmelerine katıldı. Bu tartışmaların sonucu ise bazı şirketlerin iş yaptıkları bütün ülkelerde uygulamayı kabul ettikleri bir takım ilkelerden oluşan Global Network Initiative kurumudur.

Artçı fikirler, yerli içerik...

jfever

Her yeni ve iyi fikir gibi bloglar icin de artçıların gelmesi kaçınılmazdı. Milliyet'in de nev'i şahsına münhasır bir blog servisiyle ortaya çıktığını edunya'dan ogrendim. Bu servisin nasıl bir seyir izleyeceğini tahmin etmeye kalmadan, edunya'daki yorumlardan nasil bir işleyişe sahip olduğunu öğrendik. Milliyet blog servisini kendi haline bırakıp gündelik yaşantıma geri dönmüştüm ki...

Sanal Sevgilinin Peşine Özel Dedektif

anonim

İnternette tanıştığı birinin gerçekte kim olduğunu merak edenler için ABD'de yeni bir web sitesi açıldı. Ciddi bir ilişki peşinde olanlar, web'de tanıştıkları kişiyle ilgili bilgi edinmek için bu siteye belli bir miktar para ödeyip, online sevgililerinin hayatları hakkında bilmek istedikleri hemen hemen her şeyi öğrenebiliyorlar.