Facebook takipte! Çevrimdışı olsanız bile!

0
parsifal
Bu adreste detaylarını görebileceğiniz üzere facebook'un reklam servisi, çevrimdışıyken bile kullanıcılarının bilgilerini raporlamaya devam ediyor. CA güvenlik uzmanlarının belirttiklerine göre kullanıcılar bilgilendirilmeden facebook'a bilgi göndermeye devam ediyorlar. Bunu aktif hale getirmekiçin tek yapmanız gereken "beni hatırla" seçeneğini işaretleyip giriş yapmanız.

Görüşler

0
koraypeksayar
Beni hatırla. Peki hatırlasın.

Hayat boyu mu hatırlayacak ? Eski dostu gibi mi belleyecek ? İstanbul'a geldiğinde önce Boğaz manzarasına karşı kavhe içip sonra fasıla mı gideceğiz ?

Yok yahu ! Alt tarafı tarayıcımı kapatırım. Yani doğru dürüst bir tarayıcıysa (mesela IE değilse) ve Windows kullanıp da IE'nin gereksiz işlevlerini hala canlı tutmuyorsam beni geçici olarak unutur, hatta kahveyi ve fasılı rüyasında görür.

Eğer IE kullanıyorsanız evet problem burada başlıyor. Söylenene göre sırf facebook reklam verenlerinin değil bir sürü sitenin böyle uygulamaları olabiliyor. Doğrudur. En basitinden bakım yaptığım eş dost makinelerinden nereden geldiği belli olmayan, siteden siteye bilgi taşıyan cookieler (çerez ?? ) çıkıyor en basitinden...

Bu nedir peki ? Açığı sömürmektir. Özünde üreticisinin bile kapatmayı düşünmediği açıklardır. Gitgide büyümektedir. Kanuni olarak ispatı zordur. Oluşan ağa da M******ft Partner bile denilebilir.

Ne zaman sona erer bilinmez.

Off çok kötü hissettim kendimi. Yine MS'e (multiple sclerosis mi Microsoft mu size kalmış) çok yüklendim. Çok pardon :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Gelecek Üzerine Serbest Bir Yazı

MultiServis

(Ed:MultiServis arkadaşımız, beyin cimnastiği yaparak, günümüz, beliren alametler ve gelecek hakkında güzel bir serbest yazı ortaya koymuş, umarız beğenirsiniz.)

`Aklımızın aldığı veya alabileceği herşeyi yapacağımız günler ne zaman gelecek ve bu günler geldikten sonra dünya hangi yöne gidecek? Farketsenizde farketmesenizde birileri geleceğin dünyasını, yani yaşam sınırlarınızla oynuyor. Artık 10 sene önceki öngörüler günümüzü anlatmakta yetersiz kalmıştır. 10 - 15 yıl önceki kalsik yaşam tarzınıza ne olduğunu farkettiniz mi?

Graffiti ve Hacker'lar

o_ozardic

Yasal sayılmayan bir sanat biçimi olarak graffiti, şehir yaşantısında zaman zaman değişik yer ve zamanlarda karşımıza çıkıyor. Fotoğrafçı/yazar Nigel Clarke yazısında hacker ve graffiti kültürleri arasındaki etkileşimleri ve benzerlikleri değerlendirmiş.

Gerçek Dünya - Sanal Dünya

sundance

İbn-i Haldun`un bir hikayesi vardır; `Rüyasında bir adama rastlar, adamla sohbet ederler. Uyandığında artık emin değildir hangisinin rüya, hangisinin gerçek dünya olduğundan`

\r\r\r\r \r\r\r\r California Üniversitesi Ekonomi Bölümünden, Edward Castronova isimli bir araştırmacı da benzer bir şüpheye düşmüş olacak ki, online oyun dünyası olan Everquest ve Everquest`de ele geçirilen malların satıldığı ebay açık arttırma sitesindeki işlemleri inceliyor ve sanal bir dünya olan Norrath`ın gerçek dünya üzerindeki ekonomik profilini çıkartıyor. Bazı sonuçlar korkutucu derecede ilginç;

\r\r -Öncelikle kişi başına düşen üretim yıllık $2266
\r -Dünyanın en zengin 77.ci devletine karşılık geliyor
\r -Everquest parası Amerika`da yen'den daha geçerli :))
\r

İletişim Ahlakı

anonim

Uzun süredir beni de rahatsız eden bir konu hakkında Barış Şimşek'in blogunda güzel bir yazı gördüm. Fazlamesai bence bu konunun tartışılabileceği en güzel mekanlardan birisi. Binlerce gereksiz e-postanın dolaşmasına neden olan ayrıca artık can sıkmaya başlayan bu e-posta "forward etme" üzerine insanları bilinçlendirmek lazım.

Yetiştirilmek üzere güzel(!) yazılım mühendisi aranıyor

Chaosopher

Bir İK sitesindeki ilanlara bakarken, Bilişim sektörünümüz nüfusundaki erkek egemenliğini "güzel" bir şekilde azaltmak isteyen bu ilanı gördüm. Yorumsuz olarak dip notunu FM'ye geçiyorum: