Ev Kadınları ve Internet

0
FZ
Yıllar önce (lisede iken) bir C programı yazmıştım, program çok basit bir veritabanı oluşturarak kişi isimlerini, bunların telefonlarını ve adreslerini tutuyordu, metin tabanlı bir menü ile bilgi girişi ve arama tarama falan yapmanızı sağlıyordu.

Bir gün okulda iken acilen bir adamın telefonuna ulaşmam gerekti, hemen eve telefon ettim, anneme bilgisayarı açmasını söyledim. Sonra adım adım anlattım, annem yazdığım Telefon Rehberi programını kullanarak ilgili adamın bilgilerine ulaştı, bana telefonunu söyledi ve böylece işimiz görülmüş oldu kolayca.
O günden bugüne bilgisayarlar ve Internet çok gelişti ancak annem ve benzeri pek çok kadının bilgisayar bilinci ve teknik bilgisi pek gelişmedi ve yıllar sonra, bugün, bir e-mail aldım, o günleri nostalji ile andım. Tüm analara ve oğullara ve kızlara duyurulur:

TBD'den bana gelen bir mesaj:

Değerli Üyemiz,

Bilindiği üzere bilgisayar okur yazarlığının artması ve bilişim bilincinin yaygınlaşması için halkımıza yönelik eğitim etkinliklerimizi arttırmak şubemiz tarafından hedeflenmektedir.

Özellikle ev hanımlarının bilgisayar ve internet kullanımları konusunda eğitimleri ile aile fertlerinin eğitimine önemli bir katkı verilebileceği düşüncesini taşımaktayız.

Bu nedenle aile ve iş çevrenizde bu eğitim seminerlerinin duyurusu için katkılarınızı beklemekteyiz.

Saygılarımızla,

TBD- İstanbul Şubesi
Yönetim Kurulu Üyeleri

Not: 1. Temel Bilgisayar Eğitimi: Cumartesi saat 10.00 -14.00
2. Temel İnternet Kullanımı: Cumartesi saat 14.00 - 18.00

Yer: TÜRKİYE BİLİŞİM DERNEĞİ İSTANBUL ŞUBESİ
Cemiltopuzlu Caddesi
Kurukahveci Sokak
Levent Apt. No: 9/12 Dalyan
Fenerbahçe / İSTANBUL
Tel: (216) 467 46 35 - 467 58 33
Faks: (216) 467 49 27
e-posta: ist@tbd.org.tr / www.tbd.org.tr

Görüşler

0
anonim
bizim sinifta bazen kiz-erkek sidik yaristiririz kizlar hemen baslar iste biz erkeklerden daha akilliyiz, size ihtiyac duymayiz falan diye, kizlarin derslerinin hepsi iyidir, cokta inektirler, kendilerini insan olarak gormezler, ustun varliklardir
iste bizde dogamiz geregi halay ceken hormonlarimizla ne deseler he diyoruz gostermelik....
ama su yasima kadar da yasitim olan kiz bir programci gormedim
nah buraya yaziyorum. ,)

p.s.
bilmiyorum konuyla pek ilgili olmadi ama icimde kalmasin, ezik gibi olmayim simdi :)
0
anonim
Benim çalıştığım yerdeki çalışma gurubumuzda benim dışımdaki programcıların hepsi kız.
Kısaca ben şu an sağıma ve arkama baktığımda birer tane görüyorum.
0
anonim
boyle cevap verecek olanlari tahmin etmistim aslinda ,)

elbette olacak ben sadece gozlemledigim bir seyi soylemek istedim, yoksa hangi cins daha akilli gibi bir kiyaslama yapacak kadar dusmedigim kanisindayim...
0
FZ
Konu biraz dağıldı sanırım. Konumuz kadın programcılar değil, bununla ilgilenenlar FM'deki Bilgi İşlem, Matematik, Kriptografi ve Kadınlar adlı habere bakabilirler.

Konumuz ev kadınlarına bilgisayar eğitim verilmesi. Yani mesela anneleriniz, hani şu sizin odanızı toplayan, bilgisayarınızın tozunu alan, siz uçuk kaçık problemlerle uğraşırken size yiyecek, içecek hazırlayan orta yaşlı kadınlar. Konu bu ve benzer kategorideki kadınlara teknolojiyi nasıl kullanacaklarını öğretmek ve onları bir nebze dahi olsa bilinçlendirmek Internet teknolojileri konusunda.
0
elrond
Çaktırmadan dağılan konuyada yol vermişsin ama hadi neyse :-))
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Generalin Sözleri: Yazılımların Kaynak Kodlarına Giremiyoruz

FZ

"Aldığımız birçok silah sistemlerindeki yazılımların kaynak kodlarına giremediğimiz için, bu silahları arzu ettiğimiz hedeflere kullanmıyoruz."

"... dünyanın ek mükemmel elektronik harp sistemini alsanız bile; eğer ulusal yazılım kabiliyetine sahip değilseniz, bu sistem hiçbir şey ifade etmemektedir."

"Bu nedenle başta kritik sistemler olmak üzere, ulusal yazılım ve donanım konusunda hassas olmamız gerektiğine inanıyorum."

Gazeteci Murat Yetkin'in aktardığı sözler Harp Akademileri Komutanı Hava Orgeneral Faruk Cömert tarafından 10-11 Mart tarihlerinde İstanbul'da düzenlenen 'Gelişen Bilgi Teknolojisi ile Güvenlik Politikası ve Stratejileri Arasında Etkileşim ve Yönlendirme' sempozyumunun kapanışında yapılmış konuşmadan alınma. Haberin aslına ve devamına buradan erişebilirsiniz.

MERNİS Projesinde Hayalkırıklığı

FZ

Herkese bir TC kimlik numarası verilmesini hedefleyen Merkezi Nüfus İdaresi Sistemi'nde (MERNİS) kargaşa yaşandı. İçişleri Bakanlığı'nca verilen TC kimlik numarası ile Maliye Bakanlığı'nca verilen vergi kimlik numarası arasında yüzde 100 uyuşma sağlanması gerekirken, verilerin sadece yüzde 12'sinde uyuşma sağlanabildi.

Tek numara sisteminin, dünyanın en mükemmeli olacağını ifade eden İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü Aydoğdu, tam olarak uygulamaya geçildiğinde vatandaşların vergi, sosyal güvenlik, bankacılık işlemlerine tek numarayla ulaşılabileceğini söyledi. MERNİS projesi 1972'de gündeme geldi. Veri tabanı ise Kasım 2002'de oluşturulmaya başlanan proje için bugüne dek 50.000.000 $ harcandı.

Kaynak: Radikal

Ekşi Sözlük'e Sansür

towsonu2003

Radikal'in bugün geçtiği habere göre, Ekşi Sözlük, tarikatçı Adnan Hoca hakkında yazılanlar gerekçe gösterilerek mahkeme kararıyla sansürlendi. Ekşi Sözlük ise, kendi kendini sansürleyerek Adnan Hoca'yla ilgili maddeleri silmiş ya da içeriklerini boşaltmış. Youtube ve Ekşi Sözlük'ten sonra sırada kim var? Peki hakimler, vatandaşların konuşma özgürlüğünü kısıtlamakta neden bu kadar istekli?

Çocuğa devlet böyle mi öğretilir?

FZ

Tarih Vakfı ve Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) tarafından 2002'nin Mayıs ayından beri yürütülen 'Ders Kitaplarında İnsan Hakları Projesi' kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı'na sunulmak üzere bir rapor hazırlandı. Tarih Vakfı Başkanı Orhan Silier, incelemeye katılan hukukçuların ders kitaplarını 'ayıplı mal' olarak nitelediğini belirterek değişim sürecinin yavaş ilerlediğini, kitapların değişiminin 2009'u bulacağını söyledi.

Politikacı-ölçer: Politikacılar Aldıkları Parayı Ne Kadar Hak Ediyorlar?

FZ

Güzel ve faydalı bir veri görselleştirme örneği ile karşılaştım dün.

Aşağıdaki grafik çeşitli ülkelerin parlamenterlerinin performanslarını ölçüyor. Grafiği oluşturmak için GSMH ile İyi Yönetişim İndeksi kullanılmış (demokrasi indeksi, BM insani gelişim ve yolsuzluk indeksinin bir karışımı). Kısaca bir ülke merkezdeki sarı artı sembolünden ne kadar uzaksa o ülkenin parlamenterleri o kadar çok para kazanıyor ve ülkenin çizgisinin saatin tersi yönünde yaptığı açı ne kadar büyükse o ülkedeki yönetim o kadar kötü.

Politikacılar Kaç Para Alıyor ve Ne Kadar İyi Yönetiyor?