Ev Kadınları ve Internet

0
FZ
Yıllar önce (lisede iken) bir C programı yazmıştım, program çok basit bir veritabanı oluşturarak kişi isimlerini, bunların telefonlarını ve adreslerini tutuyordu, metin tabanlı bir menü ile bilgi girişi ve arama tarama falan yapmanızı sağlıyordu.

Bir gün okulda iken acilen bir adamın telefonuna ulaşmam gerekti, hemen eve telefon ettim, anneme bilgisayarı açmasını söyledim. Sonra adım adım anlattım, annem yazdığım Telefon Rehberi programını kullanarak ilgili adamın bilgilerine ulaştı, bana telefonunu söyledi ve böylece işimiz görülmüş oldu kolayca.
O günden bugüne bilgisayarlar ve Internet çok gelişti ancak annem ve benzeri pek çok kadının bilgisayar bilinci ve teknik bilgisi pek gelişmedi ve yıllar sonra, bugün, bir e-mail aldım, o günleri nostalji ile andım. Tüm analara ve oğullara ve kızlara duyurulur:

TBD'den bana gelen bir mesaj:

Değerli Üyemiz,

Bilindiği üzere bilgisayar okur yazarlığının artması ve bilişim bilincinin yaygınlaşması için halkımıza yönelik eğitim etkinliklerimizi arttırmak şubemiz tarafından hedeflenmektedir.

Özellikle ev hanımlarının bilgisayar ve internet kullanımları konusunda eğitimleri ile aile fertlerinin eğitimine önemli bir katkı verilebileceği düşüncesini taşımaktayız.

Bu nedenle aile ve iş çevrenizde bu eğitim seminerlerinin duyurusu için katkılarınızı beklemekteyiz.

Saygılarımızla,

TBD- İstanbul Şubesi
Yönetim Kurulu Üyeleri

Not: 1. Temel Bilgisayar Eğitimi: Cumartesi saat 10.00 -14.00
2. Temel İnternet Kullanımı: Cumartesi saat 14.00 - 18.00

Yer: TÜRKİYE BİLİŞİM DERNEĞİ İSTANBUL ŞUBESİ
Cemiltopuzlu Caddesi
Kurukahveci Sokak
Levent Apt. No: 9/12 Dalyan
Fenerbahçe / İSTANBUL
Tel: (216) 467 46 35 - 467 58 33
Faks: (216) 467 49 27
e-posta: ist@tbd.org.tr / www.tbd.org.tr

Görüşler

0
anonim
bizim sinifta bazen kiz-erkek sidik yaristiririz kizlar hemen baslar iste biz erkeklerden daha akilliyiz, size ihtiyac duymayiz falan diye, kizlarin derslerinin hepsi iyidir, cokta inektirler, kendilerini insan olarak gormezler, ustun varliklardir
iste bizde dogamiz geregi halay ceken hormonlarimizla ne deseler he diyoruz gostermelik....
ama su yasima kadar da yasitim olan kiz bir programci gormedim
nah buraya yaziyorum. ,)

p.s.
bilmiyorum konuyla pek ilgili olmadi ama icimde kalmasin, ezik gibi olmayim simdi :)
0
anonim
Benim çalıştığım yerdeki çalışma gurubumuzda benim dışımdaki programcıların hepsi kız.
Kısaca ben şu an sağıma ve arkama baktığımda birer tane görüyorum.
0
anonim
boyle cevap verecek olanlari tahmin etmistim aslinda ,)

elbette olacak ben sadece gozlemledigim bir seyi soylemek istedim, yoksa hangi cins daha akilli gibi bir kiyaslama yapacak kadar dusmedigim kanisindayim...
0
FZ
Konu biraz dağıldı sanırım. Konumuz kadın programcılar değil, bununla ilgilenenlar FM'deki Bilgi İşlem, Matematik, Kriptografi ve Kadınlar adlı habere bakabilirler.

Konumuz ev kadınlarına bilgisayar eğitim verilmesi. Yani mesela anneleriniz, hani şu sizin odanızı toplayan, bilgisayarınızın tozunu alan, siz uçuk kaçık problemlerle uğraşırken size yiyecek, içecek hazırlayan orta yaşlı kadınlar. Konu bu ve benzer kategorideki kadınlara teknolojiyi nasıl kullanacaklarını öğretmek ve onları bir nebze dahi olsa bilinçlendirmek Internet teknolojileri konusunda.
0
elrond
Çaktırmadan dağılan konuyada yol vermişsin ama hadi neyse :-))
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bilgisayar Atıklarından Sanat Eseri

FZ

Kullanılmış disketler, bilgisayar kasaları, vs. sanat eseri oldu. Sanatçı ROŞ'un (Rukiye Onurel Şimşek) bilgisayar atıklarından yararlanarak yaptığı eserler, 11 Kasım'a kadar İTÜ Taşkışla'daki Deneme Bilim Merkezi'nde sergilenmeye devam edecek.

CCIE'ler Ne Yer Ne İçer?

FZ

CCIE'ler yani Cisco Certified Internetworking Expert sertifikasına sahip uzmanlar ne yapar ne eder? Bu sertifikanın anlamı nedir? Ağ uzmanlığı nasıl bir şeydir? Üniversite sınavı, CISCO sınav kıyaslaması nasıldır? Söz konusu sertifikayı alan bilgisayarcıların hayatı nasıl değişmektedir? CISCO sertifikasyonu bilgisayar uzmanlarını tek bir şirkete yöneltip kötü bir oluşuma mı yol açmaktadır? Milliyet Bilişim sormuş ağ uzmanları cevaplamış burada ve devamında.

Bilişimciler ihracatı dörde katlayacak!

FZ

Bilgi teknolojileri alanında faaliyet gösteren yüzde 100 Türk sermayeli 8 şirket, stratejik işbirliğine giderek, bilgi birikimi, deneyim ve teknolojik güçlerini Platform 360 adını verdikleri yeni bir oluşumda birleştirdiler. Platform 360 çatısı altında, GVZ, Infotech, KoçSistem, Mobilera, Netsis, Obase, Prizma ve Soft şirketleri yer alıyor.

Türkiye’nin bilgi teknolojilerinde sahip olduğu entelektüel sermayeyi yurt dışına açmak vizyonuyla yol çıkan Platform 360, sektöre örnek bir işbirliği modeli oluşturuyor. Ortaklarının toplam bini aşkın çalışanı ve 170 milyon doların üzerinde cirosu bulunan Platform 360, ulusal ya da uluslararası pazarda faaliyet gösteren her sektördeki müşterisinin tüm bilgi sistemleri ihtiyaçlarını tek noktadan karşılamayı hedefliyor.

AB ve Dünya Bankası fonlu projelere verecekleri teklifler ve kazanacakları projelerle bilişim ihracatının artmasında öncülük yapmayı planlayan Platform 360’un ihracatta hedeflediği öncelikli ülkeler arasında Rusya, Kazakistan, Azerbaycan, Ukrayna, İran, Suudi Arabistan, Mısır, İsrail, Bulgaristan, Romanya, Yunanistan, Hollanda, KKTC, Afrika ülkeleri ve ABD yer alıyor.

Kaynak: http://www.ntvmsnbc.com

Devlet ÇEAŞ'ın şifresini çözemedi

sundance

HaberTürk'de yeralan habere göre, el koyulan ÇEAŞ'ın abone bilgilerinin tutulduğu AS400 sistemi bilinmeyen kişilerce sabote edilmiş ve sisteme şifre konulmuş :))) Sözkonusu şifre çözülemediğinden şu anda abone bilgilelerine ve kayıtlara ulaşılamıyormuş.

Yazık...

Enigma´dan sanal klavyeye(!)

bmg

Bu sabah ATV haber programında hacker'lara karşı geliştirilen yeni bir güvenlik önlemi duyuruldu. İlk önce 2. Dünya Savaşı'nın seyrini değiştiren, ünlü Enigma şifreleme tekniği ve etkileri bir kaç dakika boyunca anlatıldı. Sonra teknolojinin gelişmesine paralel olarak özellikle bankacılıkta ortaya çıkan risklerden ve key-logger programlarının tehlikesinden bahsedildi. Key-logger'lara önlem olarak da bankalar Enigma sisteminden esinlenerek- yanlış hatırlamıyorsam- sanal klavye diye birşey bir şey geliştirmişler. HTML butonlarına tıklayarak, javascript yardımıyla, form alanlarını doldurabiliyorsunuz. Böylece klavyeye dokunmadığınız için key-logger'lardan korunmuş oluyorsunuz. Konu bunun ne kadar güvenli olduğu değil. Ne Enigma'sı ya?!?!