Ev Kadınları ve Internet

0
FZ
Yıllar önce (lisede iken) bir C programı yazmıştım, program çok basit bir veritabanı oluşturarak kişi isimlerini, bunların telefonlarını ve adreslerini tutuyordu, metin tabanlı bir menü ile bilgi girişi ve arama tarama falan yapmanızı sağlıyordu.

Bir gün okulda iken acilen bir adamın telefonuna ulaşmam gerekti, hemen eve telefon ettim, anneme bilgisayarı açmasını söyledim. Sonra adım adım anlattım, annem yazdığım Telefon Rehberi programını kullanarak ilgili adamın bilgilerine ulaştı, bana telefonunu söyledi ve böylece işimiz görülmüş oldu kolayca.
O günden bugüne bilgisayarlar ve Internet çok gelişti ancak annem ve benzeri pek çok kadının bilgisayar bilinci ve teknik bilgisi pek gelişmedi ve yıllar sonra, bugün, bir e-mail aldım, o günleri nostalji ile andım. Tüm analara ve oğullara ve kızlara duyurulur:

TBD'den bana gelen bir mesaj:

Değerli Üyemiz,

Bilindiği üzere bilgisayar okur yazarlığının artması ve bilişim bilincinin yaygınlaşması için halkımıza yönelik eğitim etkinliklerimizi arttırmak şubemiz tarafından hedeflenmektedir.

Özellikle ev hanımlarının bilgisayar ve internet kullanımları konusunda eğitimleri ile aile fertlerinin eğitimine önemli bir katkı verilebileceği düşüncesini taşımaktayız.

Bu nedenle aile ve iş çevrenizde bu eğitim seminerlerinin duyurusu için katkılarınızı beklemekteyiz.

Saygılarımızla,

TBD- İstanbul Şubesi
Yönetim Kurulu Üyeleri

Not: 1. Temel Bilgisayar Eğitimi: Cumartesi saat 10.00 -14.00
2. Temel İnternet Kullanımı: Cumartesi saat 14.00 - 18.00

Yer: TÜRKİYE BİLİŞİM DERNEĞİ İSTANBUL ŞUBESİ
Cemiltopuzlu Caddesi
Kurukahveci Sokak
Levent Apt. No: 9/12 Dalyan
Fenerbahçe / İSTANBUL
Tel: (216) 467 46 35 - 467 58 33
Faks: (216) 467 49 27
e-posta: ist@tbd.org.tr / www.tbd.org.tr

Görüşler

0
anonim
bizim sinifta bazen kiz-erkek sidik yaristiririz kizlar hemen baslar iste biz erkeklerden daha akilliyiz, size ihtiyac duymayiz falan diye, kizlarin derslerinin hepsi iyidir, cokta inektirler, kendilerini insan olarak gormezler, ustun varliklardir
iste bizde dogamiz geregi halay ceken hormonlarimizla ne deseler he diyoruz gostermelik....
ama su yasima kadar da yasitim olan kiz bir programci gormedim
nah buraya yaziyorum. ,)

p.s.
bilmiyorum konuyla pek ilgili olmadi ama icimde kalmasin, ezik gibi olmayim simdi :)
0
anonim
Benim çalıştığım yerdeki çalışma gurubumuzda benim dışımdaki programcıların hepsi kız.
Kısaca ben şu an sağıma ve arkama baktığımda birer tane görüyorum.
0
anonim
boyle cevap verecek olanlari tahmin etmistim aslinda ,)

elbette olacak ben sadece gozlemledigim bir seyi soylemek istedim, yoksa hangi cins daha akilli gibi bir kiyaslama yapacak kadar dusmedigim kanisindayim...
0
FZ
Konu biraz dağıldı sanırım. Konumuz kadın programcılar değil, bununla ilgilenenlar FM'deki Bilgi İşlem, Matematik, Kriptografi ve Kadınlar adlı habere bakabilirler.

Konumuz ev kadınlarına bilgisayar eğitim verilmesi. Yani mesela anneleriniz, hani şu sizin odanızı toplayan, bilgisayarınızın tozunu alan, siz uçuk kaçık problemlerle uğraşırken size yiyecek, içecek hazırlayan orta yaşlı kadınlar. Konu bu ve benzer kategorideki kadınlara teknolojiyi nasıl kullanacaklarını öğretmek ve onları bir nebze dahi olsa bilinçlendirmek Internet teknolojileri konusunda.
0
elrond
Çaktırmadan dağılan konuyada yol vermişsin ama hadi neyse :-))
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

BSA’nın Türk Ekonomisine ZARAR Açıklamasının Arkasında Ne Var? - 1

FZ

Şu BSA’dan çektiğimiz nedir, bilmem ki? Krizler, yüksek SSK, vergi vs problemlerle savaşan KOBİ’lerimize yaptıkları baskınlar bir yana, ikide bir kerameti kendinden menkul rakamsal açıklamalar yapıp duruyorlar. Neymiş, şimdi de BSA Dünya Başkanı Robert Holleyman gelmiş ve demiş ki, Korsan Yazılımın Türk Ekonomisine verdiği zarar 5 yılda % 40 arttı. Vay canına bunu nasıl hesaplamışlar dersiniz?

Devamı: turk.internet.com

CD'sinin mi? CDsinin mi? Yoksa sidisinin mi?

sundance

Bir önceki haberde haberi yazan arkadaşımızın "Ben sidisinin yazmıştım, CDsinin diye yanlış olarak değiştirilmiş" demesi bayağıdır yapmayı düşündüğüm bir araştırmayı tetikledi. Zira genel kullanım "CD'sinin" olmasına rağmen, "CDsinin" ve hatta "CD sinin" yazanlar bile var (sidisinin lafını ilk kez duydum ama) Bunun üzerine, bu konuyu biraz araştırdım.

Bulabildiğim en iyi kaynak, Prof. Dr. Şükrü Halûk AKALIN 'ın Yabancı Kökenli Bilişim Terimlerinin Yazılışları makalesi. Bu makalede halihazırda yabancı dildeki kısaltmaların sonuna Türkçe ek geldiğinde bu ekin nasıl yazılacağı ile ilgili net bir kural bulunmadığı, fakat en yakın kullanımın CD'sinin şeklinde, yabancı dildeki isimlere Türkçe ekler gelmesindeki (Nice'li, Bordeaux'lu gibi) kullanım olduğu belirtiliyor. Yazıda bu konudaki birçok karmaşaya da açıklık getirilmiş.

FRP intihar ettiriyor mu?

SHiBuMi

Bugünkü (pazar) Milliyette sorumlu gazetecilerimiz FRP konusuna da el atmışlar ve FRPnin genç, saf beyinleri nasıl intihara sürüklediğini belgeleriyle (!) ortaya koymuşlar. Geçenlerde Kanal D ana haber bülteninde Yüzüklerin Efendisi sonunda kağıt oyunu(!) da oldu başlığını duyunca zaten işin çoktan suyunun çıktığını düşünmüştüm ama bu kadarına da pes yani.

Politikacı-ölçer: Politikacılar Aldıkları Parayı Ne Kadar Hak Ediyorlar?

FZ

Güzel ve faydalı bir veri görselleştirme örneği ile karşılaştım dün.

Aşağıdaki grafik çeşitli ülkelerin parlamenterlerinin performanslarını ölçüyor. Grafiği oluşturmak için GSMH ile İyi Yönetişim İndeksi kullanılmış (demokrasi indeksi, BM insani gelişim ve yolsuzluk indeksinin bir karışımı). Kısaca bir ülke merkezdeki sarı artı sembolünden ne kadar uzaksa o ülkenin parlamenterleri o kadar çok para kazanıyor ve ülkenin çizgisinin saatin tersi yönünde yaptığı açı ne kadar büyükse o ülkedeki yönetim o kadar kötü.

Politikacılar Kaç Para Alıyor ve Ne Kadar İyi Yönetiyor?

EMO'dan Telekom Zammına Dava

anonim

Türk Telekom’un uluslararası ve şehirlerarası görüşmelere indirimle üstünü örtmeye çalıştığı zamlı tarife bu ayın başından itibaren yürürlüğe girdi. Telekomünikasyon Kurumu’na daha önce zammı onaylamaması için çağrıda bulanan Elektrik Mühendisleri Odası, uygulamadaki hukuka aykırılıkları saptayarak, 8 Mart 2007 tarihinde Danıştay’a başvurdu. Açılan davada, Telekomünikasyon Kurulu’nun yeni tarifeye yönelik onay kararının, ayrıca bu karara dayanak teşkil eden tebliğin iptali ve yürütmesinin durdurulması istendi. Basın açıklamasına www.emo.org.tr adresinen ulaşabilirsiniz.