Eğitim Yönetiminde E-Dönüşüm

0
FZ
Yeditepe Üniversitesi ve Türkiye Bilişim Derneği'nin birlikte organize ettikleri Eğitim Yönetiminde E-Dönüşüm sempozyumu ve fuarı 3-4-5 Mayıs tarihlerinde düzenleniyor.

Türkiye'deki en büyük üniversiteleri ve eğitim konusuna yönelik çözüm ve altyapı sunan bilişim şirketlerini bir araya getiren ve ziyaretçileri bilgilendirmeyi amaçlayan bu fuarın ilk günü olan Cuma günü pek çok konuşma yapılacak.
Haftasonu boyunca devam edecek olan fuarda İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi, Ortadoğu Teknik Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi gibi pek çok üniversitenin standı bulunacak ve burada üniversitelerin projeleri tanıtılacak.

Tüm meraklılar ve ilgiler davetlidir. Türkiye'de ilk kez uygulanan Internet üzerinden MBA (eMBA) programı ile ilgili detaylı bilgileri gene bu fuara gelerek Bilgi Üniversitesi standından edinebilirsiniz.

İlgili Yazılar

Yeni P2P - IRIS

cazz

Amerika'da, devlet tarafindan gorevlendirilmis bir ekip, var olan P2P teknolojisindeki sorunlari cozme amacli yeni bir P2P agi kuruyormus : IRIS (Infrastructure for Resilient Internet Systems)...

Projeden (ve MIT'den) Hari Balakrishnan soyle demis :

"Sunuculara karsi Denial of Service saldirilarini sona erdirecek!"

Balakrishnan ve arkadaslari , IRIS icin yeni bir arama algoritmasi da gelistireceklermis...

Bakiniz efenim...

Internet'in sahipleri

auselen

Başlık sansasyonel fakat "Asia Green IT System Bilgisayar San. ve Tic. Ltd. Sti." da kim?

http://www.iana.org/domains/root/db adresine denk gelince merak ettim, biraz sed ile güreşip aşağıdaki listeyi oluşturdum.

$ curl -s http://www.iana.org/domains/root/db | xmllint --html --xpath "//table/tbody/tr/td[1]/span/a|//table/tbody/tr/td[2]|//table/tbody/tr/td[3]" - 2>/dev/null...

Gerici Bankalar!

sundance

Ben bu geri kafalı, geri teknolojili ve geri zekalı (rolü yapan) bankalardan bıktım...

En son Parsifal, saygıdeğer YapıKredi Bankası Beşiktaş şubesi hesabındaki 10 milyon tl`yi Taksim şubesinden çekmek istediğinde 3,5 milyon tl masraf almakla tehdit edildi!!!

Şahsen bankaların bize uyguladığı bu faşizan `masraf` politikalardan bana gına geldi, ve aklı başında bir vatandaş olarak bu akıl dışı uygulamalar yüzünden kendimi aşağılanmış hissediyorum.

Internet´teki Komşular - Gerçek Dünyadaki Komşular

FZ

Sitenize komşu siteleri öğrenmek istemez misiniz? Hayır hayır bilgisayar ağlarından ve ping sürelerinden bahsetmiyorum. Fiziksel olarak size yakın sitelerden bahsediyorum. Hayır, web sayfalarınızın hangi web sunucuda durduğunun bir önemi yok. Önemli olan o sayfaları hazırlayan kişi ya da kurum olarak sizin bulunduğunuz yer.

GeoURL işte tam da bu konuda bizlere yardımcı olmak için geliştirilmiş bir veritabanı. Siteyi ziyaret edip inceledikten sonra kendi sitenizi ve bulunduğunuz yeri sisteme nasıl dahil edeceğinizi buradan öğrendikten sonra kendi sitenizi bu sayfa aracılığı ile (ya da küçük bir betik ile) sisteme ekleyebiliyorsunuz.

Sistemin asıl özelliği sitenize komşu olan siteleri göstermesi. Nasıl bir şeye benzediğini merak ediyorsanız ileriseviye.org'daki alttaki GeoURL düğmesine basın ;-)

Belgelerle Konuşabilmek İçin

FZ

Konu teknoloji olunca belgelere ulaşmak çok zor değil belki ama sosyal meselelere gelince merkezi bir yerden belgelerle desteklenmiş bilgilere ulaşmanın o kadar kolay olduğunu kimse söyleyemez. Hele de yakın tarih olsun gündemdeki politik gelişmeler olsun, ortalıkta, gazetecilerin ağzında binbir söz döner de filanca anlaşmada tam ne diyor, falanca sözleşmede tam olarak ne yazıyor, hangi olayda kimin hakkında ne karar verilmiş, vs., kimse tam bilmez, merak edenlerin büyük bir kısmı da ya araştırmaya üşenir ya da araştırsa bile ulaşmakta güçlük çeker.

Deneyimli gazeteci Levent Pirler tarafından http://www.belgenet.com işte tam da bu boşluğu doldurmaya yönelik değerli Internet kaynaklarından biri. Türkiye'nin yakın geçmişine ve gündemdeki önemli konulara dair hemen her türlü belgeyi burada bulmanız, adı geçen isimlere dair bilgileri edinmeniz mümkün. Son eklenen belgelere dair birkaç örnek vermek gerekirse:AB Kıbrıs Tüzüğü, Lozan Antlaşması: İnönü'nün TBMM Konuşması, KKTC Cumhurbaşkanı Denktaş'ın TBMM konuşması, TBMM Kıbrıs Deklarasyonu, Farklı Dil ve Lehçelerde Yayın Yönetmeliği.