DOS, DDOS Atakları ve Korunma Yöntemleri Semineri

0
anonim
Tarih: 15 Ekim 2009 Perşembe, 14:00 – 17:00
Yer: Microsoft İstanbul Ofisi Levent Mah, Aydın Sok, No:7, Levent, İst

Huzeyfe Önal tarafından gerçekleştirilecek olan bu seminerde, internet’teki en büyük sorunlardan biri olan Denial-Of-Service atakları üzerinde durulacak, bu atakların sistemlere verdiği zararlar ayrıntılı şekilde ele alınacak ve bu saldırılara karşı neler yapılabileceği aktarılacaktır.

Etkinlik kayıt linki
Seminer İçeriği:

  • DOS/DDOS Ataklarına Genel Bakış
  • DOS, DDOS ve BotNet Kavramları
  • Takip Edilemeyen DDOS Kaynakları: FastFlux Network’ler
  • Network Seviyesinde DDOS Atakları
  • Uygulama Seviyesinde DDOS Atakları
  • Dünyadan ve Türkiye’den yaşanmış DDOS Örnekleri

  • Görüşler

    0
    T-u-N-i-X
    Bu seminerin kayıt altına alınıp daha sonra internet'te bir yerlere konması gibi bir ihtimal var mı? Askerde olduğumdan seminer sonrasında böyle bir şansım varsa kaçırmak istemem..
    0
    onal
    Internet uzerinden izleme olanagi var ama kayit edilecek mi bilmiyorum. Kayit imkani olursa etkinlik sonrası biryerlere upload ederim.
    0
    selcuksarac
    Selamlar;

    Internet üzerinden nereden izleyebiliriz?
    Görüş belirtmek için giriş yapın...

    İlgili Yazılar

    Fazlamesai'ye soralım: Peki bu durumda ne yaparsınız?

    sundance

    27 Aralık tarihinde ortaya çıkan Windows Meta File Exploit bir fenomen halini almış durumda. Windows 95'den bu yana bütün sürümlerde bulunduğu tespit edilen açık, Internet Explorer üstünden gösterilen imajlar vasıtasıyla kod çalıştırılmasını sağlıyor ve en çok Windows XP'leri etkiliyor.

    Microsoft tarafından yapılan açıklamada resmi yamanın 10 Ocak'tan önce yayınlanamayacağının belirtilmesi çok ciddi endişeler uyandırıyor. Bazı uzmanlar gayri resmi bir yamayı önerirken, Mozilla Firefox kullanıldığı takdirde sözkonusu kod çalıştırılmadan önce kullanıcının onayının istendiği ve bunun geçici bir önlem olabileceği belirtiliyor.

    İçeriği yönetmek ya da nasıl adam susturulur?

    sundance

    SFgate.com'da yeralan bir göre habere göre Black Hat 2005'de yapılacak bir sunumu durdurmak için Cisco oldukça yoğun çaba harcamış.

    Cisco IOS üzerindeki önemli bir açıkla ilgili sunum yapacak olan ISS çalışanı Michael Lynn, Cisco ve çalıştığı şirket tarafından bu sunumu yapmaması konusunda uyarıldı, akabinde Cisco'nun kiraladığı elemanlar binlerce konferans dosyasından yirmi sayfayı teker teker çıkartıp, konferans sunumlarıyla ilgili cdyi de değiştirdiler. Bunun üzerine Michael Lynn, ISS'den istifa edip, işsiz birisi olarak yine de sunumunu yaptı.

    Güvenlik Dedikleri

    anonim

    Aşağıdaki yazı uzun zamandır güvenlikle ilgili gördüğüm en güzel belgelerden biri. Hiç bir teknik konu içermemesine karşın güvenlik felsefesini kavratmak amacıyla yazılmış ve amacına ulaşan bir belge. tbase.gen.tr sitesinin forumlarında gördüğüm bu yazıyı FM camiası ile de paylaşmak istedim:

    Son yılların en gözde terimleri: İnternet, bilgi, hızlı ve kolay erişim, teknoloji… Her şey her yerde ve her şey çok kolay… Peki ya size ait birşeyler varsa ve öyle kalmasını istiyorsanız? İşte o zaman işiniz gerçekten zorlaşıyor. Herşeyin kolay olması için yaptığınız o kadar uğraşın çok daha fazlasını özel bilgilerin gizli kalması için vermek zorundasınız. Çünkü herkesin bildiği gibi yasak olan şeyler daha tatlıdır ve sizin yapılmasını istemedikleriniz başkalarının hedefleridir…

    Gmail Kırıldı

    sonereker

    Buradan orjinal dökümana ulaşılabilir.

    Google bu durumun muhtemel saldırgana bilgi veren kullanıcılar için geçerli olduğunu savundu. Açık kapatıldı, Google bu durum üzerine resmi bir açıklama yapmadı ve Full-disclosure'da da aynı sitede yakında yayınlanacak olan --tüm online banka sistemlerinin barındırdığı- benzer türde bir açığın duyurusu yapıldı :)

    Güvenlik uzmanlarına göre kullanılan sistemlerin %98'inde benzer türde rapor edilmemiş açıklar mevcut.

    SecurityFocus Internet Tarayıcı Uyarısı

    Soulblighter

    Daha önce "BugTraq Tarayıcı Testi" ile ilgili bir yazı yollamıştım. Bu yazıdan sonra SecurityFocus internet tarayıcılarla ilgili uyarıları yayınladı. BugTraq testinde IE'nin kodunun diğerlerinden daha iyi olduğu ve hatalı HTML kodlarını düzgün sorunsuz yorumladığına dair bilgi verilmişti. Fakat SecurityFocus aynı uyarıyı IE için de yapmış. Kısacası IE dahil tüm tarayıcılar bu soruna sahip. Ben de size SecurityFocus sonuçlarını çeviriyorum.