DOS, DDOS Atakları ve Korunma Yöntemleri Semineri

0
anonim
Tarih: 15 Ekim 2009 Perşembe, 14:00 – 17:00
Yer: Microsoft İstanbul Ofisi Levent Mah, Aydın Sok, No:7, Levent, İst

Huzeyfe Önal tarafından gerçekleştirilecek olan bu seminerde, internet’teki en büyük sorunlardan biri olan Denial-Of-Service atakları üzerinde durulacak, bu atakların sistemlere verdiği zararlar ayrıntılı şekilde ele alınacak ve bu saldırılara karşı neler yapılabileceği aktarılacaktır.

Etkinlik kayıt linki
Seminer İçeriği:

  • DOS/DDOS Ataklarına Genel Bakış
  • DOS, DDOS ve BotNet Kavramları
  • Takip Edilemeyen DDOS Kaynakları: FastFlux Network’ler
  • Network Seviyesinde DDOS Atakları
  • Uygulama Seviyesinde DDOS Atakları
  • Dünyadan ve Türkiye’den yaşanmış DDOS Örnekleri

  • Görüşler

    0
    T-u-N-i-X
    Bu seminerin kayıt altına alınıp daha sonra internet'te bir yerlere konması gibi bir ihtimal var mı? Askerde olduğumdan seminer sonrasında böyle bir şansım varsa kaçırmak istemem..
    0
    onal
    Internet uzerinden izleme olanagi var ama kayit edilecek mi bilmiyorum. Kayit imkani olursa etkinlik sonrası biryerlere upload ederim.
    0
    selcuksarac
    Selamlar;

    Internet üzerinden nereden izleyebiliriz?
    Görüş belirtmek için giriş yapın...

    İlgili Yazılar

    Microsoft Office Kullanıcıları, Dikkat!

    FZ

    W97M.Killboot virüsü Master Boot Record'a yazıyor.

    Antivirüs firması Symantec, Microsoft Word kullanıcılarını hedefleyen yeni bir virüs konusunda kamuoyunu uyardı.

    Söz konusu virüs bilgisayardaki harddisklerin Master Boot Record (MBR) bölümünü bozuyor (ve böylece de bilgisayarın açılmasını engelliyor).

    W97M.Killboot olarak isimlendirilen virüs mevcut Word belgesine bulaştığı gibi bu belge kapatılır kapatılmaz Normal.dot isimli şablona da bulaşıyor. Yani kapatılan her belge virüsü taşımaya başlıyor.

    Açık Kaynak Polis Bilişimi Sempozyumu´nda

    dfisek

    Emniyet Genel Müdürlügü tarafından bu yıl ilki Ankara'da düzenlenen Polis Bilişimi Sempozyumu'nun ikinci ve son gününe Linux Kullanıcıları Derneği, açık kaynak ve getirdiği güvenlik modelinin anlatacağı 20 dakikalık bir sunum ile katılıyor.

    Internet Ortamındaki Kişisel Bilgisayarlar İçin Temel Güvenlik Tehditleri

    anonim

    Bilgisayarı karıştırırken bir kongre için yazıp daha sonra göndermekten vazgeçtiğim aşağıdaki tarama/derleme türündeki makale özeti gözüme çarptı. Aslında daha çok başlangıç düzeyindeki bir makalede olsa bilgisayarın harddiskinde tozlanmasına gönlüm razı olmadı. Burada en azından yeni başlayan arkadaşlar için bir kaynak olabileceğini düşünüyorum.

    Parmak İzinize Güvenmeyin!

    FZ

    Yani teorik olarak güvenin tabii, iki kişinin aynı parmak izine sahip olması çok ama çok düşük olasılık ama konumuz şu ki Japon şifre uzmanı Tsutomu Matsumoto herhangi bir elektronik hobi dükkanında bulunabilen malzemeleri ve bilgisayarını kullanarak endüstride yaygın olarak kullanılan 11 parmak izi biyometrik güvenlik donanımını kandırmayı başarmış!

    Bu vesile ile ve NEC'in geliştirdiği süperbilgisayarı da hatırlatarak "abi Japonlar yapmış" geyiğine son verilmesi, bunun bir geyik değil düpedüz gerçek olduğunun kabul edilmesi kampanyası başlatıyorum! :)

    Internet Explorer çapraz-site yönlendirme güvenlik açığı

    Challenger

    Olympos.org' da yer alan bu habere göre Internet Explorer' da uzaktan kod çalıştırmaya imkan tanıyan bir açık ortaya çıktı. Açık Internet Explorer'ın HTTP yönlendirmelerini işleyişinde yer alıyor. Uzaktaki bir kullanıcı özel bir HTML yaratarak hedef sistemde yüklendiğinde (Local Comuter zone ayarlarında) istediği kodu çalıştırabiliyor.

    İşin asıl önemli noktası açığa bir yama çıkmayışı.
    Not: Yamaya yamaya daha nereye kadar?

    Editörün Notu: Daha bu sabah sözde Citibank´tan bana bir e-posta geldi, şu adrese girin ve gerekli düzenlemeleri yapın aksi takdirde sisteme erişiminiz engellenecektir şeklinde. E-postayı incelediğimde fantastik bir URL kurgulamış olduklarını gördüm ve kimbilir kaç kişinin Outlook+IE ortamında buna tıklayarak zarar göreceğini düşünerek hayıflandım.