DOS, DDOS Atakları ve Korunma Yöntemleri Semineri

0
anonim
Tarih: 15 Ekim 2009 Perşembe, 14:00 – 17:00
Yer: Microsoft İstanbul Ofisi Levent Mah, Aydın Sok, No:7, Levent, İst

Huzeyfe Önal tarafından gerçekleştirilecek olan bu seminerde, internet’teki en büyük sorunlardan biri olan Denial-Of-Service atakları üzerinde durulacak, bu atakların sistemlere verdiği zararlar ayrıntılı şekilde ele alınacak ve bu saldırılara karşı neler yapılabileceği aktarılacaktır.

Etkinlik kayıt linki
Seminer İçeriği:

  • DOS/DDOS Ataklarına Genel Bakış
  • DOS, DDOS ve BotNet Kavramları
  • Takip Edilemeyen DDOS Kaynakları: FastFlux Network’ler
  • Network Seviyesinde DDOS Atakları
  • Uygulama Seviyesinde DDOS Atakları
  • Dünyadan ve Türkiye’den yaşanmış DDOS Örnekleri

  • Görüşler

    0
    T-u-N-i-X
    Bu seminerin kayıt altına alınıp daha sonra internet'te bir yerlere konması gibi bir ihtimal var mı? Askerde olduğumdan seminer sonrasında böyle bir şansım varsa kaçırmak istemem..
    0
    onal
    Internet uzerinden izleme olanagi var ama kayit edilecek mi bilmiyorum. Kayit imkani olursa etkinlik sonrası biryerlere upload ederim.
    0
    selcuksarac
    Selamlar;

    Internet üzerinden nereden izleyebiliriz?
    Görüş belirtmek için giriş yapın...

    İlgili Yazılar

    NetSec Topluluğu Ankara Buluşması - 7 Kasım 2010

    anonim

    7 Kasım’da Labris Teknoloji sponsorluğunda, Ankara EMO’nun ev sahipliğinde Ankara’lı NetSec üyeleriyle bir buluşma toplantısı düzenliyoruz. Vakti olan ve bu güvenlik dünyasının insanları nasıl şeylermiş diye merak eden tüm herkes davetlidir.

    fazlamesai'ye soralım: Ev yapımı alarm sistemleri

    butch

    Çoğumuzun (özellikle İstanbul'da yaşayanların) gerek aylık servis, gerek tek ödemeyle edindiği alarm sistemlerini kullandığını tahmin ediyorum. Tam da doların başını alıp gittiği bu dönemde dövize endeksli sistemler için yaptığımız harcamanın bir AR-GE yatırımı olarak kullanılabileceği düşüncesiyle fazlamesai'ye sormaya karar verdim. Elimizde RaspberryPi, binbir çesit algılayıcı,...

    Tehlikeli Modüllerin Tespiti

    FZ

    Tacettin Karadeniz´in GNU/Linux sistemlere sızabilecek tehlikeli ve kötü niyetli modüllerin tespit edilmesini konu alan yazısı ileriseviye.org sitesinde yayına girmiştir.

    Virüslerin 20 Yıllık Tarihi

    FZ

    Bu hafta bilgisayar virüslerinin 20. yıldönümü. Basit rahatsızlık veren küçük yazılımlardan tutun ülkelerarası ağları yavaşlatan ve televizyonlara çıkan, en ilgisiz insanların dahi ilgi alanına girmeye başlayan pek çok virüs söz konusu.

    Belgelendirilmiş ilk virüs ABD´de doktora eğitimi esnasında bu tip bir çalıştırma gerçekleştiren Fred Cohen tarafından yazılmış durumda.

    Şu anda dünya üzerinde yaklaşık 60,000 farklı virüs var.

    Cohen o dönemde kullanılan VAX bilgisayarları üzerindeki VD isimli bir grafik programına geliştirdiği virüsü yerleştirmiş ve sistemdeki diğer yazılımlara nasıl bulaşılabileceğini pratik olarak göstermişti. Cohen, gerçekleştirdiği çalışmayı bir güvenlik seminerinde sunduğunda takvimler 10 Kasım 1983 tarihini gösteriyordu.

    Microsoft Baseline Security Analyzer 1.0

    FZ

    Bilindiği üzere Microsoft pek çok büyük yazılımının güvenlikle ilgili durumunu elden geçiriyor ve bu işi bir süreliğine yeni yazılım çıkarmama kararı alacak kadar abartmış durumda.
    Şirketin bu bağlamda ortaya koyduğu ürünlerden biri olarak ele alınabilecek bu güvenlik analiz yazılımı - Microsoft Baseline Security Analyzer 1.0 sisteminizi işletim sistemi, servisler, şifreler, web sunucu (IIS), veritabanı (SQL Server), tarayıcı (explorer) ve MS Office ile ilgili olarak test ediyor, olası güvenlik açıklarını ve bunlarla ilgili çözümleri listeliyor.