DOS, DDOS Atakları ve Korunma Yöntemleri Semineri

0
anonim
Tarih: 15 Ekim 2009 Perşembe, 14:00 – 17:00
Yer: Microsoft İstanbul Ofisi Levent Mah, Aydın Sok, No:7, Levent, İst

Huzeyfe Önal tarafından gerçekleştirilecek olan bu seminerde, internet’teki en büyük sorunlardan biri olan Denial-Of-Service atakları üzerinde durulacak, bu atakların sistemlere verdiği zararlar ayrıntılı şekilde ele alınacak ve bu saldırılara karşı neler yapılabileceği aktarılacaktır.

Etkinlik kayıt linki
Seminer İçeriği:

  • DOS/DDOS Ataklarına Genel Bakış
  • DOS, DDOS ve BotNet Kavramları
  • Takip Edilemeyen DDOS Kaynakları: FastFlux Network’ler
  • Network Seviyesinde DDOS Atakları
  • Uygulama Seviyesinde DDOS Atakları
  • Dünyadan ve Türkiye’den yaşanmış DDOS Örnekleri

  • Görüşler

    0
    T-u-N-i-X
    Bu seminerin kayıt altına alınıp daha sonra internet'te bir yerlere konması gibi bir ihtimal var mı? Askerde olduğumdan seminer sonrasında böyle bir şansım varsa kaçırmak istemem..
    0
    onal
    Internet uzerinden izleme olanagi var ama kayit edilecek mi bilmiyorum. Kayit imkani olursa etkinlik sonrası biryerlere upload ederim.
    0
    selcuksarac
    Selamlar;

    Internet üzerinden nereden izleyebiliriz?
    Görüş belirtmek için giriş yapın...

    İlgili Yazılar

    Yazılım Yalan Söyler Mi? Adobe Acrobat Reader Vakası

    FZ

    Language Blog isimli ve genellikle dilbilimcilerin yazdığı bir kolektif blog'da Adobe Acrobat Reader ile ilgili bir girdi dikkatimi çekti.

    Yazara göre Acrobat Reader'in Preferences kısmına gelir ve JavaScript'i kaldırmaya çalışırsanız baktığınız belgede JavaScript kullanıldığına ve bu özellik kaldırılırsa düzgün görüntüleme yapılamayacağına dair bir uyarı geliyor. Blog girdisinin yazarı Acrobat Reader 6.0.3'ü Mac üzerinde kullanırken böyle bir deneme yaptığında benzer bir şeyle karşılaştığını ancak işin garibi söz konusu belgenin kendi hazırladığı ve LaTeX'ten PDF'ye dönüştürdüğü bir belge olduğunu dolayısı ile JavaScript filan içermediğini belirtiyor! Dolayısı ile programın yalan söylemesi söz konusu.

    Belgelerde JavaScript kullanılmasının sebebi ise Remote Approach isimli bir şirketin PDF okunduğu zaman bunun okundu bilgisini Internet üzerinden başka bir yere iletecek bir sistem geliştirmiş olması. "Web bug"lardan sonra başımıza bir de bu çıktı ;-) Neyse ki Acrobat Reader'daki JavaScript uyarılara rağmen iptal edilebiliyor.

    ICQ´da Güvenlik Açığı

    orqan

    Core Security Technologies firmasının ICQ'da 6 tane güvenlik açığı bulduklarını açıkladı. En son versiyon olan Pro 2003a'da da bulunan bu açıkların ICQLite'da bulunmadığını belirten firma yetkilisi Ejovi Nuwere testleri Windows üzerinde yaptıklarını fakat ICQ Pro kullanan diğer platformların da bundan etkilenmiş olabileceğini söyledi.

    Haberin tamamını buradan okuyabilirsiniz.

    Cehennem.Org´u Hatırlar Mısınız?

    anonim

    Aşağıda sadece konu başlıklarını ve ayrıntılı bilgiye ulaşabileceğiniz linkleri veriyorum, yorumsuz...

    "İnternette şifre tuzağı
    'www.cehennem.org', Türk internet kullanıcılarına e-posta yoluyla tuzak kurarak, şifrelerini alıyor. Kurban sayısı ve isimlerini yayınlayan sitenin, bu yolla 10 bine yakın internet kullanıcısının şifresini ele geçirdi.
    "

    "Cehennem.org'da terör bağlantısı
    İnternet kullanıcılarına tuzak kurarak şifrelerini indiren cehennem.org'un kapatıldığı açıklandı. Bu açıklamayı, ABD'den gelen ve şifreleri ele geçirilenleri dehşete düşüren bir açıklama takip etti.
    "

    WinNT/IIS yöneticilerine 1 Nisan şakası

    larweda

    Birçok anti-güvenlik grubu 1 Nisan günü acı bir şaka yaparak Internette WinNT/W2K - MS IIS konfigürasyonuna sahip web sunucularının güvenlik önlemlerini kırdı ve anasayfalarını değiştirdi.

    Microsoft Windows NT4.0 veya Microsoft Windows 2000 sunucular üzerinde Microsoft Internet Information Server ile sunulan ve saldiriya ugrayan adresler arasında Walt Disney, Wall Street Journal'in WebWatch'ı, British Telecomms, HSBC, Good Year Motors, MSN Dollars, Amerikan Deniz Kuvvetleri Taktik Sistemleri (Navy Center for Tactical Systems Interoperability), Ringling Bros. and Barnum & Bailey ve Doğu Carolina Üniversitesi de var.