DEF CON 10 zamanı açıklandı

0
anonim
DEF CON'un 10.sunun zamanı ve yeri açıklandı. Yer: Las Vegas, Nevada Alexis Hotel. Zaman ise 2-4 Agustos arası. DEF CON'u ilk defa duyanlar icin kısa bir açıklama: Dünyanın en büyük hacker partisi!

Elime geçen programa gore: Alan içerisinde 802.11b wireless network olacakmış. (Laptopını al ve konferans sırasında fazlamesai'ye haber yaz yani) Call for Papers icin ise su linke başvurmanız gerekiyor. Bu sene 3 konuşma alanı olacakmış. Ayrıca da 150'şer kişilik iki tane de demo odası. Örneğin TiVOnuzu nasıl hack edersiniz gibi toplu gosteriler oralarda yapılacakmış.
Orada bulunamayanlar icin ise video ve audio stream yapılacağı da gelen haber içerisinde.

Tabii ki bir DEFCON klasiği olan Capture the Flag de belki en çok ilgi çekeçek aktivite olacak. (CTF team fortressin ctf'i değil tabii ki! :) Güvenliği sağlanmış bir bilgisayardaki bilgiyi almak üzerine kurulmuş kücük bir oyun ;)

Bunların dışında da baba DJlerin vereceği güzel partilerden de sözediliyor ;) Ayrıca yakındaki poligonda da ATIŞ ŞENLİĞİ düzenlenecekmiş. (Komik!)

DEFCON 10 için logo yarışması da 1 mayıs itibariyle başladı. Şu ana kadar gönderilmiş logoları merak ediyorsanız buraya bakınız.

Elime geçen haberdeki tüm aktiviteleri buraya yazmaya kalksam inanın okumaya üşenirsiniz. ;) Zaten ben de yazmaya üşeniyorum. İşte kısa kısa bir iki tanesi: DEF CON paraşütle atlama etkinliği, Kahve savaşları, DEF CON notları degişimi, vs... vs....

Son olarak, konferansa katılım 75$ Geçen seneye oranla büyük zam yapmışlar... Bir de bakmışsınız kredi kartınızdan konferansa 75$ harcadığınıza dair bir ekstre gelmiş evinize ;) Belli mi olur abi hackerin isi :P

Görüşler

0
anonim
biraz hakaret gibi kacacak ama turkiyeden giden var mi bildiginiz, yanidiginiz?
bir sey daha sormak istiyorum konferansa girmek icin hacker olamk mi gerek, yoksa parayi veren dudugu calar mi?
US bu kadar bilgisyar suclarina dair kanun hazirlamis neden boyle bir toplantiya izin veriyor, diger bir konu ise bu sasa havasi ne bileyim normal gelmedi bana
hacker demek biraz paranoya sessiz olur gibisinden bir seyler de cagristiriyor aklimdan ama bir de defcon 10'a bakiyorumki karnaval havasinda gececek
ne diyelim Allah bizede nasip eder insallah soyle securityfocus'un ad-banner'i yerine kendi banner'imizi koymayi...
bu arada haberi yazan arkadasa tesekkurler...
0
conan
Ben gidiyorum. Bu arada haberi yazan da benim. Cookielerimi silmistim, sanirim o yuzden anonim cikmis. Bu arada ben TR'den gitmiyorum.
0
FZ
Bu önemli etkinliğe, bu teknoloji karnavalına iştirak edip izlenimlerini, edindiğin bilgileri ve daha pek çok şeyi Türkçe konuşan dünya ile FM sitesi aracılığıyla paylaşacağından şüphemiz yok ey conan! Kimeryalı ilahlar seninle olsun, yolun açık olsun. Kötü niyetli büyücülere dikkat et ;-)
0
oeylem
Crom 8-)
0
conan
Crom oluleri say!
0
FZ
(SERBEST ÇAĞRIŞIM MODE ON) Crom dedim de aklıma cron geldi, kronoloji falan, UNIX, cron utility... Zamanlama olayı, güzel isim cron ama croff'u da çağrıştırıyor bana, komik o yüzden. Belki de saçmalıyorumdur bir şeyin kısaltmasıdır cron ama gene de chronos falan gibi düşünmek hoşuma gidiyor... UNIX bir acayip, daemon, cron falan sanki fantazi edebiyatı gibi ya da belki bilgisayar bilimleri ile sanat iç içe geçmiş gibi, ping pong gibi, işe yarayan ama aynı zamanda şirin, kişisel egoyu tatmin eden ama fanatik bir takipçi kitlesi de olan.(SERBEST ÇAĞRIŞIM MODE OFF)
0
conan
Cron oluleri P.tesi Cars ve Cuma geceleri saat 4`te say! :)
0 4 * * 1,3,5 wc deads.txt
0
FZ
0 4 * * 1,3,5 wc deads.txt > deadcount.txt

Gecenlerde kardeşim bir C programı yazmış bir permütasyon problemi ile ilgili, gürül gürül çıktı veren bir program e tabii komut satırından kayıp gidiyor o çıktılar, dedim ki çıktıyı bir dosyaya yönlendirsene > sembolünü kullanarak, nasıl ya falan dedi, dedim bak aha böyle. UNIX'in yıllar önce bize armağan ettiği güzellikler bunlardır, >, >>, | falan anlattım bir miktar, süpermiş abi tepkisi aldım karşılığında, dedim ki bana değil bunları akıl eden ve geliştiren üstadlaradır teşekkürlerimiz ;-) E tabii DOS ortamında da aynen geçerli, ne güzel ne güzel ;-)

Sonra madem bilgisayar geyiği diyoruz, üstad Edgar Dijkstra'nın bir lafı var: 'Computer science is no more about computers than astronomy is about telescopes.'

Tabii anlayana, ama bir de yurdum insanına daha çok giden bir laf var: 'Fast cars, fast women, fast algorithms... What more can a man want?' Ve tabii pek sanmıyorum ama burayı takip eden kızlar için yukarıdaki lafın seksist olmayan versiyonu: 'Fast cars, fast men[women], fast algorithms... What more can a woman[men] want?'

İşte böyle..........
0
anonim
'Fast cars, fast {men,women}, fast algorithms... What more can a {men,women} want?'
;)
0
tongucyumruk
Kesinlikle katılıyorum...

kill
zombie
tail
touch

daha neler neler var ama hatırlayamıyor insan hepsini birden.

Herhalde herkes biliyordur ama yinede yazmak geldi içimden:

Sex the Unix way
# unzip
# strip
# touch
# finger
# mount
# fsck
# more
# yes
# umount
# sleep

Herhalde birşeyi yapamadığı zaman kullanıcıdan özür dilemekte sadece UNIX türevlerinde (daha daraltmak gerekirse açık kodlu UNIX türevlerine) rastlanabilecek birşeydir. Bizzat yaşamışlığım vardır bir gnome programı (ne olduğunu unuttum) help dosyasını bulamayınca özür dilemişti. Bence Windowsun bir yada iki sürüm sonrasında mesajlarda bu şekil değiştirilir. Zira Bill UNIX'çilerin sevdiği olayları sistemine dahil etmeye bayılır.
0
conan
hehe supermis! :) ben bilmiyordum.
0
conan
Bugun kesfettim. Bash`in tipik bir ozelligi olan command line`da tab tusu ile dosya ismi tamamlama olayi artik Windows XP`nin command line`inda da mevcut. :)
0
anonim
XP Müthiş yaa. Ben hep onu kullanıyorum çok güzel bir işletim sistemi. :P
0
tongucyumruk
Enteresandır benim XP'yi ilk kurduğumda bu özellik vardı... Sonradan kayboldu kendi kendine... Bir dahada geri getiremedim. Aslında bir aralar windows altında bash shell kullanmamızı sağlayan bir program vardı cygwin ile falan yakından alakadar birşey. En güzeli onu kurup mis gibi bash kullanmak...
0
sundance
r u being converted boyo ? ;) bir sonraki cümlede `ulan bayagi da saglam is becermisler` diyeceksin gibi geliyor ;)
0
tongucyumruk
ah en güzel olanını nasılda unuttum...
Kernel Panic!
0
anonim
hakaret olarak algilanmasini istemiyorum kesinlikle bir sorum var:
sizde su ctf (capture the flag)'e katilacak misiniz?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Akustik Şifre Analizi: Mikroişlemcinizin Çıkardığı Sesler ve Potansiyel Saldırı

FZ

Bilgisayarınızın kalbini dinlemeyi denediniz mi? Acaba GnuPG ile bir şeyleri şifrelerken çıkan ``sesler´´ olası bir saldırgana bazı ipuçları verir mi? Mikroişlemciyi dinlemek mi!? O da ne! diyenlerden misiniz?

O halde Adi Shamir ve Eran Tromer´in Acoustic Cryptanalysis başlıklı bu ilginç çalışması ufkunuzu genişletebilir.

Windows XP kullanıcılarına hodri meydan!

sundance

Geçtiğimiz günlerde FZ`nin yorumlarından birinde inanılmaz irkildiğimiz bir yazıya:` Windows XP Microsoft`un Nereye Gittiğinin İşareti!` rastladık. Yorumlarda kaybolup gitmesine gönlümüzün razı olmadığı bu yazının büyük bir bölümünü Türkçe`ye çevirip yayınlama ihtiyacı duyduk. Bu yazıda

-Windows XP`nin Internet`e birçok sebeple kullanıcının kontrolü dışında bağlandığı
-Eğer bu bağlantılara izin verilmezse fonksionların bir kısmının kapandığını
-Lisans anlaşması gereği herhangibir MS patchi install eden kullanıcıların makinalarının yönetim haklarını yasal olarak MS`a devrettiği
gibi saçmasapan iddialar var. FM`i takip eden Microsoft Profesyonelleri`nden bu yazıyı okuyup bizleri aydınlatmalarını rica ediyoruz. İnanıyoruz ki bu kadar yoğun kullanılan, başarılı bir işletim sistemi hakkında böyle asılsız ithamlar yapılıyorsa gerektiği şekilde cevap verilmeli ;)

Microsoft Windows Explorer'da Kritik Güvenlik Açığı

FZ

Microsoft, 18 Ocak'ta rapor edilen kritik bir MS Windows Güvenlik açığı ile ilgili olarak hala yama yayınlamadı. Söz konusu açık Windows Explorer'daki bir problemden kaynaklanıyor ve keyfi bir komut çalıştırılmasına izin veriyor.

Israil merkezli GreyMagic Software geçen gece yayınladığı bülten ile Win2000 Pro., Server ve Advanced Server sistemlerinin etkilenebileceğini belirtti. Şirketin verdiği bilgilere göre, Windows 2000'deki Web View DLL'sini kullanan tüm sistemler de aynı açıktan muzdarip.

Bültene göre "kötü niyetli dosyanın etkisini göstermesi için çalıştırılmasına, üzerine çift tıklanmasına gerek yok. Dosyayı seçtiğiniz anda söz konusu açıktan faydalanan kötü niyetli yazılım devreye giriyor."

Detaylı bilgi için: http://searchsecurity.techtarget.com

Phrack 57 Çıktı!

sundance

Cyber (ve Cyber öncesi) Hack Phreak ortamlarının en sağlam dergisi PHRACK`in 57`inci sayısı çıktı.

Yaklaşık 15 yıldır yayında olan PHRACK ilk sayısını 17 Kasım 1985`te çıkartmıştı. Zamanında 2400Bps BBS`ler ve uzun dalga radyo BBS arşivlerinin vazgeçilmez parçalarını oluşturan PHRACK sayıları, hala eski tadını korumakta. Biraz olsun neler dönüyor bu kapalı kutuların içinde merak ediyorsanız, kesinlikle kaçırmayın...

NSA SELinux´u Güncelledi

FZ

ABD´nin en önemli istihbarat kurumlarında NSA (National Security Agency), 23 Şubat 2004 tarihinde SELinux sistemini güncelledi ve kamuoyuna son gelişmeleri duyurdu. Ayrıntılı bilgiye ve SELinux kaynaklarına bu adresten erişebilirsiniz.