Debian Konsorsiyumu Genişlemeye Devam Ediyor

0
butch

Görüşler

0
debiantech
Bazı debian tabanlı sürümlerde paketlerde sorun çıkıyordu.Ubuntuda böle bir sorun yaşamıştı.Böle bir birleşme debianın paket kalitesinimi bozar yoksa paket havuzlarında dağıtımlara göre ayrı paket havuzları oluşturulacak.Bilgi eksikliğim varsa kusura bakmayın lütfen...
0
codaine
Eğer tamamen yeni bir "kurumsal" dağıtım olacaksa, bu farklı bir depoda oluşturulur. Ubuntu'daki karmaşa aslında ubuntu'nun koşarak ilerlemeye çalışmasından ve debian'ı masaüstü tarafında tamamlamaya çalışırken debian experimental'daki sürümlerden bile ileri sürümleri kullanmasından kaynaklanıyor.

RMS'nin de üstüne basarak tekrarladığı ve bu dedikodulara göre kurmaya çalıştığı konsorsyum .deb duynasının birbiriyle çok daha uyumlu olmasını sağlayacak.

Buarada Progeny zaten bir kurumsal debian dağıtımı. Ayrıca -yanlış değilsem- knoppix de bir marka veya bir kurum değil, herahalde yanlış yazılmış.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

fazlamesai.net'e soralım: Hangi e-posta sunucusu?

e2e

Merhaba,
Debian GNU/Linux üzerine ilk mail sunucumu kurmak istiyorum. Debian ile default olarak exim geliyor. Fakat exim hakkında çok fazla materyal bulamadım. Buradaki sonuçlara bakılırsa postfix'in popüleritesi daha fazla Debian'cılar içinde.

Siz hangi mail sunucuyu, neden kullanıyorsunuz? Bana ne önerirsiniz?

Dünyanın En Ucuz En Küçük Sunucusu ve Debian

darkhunter

400 mhz Power PC işlemci, 64 MB Ram, 256 ya da 512 MB Flash Memory, MMC slotu, Biyometrik tarayıcı ve USB 2.0 arabirimi olan bir "sunucu" satılıyor. Boyutları cep telefonunuz kadar olan bu sunucu 2.6.10 serisi bir kernel üzerinde ve Debian GNU/Linux temelli bir sistemde çalışıyor. Tasarımı karizmatik, fiyatı da sudan ucuz (199 $) BlackDog.

Miniwoody 1.0

alper

Miniwoody , kullanıcının ihtiyaçları dahilinde, bir masaüstü işletim sistemine eşdeğer, 180 MB (8cm-CD) büyüklüğünü aşmayan bir Debian dağıtımı. Miniwoody, kolaylaştırılmış kurulumu ve KDE 3.1 ile birlikte geliyor. Donanımınızı otomatik tanıyıp, X Window ayarlarını kendi yapıyor. Internete bağlanmada kppp seçimli olarak geliyor ve elle yapılan /etc/ppp/options dosyası yapılandırma işini kendi üstleniyor. Dağıtımı buradan indirebilirsiniz.

Debian'ın son kullanıcıya ulaşma yolunda, Miniwoody 1.0 güzel bir çalışma olsa gerek.

Debian Çaylakları İçin

FZ

Evet, ben de bir Debian GNU/Linux çaylağıyım ve benim gibi çaylakların yazdıkları belgelere bir göz atmak istiyorum diyorsanız NewbieDOC projesi tam size göre.

Benim gibi çekirdek derlemek konusu ile kafayı yiyenler bu proje bağlamındaki şu belgeye bakabilirler.

Editörün Notu: YATP (Yet Another Translation Project)

Woody için Güvenlik Desteği Sona Eriyor

tongucyumruk

Sarge kod adlı Debian GNU/Linux 3.1'in duyurulmasının üzerinden bir yıl geçmesiyle birlikte bir önceki sürüm olan Woody için güvenlik desteğinin kesileceği duyuruldu. Debian projesinin güvenlik politikası geçmiş sürümlerin yeni sürümlerin duyurulmasından itibaren bir yıl daha desteklenmesini öngörüyor. Bu politika dahilinde Sarge'ın duyurulmasından beri güvenlik güncellemeleri yapılmaya devam edilen Woody sürümü için güvenlik desteği 30 Haziran 2006 itibariyle kesilecek. Eğer hala güncellememiş olan varsa, sistemlerinizi Sarge'a geçirmek için hazırlıklara başlasanız iyi olur.