Debian Konsorsiyumu Genişlemeye Devam Ediyor

0
butch

Görüşler

0
debiantech
Bazı debian tabanlı sürümlerde paketlerde sorun çıkıyordu.Ubuntuda böle bir sorun yaşamıştı.Böle bir birleşme debianın paket kalitesinimi bozar yoksa paket havuzlarında dağıtımlara göre ayrı paket havuzları oluşturulacak.Bilgi eksikliğim varsa kusura bakmayın lütfen...
0
codaine
Eğer tamamen yeni bir "kurumsal" dağıtım olacaksa, bu farklı bir depoda oluşturulur. Ubuntu'daki karmaşa aslında ubuntu'nun koşarak ilerlemeye çalışmasından ve debian'ı masaüstü tarafında tamamlamaya çalışırken debian experimental'daki sürümlerden bile ileri sürümleri kullanmasından kaynaklanıyor.

RMS'nin de üstüne basarak tekrarladığı ve bu dedikodulara göre kurmaya çalıştığı konsorsyum .deb duynasının birbiriyle çok daha uyumlu olmasını sağlayacak.

Buarada Progeny zaten bir kurumsal debian dağıtımı. Ayrıca -yanlış değilsem- knoppix de bir marka veya bir kurum değil, herahalde yanlış yazılmış.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Debian İçin Google SoC 2007 Projeleri

FZ

Son haberlere göre Debian projesi yöneticiliğinde Google'ın Summer of Code etkinliğinde çeşitli projeler geliştirilecek.

Detayların ilgili wiki sayfasından takip edilebileceği Debian SoC etkinliğinde veri yönetimi, QEMU işlevselliği, güvenlik, BitTorrent gibi konularla ilgili 9 farklı yazılım projesi yer alıyor.

Münih Belediyesi Kullanacağı Dağıtımı Seçti: Debian GNU/Linux

darkhunter

Geçtiğimiz aylarda MS ürünlerini terk etme kararı veren Münih belediyesi, SUSE Linux ve IBM'i de denedikten sonra kararını ticari olmayan bir dağıtım olan Debian'dan yana kullandı.

İnceleme: Debian 3.0 - Woody (1)

m1a2

Debian 3.0 sürümü (aka Woody) 19 Temmuz 2002 tarihinde duyurulmuştu. Resmî duyurudan önceki karanlık dönemde (Forty years of darkness ;), Debian`ın kendine özgü dağıtım mimarisi içinde testing niteliğinde olan bu sürüm sadık Debian kullanıcılarının disklerinde çoktan yerini almıştı bile. Fakat her resmî duyuru önemlidir ve benim gibi kendi ölçütleriyle en iyi Linux dağıtımı arayışında olan geek`ler için resmî duyuru aynı zamanda yakılmaya hazır ISO`ların elde edilebilmesi anlamına geldiğinden, Debian`a tam geçiş fırsatı oldu. Woody`den önce -biraz da eski bir makinanın yaşlı bünyesine uygun düşmesinden dolayı- Potato`yu kurmuş ve çok memnun kalmıştım. (VectorLinux da tabiatına uygun bir makine parkında yaşamına devam ediyor :)

DebConf5 Videoları Kamuya Açıldı

FZ

Efsanevi yazılım organizasyonu Debian'ın bu seneki konferansı DebConf5 sona erdi. Konferans videolarına buradan, DebCamp5 videolarına ise buradan erişebilirsiniz.

Bolca CD ya da birkaç DVD hazırlasanız iyi olur, dosyaların toplam boyu 6.5 GB'dan büyük.

Kaynak: http://gezegen.debian.org.tr

Debian GNU/Linux Türkçe SSS Belgesi

FZ

Bu belge Debian ile ilgili SSS (sıkça sorulan sorular) ve yanıtlarını içerir. Belge oluşturulurken temelde iki farklı kaynaktan faydalanılmıştır. Bunlardan birincisi, http://www.linuks.mine.nu/debian-faq-wiki adresinde bir araya getirilen ve sürekli güncellenen SSS ve yanıtları, diğeri ise Türk Debian Kullanıcıları Listesine bugüne kadar aktarılmış sorular ve yanıtlarıdır.