Birkaç tıklama ile size özel Debian!

0
zekeriya_akyildiz
http://euronode.com adresine kayıt olduktan sonra istediğiniz özellikleri ve ayarlarınızı belirtiyorsunuz size birkaç dakika içinde size özel bir Debian ISO imajı yaratıyorlar.
ISO dosyasını download etmek ücrete tabi ama olsun böyle bir şeylerin olduğunu görmek bilmek güzel.

Görüşler

0
sundance
Kullanmadan önce lisansına bir göz atın derim ben.
0
vbo
Daha birkaç hafta önce böyle bir projenin (webden hem kişisel hem kurumsal ihtiyaçlara göre özelleştirilmiş hazır OS) artı ve eksilerini orta hallice düşünmüştüm. Filmde dediğine benzer şeklide "Namussuzum benim aklıma gelmişti" :-)
0
towsonu2003
para vermek gereikor bu tiplemelere... ayrica server degilse isinize yaramayacak.

butun distrolari birlestirip web tabanli bir sey yapsalar ne hos olurdu. gentoo'nun baska bir server'da compile edilip size .iso olarak verilmesi hos olurdu...

0
simor
Telepati denen şey bu olsa gerek. Biraz evvel gentoo kurarken, şuna özel sağlam bi donanım olsada caaart diye benim donanımıma uygun olarak kendi sanal makinesinde kaynaktan derlesede, iso yapsa yollasa bana diyordum. Hayır önemli değil vakit bol. Nasılsa 500 yaşına kadar yaşayacaz gentooculara göre ama insanoğlu bu işte isterde ister :)
0
zekeriya_akyildiz
Folding@home veya seti@home gibi bizde Gentoo@home gibi bir proje yapsak makinalar ortak olarak derlese çok iyi olurdu. özellikle stage1 den başlayarak gentoo kuran üzerinede gnome veya kde kuran arkadaşlar ne demek istediğimi iyi anlayacaklardır.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Debian Tarihçesi

darkhunter

Adını Kadınları Linux Kullanmaya NASIL Teşvik Edersiniz? ve Ruby Kullanıcı Kılavuzu'dan hatırladığımız Pınar Yanardağ, yeni bir çeviriye daha imzasını atmış : Debian Tarihçesi çevirisi sadece Debian GNU/Linux kullananların değil, tüm Linux severlerin ilgisini çekecek nitelikte bir makale.

ELOG Debian paketi

m1a2

ELOG`la ilgili olarak 22 Nisan tarihinde bir haber geçerek programı kısaca tanıtmışız. Hâlâ denemeyenler varsa bir an önce denemelerini öneririm. Üstelik `windows` kullanıyor olmanız da -bu açıdan ;)- önemli değil, `windows` binary`si de mevcut. Linux için rpm`leri görünce bendeniz de dayanamamış ve programın Debian paketini hazırlayarak eşe dosta dağıtmıştım. Upstream author `Stefan Ritt`le yaptığım yazışmalardan sonra versiyon 2.2.5 itibarıyla program `Debian` raconuna daha uygun hale geldi ve kendisinin isteğiyle Debian paketini -sorumluluğunu üzerime alarak- `ELOG`un sitesine upload ettim.

Paketi şu link`ten indirebilirsiniz. Fakat bunu tavsiye etmiyorum. Paketin `apt-getir` olması için (yaa, işte böyle katkılarız Türkçe`yi :) bir düzenleme yaptım. `/etc/apt/sources.list`e şu satırları ekleyeceğiz önce (bu satırlar verdiğim link`te göreceğiniz `Sources.list` dosyasında mevcut):

    deb http://midas.psi.ch/elog/download/debian/ ./
    deb-src http://midas.psi.ch/elog/download/debian/ ./
Sonrası malum: `apt-get update; apt-get install elog`. Dileyenler `apt-get source elog` ile kaynağa inebilirler.

Benim yaptığım testlerde sorun gözükmedi ama siz de bir deneyin bakalım, elâleme rezil olmayalım sonra :)

ATI Sonunda Becerdi :)

darkhunter

Debian GNU/Linux temelli bir işletim sisteminiz ve modern bir ATI grafik kartınız varsa size güzel bir haberim var :) Artık kurulum ve konfigürasyon için işkence çekmeyeceksiniz.

Debian Proje Yöneticisi Martin Michlmayr ile Söyleşi

e2e

NewsForge, Debian'ın 25 yaşındaki yöneticisi Martin Michlmayr ile bir söyleşi yapmış.

Söyleşide, Debian takımının Sarge ve sonrasına ilişkin planları ve hedefleri de yer alıyor. Kullanılacak bazı paketlerin sürümleri, neden tercih edildikleri, yeni debian-installer, Sarge sonrasında uygulanacak "sürüm periyodu" ve güvenlik desteği gibi sorulara verilmiş yanıtları bulabilirsiniz.

- Niçin ötanımlı çekirdek olarak 2.4 tercih edildiği
- X.org'un kullanılıp kullanılmayacağı
- Apache, KDE ve GNOME'un hangi sürümlerinin Sarge'da yer alacağı.
- KDE ve GNOME'lu bir kurulum için kaç cd'nin yeterli olabileceği.
- Niçin MTA (Mail Transfer Agent) olarak Postfix yerine Exim tercih ettikleri...

gibi ilginç soruya da çok sevimli yanıtları var.

Viyana Açık Kaynağa Geçiyor

Soulblighter

Avusturya’nın başkenti Viyana yerel hükümeti masaüstü bilgisayarların bu yılın ikinci çeyreğinden itibaren açık kaynak işletim sistemine geçirileceğini duyurdu. Geçiş Microsoft Office 2000’den OpenOffice.org’a ve Microsoft Windows 2000 işletim sisteminden GNU/Linux’a transferi kapsıyor. Kullanıcılar isterlerse Windows 2000’i tutarak sadece OpenOffice’e geçebilecek.