Birkaç tıklama ile size özel Debian!

0
zekeriya_akyildiz
http://euronode.com adresine kayıt olduktan sonra istediğiniz özellikleri ve ayarlarınızı belirtiyorsunuz size birkaç dakika içinde size özel bir Debian ISO imajı yaratıyorlar.
ISO dosyasını download etmek ücrete tabi ama olsun böyle bir şeylerin olduğunu görmek bilmek güzel.

Görüşler

0
sundance
Kullanmadan önce lisansına bir göz atın derim ben.
0
vbo
Daha birkaç hafta önce böyle bir projenin (webden hem kişisel hem kurumsal ihtiyaçlara göre özelleştirilmiş hazır OS) artı ve eksilerini orta hallice düşünmüştüm. Filmde dediğine benzer şeklide "Namussuzum benim aklıma gelmişti" :-)
0
towsonu2003
para vermek gereikor bu tiplemelere... ayrica server degilse isinize yaramayacak.

butun distrolari birlestirip web tabanli bir sey yapsalar ne hos olurdu. gentoo'nun baska bir server'da compile edilip size .iso olarak verilmesi hos olurdu...

0
simor
Telepati denen şey bu olsa gerek. Biraz evvel gentoo kurarken, şuna özel sağlam bi donanım olsada caaart diye benim donanımıma uygun olarak kendi sanal makinesinde kaynaktan derlesede, iso yapsa yollasa bana diyordum. Hayır önemli değil vakit bol. Nasılsa 500 yaşına kadar yaşayacaz gentooculara göre ama insanoğlu bu işte isterde ister :)
0
zekeriya_akyildiz
Folding@home veya seti@home gibi bizde Gentoo@home gibi bir proje yapsak makinalar ortak olarak derlese çok iyi olurdu. özellikle stage1 den başlayarak gentoo kuran üzerinede gnome veya kde kuran arkadaşlar ne demek istediğimi iyi anlayacaklardır.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux Workstation, niye ki ?

sundance

GNU/Linux`a olan sevgimiz malum, dahası bu türün en köklere sadık dağıtımı Debian ise son zamanlarda gözde fetişlerimizden. Hemen her akşam 10 civarı irc.openprojects.net #debian.tr kanalında buluşmaktayız. Fakat temelde bir sunucu sistemi olarak başlayan Linux`u masaüstünde kullanma isteğimiz bir çoklarına gereksiz bir çaba olarak gelebilir. Halbuki biz Linux`un masaüstünde/gündelik hayatta bize çok daha fazla imkanlar sunduğunu ve her çabaya değdiğini düşünüyoruz.

Bu konuda güzel çalışmalara imza atan Gürkan Şengün(a.k.a. Tarzeau) çok güzel bir İş İstasyonu Olarak Linux makalesi hazırlamış. Hala şüphesi olanlar için ;)

Debian OpenSSL PRNG Hatası ve Güncelleme Paketi

caNavar

Debian OpenSSL paketindeki md_rand.c dosyasında hata Luciano Bello tarafından 13 Mayıs 2008 tarihinde duyuruldu ve hata 2006'dan bu yana oluşturulmuş tüm SSL ve SSH anahtarlarını etkiliyor. Sonuç olarak kriptolanmış anahtarlar tahmin edilebiliyor.

Debian Grafiksel Sistem Yükleyicisi

anonim

Debian geliştiriceleri uzun zamandır başarı ile kullanılan text bazlı sistem yükleme ara yüzlerini değiştiriyorlar. Bu sistem yükleme arayüzünün bir incelemesini buradan okuyabilir, eğer debian'ın bu arayüz yardımıyla kurulumunu test etmek isterseniz gerekli olan iso'lara burdan ulaşabilirsiniz.

`Kafesli´ Test ortamları

m1a2

Eminim ki FM ziyaretçilerinin birçoğu orada burada duydukları ve kesinlikle FM`de gördükleri ;) çok sayıda programı indirerek deneme yapıyordur. Bu denemelerin hali vakti yerinde olan kurulu sisteminize -`micros~1` ortamlarındaki boyutlarda olmasa da- zarar verme ihtimali vardır veya en azından doğru dürüst `uninstall` edilmeyerek çevre kirliliği oluşturabilirler. Official paketlerin kuruluyor olması kaydıyla Debian bu tip çevre kirliliğini asgari düzeyde tutan bir dağıtım olmasına rağmen kullanıcıların yanlış alışkanlıkları en mükemmel bir sistemi dahî umulmadık durumlarda bırakabilir. (BTW: Bu fırsatla -benim de bir zamanlar sıklıkla icra ettiğim- bir yanlış alışkanlıktan bahsedeyim. libfoo paketine bağımlılık gösteren bir foo paketini manuel olarak dpkg --purge foo ile silerseniz libfoo öksüz kalır. Bağımlılıklarını yeterince bilmediğiniz paketler için dselect veya daha güzeli aptitude --purge foo kullanın.) Test ortamları başlığı altında değerlendirdiğim yöntemler bu tür program denemeleri için güvenli bir ortam sunacaktır.

Viyana Açık Kaynağa Geçiyor

Soulblighter

Avusturya’nın başkenti Viyana yerel hükümeti masaüstü bilgisayarların bu yılın ikinci çeyreğinden itibaren açık kaynak işletim sistemine geçirileceğini duyurdu. Geçiş Microsoft Office 2000’den OpenOffice.org’a ve Microsoft Windows 2000 işletim sisteminden GNU/Linux’a transferi kapsıyor. Kullanıcılar isterlerse Windows 2000’i tutarak sadece OpenOffice’e geçebilecek.