Birkaç tıklama ile size özel Debian!

0
zekeriya_akyildiz
http://euronode.com adresine kayıt olduktan sonra istediğiniz özellikleri ve ayarlarınızı belirtiyorsunuz size birkaç dakika içinde size özel bir Debian ISO imajı yaratıyorlar.
ISO dosyasını download etmek ücrete tabi ama olsun böyle bir şeylerin olduğunu görmek bilmek güzel.

Görüşler

0
sundance
Kullanmadan önce lisansına bir göz atın derim ben.
0
vbo
Daha birkaç hafta önce böyle bir projenin (webden hem kişisel hem kurumsal ihtiyaçlara göre özelleştirilmiş hazır OS) artı ve eksilerini orta hallice düşünmüştüm. Filmde dediğine benzer şeklide "Namussuzum benim aklıma gelmişti" :-)
0
towsonu2003
para vermek gereikor bu tiplemelere... ayrica server degilse isinize yaramayacak.

butun distrolari birlestirip web tabanli bir sey yapsalar ne hos olurdu. gentoo'nun baska bir server'da compile edilip size .iso olarak verilmesi hos olurdu...

0
simor
Telepati denen şey bu olsa gerek. Biraz evvel gentoo kurarken, şuna özel sağlam bi donanım olsada caaart diye benim donanımıma uygun olarak kendi sanal makinesinde kaynaktan derlesede, iso yapsa yollasa bana diyordum. Hayır önemli değil vakit bol. Nasılsa 500 yaşına kadar yaşayacaz gentooculara göre ama insanoğlu bu işte isterde ister :)
0
zekeriya_akyildiz
Folding@home veya seti@home gibi bizde Gentoo@home gibi bir proje yapsak makinalar ortak olarak derlese çok iyi olurdu. özellikle stage1 den başlayarak gentoo kuran üzerinede gnome veya kde kuran arkadaşlar ne demek istediğimi iyi anlayacaklardır.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Debian´da Türkçe Klavye Kullanımı

anonim

Debian'da Türkçe Klavye Kullanımı ile ilgili bir yazı http://www.mturker.net/debianturkce

Şimdilik sadece konsolda kullanım için gerekenler var. Kısa süre sonra X için de yapılması gerekenleri eklenecektir.
Sundance: Bu işin Debian raconlarına uygun halde ve hem konsol hem X için hazırlanmış hali burda okumadan geçmeyin.

Yeni Zelanda Seçimler için Seçimini Yaptı: Debian GNU/Linux ve PostgreSQL

FZ

Yeni Zelanda Seçim Kayıt Merkezi bilgi işlem altyapısını değiştirdi ve Debian GNU/Linux tabanlı sunucular üzerinde çalışan PostgreSQL çözümünde karar kıldı.

Catalyst IT danışmanlığında gerçekleştirilen çözüm Visual Basic ve Oracle ile çalışan eski sistemin yerine geçti.

fazlamesai.net'e soralım: Hangi e-posta sunucusu?

e2e

Merhaba,
Debian GNU/Linux üzerine ilk mail sunucumu kurmak istiyorum. Debian ile default olarak exim geliyor. Fakat exim hakkında çok fazla materyal bulamadım. Buradaki sonuçlara bakılırsa postfix'in popüleritesi daha fazla Debian'cılar içinde.

Siz hangi mail sunucuyu, neden kullanıyorsunuz? Bana ne önerirsiniz?

Debian 3.0´da Türkçe -1

m1a2

Zaman makinasıyla harf inkılâbını tasarlayan teknik komiteye duhul edebilsek -bir programcı olarak- ne yapardık? Hmmm... Bir kere bütün çengelli karakterleri çift harf şeklinde: ş:sh, ç:ch vb. önermekle başlardım işe. Veya bundan vazgeçip ayrıntılı bir araştırmayla belirleyeceğim bir tarihe kendimi ışınlayarak ASCII karakter setini oluşturmakla mükellef elemanların başına silâh dayardım. (Ha bu arada yanımda bir anda beliren öfkeli bir japon arkadaşa da "siz önden buyurun" inceliğini göstermekte tereddüt etmezdim.) Her linux kurulumu sonrasında cebelleştiğimiz bu türkçeleme mevzuu işte böyle tuhaf hayallere sevkediyor insanı. Okuduğunuz dokümanın uzunluğu da yeterince anlamlı değil mi?

Debian Sarge Installer Beta 4 Çıktı

FZ

Debian-Installer ekibi Debian Sarge Installer sisteminin dördüncü BETA sürümünü duyurdu. Bu pırıl pırıl taze CD´deki yeniliklerden birkaçı:
  • arm, hppa, ve mipsel mimari desteği.
  • i386 için derlenmiş deneysel 2.6 çekirdek desteği. 2.4 serisi çekirdek halen öntanımlı ve tavsiye edilen çekirdek durumunda pek çok farklı donanım seçeneği için.
  • Kuracağınız bilgisayarda halihazırda mevcut bulunan işletim sistemlerini otomatik olarak tanıma ve boot menüsüne ekleme. Tanınabilen sistemler: Windows, Mac OS, Linux, GNU Hurd, DOS
  • 35 farklı dil desteği, aralarında : Endonezya dili, Baskça, Galiçya dili, Romence ve Welsh de var.
  • Hata gidermeleri ve kullanıcı arayüzünde iyileştirmeler
  • BETA 3 için raporlanan hemen hemen tüm hataların giderilmiş olması
  • Alessandro Polverini ve Andrea Mottola tasarlanmış yeni bir boot logosu