Birkaç tıklama ile size özel Debian!

0
zekeriya_akyildiz
http://euronode.com adresine kayıt olduktan sonra istediğiniz özellikleri ve ayarlarınızı belirtiyorsunuz size birkaç dakika içinde size özel bir Debian ISO imajı yaratıyorlar.
ISO dosyasını download etmek ücrete tabi ama olsun böyle bir şeylerin olduğunu görmek bilmek güzel.

Görüşler

0
sundance
Kullanmadan önce lisansına bir göz atın derim ben.
0
vbo
Daha birkaç hafta önce böyle bir projenin (webden hem kişisel hem kurumsal ihtiyaçlara göre özelleştirilmiş hazır OS) artı ve eksilerini orta hallice düşünmüştüm. Filmde dediğine benzer şeklide "Namussuzum benim aklıma gelmişti" :-)
0
towsonu2003
para vermek gereikor bu tiplemelere... ayrica server degilse isinize yaramayacak.

butun distrolari birlestirip web tabanli bir sey yapsalar ne hos olurdu. gentoo'nun baska bir server'da compile edilip size .iso olarak verilmesi hos olurdu...

0
simor
Telepati denen şey bu olsa gerek. Biraz evvel gentoo kurarken, şuna özel sağlam bi donanım olsada caaart diye benim donanımıma uygun olarak kendi sanal makinesinde kaynaktan derlesede, iso yapsa yollasa bana diyordum. Hayır önemli değil vakit bol. Nasılsa 500 yaşına kadar yaşayacaz gentooculara göre ama insanoğlu bu işte isterde ister :)
0
zekeriya_akyildiz
Folding@home veya seti@home gibi bizde Gentoo@home gibi bir proje yapsak makinalar ortak olarak derlese çok iyi olurdu. özellikle stage1 den başlayarak gentoo kuran üzerinede gnome veya kde kuran arkadaşlar ne demek istediğimi iyi anlayacaklardır.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Debian masaüstü altprojesi başladı

anonim

Bugün debian-devel-announce mail listesine gelen bir mesaja göre Debian projesi, masaüstüne daha uygun bir dağıtım oluşturmak üzere resmi olarak harekete geçmiş bulunuyor. Projenin adresi www.debian.org/devel/debian-desktop Hepimize hayırlı uğurlu olsun :^)

Debian Tarihçesi

darkhunter

Adını Kadınları Linux Kullanmaya NASIL Teşvik Edersiniz? ve Ruby Kullanıcı Kılavuzu'dan hatırladığımız Pınar Yanardağ, yeni bir çeviriye daha imzasını atmış : Debian Tarihçesi çevirisi sadece Debian GNU/Linux kullananların değil, tüm Linux severlerin ilgisini çekecek nitelikte bir makale.

Herkes için Debian

anonim

debian-user-turkish posta listesine gönderilmiş bir metni sizinle paylaşmak istedim:" Merhaba. Sizi bilmem ama benim bir hayalim var. GNU/Linux'un herkesin istekle ve sahiplenerek kullandığı özgür yazılımlar için bir platform olmasını istiyorum. Hayata yeni atılmış girişimcinin ödemek zorunda bırakıldığı yazılım lisans ücretleri ile sermayesinin azalmadığı, ilkokuldaki öğrencinin ilerde kendisine ve topluma faydalı olacak bilgisayar yazılımlarını kullandığı, 60'lı yaşlarındaki yakın gözlüklü amca ve teyzelerin virüs tehlikesi olmadan internetin faydalarından yararlanabildiği, üniversitelerde öğrencilerin ve akademisyenlerin kaynak kodunu inceleyip değiştirerek bilginin yayılması ve artmasına katkıda bulunabildiği, evindeki zorlukla bulabildiği 486 işlemcili PC bilgisayarı ile geleceğin bilgisayar uzmanları olmak yolundaki yeni yetmelerin temelleri öğrenebildiği, Anadolu'nun ücra köşesindeki insanların dünya ile iletişim kurmasını sağlayan ve her şeyden önemlisi bunları yaparken tüketici rolü ile sınırlanmadan, üretici bireyler olarak, gelecekte ve bugün yaşamamızın vazgeçilemez parçası bilgisayarları kullanabilmeyi hayal ediyorum.

Sarge sonunda gözüktü!

sundance

Debian camiasının ilgi ile beklediği yeni sürümü Sarge sonunda gözüktü!
Debian'ın Türkiye'deki (ve dahi Türkçe'deki) en büyük destekçisi Recai Oktaş'ın Debian-User-Turkish listesine attığı mail ile 03 Mayıs itibariyle Sarge'ın dondurulduğu ve 85 civarı hatanın giderilmesinin ardından 30 Mayıs'da lansmanının yapılacağını duyurdu.

Özellikle Debian'a başlamayı düşünenlere duyurulur, diğerleri zaten unstableda devam etmekte ;)

mICQ - Bir Garip Hikaye

m1a2

mICQ talihsiz bir programdır. Matthew D. Smith tarafından yazılan program, bildigim kadarıyla GNU/Linux'un ilk ICQ istemcisidir. Matthew D. Smith'in 2001`de bir trafik kazasında vefat etmesi mICQ'nun sonu anlamına geliyordu. Fakat programın sadık kullanıcıları buna müsaade etmedi ve yeni bir geliştirici: Rüdiger Kuhlmann proje'nin sorumluluğunu alarak mICQ'yu kaldığı yerden geliştirmeye devam etti.