Debian masaüstü altprojesi başladı

0
anonim
Bugün debian-devel-announce mail listesine gelen bir mesaja göre Debian projesi, masaüstüne daha uygun bir dağıtım oluşturmak üzere resmi olarak harekete geçmiş bulunuyor. Projenin adresi www.debian.org/devel/debian-desktop Hepimize hayırlı uğurlu olsun :^)

Görüşler

0
sundance
imzadan anladığım kadarıyla sensin Mave :)))

FM`eLogin olmanın/kalmanın bu kadar zor gelen yanı ne ? Bunu anlayabilmiş değilim. Ben bir kez user olarak, bir kez de admin olarak mozilladan login oldum, aylardır da bir daha olmuyorum. Hani zorunuza giden neyse söyleyin, o doğrultuda düzeltelim, yapılabiliyorsa bundan daha kolay hale getirelim de herkes haberlerini, yorumlarını isimle girsin, kimin ne konuştuğu belli olsun.

FM hepimiz, hepimiz FM için
0
Maverick
Çok keskin gözlüsün sundance. Aslında anonim haber göndermek daha karizmatik geliyor. Düşünsene haberi gönderen Bill Gates bile olabilir :P Ama haklısınız, üye oldum, mozilla security ayarlarımı değiştirdim ve cookie'lerin 90 gün yaşamasına izin verdim :^)
0
conan
smart card uzerinde saklanacak safe, encrypted, cookieler istiyoruz!!!! Boylece her desktopta login olucazzz yasasin!!!
0
linux34
slm :)
Adım Erdoğan Bilgici.
www.linux34.com un webmasterıyım.
Debian Linux Türkiye Distiribitörü. Olduk.
ve debiancılar için elimizden geleni yapmak istiyoruz.
-- Tüm Debiancılardan destek bekliyorum.--
tr kurulum paket kurmak / kaldırmak
screnn shotlar vs vs.. Her şeyde ben varım yeterki
desteklernizi eksik etmeyin.
-----------------
www.linux34.com |
-----------------

0
m1a2
Selamlar, Erdoğan Bey,
Bir isteğim olacak:
1 ve 2 linklerindeki kurulum sayfalarında yazının FM`deki orijinallerine link vermenizi istiyorum. Yazıların altındaki yorumlar önemli (düzeltmeler var mesela).
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Herkes için Debian

anonim

debian-user-turkish posta listesine gönderilmiş bir metni sizinle paylaşmak istedim:" Merhaba. Sizi bilmem ama benim bir hayalim var. GNU/Linux'un herkesin istekle ve sahiplenerek kullandığı özgür yazılımlar için bir platform olmasını istiyorum. Hayata yeni atılmış girişimcinin ödemek zorunda bırakıldığı yazılım lisans ücretleri ile sermayesinin azalmadığı, ilkokuldaki öğrencinin ilerde kendisine ve topluma faydalı olacak bilgisayar yazılımlarını kullandığı, 60'lı yaşlarındaki yakın gözlüklü amca ve teyzelerin virüs tehlikesi olmadan internetin faydalarından yararlanabildiği, üniversitelerde öğrencilerin ve akademisyenlerin kaynak kodunu inceleyip değiştirerek bilginin yayılması ve artmasına katkıda bulunabildiği, evindeki zorlukla bulabildiği 486 işlemcili PC bilgisayarı ile geleceğin bilgisayar uzmanları olmak yolundaki yeni yetmelerin temelleri öğrenebildiği, Anadolu'nun ücra köşesindeki insanların dünya ile iletişim kurmasını sağlayan ve her şeyden önemlisi bunları yaparken tüketici rolü ile sınırlanmadan, üretici bireyler olarak, gelecekte ve bugün yaşamamızın vazgeçilemez parçası bilgisayarları kullanabilmeyi hayal ediyorum.

ELOG Debian paketi

m1a2

ELOG`la ilgili olarak 22 Nisan tarihinde bir haber geçerek programı kısaca tanıtmışız. Hâlâ denemeyenler varsa bir an önce denemelerini öneririm. Üstelik `windows` kullanıyor olmanız da -bu açıdan ;)- önemli değil, `windows` binary`si de mevcut. Linux için rpm`leri görünce bendeniz de dayanamamış ve programın Debian paketini hazırlayarak eşe dosta dağıtmıştım. Upstream author `Stefan Ritt`le yaptığım yazışmalardan sonra versiyon 2.2.5 itibarıyla program `Debian` raconuna daha uygun hale geldi ve kendisinin isteğiyle Debian paketini -sorumluluğunu üzerime alarak- `ELOG`un sitesine upload ettim.

Paketi şu link`ten indirebilirsiniz. Fakat bunu tavsiye etmiyorum. Paketin `apt-getir` olması için (yaa, işte böyle katkılarız Türkçe`yi :) bir düzenleme yaptım. `/etc/apt/sources.list`e şu satırları ekleyeceğiz önce (bu satırlar verdiğim link`te göreceğiniz `Sources.list` dosyasında mevcut):

    deb http://midas.psi.ch/elog/download/debian/ ./
    deb-src http://midas.psi.ch/elog/download/debian/ ./
Sonrası malum: `apt-get update; apt-get install elog`. Dileyenler `apt-get source elog` ile kaynağa inebilirler.

Benim yaptığım testlerde sorun gözükmedi ama siz de bir deneyin bakalım, elâleme rezil olmayalım sonra :)

Debian GNU/Linux için Üç Yeni Kılavuz

FZ

Yoğun şekilde çalışmalarını sürdüren Türk Debian GNU/Linux kullanıcıları grubu üyelerinden Serdar Aytekin, www.debian-tr.org sitesine üç yeni kılavuz eklemiş durumda:

Debian Grafiksel Sistem Yükleyicisi

anonim

Debian geliştiriceleri uzun zamandır başarı ile kullanılan text bazlı sistem yükleme ara yüzlerini değiştiriyorlar. Bu sistem yükleme arayüzünün bir incelemesini buradan okuyabilir, eğer debian'ın bu arayüz yardımıyla kurulumunu test etmek isterseniz gerekli olan iso'lara burdan ulaşabilirsiniz.

Debian İçin Google SoC 2007 Projeleri

FZ

Son haberlere göre Debian projesi yöneticiliğinde Google'ın Summer of Code etkinliğinde çeşitli projeler geliştirilecek.

Detayların ilgili wiki sayfasından takip edilebileceği Debian SoC etkinliğinde veri yönetimi, QEMU işlevselliği, güvenlik, BitTorrent gibi konularla ilgili 9 farklı yazılım projesi yer alıyor.