Debian 9.0 (Stretch) Yayınlandı

https://www.debian.org/

5
tongucyumruk

Görüşler

1
gibraltar

Rahmetli Murdock'ın anısına ha, ölen ölür yaşayanlar için hayat devam eder. :)

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux Journal Ödülleri

sundance

Gelenexel :) Linux Journal.org okuyucu seçimleri yayınlandı...

En tutulan grafik programı Gimp 2
En tutulan editör Vim
En tutulan desktop KDE 2
En tutulan programlama dili C (C++ üçüncü :))
En tutulan web sitesi Slashdot (FM altıncı :)) vs. vs. Bir göz atın

Caldera, Micro$oft tarzı koltuk başına lisans sistemine geçiyor

larweda

Caldera sistems, oldukça popüler olan Caldera OpenLinux Workstation paketinin bu hafta piyasaya çıkan yeni versiyonunun satışlarını Microsoft`un windows ürünlerinde yaptığı gibi koltuk başına lisanslandırma ile yapacağını açıkladı. Bu bağlamda destek istenirse bir 'koltuk'luk Caldera Openlinux Workstation 99$`a, desteksiz bir 'koltuk'luk Caldera Openlinux Workstation 59$`a satılıyor. Bu, genelde paralel kullanıcı sayısını baz alan geleneksel unix ücretlendirmesinden de tamamen farklı bir yaklaşım. Linux dağıtımı gibi hataya izin vermeyen bir piyasada bu tarz radikal bir denemenin nasıl sonuçlar vereceğini de birkaç ay içinde hep beraber göreceğiz.

Debian 3.0´da Türkçe -1

m1a2

Zaman makinasıyla harf inkılâbını tasarlayan teknik komiteye duhul edebilsek -bir programcı olarak- ne yapardık? Hmmm... Bir kere bütün çengelli karakterleri çift harf şeklinde: ş:sh, ç:ch vb. önermekle başlardım işe. Veya bundan vazgeçip ayrıntılı bir araştırmayla belirleyeceğim bir tarihe kendimi ışınlayarak ASCII karakter setini oluşturmakla mükellef elemanların başına silâh dayardım. (Ha bu arada yanımda bir anda beliren öfkeli bir japon arkadaşa da "siz önden buyurun" inceliğini göstermekte tereddüt etmezdim.) Her linux kurulumu sonrasında cebelleştiğimiz bu türkçeleme mevzuu işte böyle tuhaf hayallere sevkediyor insanı. Okuduğunuz dokümanın uzunluğu da yeterince anlamlı değil mi?

Hangi Linux Dağıtımı?

Soulblighter

Tamam tamam kızmayın. Evet yine aynı konu, ama bu sefer değişik bir çözüm. Bu sayfadaki ihtiyaç testini yapın ve hangi Linux dağıtımının size göre uygun olduğunu belirleyin.

Bu arada FM'yi takip eden Linux kullanıcılarının hangi dağıtımı kullandıklarını da merak ediyorum.

Linux ve *BSD

misafir

Hayır, şurada okuduğum habere göre diye başlamayacağım yazıya. Çeşitli linux dağıtımları ile BSD dağıtımları arasındaki ilişkiye dair bir gözlemimi paylaşmak istiyorum sadece.