DDoS Saldırıları ve Korunma Yolları Eğitimi

0
anonim
DDOS saldırıları Internet dünyasının en eski ve en etkili saldırılarıdır. DDOS saldırılarına karşı kesin bir reçete olamayacağı için bu tip saldırılarlar karşı karşıya kalmadan konu hakkındadetaylı bilgi sahibi olmak en büyük silahtır.

Konu hakkında bilgi sahibi olmadan alınacak DDOS koruma ürünleri ayrı bir DOS’a (servis kesintisi) sebep olabilmektedir.

DDoS işine ürün odaklı değil çözüm odaklı yaklaşılmalıdır. Bunun içerisinde DDoS’dan korumak istediğiniz ağ altyapısı, saldırı esnasında neler yapılacak listesi, ISP’nin iletişim bilgileri, ddos izleme sistemleri ve en kötü durum senaryosunun hazırlanması dahildir.

24-25 Temmuz 2010 tarihlerinde Bilgi Güvenliği Akademisi tarafından düzenlenecek "DDoS Saldırıları ve Korunma Yolları" eğitiminde katılımcılar internet dünyasının en ciddi problemlerinden biri olan DDoS saldırılarının temelde hangi sıkıntılardan kaynaklandığını,
hangi araçlarla ddos testlerini kendi sistemlerine yapabileceklerini ve piyasadaki DDoS engelleme sistemlerinin nasıl çalıştığını örnekler üzerinden görme şansı yakalayacaklardır.

Eğitim hakkında detay bilgi ve katılım için http://www.bga.com.tr/?p=1456

Görüşler

0
olcturkey
Bir zamanlar Yahoo, Amazon ve EBay'de bu saldırıdan ağzının payını almıştı. Özellikle Yahoo bu saldırı sorununu yanılmıyorsam 1 günde ancak çözmüştü. Bu süre içerisinde Yahoo sitesi hizmet veremiyordu. Saldırıyı yapan ise yakalanamamıştı. İşte bu saldırı türü bu kadar ciddiye alınması gereken bir durum.
Yurtdışı Eğitim
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

IstSec '09 - İstanbul Bilgi Güvenliği Konferansı

sundance

2009 yılında dünyaya damgası vuran ve siber tehditlere karşı önemini daha çok hissettiren siber güvenlik, siber casus yetiştirme politikaları, siber savaşlar ve bu alana yönelik olarak ülkelerin bütçelerinden ayırdıkları hatırı sayılır oranlara ulaşan rakamlar, bilgi güvenliğini bireysel, kurumsal ve ülke güvenliği açısından kritik öneme kavuşturmuştur. ISTSEC ‘09 konferansı bu eksendeki soru ve sorunlara çözüm ve çözüm önerileri sunmayı hedeflemektedir.

Kayıt için www.istsec.org

Çocuğunuz Internette Güvende Mi?

muratdicle

Bu aslında kısmen reklam olacak. Ancak konu başlığında gördüğünüz gibi, çocuk sahibi kişilerin kendilerine de sordukları bir sorudur.

Kızım benden dolayı, 4 yaşlarında internet ile tanıştı. Tabi hemen şaşırmayın, sadece benim belirlediğim sitelere girerek, elbise giydirme ve 4 yaşındaki bir çocuğun basitçe yapabileceği türden oyunlar oynuyordu.

Ama bir gün..

.Net gelmeden wormu geldi

tongucyumruk

.Net platformu için yazılmış ilk worm duyuruldu. Sharpei adlı wormun bir kısmı C# ile yazılmış ve .Net framework yüklü bilgisayarları etkiliyor.

Konuyla ilgili Slashdot'ta ve CNET'te çıkan haberler

"Dungeons & Dragons" ile ilişkili güvenlik riskleri

anonim

İsrail Ordusu D&D oynayan yada oynamış olan askerlere daha düşük seviye güvenlik erişim hakları verdiğini açıkladı.

"Gerçeklerden daha kopuk ve etkilenmeye daha açık oluyorlar"

Haberi okumak için buraya lütfen.

DDoS şirket iflas ettirdi

conan

İngiltere'nin en eski İnternet Servis Sağlayıcılarından CloudNine Communications yaşadığı yoğun Distributed Denial of Service (DDoS) atakları sonucunda geçen hafta şirketi rakibine sattığını açıkladı! Yaşadıkları yoğun ataklar sonucunda müşterilerine hizmet verememekten dolayı gelirleri sürekli olarak düşen şirket en sonunda 2500 müşterisiyle birlikte rakibi ZetNet'e satıldı. Kurucularından Emeric Miszti'nin dediğine göre basit olarak sitelerini bakım nedeniyle çok uzun süreli kapamak zorunda kalmışlar ve sonunda düşünüp taşınıp şirketi ZetNet'e satmaya karar vermişler.