DDoS Saldırıları ve Korunma Yolları Eğitimi

0
anonim
DDOS saldırıları Internet dünyasının en eski ve en etkili saldırılarıdır. DDOS saldırılarına karşı kesin bir reçete olamayacağı için bu tip saldırılarlar karşı karşıya kalmadan konu hakkındadetaylı bilgi sahibi olmak en büyük silahtır.

Konu hakkında bilgi sahibi olmadan alınacak DDOS koruma ürünleri ayrı bir DOS’a (servis kesintisi) sebep olabilmektedir.

DDoS işine ürün odaklı değil çözüm odaklı yaklaşılmalıdır. Bunun içerisinde DDoS’dan korumak istediğiniz ağ altyapısı, saldırı esnasında neler yapılacak listesi, ISP’nin iletişim bilgileri, ddos izleme sistemleri ve en kötü durum senaryosunun hazırlanması dahildir.

24-25 Temmuz 2010 tarihlerinde Bilgi Güvenliği Akademisi tarafından düzenlenecek "DDoS Saldırıları ve Korunma Yolları" eğitiminde katılımcılar internet dünyasının en ciddi problemlerinden biri olan DDoS saldırılarının temelde hangi sıkıntılardan kaynaklandığını,
hangi araçlarla ddos testlerini kendi sistemlerine yapabileceklerini ve piyasadaki DDoS engelleme sistemlerinin nasıl çalıştığını örnekler üzerinden görme şansı yakalayacaklardır.

Eğitim hakkında detay bilgi ve katılım için http://www.bga.com.tr/?p=1456

Görüşler

0
olcturkey
Bir zamanlar Yahoo, Amazon ve EBay'de bu saldırıdan ağzının payını almıştı. Özellikle Yahoo bu saldırı sorununu yanılmıyorsam 1 günde ancak çözmüştü. Bu süre içerisinde Yahoo sitesi hizmet veremiyordu. Saldırıyı yapan ise yakalanamamıştı. İşte bu saldırı türü bu kadar ciddiye alınması gereken bir durum.
Yurtdışı Eğitim
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Yeni bir MD5 çakışması daha

ndemir

3 ay önce Arjen Lenstra (Lucent Bell Labs and Technische Universiteit Eindhoven), Xiaoyun Wang (Shandong University, Jinan, China) ve Benne de Weger (Technische Universiteit Eindhoven) aynı MD5 çıktısını üreten iki tane X.509 sertifakası bulmuştu.

Ve bir MD5 çakışması daha bulundu.

MS Windows ve GNU/Linux'a Bulaşabilen Virüs Yazıldı!

maeqlin

Antivirüs yazılım firması Kaspersky tarafından tespit edilen ve duyurulan virüs hem MS windows hem de GNU/Linux yüklü sistemlere bulaşabiliyor.

Kaspersky tarafından duyurulan virüsün iki ismi var; Virus.Linux.Bi.a / Virus.Win32.Bi.a. Virüsün herhangi bir zararı dokunmuyor yine de bunun bir "proof of concept" tarzı bir virüs olduğu, koduyla oynanarak zararlı hale getirilebileceği belirtiliyor. Virüsle ilgili daha çok bilgi bu adresten edinilebilir.

Siyah Şapkalar Buluşuyor (Black Hat USA 2005)

sefalet

Siyah Şapkaların buluşması rüya şehri Las Vegas'da gerçekleşmekte.Bilişim güvenliği üzerine çeşitli bildiri ve eğitimlerin verildiği etkinlikler 23-28 temmuz arasında.

Etkinliklerin içeriğine bakmak için;
http://blackhat.com

Ama açıkcası benim haberi paylaşmamın nedeni giden olur ihtimali değil, şu adresteki güzel arşiv;
http://blackhat.com/html/bh-multimedia-archives-index.html

Şifre Bilimi Nedir?

eitatli

http://www.mystery-twister.com . Bu site, şifre bilimi (cryptography) nin nasıl birşey olduğunu bu işin içinde olmayan ancak merak edenlere yarışma yoluyla öğretmeyi hedefleyen bir site.

Web Güvenlik Topluluğu Buluşması - 14 Kasım

anonim

Web Güvenlik Topluluğu tarafından düzenlenen web güvenliği etkinliğine web güvenliği ile ilgilenen herkes davetlidir.