CUBE

0
FZ
Tek kelimeli vurucu filmler listem var: Karakter, Yalancı ("Deceiver"), Heat, Şarküteri, ...

Bu listeye çok önemli bir film daha eklendi!

"CUBE".

Süper şahane ve de kaliteli bir film olması itibari ile vizyonda fazla barındırılmayacağını tahmin ediyorum o yüzden bu haberi okur okumaz gitmenizi tavsiye ederim :-).

Nedir mevzu derseniz... Asal sayılar, bir kübe sıkışmış ve kafayı yemek üzere olan bir grup sıradan (!) insan, insanların yavaş yavaş ama vurucu şekilde değişen ilişkileri, sinir bozucu ve rengarenk mekanlar, müthiş diyaloglar, bir an bile düşmeyen tempo, müthiş bir yaratıcılık!

Filmin finalinde aklımdan geçenler: "Sanırım yeni bir Stanley Kubrick doğuyor!"

Son söz: "CUBE", gidin!
Ve tabii yorumlarınızı yazın :-))

Görüşler

0
anonim
filmi yazan adam belli ki bir matematik dahisiymiş ama filmdeki matematiksel kurgu dışında izlenicek birşey yok. filmin gidişatı ve konuşmalar klişelerle dolu. konusu inanılmaz ilginç olmasına karşın film okadar ilginç olmayı başaramamış. ben sırf ilk fikri süper die 10 üstünden 6 verdim. paramparça aşklar köpekler die bir film var , ona gidilsin. o bir iki yeri dışında gayet iyi. derim.
0
anonim
valla açıkcası filmde matematik dahiliği bir yana, bir ortaokul öğrencisinin bilmesi gerektiğinden fazla matematik yok.

İkincisi matematiksel kurgu dışında izlenecek koskocaman bir şey var o da o içinde bulundukları sebepsiz problem ve bunun dışına çıkabilme çabası, insanın hayatta kalma güdüsü.

Bu sıradaki konuşmaların da çok edebi olmasını veya derin olmasını bekleyemeyiz sanırım :) Yani basitçe Bu kahrolası yerde ölüp gidecez (Selam TMÖB) yerine Sanırım birileri bulunduğumuz ortamda kalmamızı gerçekten çok fazla istiyorlar ki bizi bu matematiksel deha labirentinin içine hapsetmişler .) gibi bir şey bekleyemeyiz, DERMİŞİM :))


Bir arkadaşım bu film hakkında yorum yaparken havada kalmış, bir kere neden orada oldukları, neden orada tutuldukları hakkında hiçbir bilgi yok dedi.

Şu an düşünüyorum da Neden dünyada/evrende tutulduğumuz, neden burada olduğumuz hakkında bilgisi olan var mı ? Sanırım biraz havada yaşıyoruz :)
0
anonim
Tek harfli vurucu filmdeğil tek kelimeli.
0
conan
Film PI gibi bir film mi merak ettim acikcasi. Onda da borsayi matematiksel olarak aciklayabilecegini dusunen bir kardesimiz vardi ;) Adamin mainframe`i cok komikti. Ustunde hamam bocekleri yuruyor ve de isidan cizirt oluyorlardi. ( Bilgisayarda bug var :PP )
0
FZ

Tıpkı PI filminde olduğu gibi bu filmdeki alt yazılardaki tercüme hataları özellikle de matematiksel bakımdan sorunlara yol açıyor.

Ancak gördüğüm kadarı ile izleyicilerin çoğu çok biçimsel şeylere takılmışlar ve filmin bütününü, karakterlerin gelişimini, insanların konuya bakış açılarını falan kaçırmışlar. Bir de tabii birbirleri ile etkileşimlerindeki değişim vs. mevzusu var!

Mesela orada sayısal hesap yapan otistik çocukla ilgili bile sabaha kadar konuşulabilir ki bu filmin sadece bir kısmı.

Bu filmi illa bir filme benzetmem gerekse idi, Derin Karanlik (Pitch Black) adli filme benzetirdim.

0
conan
Simdi bicimsel olaylara takilmislar gibi seyler cok komik geliyo bana. Bir insanin anlatilmak istenen bir seyin bicimine takilmasi da gayet normal birseydir. Sen kalkip okuz anlatmak istersen ve karanfil yaparsan ve bu karanfille okuz anlatmayi basarirsan gercekten buyuk bir sey yaparsin. Ama ben yine de elestiririm abi :) Ne gerek var okuzu karanfil biciminde anlatmaya :))

Uc ornek verdim ama bence bicime takiliyor diye insanlari kabaca asagilamamak ya da kucumsememek lazim. Sonucta ortaya sunulan sanat eseri herkese sunulur ve insanlar bunu begenip begenmemekte o kadar serbesttir ki... :)

Neyse Pitch Black cok basarili bir filmdi hakkaten. ;) Ozellikle yaratiklarin ortasinda adamin agzindan alev puskurttugu sahneler......
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Star Wars II: Attack of the Clones. İlk izlenimler

conan

Sonunda beklenen an gelmişti! Filme dün akşam saatlerinde gittim. İlk karşılaştığım olay ise arabamızı otoparka bıraktığımızda bizimle aynı anda park etmekte olan jipten 3 tane Jedi inmesi idi! Elemanlar saç traşlarından cüppelerine, çizmelerinden yürüyüşlerine kadar aynıydılar... Fesupanallaaa çekip biletlerimizi aldık. (Kuyruk filan yoktu... 9:30 suaresine gittiğimiz halde, gerçi 8:00 gibi gitmiştik ama neyse...) Gittiğimiz sinemada 22 seans SW`a ayrılmıştı! Bugün ise online baktığımda gece 6:40, 11:00 arası 7 seanslarına şimdiden bilet bitmiş! Cuma akşamı tabii ki...

Orjinal Manga DVD'ler, Hemde Mantıklı Fiyata!

redogre

Radikal 2 de bugün gözüme çarpan bir haber :"Tek yol amazon.com değil!"

Olay kısaca şu; Kanal D kökenli D Productions adlı şirket piyasaya çok ucuza DVD ve VCD çıkartmış. İlk önce klasik bir kardeş şirket reklamı cinsinde bir haber sandım, ama internet başında biraz kurcalayınca hepsiburada.com'da bulduğum fiyatlar...

Star Wars Episode II Geldi

anonim

Çoğumuzun çocukluğundan beri izlediği, tum dünyada bir çılgınlık şeklinde hayran kitlesine sahip, ve bir dinin baslangıcına kadar giden (Jedi Knights) StarWARS Episode II Attack Of the Clones filminin teaserı Amerika`da gösterime girdi. İsteyenler Quicktime teaser`ı izleyebilirler.

Bakalım filmi ne zaman gelecek

Uygunsuz Gerçek

FZ

İnsanlık bir saatli bombanın üzerinde oturuyor. Eğer dünyanın birçok yerindeki bilim adamlarının söyledikleri doğruysa, gezegenimizin tamamını etkileyecek, birbirini tetikleyen, tahribat yaratacak, daha önce yaşadıklarımızın çok ötesinde; olağanüstü hava koşulları, kuraklıklar, seller, salgınlar ve öldürücü sıcak dalgaları dizisinden oluşan büyük bir felakete sadece on yıl var.

Stanley Kubrick ve Otomatik Portakal

lalapoo

Stanley Kubrick`in filmlerinde işlediği konuların genelde psikoloji ve fizikle olan bağlantısı bulunmasında babasının bir fizikçi olmasının payı büyüktür.

Yine Otomatik Portakal'da da bireysel şiddet uygulayan bir insanın aynı şeylere mahruz kaldığında ne gibi bir ruh haline bürünecegini konu edinmiştir. Ve şiddet içeren sahneleri öyle işlenmiş ki, en ufak bir rahatsızlık vermiyor insana. Hala izlemeyenler için mutlaka izlenmesi gereken filmler listesine konulmasını şiddetle öneririm ;)

Stanley Kubrick ve filmleri hakkında...