CUBE

0
FZ
Tek kelimeli vurucu filmler listem var: Karakter, Yalancı ("Deceiver"), Heat, Şarküteri, ...

Bu listeye çok önemli bir film daha eklendi!

"CUBE".

Süper şahane ve de kaliteli bir film olması itibari ile vizyonda fazla barındırılmayacağını tahmin ediyorum o yüzden bu haberi okur okumaz gitmenizi tavsiye ederim :-).

Nedir mevzu derseniz... Asal sayılar, bir kübe sıkışmış ve kafayı yemek üzere olan bir grup sıradan (!) insan, insanların yavaş yavaş ama vurucu şekilde değişen ilişkileri, sinir bozucu ve rengarenk mekanlar, müthiş diyaloglar, bir an bile düşmeyen tempo, müthiş bir yaratıcılık!

Filmin finalinde aklımdan geçenler: "Sanırım yeni bir Stanley Kubrick doğuyor!"

Son söz: "CUBE", gidin!
Ve tabii yorumlarınızı yazın :-))

Görüşler

0
anonim
filmi yazan adam belli ki bir matematik dahisiymiş ama filmdeki matematiksel kurgu dışında izlenicek birşey yok. filmin gidişatı ve konuşmalar klişelerle dolu. konusu inanılmaz ilginç olmasına karşın film okadar ilginç olmayı başaramamış. ben sırf ilk fikri süper die 10 üstünden 6 verdim. paramparça aşklar köpekler die bir film var , ona gidilsin. o bir iki yeri dışında gayet iyi. derim.
0
anonim
valla açıkcası filmde matematik dahiliği bir yana, bir ortaokul öğrencisinin bilmesi gerektiğinden fazla matematik yok.

İkincisi matematiksel kurgu dışında izlenecek koskocaman bir şey var o da o içinde bulundukları sebepsiz problem ve bunun dışına çıkabilme çabası, insanın hayatta kalma güdüsü.

Bu sıradaki konuşmaların da çok edebi olmasını veya derin olmasını bekleyemeyiz sanırım :) Yani basitçe Bu kahrolası yerde ölüp gidecez (Selam TMÖB) yerine Sanırım birileri bulunduğumuz ortamda kalmamızı gerçekten çok fazla istiyorlar ki bizi bu matematiksel deha labirentinin içine hapsetmişler .) gibi bir şey bekleyemeyiz, DERMİŞİM :))


Bir arkadaşım bu film hakkında yorum yaparken havada kalmış, bir kere neden orada oldukları, neden orada tutuldukları hakkında hiçbir bilgi yok dedi.

Şu an düşünüyorum da Neden dünyada/evrende tutulduğumuz, neden burada olduğumuz hakkında bilgisi olan var mı ? Sanırım biraz havada yaşıyoruz :)
0
anonim
Tek harfli vurucu filmdeğil tek kelimeli.
0
conan
Film PI gibi bir film mi merak ettim acikcasi. Onda da borsayi matematiksel olarak aciklayabilecegini dusunen bir kardesimiz vardi ;) Adamin mainframe`i cok komikti. Ustunde hamam bocekleri yuruyor ve de isidan cizirt oluyorlardi. ( Bilgisayarda bug var :PP )
0
FZ

Tıpkı PI filminde olduğu gibi bu filmdeki alt yazılardaki tercüme hataları özellikle de matematiksel bakımdan sorunlara yol açıyor.

Ancak gördüğüm kadarı ile izleyicilerin çoğu çok biçimsel şeylere takılmışlar ve filmin bütününü, karakterlerin gelişimini, insanların konuya bakış açılarını falan kaçırmışlar. Bir de tabii birbirleri ile etkileşimlerindeki değişim vs. mevzusu var!

Mesela orada sayısal hesap yapan otistik çocukla ilgili bile sabaha kadar konuşulabilir ki bu filmin sadece bir kısmı.

Bu filmi illa bir filme benzetmem gerekse idi, Derin Karanlik (Pitch Black) adli filme benzetirdim.

0
conan
Simdi bicimsel olaylara takilmislar gibi seyler cok komik geliyo bana. Bir insanin anlatilmak istenen bir seyin bicimine takilmasi da gayet normal birseydir. Sen kalkip okuz anlatmak istersen ve karanfil yaparsan ve bu karanfille okuz anlatmayi basarirsan gercekten buyuk bir sey yaparsin. Ama ben yine de elestiririm abi :) Ne gerek var okuzu karanfil biciminde anlatmaya :))

Uc ornek verdim ama bence bicime takiliyor diye insanlari kabaca asagilamamak ya da kucumsememek lazim. Sonucta ortaya sunulan sanat eseri herkese sunulur ve insanlar bunu begenip begenmemekte o kadar serbesttir ki... :)

Neyse Pitch Black cok basarili bir filmdi hakkaten. ;) Ozellikle yaratiklarin ortasinda adamin agzindan alev puskurttugu sahneler......
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Kopya koruması mı ? O da ne ?

sundance

DVD`lerdeki kopya koruması CSS kırılalı bir yılı aşkın bir süre oldu. Bu süre içinde birçok dava açıldı, CSS`i kıran kodun yayılmasını engellemek için bir çok önlemler (ve karşı önlemler) alındı. En son iki tanesi kodun t-shirtlere basılması ve bir profesor tarafından Haiku (bir çeşit japon şiiri) haline getirilmesi söz konusuydu. (T-shirt`ü giyen öğrencilerden biri de dava kapsamına alındı bu arada)
Dün aldığımız bir habere göre ise MIT`den iki öğrenci 7 satırlık bir Perl programı ile CSS`i kırmayı başarmışlar.
USA Today'in haberi ve 7 satırlık Perl kodu, meraklılar için.

`Requiem For A Dream´ görücüye çıktı

gILgamIsh

Nihayet Aranofsky'nin 2000'in sonlarında çektiği Requiem For A Dream, ifistanbul kapsamında görücüye çıktı. Aslında sinema dünyasını biraz takip edenler hatırlayacaklar ki ortamın ahalisi 1998'deki "Pi" den sonra Aranofsky'nin nasıl bir film yapacağını merak ediyordu. Sonuçta ortaya çıkan, seyredeni açıkça rahatsız eden, detaylarına aşırı önem verilmiş, özellikle Ellen Burstyn'in (Sara) üstün oyunculuğu ile bezeli postmodern bi trajedi. Aranofsky, çizdiği tablonun içinde büyük bir trajedi olacağını en baştan koklatmasına rağmen filmde tüm gidişat finalde kopuyor. Filmin Soundtrack'i Clint Mansell imzalı. Yaylılar Kronos Quartet...Bence son zamanların en çarpıcı filmlerinden biri. Ayrıca filmin hi-res tarafından geliştirilen web projesi de görülmeye değer.

Stanley Kubrick ve Otomatik Portakal

lalapoo

Stanley Kubrick`in filmlerinde işlediği konuların genelde psikoloji ve fizikle olan bağlantısı bulunmasında babasının bir fizikçi olmasının payı büyüktür.

Yine Otomatik Portakal'da da bireysel şiddet uygulayan bir insanın aynı şeylere mahruz kaldığında ne gibi bir ruh haline bürünecegini konu edinmiştir. Ve şiddet içeren sahneleri öyle işlenmiş ki, en ufak bir rahatsızlık vermiyor insana. Hala izlemeyenler için mutlaka izlenmesi gereken filmler listesine konulmasını şiddetle öneririm ;)

Stanley Kubrick ve filmleri hakkında...

Codename: Swordfish

FZ

Hemen konuya gireyim. Derdim film eleştirisi değil. Travolta sevdiğimiz bir ağabeyimizdir ama mevzu bu değil.

Sorun bir kez daha Hollywood`un, teknik terminoloji, vs. mevzuunda genele hitap etmek için, konuya merakı olanların tahammül bile edemeyeceği zırvalıkları filme serpiştirmiş olması:

UZAK Filmi Cannes 2003 Jüri Büyük Ödülünü Kazandı

FZ

Uluslararası sanat dünyasındaki son övünç kaynaklarımızdan biri olan Nuri Bilge Ceylan, "UZAK" filmi ile bu sene 56.sı düzenlenen ve dünyadaki en prestijli, önemli film festivallerinden biri kabul edilen Cannes film festivaline katıldı ve Jüri Büyük Ödülüne layık görüldü.

Sinema sanatında uluslararası çapta neler başarabildiğimizi bir kez daha gösteren ve Türkiye'nin isminin pekçok yabancı basın-yayın organında bir kez daha olumlu şekilde geçmesine yol açan usta yönetmen Nuri Bilgi Ceylan´ın FM ekibi olarak selamlıyor ve kendisini tebrik ediyoruz.