Ceza: MS Windows Kullanmak!

0
tongucyumruk
Gereği düşünüldü. Star Wars Episode III filmini sinemalarda gösterime girmesinden 6 saat önce torrent sitelerinde yayınlayarak fikri mülkiyet suçu işleyen Scott McCausland'in gözetim süresi boyunca MS Windows kullanmasına karar verildi.
Scott McCausland geçtiğimiz yılın Eylül ayında Star Wars: Episode III'ü sinemalarda gösterime girmeden önce dosya paylaşımı siteleri üzerinden dağıtmaktan suçlu bulunmuştu. Bu nedenle 5 ay hapis cezası alan McCausland hapisten çıktıktan sonra bilgisayar kullanımının sürekli olarak bir bir gözetim memuru tarafından izlenmesi gerekiyordu. Buraya kadar herşey yolunda giderken ufak bir problem ortaya çıktı. Gözetim memurunun bilgisayarı takip etmekte kullanacağı yazılım Scott McCausland'ın işletim sistemini (GNU/Linux) desteklemiyordu.

Çözüm yine yargıdan geldi. Mahkemeden gelen emir ile Scott McCausland'e yazılımın desteklediği bir işletim sistemi kullanması söylendi. Bilin bakalım yazılım hangi işletim sistemlerini destekliyor (ipucu: MacOS X desteklemiyor)

Kaynak: Ars Technica

Görüşler

0
turgaytosun
yuh artık böyle kayırmanın da artık suyu çıkmış

desenize sadece bizim ülkede değilmiş bu dengesizler
0
charissma
Aklı başına gelir belki :)
Eğer uzun zamandır Ubuntu kullanıcısıysa ve artık Windows kullanmak zorunda bırakılıyorsa, cezası biter bitmez bir daha suç işlemeyeceğine eminim.
Ayrıca, bahsi geçen program türünden Linux'da bulunamaması enteresamış.
0
Ono
"He could always use VMWare." slashdot tan. Hakli, kimse bizi engelleyemez :)
0
sundance
Ben yazacaktım bu haberi de nasıl bir giriş bulsam diye düşünüyordum. Eline sağlık Tonguç kardeş, bu kadar iyisini bulamazdım :)
0
fkoksal
eee, adam hukukcu. Yazsın değil mi o kadar da :)
0
sosgezbir
Türkiyede böle bir ceza verilseydi sokağa dökülürdüm.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

İngiliz Hükümeti Alan Turing'den Özür Diledi

auselen

10 Eylül 2009 tarihinde, yani Alan Turing'in ölümünden 50 yıl sonra İngiliz başbakanı Gordon Brown ünlü matemetikçiye yapılanların korkunç olduğunu kabul etti.
Özür metni
Alan Turing

Polonya'da neler oluyor?

coskung

ACM tarafından düzenlenen üniversitelerarası programlama yarışmasını, Polonya'dan Varşova Üniversitesi kazandı. Bu yılın başında Google'ın da Polonya'da bir araştırma merkezi açması acaba tesadüf mü?

NASA, Scientific Visualization Studio ile 1880'den 2006'ya sıcaklık değişimi

RoR

NASA'nın Goddard Uzay Uçuş Merkezi, SVC ( Scientific Visualization Studio ) sistemi tarafından oluşturulan modellerde 1880 ile 2006 tarihleri arasında 5 yıllık çözünürlükle sıcaklık anomalilerini görebilirsiniz...

Sonuçlara göre 12.000 yılın en sıcak günlerine son 30 yıl içerisinde ulaşıldığı anlaşılıyor...

Green Peace'ten Elektronik Firmalarının Yeşillik Karşılaştırması

auselen

Greenpeace'in sitesinde bulunan karşılaştırmada yakından tanıdığımız bir çok elektronik firmasının 'yeşil' ürünler konusunda ne kadar hassas olduğunu görebilirsiniz.

Microsoft'tan Nokia'ya bir çok firmanın bulunduğu bu sayfada firmalar Greenpeace'in belirlediği kriterlere göre sıralanıyor.

Hey! Kitabım Nereye Kayboldu?

tongucyumruk

Amazon Kindle kullanıcıları 16 Temmuz 2009 tarihinde yataklarından kalktıklarında şaşırtıcı bir manzara ile karşılaştılar. Kindle'larına yükledikleri bazı kitapların yok olduğunu, kitapların ücretlerinin de hesaplarına geri yatırıldığını gördüler. Sanki kitaplar hiç alınmamıştı...