Hey! Kitabım Nereye Kayboldu?

0
tongucyumruk
Amazon Kindle kullanıcıları 16 Temmuz 2009 tarihinde yataklarından kalktıklarında şaşırtıcı bir manzara ile karşılaştılar. Kindle'larına yükledikleri bazı kitapların yok olduğunu, kitapların ücretlerinin de hesaplarına geri yatırıldığını gördüler. Sanki kitaplar hiç alınmamıştı...

Durumun ne olduğu daha sonra belli oldu. Amazon.com, bazı kitapları "yanlışlıkla" e-kitap olarak satışa çıkarmış, daha sonra yanlışlığı farkedince de geri çekmişti. İşin şaşırtıcı yanı ise bu geri çekmenin tam bir geri çekme olmasıydı.

Gerçek dünyada böyle bir olay yaşandığında, kitaplar raflardan kaldırılır, satıştan çekilir, ama satın aldığınız kopyalar elinizde kalır. Kindle'da ise durum farklı. Görünen o ki Amazon bir kitabı piyasadan çektiğinde, o kitabı satın almış olanların elinden dahi geri alabiliyor. Amazon'un satın aldığınız ürünler üzerinde bu derece bir kontrole sahip olması ise akla 1984, düşünce polisi ve benzeri anahtar kelimeleri getiriyor nedense.

Sözkonusu kitaplar neler mi? İronik bir şekilde George Orwell'in 1984 ve Hayvan Çiftliği kitapları.

Görüşler

0
bio
En basta Fahrenheit 451'i akla getiriyor. Tum kitaplar Kindle gibi cihazlara donusurse "kitap yakicilarin" isi de kolaylasir herhalde.
0
ZZombie
Benden çok yaşayacaksın, benim de aklıma yıllar önce okuduğum (ve de insanların özellikle şu zamanlarda tekrar okuması gereken) "Fahrenheit 451" aklıma geldi.

Nekadar dijital bir şekilde yaşasak ta kitabı kağıt üzerine basılmış hali ile okumak daha avantajlı. Ayrı özellikle koleksiyon amaçlı vb. şekiller de 1. baskı, düşük baskı adetli ürünler vs ile güzel koleksiyonlara sahip olabiliyor insanlar.

Bu tür olaylar kitap yakma işini de daha basite indirgeyecektir. Misal "100.000 KİTAP YAKILDI" manşeti altında söz konusu arkadaşlar 2 adet DVD yakarak olayı tamampalyacaklardır :)
0
FZ
SONY e-book reader kullansak?
0
ZZombie
Bu türde cihazlar beni dürtmüyor değil.
Ama sundukları ile istenilen fiyatlar insanı düşündürüyor.

O fiyata bir ee pc alip yan yan tutarak kitap gibi kullanmak çok daha avantajlı olur kanımca.

Tabii ee pc lerin de klavyeyi alta gömebilen, ya da tamamen arkasına katlanabilen bir modelleri çıkarsa o zaman epey bir dikkatimi çeker işte :)
0
tongucyumruk
http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=qdwslBLhhfuw43HS
0
ZZombie
Hocam işte bu türde birşey.
Tam aradğım gibi :)

Bakalım nerelerden temil edilebiliyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Ceza: MS Windows Kullanmak!

tongucyumruk

Gereği düşünüldü. Star Wars Episode III filmini sinemalarda gösterime girmesinden 6 saat önce torrent sitelerinde yayınlayarak fikri mülkiyet suçu işleyen Scott McCausland'in gözetim süresi boyunca MS Windows kullanmasına karar verildi.

The Pirate Bay'e dava (yine)

tongucyumruk

İsveç kaynaklı BitTorrent sitesi The Pirate Bay'e bir kere daha dava açıldı. Bu seferki davanın ilginç yanı ise dava belgelerinin toplamda 4000 sayfa olması. Karşılaştırmak gerekirse, İsveç'te açılmış en büyük cinayet davalarından birinin dosyası 1500 sayfa.

Çok küçük bir dünyada yaşıyoruz artık!

sundance

Gerçekten de Internet dünyayı küçültüyor. Eğer öyle olmasaydı, Holland Car'ın Etyopya'ya satmaya başladığı süper şahane Dodge görünümünde Docc arabalardan haberimiz olabilir miydi?

Hala uyuklayanlar, direksiyondaki ambleme dikkat etsinler...

NASA, Scientific Visualization Studio ile 1880'den 2006'ya sıcaklık değişimi

RoR

NASA'nın Goddard Uzay Uçuş Merkezi, SVC ( Scientific Visualization Studio ) sistemi tarafından oluşturulan modellerde 1880 ile 2006 tarihleri arasında 5 yıllık çözünürlükle sıcaklık anomalilerini görebilirsiniz...

Sonuçlara göre 12.000 yılın en sıcak günlerine son 30 yıl içerisinde ulaşıldığı anlaşılıyor...

İngiliz Hükümeti Alan Turing'den Özür Diledi

auselen

10 Eylül 2009 tarihinde, yani Alan Turing'in ölümünden 50 yıl sonra İngiliz başbakanı Gordon Brown ünlü matemetikçiye yapılanların korkunç olduğunu kabul etti.
Özür metni
Alan Turing