Céidot Umaykut Oyununun Kaynak Kodlarını Halka Açtı

0
anonim

Céidot Oyun Stüdyosu bir süredir internet üzerinden yayınladığı Umaykut isimli online browser oyununun tüm kaynak kodlarını öğrenme amaçlı olarak halka açtı. Bu kodları ticari olmayan her türlü projede kullanmak böylelikle serbest oldu. Umuyoruz ki bu açılım henüz emekleme aşamasında olan oyun geliştirme sektörüne yararlı olur.

Umaykut, internet üzerinden binlerce kişi ile aynı anda oynanabilen bir çevrim içi strateji oyunudur. Oyun türk tarihini konu alır ve hiçbir ek yazılım yüklemesi gerektirmeksizin sadece browser aracılığı ile oynanabilir.

Projede istemci tarafı Adobe Flash teknolojisi (ActionScript 3), sunucu kısmı ise Java + MINA + MySql gibi teknolojiler kullanılarak gerçekleştirilmiştir.

Projenin google code sayfası: http://umaykut.googlecode.com

Görüşler

0
muhuk
Harika bir haber! Umaykut oyunundan haberim yoktu, fakat benzerlerinden daha gelişmiş (masaüstü oyunlara daha yakın) gibi görünüyor. Üye olup denemek şart oldu şimdi.
0
muhuk
Kayıt oldum ama oyuna giremedim. (Debian, FF 3.0.6, Flash 9)
0
anonim
Tam olarak sorun nedir? Biraz daha detaylı açıklayabilir misiniz?
0
muhuk
Oyuna girmek istediğimde; pop-up pencere açılıyor, içinde Flash bileşeni var fakat sanıyorum yüklenmiyor. Yani siyah ekran olarak kalıyor, sadece sağ tıkladığımda Flash menüsü çalışıyor.
0
ykpikacu
Merhaba, oyunun kurulumunu yapabilen varmı? Nasıl Kurucağız?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Efsane Geri Dönüyor: Return to Castle Wolfenstein

ganzo66

NTVMSNBC: Herşey yaklaşık 10 yıl önce Activision’un Wolfenstein 3D isimli oyunu piyasaya sürmesiyle başladı. Günümüz bilgisayarlarının henüz emekleme aşamasında olduğu bir dönemde birçok kullanıcının gözdesi olan Wolfenstein 3D, ismini oyun tarihine altın harflerle yazdırmayı başardı.

FM Wars Beta 0.08

redogre

FazlaMesai bannerında artık ufak bir oyun oynayabileceksiniz. Şu anda daha Beta ama yakında skor tablosuyla ve diğer ekleriyle tam çalışır hale gelecek.

Görmek için FM teması seç bölümünden Oyun temasını seçmeniz yeterli, hem başlatmazsanız uslu uslu bekliyor sadece.

Ekran Kartları Oyun Kartlarına Dönüşecek Mi?

GtG

NVIDIA'nın kendi sitesinden yaptığı açıklamaya göre AGEIA'ı satın aldı.

Enemy-Territory v2.60 kaynak kodu açıldı.

zentoo

Id Software in halen ücretsiz olarak dağıttığı asla PC'mden eksik olmayan ve de gördüğüm en kaliteli netcode kullanan Wolfenstein Enemy-Territory'nin 2.60 sürümünün SDK'sı indirmeye hazır. İnceleyin öğrenin, öğretin, dağıtın ve hatta oyun yapın. Söz veremesem de Linux a yaptığınız oyunun "Cinematic"leri benden ;-]

FTP Linki

World Cyber Games Türkiye Finalleri Sona Erdi

anonim

(hurriyetim.com) Önümüzdeki ay Güney Kore´de yapılacak olan Dünya finalleri öncesinde Türkiye´yi temsil edecek olan oyuncular, Maslak Princess Otel´de gerçekleşen turnuvada belirlendi. Geçen yılın şampiyonu Vendetta takımının üst üste iki kere yenilerek elenmesi herkes için sürpriz oldu.