Céidot Umaykut Oyununun Kaynak Kodlarını Halka Açtı

0
anonim

Céidot Oyun Stüdyosu bir süredir internet üzerinden yayınladığı Umaykut isimli online browser oyununun tüm kaynak kodlarını öğrenme amaçlı olarak halka açtı. Bu kodları ticari olmayan her türlü projede kullanmak böylelikle serbest oldu. Umuyoruz ki bu açılım henüz emekleme aşamasında olan oyun geliştirme sektörüne yararlı olur.

Umaykut, internet üzerinden binlerce kişi ile aynı anda oynanabilen bir çevrim içi strateji oyunudur. Oyun türk tarihini konu alır ve hiçbir ek yazılım yüklemesi gerektirmeksizin sadece browser aracılığı ile oynanabilir.

Projede istemci tarafı Adobe Flash teknolojisi (ActionScript 3), sunucu kısmı ise Java + MINA + MySql gibi teknolojiler kullanılarak gerçekleştirilmiştir.

Projenin google code sayfası: http://umaykut.googlecode.com

Görüşler

0
muhuk
Harika bir haber! Umaykut oyunundan haberim yoktu, fakat benzerlerinden daha gelişmiş (masaüstü oyunlara daha yakın) gibi görünüyor. Üye olup denemek şart oldu şimdi.
0
muhuk
Kayıt oldum ama oyuna giremedim. (Debian, FF 3.0.6, Flash 9)
0
anonim
Tam olarak sorun nedir? Biraz daha detaylı açıklayabilir misiniz?
0
muhuk
Oyuna girmek istediğimde; pop-up pencere açılıyor, içinde Flash bileşeni var fakat sanıyorum yüklenmiyor. Yani siyah ekran olarak kalıyor, sadece sağ tıkladığımda Flash menüsü çalışıyor.
0
ykpikacu
Merhaba, oyunun kurulumunu yapabilen varmı? Nasıl Kurucağız?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

V2 Tanıtım Videosu Çıktı

sansured

Ankaralı oyun yapım ekibi Vector Games'in oyun motoru V2'nin yeni tanıtım videosu çıktı. Daha önce de oynanabilir bir demo çıkartan ekip motordaki gelişmeleri göstermek amacıyla ufak bir video yayınladı.

Motora dinamik ışıklandırma ve gölge sisteminin eklenmiş olması çok daha gerçekçi bir hava katmış.

Videoya http://www.vector-games.com adresinden ya da doğrudan http://rapidshare.de/...avi.html adresinden ulaşabilirsiniz.

Sudoku: Minesweeper sevmeyenler için

sundance

Sizi bilmem ama ben hiçbir zaman Minesweeper'a (ya da benzerlerine) ısınamadım. Aslını söylemek gerekirse Sudoku'ya da pek hızlı ısındığım söylenemez. Türkiye'de Radikal ve Vatan gazetelerinin bulmaca eklerinde çıkan ve Diamond adı altında kitapçıkları da olan Sudoku, 1970'lerde Math Puzzles and Logic Problems'de New York'da çıkmış sayı yerleştirmeye dayanan basit bir oyun. 3x3'lük 9 matrixden oluşan 9x9'luk bir alanda, 1'den 9'a kadar olan sayıları yerleştirmeye çalışıyorsunuz. Bunu yaparken, bir sütün, bir sıra, ya da bir 3x3 matrix içinde her sayının sadece bir defa geçmesi gerekiyor.

Efsanevi Türk Oyun Programcısı Türkiye´ye Döndü

FZ

Kendi geliştirdiği grafik motorunu kullanarak programladığı demosu, Intel şirketi tarafından Pentium 4 (2.2 Ghz) mikroişlemcisinin tanıtımında kullanılmak üzere seçilen Mevlüt Dinç, Türkiye´ye döndü.

Daha önce Enduro Racer (Amstrad CPC), Last Ninja2 (ZX Spectrum), Hammerfist (Amiga), Time Machine (Amiga), First Samurai (Amiga) ve Street Racer (Nintendo SNES) gibi oyunlara imza atan Dinç ve ekibi şimdi de ACTOR (Xgen) isimli yeni bir oyun motoru üzerinde çalışıyorlar.

Quake 4 GNU/Linux Sürümü

Ragnor

LinuX-gamers.net'te çıkan habere göre id software resmi olarak Quake serisin en son halkası olan Quake4'ün GNU/Linux için de çıkacağını duyurmuş.

Nethack geri döndü!

sundance

Gelmiş geçmiş en sağlam Dungeon oyunu olan Nethack, yepyeni bir görsellikle karşımızda.

Bir zamanlar 386SX`de deliler gibi oynadığım karakter tabanlı grafiklerine rağmen inanılmaz bir derinliğe ve oynanılabilirliğe sahip olan Nethack, artık üç boyutlu grafikleri ve render görüntüleri ile çok daha geniş bir kitleye hitap ediyor.

Huzurlarınızda Falcon-Eye`s Nethack Hem de The Underdogs kalitesiyle :)