Céidot Umaykut Oyununun Kaynak Kodlarını Halka Açtı

0
anonim

Céidot Oyun Stüdyosu bir süredir internet üzerinden yayınladığı Umaykut isimli online browser oyununun tüm kaynak kodlarını öğrenme amaçlı olarak halka açtı. Bu kodları ticari olmayan her türlü projede kullanmak böylelikle serbest oldu. Umuyoruz ki bu açılım henüz emekleme aşamasında olan oyun geliştirme sektörüne yararlı olur.

Umaykut, internet üzerinden binlerce kişi ile aynı anda oynanabilen bir çevrim içi strateji oyunudur. Oyun türk tarihini konu alır ve hiçbir ek yazılım yüklemesi gerektirmeksizin sadece browser aracılığı ile oynanabilir.

Projede istemci tarafı Adobe Flash teknolojisi (ActionScript 3), sunucu kısmı ise Java + MINA + MySql gibi teknolojiler kullanılarak gerçekleştirilmiştir.

Projenin google code sayfası: http://umaykut.googlecode.com

Görüşler

0
muhuk
Harika bir haber! Umaykut oyunundan haberim yoktu, fakat benzerlerinden daha gelişmiş (masaüstü oyunlara daha yakın) gibi görünüyor. Üye olup denemek şart oldu şimdi.
0
muhuk
Kayıt oldum ama oyuna giremedim. (Debian, FF 3.0.6, Flash 9)
0
anonim
Tam olarak sorun nedir? Biraz daha detaylı açıklayabilir misiniz?
0
muhuk
Oyuna girmek istediğimde; pop-up pencere açılıyor, içinde Flash bileşeni var fakat sanıyorum yüklenmiyor. Yani siyah ekran olarak kalıyor, sadece sağ tıkladığımda Flash menüsü çalışıyor.
0
ykpikacu
Merhaba, oyunun kurulumunu yapabilen varmı? Nasıl Kurucağız?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

XCom : Enforcer (ya da bir oyun ne kadar kötü olabilir?)

FZ

Bazı oyunlar vardır kötüdür. Bazıları çok kötüdür. Ama bazı oyunlar vardır ki bunları bir süre oynarsanız daha sonra cümle kurmakta güçlük çekebilirsiniz. Bunun sebebi, oyunu geliştiren programcının oyuna ayırdığı vaktin sizin oyunla ilgili yorum yazmaya ayırdığınız vakitten daha az olması mıdır acaba?

İşte, XCom: Enforcer bu kadar kötü bir oyun! Okuyun ve kendi kararınızı verin.

22 aylık Wii oyuncusu!

sundance

Muhtemelen herkes Nintendo'nun Wii ile, bilgisayar oyun dünyasını genelde erkeklerin ilgisini çeker bir yer olmaktan çıkarttığı, dahası arayüzlerini küçük çocukların bile kullanabileceği hale getirdiği konusunda hemfikir.

Bu öngörünün ne kadar etkin olduğu bu videoda daha da iyi gözükmekte. Daha iki yaşını bile doldurmamış bu çocuk, makul seviyede (birçoğumuzun ebeveyinlerinden daha iyi) tenis oynamakta ve belki de daha önemlisi aradaki gereksiz bulduğu videoları geçebilmekte.

Oyunlar ve Yapay Zeka

redogre

Ufak bir oyun programlamak için etrafta dolaşırken GameAI adlı bir siteye rastgeldim. Çok derli toplu bir site olmamasına rağmen oyunlar ve yapay zeka ile ilgili bir çok ilginç bilgi ve link içeriyor.

Özellikle You Know Your Game Is In Trouble When adlı bölüm gerçekten gülmekten kırılarak okunacak bir bölüm.

Quake-II´nin .NET Sürümü Açık Kodlu Olarak Sunuldu

FZ

Vertigo Yazılım, bu ay içinde C dili tabanlı Quake II´nin .NET sürümünü çıkardı. Söz konusu oyun Visual C++ .NET ile yeniden yazıldı. Firma bunu yaparkenki en önemli amacının büyük miktardaki C kodunun C++´a kolayca geçirilebildiğini göstermek olduğunu belirtti. Yazılım bir "managed" .NET uygulaması olarak Microsoft Common Language Runtime (CLR) üzerinde gözle görülür bir performans kaybı olmadan çalışıyor.

C-64 demoları! Flash ile yeniden kodlanmış

sundance

Size de oluyor mu? Bunalmış bir iş gününün ortasında "Şimdi ortaokulda olsam, en büyük derdim de C-64'ümün disketsiz olması olsa" dediğiniz?

Peki Flash ile yapılmış atraksiyonları gördüğünüzde "Biz yirmi yıl önce 1Mhz makinada bunları assembler ile kodluyorduk?" diye aklınızdan geçiriyor musunuz? O zaman gözünüz aydın, nostalji yapmak için bir fırsat DocSnyder isimli bir arkadaş birçok C-64 introsunu Flash ile yeniden kodlamış. Belki yakında meşhur demoları da bu formatta görebiliriz, kimbilir?