Cassini uzay aracı Satürn üzerinde garip altıgenler görüntüledi...

0
RoR

Cassini görevinde çalışan bilim adamaları, aracın ilginç bir görüntü yakaladığını duyurdu...

Satürn'ün kutup noktasındaki Altıgenin, aracın görünür ve kızılötesi haritalama spektrometresi tarafından görüntülenmiş...

Görüntüler ve daha fazla bilgi için burayı tıklayınız.

Görüşler

0
ecder
http://adsabs.harvard.edu/abs/1990S&T....80R.348.
http://adsabs.harvard.edu/abs/1990Sci...247R1015.

İlk defa 26 yıl önce Voyager görevleri (I ve II) tarafından görüntülenen bu oluşum hakkında çeşitli tezler varmış ancak kalıcı olup olmadığı bu görevle (Cassini) kesinleşmiş bulunmakta. Görüntüler algıladığımız ışık tayfı dışında kayıt yapan kameralarla çekilmiş zira altıgen bulut oluşumu Satürn'ün 15 yıllık kış dönemi dolayısıyla karanlıkta kalan güney yarı küresinde. Haberin kendisi için buraya bakabilirsiniz. Ayrıca buradan(NASA) 4Mb'lık bir videoya ve buradan(NASA) da daha fazla bilgi ve resimlere ulaşabilirsiniz. Not: haliyle sayfalar İngilizce
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Hubble Kör Oldu

conan

Hubble uzay teleskobunun ana kamerası geçen haftasonu devre dışı kaldı. 2002 yılında yerleştirilen ve 3 elektronik kamera, filtreler, ve morötesi, kızılötesi ayrıştırıcılardan oluşan Advanced Camera for Surveys (ACS) modülü Şubat 27'de girdiği güvenli moddan çıkamadı.

ESA Summer of Code in Space (SOCIS) 2012

coskung

Her yıl düzenlenen Google Summer of Code etkinliğine benzer şekilde, Avrupa Uzay Ajansı'da öğrencilere bir fırsat sunuyor. Uzay ile ilgili açık kaynak projelere öğrencilerin katkı sağlamasını amaçlayan projede, mentör organizasyonlar belirlenmiş ve öğrenci başvuruları 27 Temmuz'a kadar devam edecek.

Mars Dünya´ya Yaklaşıyor

FZ

Mars gezegeni 27 Ağustos 2003 Çarşamba günü Dünya´ya çok yakın bir noktaya gelecek.

Gezegenimize en son milattan önce 57,537 yılında bu kadar yaklaşmış olan Mars´ın bir dahaki `yakın´ ziyareti ise 28 Ağustos 2287 yılında gerçekleşecek. Mars, Dünya´ya en çok yaklaştığında aramızdaki mesafe yaklaşık 55,758,006 km olacak.

Orada Bir Yerde Hayat Olabilir Mi?

FZ

Cenevre'deki Gezegen Araştırmaları ve Yıldız Kinematiği bölümünden Michel Mayor ve Stephane Udry üzerinde canlı bulunabilecek bir gezegen keşfettiler.

Gliesse 581 kod isimli yıldızın yörüngesindeki gezegenlerden biri olan ve dünyamızdan 5 kat daha büyük olan Gliese 581 C gezegeninde sıcaklığın ortalama 0 ila 40 derece olduğu tahmin ediliyor. 20 ışık yılı uzaklıktaki gezegenin üzerinde su olma ihtimali üzerinde de duruluyor.

Galileo projesinde ilginç gelişmeler!

conan

Bundan yaklaşık 6 ay önce haberini geçtiğim Galileo projesinde gerçekten ilginç gelişmeler yaşanıyor. Amerika Galileo projesinde tam kontrol istiyor! GPS'e Avrupalı alternatif olacak bu sistemde ABD sinyalleri gerektiğinde bozabilme, durdurabilme, deşifre edebilme hakkını istiyor! Slashdot haberinde yazılanlara göre ise AB bu hakkı ABD'ye vermiş. Haberin altındaki tartışmalara da bir göz atın derim eğlenmek amaçlı.