Yaratılışı Hesaplayan Kozmoloji Bilgisayarı

0
FZ
Sun Microsystems Inc. tarafından İngiltere'deki Durham Üniversitesi için geliştirilen "Cosmology Machine" kod adlı bilgisayar sistemi evrenin yaratılışını simüle etmeyi amaçlıyor

Bilgisayar evrenin yaratılmasını açıklamaya çalışan değişik teorileri deneyecek ve buna göre en gerçekçi teorinin çıktısının günümüz koşullarına en uygun evren durumu olması beklenecek.

"Cosmology Machine" 128 Ultra-SparcIII işlemciden ve 24 işlemcili SunFire'dan oluşuyor. Sistemin 112 GB ana hafızası ve 7 terabyte depolama alanı var. Sistem saniyede 456 milyar aritmetik işlem gerçekleştirebiliyor (228 milyar tamsayı ve 228 milyar kayan noktalı sayı işlemi).

Detaylı bilgi için: The Cosmology Machine

Görüşler

0
FZ
Yaw yukarıda pek çok yaratılma lafı geçiyor da olası yanlış anlamaları düzelteyim dedim, yani dini yaratılış düşünceleri ile alakalı falan değil. Aslında evrenin oluşumu falan yazmalıydım ama oldu bir kere, lütfen bu mesajı göz önünde bulundurarak okuyun haberi :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Opportunity Zafere Doğru Koşuyor

conan

Spirit'in işletim sisteminde oluşan bazı hatalardan dolayı dinlenmeye bırakılmasından sonra bütün gözler Spirit'den bir yarım mars kadar uzakta olan Opportunity'e döndü. Opportunity 24 Ocak günü Mars'a başarılı inişini tamamladı. Daha önce suyun varlığında oluşan bir çeşit kristallerin saptandığı Meridiani Planum'daki bir krater'e doşru yollanmak için sırasını bekliyor.

Uydular Einstein'ı haklı çıkardı

anonim

NASA bünyesinde bir araya gelen bir grup uluslararası bilim adamının, ünlü fizikçi Albert Einstein'ın Dünya'nın kendi ekseninde dönerken çevresindeki zaman ve uzayı büktüğü teorisini doğrulayan ilk doğrudan gözleme ulaştığı açıklandı.

NASA'dan kuşbakışı Mars

conan

NASA, Mars'ın yeni 3 boyutlu kuşbakışı modellemeleri, ve de bu modellemelerin üzerinde bir kuşbakışı uçuşu simüle eden yeni videoları yayınladı.

Sound of Silence

parsifal

Uluslararası bir uzay araştırmaları ekibi, 2007'de Fransızlar tarafından Mars'a gönderilecek uzay aracıyla birlikte Mars'a bir mikrofon göndereceklerini açıkladılar.
Bundan önce 1999 Aralık ayında Amerikan Hükümeti'nin Mars uçuşunda da yollanmış olmasına rağmen bilindiği üzere uzay aracı yoldayken bir daha haber alınmamak suretiyle kaybolmuş ve 100.000 USD'lık mikrofon da araçla birlikte yok olmuştu.
Görev süresince her türlü sese karşı duyarlı olan mikrofonun yanında, düşük frekans sesleri de alabilmesi için de bir alıcı bulunacak.
www.space.com

Kendi Roketinizi Kendiniz Yapın, Hem de Kağıttan

Soulblighter

Evet evet, yanlış duymadınız. Kağıttan roket, hem de hava destekli fırlatma rampasıyla. Yapmanız gereken tek şey bu çizimleri indirmek ve burada anlatıldığı gibi yapmak. Ayrıca burada diğer kağıttan projeler de mevcut. Yaratıcılığın sınırı yok. Ne diyeyim...