Bu da oldu: Microsoft 20 bin satır kodunu Linux'a açtı

0
anonim
Microsoft sessiz sedasız 20bin satırlık olduğu söylenen bir device driver (aygıt sürücüsü) setini Linux kernel'inde kullanılması temennisi ile GPL v2 lisansı altında Linux camiasına bahşetti. Amaç "virtual machine"lere kurulan Linux'ların daha verimli ve hızlı çalışmasını sağlamak(mış).
Fazla bir bilgi vermiyorum, her şeyi bu link anlatıyor zaten :)

Görüşler

0
3lobyte
anladığım kadarıyla bu sanal makine üzerinde sanal deviceların doğru çalışması için yapılmış bir hareket yoksa fiziksel olarak bulamadığımız driverler için yapılmış yararlı birşey değil amaç yaptıkları sanal pc yazılımında linux dağıtımlarının doğru çalışmasını sağlayarak bu yazılımı iyi fiyata okutmak olacaktır :D
0
atasever
osnews'in dediği gibi bazen olaylar gercek olamayacak kadar guzel olabiliyor, bu olayin aslini da http://blogs.zdnet.com/microsoft/?p=3433 adresinden okuyabilirsiniz.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Mezarına tüküreceğim! Boris Vian değil, ESR

sundance

Düşünün, Micros~1'da çalışıyorsunuz, sağlam mühendislerden oluşma bir ekip kurmanız lazım, sağa sola soruyorsunuz, birileri size Eric Raymond diye bir isim ve e-mail adresi veriyor. O kadar lamesiniz ki Google'da bir arama bile yapmadan zata e-posta ile "gel seni işe alalım" diyorsunuz.

Sonuçta da içinde "bir gün Micros~1'un mezarına i****ceğim umarım sana sıçramaz" yazan bir cevap alıyorsunuz :)

Microsoft'un masa gibi bilgisayarı

anonim

Microsoft şirketi, sehpa şeklinde tasarladığı dokunma duyarlı ekranla çalışan yeni bilgisayarını basın mensuplarına tanıttı. Şirketin açıklamasında, ‘Surface’ın otel, restoran ve kumarhanelerde kullanılmak üzere tasarlandığı ve fiyatı 5-10 bin dolar olan ekranlı masanın kişisel kullanım için şu an çok pahalı olduğu belirtildi.

Kaynak: NTVMSNBC

Microsoft Confidential: Linux/Sun Insiders

erolozcan

Linux'u gözden düşürme çalışmaları ile ilgili M$, VP Brain Valentine'in yazdığı iddia edilen bir mail The Register da yayınlandı. Yazıdaki en ilginç şeylerden birisi de M$ bünyesinde Linux/Sun konusunda deneyimli köstebeklerininin görevlendirilmiş olması. İşte link: www.theregister.co.uk
Türkiye M$ açısından endişe edilecek bir durum yok gibi. Zaten piyasanın büyük bir kısmı M$ ürünlerini gözü kapalı seçiyor. Çünkü onlar için hala Linux bir seçim bile degil.
Yine de belli olmaz belki görevli bazı köstebekler bu siteleri okuyorlardır şimdi :))

Babadan kalma! Google

sundance

Malesef bilişim dünyamızda Micros~1 Türkçe'si diye bir kavram var, genelde terimlere çok da iyi araştırmadan, zorlama karşılıklar bulunması ile oluşturulmuş eğreti bir sözlük dağarcığından oluşuyor.

Peki MS İngilizcesi, yani bazı şeylerden bahsetmek içn MS'in ürettiği terimler nasıl acaba? Mesela ISV (Bağımsız Yazılım Üreticisi) lafına "Microsoft olmayan yazılım firması" anlamını yüklemiş durumdalar. Daha eğlencelisi ise "legacy (miras, babadan kalma)"lafı. Micros~1 bu kelimeyi yine kendisinin olmayanları karalamak için kullanıyor. Cümle içinde kullanımı ise "Legacy search engine Google" şeklinde

Lütfen Fazlamesai yine taraf tutuyor diye bizi suçlamayın, bu sözler uzun yıllar MS'da çalışmış yazılarının birçoğu Türkçe'ye de çevrilen Joel Spolsky'e ait.

Microsoft WIX kodlarını açtı!

huseyin

Microsoft, Windows Installer XML (WIX) geliştirme aracının kodlarını Sourceforge sitesinde IBM Common Public Lisansıyla (CPL) açtı. WIX, "Microsoft Shared Source" yerine Sourceforge'da halka açılan ilk program. Ayrıca kendi lisanları yerine daha önce oluşturulmuş bir lisansı kullanarak da bir ilki gerçekleştirdiler.

Proje şimdiden sourceforge'da ilk sıralarda yerini almaya başladı. Microsoft, geliştiricinin ürününe istediği lisansı vermesini destekliyor, bu yüzden CPL kullanıyorlar.

Acaba bu Microsoft'un kötü gözükmemek için bir numarası mı yoksa açık kodla kucaklaşmaya mı başladılar :)