Bu da oldu: Microsoft 20 bin satır kodunu Linux'a açtı

0
anonim
Microsoft sessiz sedasız 20bin satırlık olduğu söylenen bir device driver (aygıt sürücüsü) setini Linux kernel'inde kullanılması temennisi ile GPL v2 lisansı altında Linux camiasına bahşetti. Amaç "virtual machine"lere kurulan Linux'ların daha verimli ve hızlı çalışmasını sağlamak(mış).
Fazla bir bilgi vermiyorum, her şeyi bu link anlatıyor zaten :)

Görüşler

0
3lobyte
anladığım kadarıyla bu sanal makine üzerinde sanal deviceların doğru çalışması için yapılmış bir hareket yoksa fiziksel olarak bulamadığımız driverler için yapılmış yararlı birşey değil amaç yaptıkları sanal pc yazılımında linux dağıtımlarının doğru çalışmasını sağlayarak bu yazılımı iyi fiyata okutmak olacaktır :D
0
atasever
osnews'in dediği gibi bazen olaylar gercek olamayacak kadar guzel olabiliyor, bu olayin aslini da http://blogs.zdnet.com/microsoft/?p=3433 adresinden okuyabilirsiniz.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bilgisayarı Olup da Kullanamamanın Dayanılmaz Ağırlığı

FZ

Dün akşam başımdan geçen bir olayı paylaşmak istiyorum... Makinanın başında güzel güzel işime gücüme bakarken ve bir yandan "hmm, acaba önce ödevimle ilgili olarak Prolog mu çalışsam yoksa keyifli bir şekilde Common Lisp mi çalışsam" diye düşünürken ve Emacs'i her ikisi için de ayarlamış, dosyaları filan açmışken telefonum acı acı çaldı. Arayan, İTÜ Matematik Müh. bölümünden bir dostumdu. Kendisi birkaç yıldır bir lisede matematik öğretmenliği yapıyordu. Müsait olup olmadığımı, bana gelip bilgisayarımı kullanması gerektiğini söyledi. Hay hay, tabii ki dedim ve şöyle düşündüm: Bu dostumun evinde iki bilgisayar var, gemi mühendisi eşinin kullandığı güçlü bir bilgisayar ve kendisinin kullandığı yine yeni alınmış sağlam bir alet, herhalde ikisinde de ciddi bir sorun oldu ki bana gelmesi gerekti. Biraz sonra okuyacağınız gibi durum biraz daha çetrefilli imiş...

Microsoft Tuvalet İşine Tam Olarak Girmemiş ;-)

FZ

Microsoft Corp. 30 Nisan tarihinde İngiltere'deki MSN Internet departmanı tarafından duyurusu yapılan "iLoo" kod isimli Internet bağlantılı portatif tuvalet projesinin gerçek olmadığını açıkladı.

Pazartesi günü akşama doğru bir açıklama yapan Microsoft sözcüsü Bridgitt Arnold, "Bu iLoo duyurusu İngiltere ofisimiz tarafından yapılmıştır ve Microsoft resmi açıklaması değildir, ortaya çıkan karışıklıktan ve varsa rahatsızlıklardan ötürü özür dileriz," dedi.

Bu sahte duyuru The Wall Street Journal gazetesinde, Associated Press ve Reuters haber ajanslarında geniş yer tutmuştu.

Microsoft Anti-Virus!

Challenger

NTVMSNBC' de yer alan bu habere göre Microsoft, anti-virüs yazılımı geliştiriyor
Daha önce anti-virüs sektörüne gireceğini açıklayan Microsoft, bilgisayarları virüs saldırılarına karşı koruyacak bir program için çalışmaların devam ettiğini teyit etti. Microsoft güvenlik bölümü başkanı Mike Nash, kurumun anti-virüs programı üretme çalışmalarının sürdüğünü ifade etti. Nash, piyasaya sürüldüğünde, anti-virüs programının Windows’tan ayrı bir ürün olarak satılacağını belirtti.
Not: Komplo teorileri beynimi sarmış durumda. Virüslere karşı o kadar zayıflığı olan yazılımları üreten bu kadar büyük bir şirketin, o zayıflıkları kasten yapıp yapmadığını düşünüyorum.

Microsoft da cep telefonu pazarında

larweda

Yeni bir İngiliz cep telefonu şirketi olan Sendo Plc. ile ortaklığa giden Microsoft, yeni geliştirmekte olduğu "Stinger" kod adlı Smartphone platformunu ilk defa Sendo ile birlikte geliştirdikleri Sendo Z100 Smartphone adı verilen cihazda piyasaya süreceğini duyurdu. Sendo Z100`ün Sonbahar 2001`de piyasada olması bekleniyor.

MS-Windows ve Sahip olma maliyeti (TCO) hakkında

cayfer

Dostlar "artık yetti senin Micros~1 aleyhinde yazdıkların" diyecek ama n'apayım; elimde değil. Herkesin kendine göre bir derdi var...

Bütün gün firewall, spam-virus kontrol falan uğraşıp duruyorduk ki Eylül başında üniversitemizin (Bilkent) yurtları açıldı. İkinci gün falandı, üniversite ağımız neredeyse çökme noktasına geldi.