Blogcu Söyle Bana Kimsin Sen?

0
FZ
Araştırmaya göre Türkiye'deki blog yazarlarının büyük çoğunluğu 20 ile 30 yaş arasında, erkek ve bu işi para için yapmıyor. Araştırma blog'cuların önemli bir kısmının üniversite mezunu, yarıya yakının full-time iş sahibi olduklarını da ortaya çıkardı...
Oturduğu yerden ahkam kesmek diye bir deyim vardır; bu saygın mesleği gazetecilerin elinden alan blog'cular son yıllarda açtıkları sitelerde her konuda fikirlerini istedikleri gibi dile getiriyor, zaman zaman acımasız da oluyorlar! Wordpress, Blogspot gibi sitelerden yaklaşık 3 buçuk dakika harcayarak bir blog açtırmak çok kolay olduğuna göre ilkokul çocuklarından emekli hâkimlere, o kadar da umutsuz olmayan ev kadınlarından ukala doktora öğrencilerine dek blog'u olan konuşuyor bugünlerde. Peki bu blog kullanıcılarının profili? murat.blogevi.org adresine girince kendi blog'unu okuyabileceğiniz Murat K. Girgin, üşenmemiş, geçen aralık başından 15 Ocak 2009'a dek süren bir araştırma yapmış, 717 blog yazarına çeşitli soruları e-mail ile göndermiş. Ya da belki her şey blog'lar arasında halledilmiştir, bilemiyoruz.

Devamı: SABAH

Görüşler

0
auselen
%71′i günde bir ve bir adetten az yazı yazıyor.
0
gentoo
Oturduğu yerden ahkam kesmek diye bir deyim vardır; bu saygın mesleği gazetecilerin elinden alan blog'cular son yıllarda açtıkları sitelerde her konuda fikirlerini istedikleri gibi dile getiriyor, zaman zaman acımasız da oluyorlar!

Gazetecilerin yazılarını ayakta yazdığını bilmiyordum! He he.. Bence blog Türkçesiyle web günlüklerinde yeralan yazıların bazıları sıradan gazetelerle karşılaştırılamayacak kadar kaliteli. Çünkü bu bahsettiğim blog yazarlarının bir çoğu kaliteli, iyi eğitim görmüş, iyi bir işte çalışan insanlar ve işlerini iyi yapıyorlar. Ne güzel işte düşünce özgürlüğünden daha güzel ne olabilir ki.

Zaten Türkiye'de okunabilecek doğru dürüst pek gazete olduğunu düşünmüyorum. Bizim gazetelerin çoğu yabancılarda küçük boyda çıkan tabloid denilen sansasyonel magazin gazeteciliği yapıyorlar. Şahsen ben bir gazete aldığımda da ilgimi çekebilecek haberler pek az oluyor. Ama yabancı gazeteler, örneğin Herald Tribune, The Guardian gerçek gazeteciliğin nasıl olması gerektiği konusunda bir fikir veriyor. Ve yabancı dilde olmasına rağmen ilgimi çekebilecek çok konu buluyorum.

Ben de nedense gazete aldığımda genelde Sabah alırım. Ama geçenlerde bu gazetede Şeref Oğuz isimli bir yazarın akıllara zarar bir yazısı vardı. Bu yazıyla ilgili yorumu da size bırakıyorum :o
0
sami
Konu ile ilgili olduğu için soruyorum. Acaba FMciler hangi blogları takip ediyorlar?
0
gentoo
0
gentoo
Bir de SWEngine 2D oyun motoru ile ilgili bir blog var tabi:

http://swworkshop.blogspot.com
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

WordPress Sansürünün Arkasından Adnan Hoca Çıktı

anonim

Bir süre önce mahkeme kararıyla engellenen wordpress sansürünün arkasından Adnan Oktar çıktı. Engellemeyle ilgili Blog Kazanı'na bir açıklama gönderen Adnan Oktar'ın savunması ise şöyle:

Ergenekon'da Bilgisayar Bulguları Kanıt mı?

sosgezbir

Basında "Ergenekon" adıyla bilinen "Ümraniye Soruşturmasında" aramalar sonucu onlarca kişinin ve bir televizyon kanalıyla bir derginin ve bir partinin gerek bilgisayarına gerekse sadece sabit diskine el konuldu.

TBMM Teknoloji Komisyonu Üyesi, Endüstri Mühendisi ve Bilgisayar Yazılım Uzmanı Seyhan, 4 Aralık 2004’de kabul edilen 5271 Sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 134’üncü maddesine göre hákim ya da savcı kararıyla elektronik ortamdaki kayıtlara veya bilgisayarlara el koyulacak ise yedeğinin alınması, bu yedeğin de adli makamlarca veya polis tarafından mühürlendikten sonra kişiye veya avukatına verilmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye'nin Bilişim Karnesi: Yine Sınıfta Kaldık

FZ

3 milyar dolarlık bir pazar yaratan Türk bilişim sektörünün ağırlığı donanım satışı üstüne. Yazılımın payı hâlâ çok küçük. Türk firmaların yazılım ihracatıysa 80 milyon doları geçmiyor. Örneğin Hindistan'da bu rakam 15 milyar dolar; 2008 yılı hedefiyse 50 milyar dolar.

Araştırma şirketi Gartner'ın DataQuest raporuna göre Türkiye 1000 kişi başına toplam PC sayısı sıralamasında 44. sırayla en dipteki ülkelerden biri.

Türklerin yüzde 77'si bilgisayar, yüzde 82.5'iyse internet kullanmamamış.

Genç Beyinlere Dönüş İmkanı

FZ

Türkiye'nin beyin göçüyle yurtdışına kaptırdığı yetenekli bilim insanlarını geri kazanma yolunda umut verici gelişmeler yaşanıyor. AB Komisyonu'nun 'Araştırmacıların Dolaşımı' ve 'Kişiyi Destekleme Özel Programı' fonları sayesinde son üç yılda, dünyanın saygın üniversitelerinde çalışan yaklaşık 40 Türk yurda döndü.

Playchess Türkçe ve Ücretsiz

meddah

220.000 üyeye sahip, dünyanın en büyük satranç portalı olan Playchess ile İş Bankası bir anlaşma yaptı. Bu anlaşma ile Playchess ücretsiz ve türkçe olarak satranç severlere http://www.satrancoyna.com.tr/ adresinden hizmet vermeye başladı.