Biltek 2005 için Geri Sayım Başladı

0
FZ
Avrupa'nın en önemli bilişim platformu olması hedeflenen Biltek 2005, ülkelerin bilgi toplumu olabilme yolunda izledikleri metodların tartışılacağı ve karşılaştırılacağı, yaşanan ve yaşanabilecek sorunlara karşı çözüm yollarının belirleneceği, bilişimin en önemli unsuru olan yazılım teknolojilerinin her yönüyle ele alınacağı ve tüm Avrupa ülkelerinden karar verici mekanizmaların, bürokrat, teknokrat, akademisyen ve siyasilerin katılacağı bilimsel bir kongre olmayı hedeflemektedir.

TBD (Türkiye Bilişim Derneği) tarafından düzenlenen BİLTEK2005'in bu seneki ana teması Yazılım olarak belirlenmiştir. Bilişim teknolojilerindeki ilerlemelerle birlikte, yeni programlama değerler dizisi, yeni yazılım araçları ve yazılım geliştirme ortamları hızla geliştirilmektedir. Bu toplantıda, bir yandan araştırmacıların orijinal çalışmaları akademik oturumlarda tartışılırken, diğer yandan, yazılımın ekonomik boyutları, standartları, açık kaynak kodlu sistemler, e-Dönüşüm alt-yapısı ve sorunları özel sektör ve kamu kurum/kuruluşlarının yetkililerince paneller ve açık oturum platformlarında masaya yatırılacaktır.

Görüşler

0
bm
Biltek 2004'un sitesi vs. nerede? Bulamadim ben. Bu ilk mi yapiliyor?
0
feran
Dostlar.. Nerde 5W-1 H kuralı hııı? Nerede?

Bilgiyi çok eksik bildirmişsiniz.. Yani bilenler bilmeyenlere anlatsın hesabı mı?
Yoksa BİLTEK 2005'in bu yılki temasının"yazılım" olduğu dışında Ne zaman, Nerede, Neden, Kimler tarafından, Ne (Biltek 2005) düzenlendiği ve Nasıl gerçekleşeceği bilgileri eksik.

Gerçi iletişimciler yılardır bu aslı 5W 1H olan kuralını yanlış çeviriyle 5N-1K diye yanlış öğretir ve öğrenirler ya neyse.
0
feran
Haa bu arada ilgili link'ten henüz "tasarım aşamasında" bir sayfa çıkıyor!
0
uakkus
Biltek 2005 Uluslararası Bilişim Kongresi'ne ait tüm bilgiler ingilizced ve türkçe olarak yayındadır.
5 N 1 K konusunda merak eden bilişimci dostlarımızın ve kongreye ilgi duyan arkadaşlarımız web sitesini ziyaret ettikleri takdirde yeterli bilgiye ulaşacaklardır. Katılım ücretsizdir.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux Semineri : Gelecek Linux - Dün, Bugün ve Yarın

anonim

Linux Kullanıcıları Derneği, Çarşamba günü saat 18.30'da Ankara Üniversitesi'nde bir linux semineri düzenliyor. Ayda iki kez düzenlenen seminerlerin bu kez konuğu, Türk kullanıcıların Linux'a kolay bir geçiş yapabilmeleri için tamamen Türkçe bir arabirim ile gelen Gelecek Linux dağıtımının geliştiricilerinden Barış Metin. Gelecek Linux'un bugüne kadar izlediği gelişim süreci, şu anki durumu ve hedeflediği gelişim süreci mercek altına alınacak. - Ayrıntılı Bilgi -

Özgür Yazılım ve Linux Günleri / 2010 : Yeni Videolar

butch

Özgür Yazılım ve Linux Günleri 2010'dan yeni videolar:
  • Free and Open Source Software for new contributors / Leslie Hawthorn (Google)
  • Mozilla, Firefox, and the Open Web / Brian King (Mozdev)
  • Akademik Çalışmalarda Özgür Yazılım / Bülent Özel (Bilgi Üniversitesi)

3. Ulusal Dijital Tasarım Sempozyumu ve Sergisi

mentat

24-26 MAYIS 2005 tarihlerinde, Yıldız Teknik Üniversitesi Oditoryum'unda 3. Ulusal Dijital Tasarım Sempozyumu Ve Sergisi düzenleniyor. Detaylı bilgi ve seminer programına buradan ulaşabilirsiniz.

Bilgi Universitesi Bilgisayar Bilimleri Seminerleri

coskung

Bilgi e-MBA programcılarından Emre Sevinç bugün Bilgi Üniversitesi Dolapdere kampüsünde bir seminer verecek:

eMBA: Geçmis Bugün Gelecek

Emre Sevinc
06 Nisan 2004 18:00-19:00 Z_39 - Dolapdere

4 yıl önce Türkiye'de bir ilk olarak gerçeklestirilen ve İstanbul Bilgi Üniversitesi bünyesinde geliştirilen
eMBA-Internet Tabanlı İşletme Yüksek Lisansı Eğitimi yazılımlarının altyapısının öyküsü.

İlgilenenleri bekliyoruz.

Uydu İletişiminde Yeni Eğilimler

adervis

İNETD tarafından düzenlenen "Uydu İletişiminde Yeni Eğilimler" isimli seminer 11 Kasım 2006 tarihinde IBM Linux Merkezinde yapılacak.