Bilmediğiniz Dosya Uzantıları

0
FZ
".A3K hangi yazılımın dosya uzantısıydı? .ABA Palm Adress Book formatı mıydı? .ELL ATI ile mi ilgiliydi? Peki linki neydi? Yahu bu .EZC dosyasını ne ile açacağız peki?" gibi sorularla meşgul oldu iseniz ya da olma ihtimaliniz varsa o zaman size ciddi ve detaylı olarak yardımcı olacak Internet sitesi FILExt. Fazla söze gerek yok, site kendi kendini gayet güzel anlatıyor ;-)

Görüşler

0
anonim
Hehhheee..

Windozcularin DOS devrinden kalma bir zulum altinda yasamaya devam etmeleri ilginc bir konu. Is mi ya.. uzantisi Wav ise bu bir muzik dosyasidir ? Boyle sacmalik olurmu ? Bu MS hix bir seyi dogru durust beceremezmi ya... ?

0
anonim
peki sizce bir dosyanın ne tür bir dosya olduğunu anlamak için grafik ortamda iconuna mı bakacağız?
0
sundance
hayır, taa 1989`da Amiga`da yapıldığı gibi başındaki bir kaç bytelık başlığına bakacaksın... Aklıma gelmemişti deme :p
0
anonim
0
anonim
0
anonim
0
FZ
Site tavsiye ettik, bir dövmediğiniz kaldı yaw ;-)
0
anonim
kullanıcının istediği bir programın dosyalarının uzantılarına ulaşabileçeğimiz bir bölüm olmalı.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Sezer siyaset meydanlık ünlü Rtük yasasını iade etti

sidar

TC Cumhurbaşkanı Sezer, siyaset meydanlarında Ovakışla köylüleri ile tartışılan Türk İnternet'inin (!) önüne set koyacak ünlü Trük (Rtük/türk/tükr) yasasını iade etti. Yorum yapmadan iade gerekçesini yazıyorum:
"İletişim teknolojisinde bir devrim niteliğindeki internet yayıncılığının en baskın yönü, düşünceyi açıklama ve yayma özgürlüğünün, özgün kanaat oluşumunun günümüzdeki en etkin kullanım alanı olmasıdır.

İnternet ortamındaki yayıncılıkta, hukukun üstün kılınması, kişilik haklarının korunması ve bunun yanında da yayın yoluyla düşünce ve ifade özgürlüğü gibi duyarlı alanların dengelenmesi sorunu ortaya çıkmaktadır. Bu sorunlar ancak, ifade özgürlüğü esas alınarak ve yayınlar üzerindeki denetim yargıya bırakılarak sağlanabilir.

İnternet yayıncılığına ilişkin ilkelerin ve öteki düzenlemelerin özel bir yasa ile yapılması en doğru yol olacaktır. Bu yola gidilmeyerek, yayınların düzenlenmesinin tümüyle kamu otoritelerinin takdirine bırakılması ve Basın Yasası'na bağlı kalınması internet yayıncılığının özelliği ile bağdaşmamaktadır. "

Sizi Rahatsız Eden Kavramları Google İle Değiştirin!

FZ

Savaş karşıtı slogan tespit edildi, hedefi saptırıldı ve Google ile temizlenip pırıl pırıl yapıldı.

Bu yıl, meşhur "1984" romanının yazarı George Orwell'in 100. doğum yıldönümü. Orwell, dilin gücünün politika bağlamında ne kadar etkili olabileceği üzerine bir hayli düşünmüş ve yazmıştı. Yazar, Internet aracılığı ile kavramların nasıl kısa sürede ve güçlü şekilde çarpıtıldığını görse idi herhalde küçük dilini yutardı!

Ergonomik bilgisayar kullanım kılavuzu

sundance

Eve gitsem de bilgisayarla uğraşam diyenlerin acaba ne kadarı saatlerce bilgisayar kullanmanın ergonomik olarak yaratabileceği sorunlardan haberdar. Kaçımız Bilgi'de sunum yaparken Stallman'ın taktığı bilekliğin Carpal Tunnel Sendromu ile ilgili olduğunu ve bunun kalıcı zararlara yol açabildiğini biliyor?

Bu konuda birçok soruya cevap veren, çok güzel bir döküman HP'nin sitesinde yer almakta. Türkçe si de bulunan bu 58 sayfalık dökümanı, bilgisayar başında günde dört saatten fazla zaman geçiren herkese öneriyorum.

TTnet ADSL Tarifesi Yenilendi!

parsifal

TTnet ADSL tarifelerinde 1 Ağustos 2007 tarihinden geçerli olmak üzere değişiklik yaptı.
256/64 Limitsiz ve 512/128 Limitsiz tarifeleri tarihe karıştı. 4096/1024 Limitsiz tarifesi yeni listede dikkat çekiyor.

Her işe yarar network kablosu!

sundance

Yanında laptop taşıyan hemen hemen bütün ağ yöneticileri bir cross kablo bulundurur. Biraz abartanlar, bunu patch kabloya çevirecek bir çevirici de yapıp, ek aparatına bağlarlar. Öte yandan hala routerlara bağlanmak için terminal kablosu gerekir, bunların da cinsleri vardır vs. vs.

Bütün bunlardan sıkılan bir arkadaş 5'i bir yerde ağ kablosu projesini hayata geçirmiş. Projenin son aşamasını oluşturan loopback kablo test cihazını isterseniz ThinkGeek'den alabilirsiniz. Ya da oturup herşeyi kendiniz yapar, keyfini çıkartırsınız.