Information Architects Sunar: Internet Web Trends Metro Haritası

0
FZ
O bir harita. O bir metro haritası. Hayır o bir Internet haritası. Hayır o bir yeni trendler... O bir... o bir...

İyisi mi ne olduğuna siz karar verin:
Web Trend Map 2008 Beta

Web Trend Map 2007 Version 2.0

Trend Map 2008: What’s New?

Edward Tufte ile kavga eden (Web tasarımının %95'i tipografiden başka bir şey değildir dedikleri için), Çizburger Arayüzü diye makale yazan, Facebook'un yeni tasarımı için kendilerine teklif götüren Information Architects şirketi yakın takibe alınması gereken yeni nesil şirketlerden.

İlgili Yazılar

Way Back Machine Ya Da Durdurun Dünyayı İnmek İstiyorum!

darkhunter

Internet anılarınızda yer almaya başladı mı? Zaman zaman, bundan birkaç yıl önce gezdiğiniz siteleri artık bulamamaktan yakınıyor musunuz? Ya da takip ettiğiniz bir sitenin bundan birkaç yıl önceki halini görmek ister misiniz?

MailExpire, faydalı bir olay!

larweda

Bugünlerde her web sitesi içerisindeki bilgiye ulaşabilmemizi sağlamak için mutlaka e-mail adresimizi istiyor, sonuç olarak da birsürü yere mail adresimizi vermiş oluyoruz ve bir şekilde hangisinden geldiğini bilemediğiniz yüzlerce spam mail ile uğraşmak zorunda kalıyoruz. Bu tarz sorunlara bir çözüm, bedava e-mail veren birsürü yerden birsürü mail adresi alıp, gerekli yerlere gerekli e-mail adresini, gereksiz yerlere de gereksiz e-mail adresini vermek. Ancak bir süre sonra neyin gerekli neyin gereksiz olduğu da karışıyor ve onlarca e-mail adresinizdeki mail`lerin hangisinin gerçekten okumak isteyebileceğiniz mail'ler olduğunu takip edemiyorsunuz. Benim enson bulduğum çözüm ise, MailExpire.

O’Reilly Web 2.0 lafını tescillemiş!

meddah

Web 2.0 hakkında konuşma düzenleyen bir şirkete O'Reilly'nin New York'daki avukatları tarafından bir tehdit mektubu gönderildi. Amaçları kendi izinleri olmadan Web 2.0 ismi altında hiçbir organizasyon yapılmamasi. Organizasyon da çok büyük değil! Katılım en fazla 100 kişi oluyor. Yani uluslararası bir organizasyondan bahsetmiyoruz.

Gönderilen mektubu bu adresten görebilirsiniz

PayPal gelmiş niye söylemiyorsunuz?

huseyin

Bu haber teknolojiye uzak gözükse de aslında onunla çok içiçe. Yurt dışında yeni çıkan elektronik cihazlara, bilgisayarlara eBay'den imrenerek bakardım.

Nasıl ödeyeceksin? Satan kişi kredi kartı kabul etmiyor. Tek yol PayPal ama o da Türkiye'yi desteklemiyor. Hüzünle kapatıyorsunuz siteyi. Amerikaya giden birisini bul, derdini anlat ki gelirken sana getirsin

Az ama öz : Opera 7

sleytr

Son bir aydır çıktımı diye iki-üç günde bir kontrol ettiğim Opera 7'nin ilk betasını sonunda indirdim. Şimdilik sadece Windows sürümü)
Bir saatlik bir kullanım sonrasında Opera 7'nin en az umduğum kadar iyi olduğunu söyleyebilirim. Sayfa gösterim motoru tamamiyle baştan yazılan Opera 7 artık bir çok standardı ve standard olmayan bazı özellikleri daha iyi destekliyor. (Changeloguna buradan bakabilirsiniz)
Norveç'li ustalar M2 ile Opera'nın sörf konusundaki hız ve performansını e-posta ve haber gruplarına erişim alanınada taşımışlar. Son olarak Opera'nın eklenen ve geliştirilen onca özelliğine rağmen hafifliğinden ve hızından hiçbir şey kaybetmediğini de belirttikten sonra sizi hemen bu 3.1mb'lık az ama öz browserın deneme sürüşüyle baş başa bırakıyorum...