Bilgisayarlar ve Ses Tanımada Gelinen Son Nokta

0
FZ
SRI International'dan Kemal Sönmez 20 Aralık 2006'da yani öbür gün Boğaziçi Elektrik Elektronik Mühendisliği binasındaki "EE Lounge"da saat 15:00 - 16:30 arasında konuşma ve konuşmacı tanıma konusunda bir seminer verecek. Konuşmanın İngilizce özeti haberin devamındadır...

TalkPrinting: Using Advanced and Stylistic Features for Speaker ID

Abstract:

Speaker recognition has seen significant new developments in recent years, as reflected by the performance of the systems at the NIST Speaker Recognition Evaluations (SRE) of the past few years. In this talk, I will give a brief overview of the current state-of-the-art then describe our approach, /TalkPrinting/, that involves a rich stylistic representation in addition to several novel acoustic ones. SRI's /TalkPrinting/ systems has been the top performing system in 2004 and 2005 at NIST SREs. It involves seven subsystems that account for speaker variation at different scales. I will introduce each system and also talk about system combination and describe statistical techniques for measuring and optimizing the final performance. Time permitting, I will also briefly show SRI-Speaker Recognition Dashboard, a SRE system browser that highlights how combination of stylistic and acoustic features helps by displaying intermediate features and models as well as the final scoring in a verification system.

Short Bio:

Kemal Sönmez received his Ph.D.in Electrical Engineering from the University of Maryland College Park in 1998. He joined the Speech Technology and Research (STAR) Laboratory of SRI International (former Stanford Research Institute) in 1996 and has been a senior research engineer at SRI since 2001. He has been PI or key technical member on several speech and speaker recognition, and biocomputation programs, including DARPA programs ROAR, EARS, GALE, BioCOMP, and NSF program KDD, as well as, more recently, several NIH funded projects in computational biology. He was a member of the Institute for Mathematics and its Applications (IMA) Fall 2000 Workshop on Mathematical Foundations of Speech Processing and Recognition at the University of Minnesota, a visiting research scholar at the Division of Applied Mathematics and Center for Computational Molecular Biology at Brown University in Providence during the Spring 2004 semester, and a senior member of the landmark based speech recognition team at the 2004 Center for Language and Speech Processing summer workshop at Johns Hopkins University in Baltimore. In addition to topics in speech and language processing, his research interests include statistical modeling of evolution in genomic sequences, signal transduction models, discovery of orphan GPCR ligands, pathway models, and building integrated models for systems biology. He was the proposal manager and a system architect for SRI-UC Berkeley consortium for BioSPICE, an open source systems biology platform supported by DARPA and managed by SRI.

Görüşler

0
fayntom
Kaç kişiyi misafir etmeyi düşünüyorsunuz acaba o salonda ?
0
Tarık
Toplantı siz iletinizi göndermeden bir gün önce bitmiş.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bilim Teknik´den haberler -1- İki Gezegenli Türk Bayrağı

parsifal

Uzay konusu aylar önce bu konu ile haber yazma isteği doğduğunda oluşturulmuştu.
Daha sonraları ise Cumhuriyet gazetesi web sitesinde üyelik sistemine geçti.(Ne alaka???) .Böylece güzel bir dergiyi internette okumaktan mahrum kaldık. Gazeteye para verip alıyorken "Bilim Teknik" gibi bir dergide yer alan bazı haberlerden alıntılar yapmaya karar verdim...

Profesörün Son Dersi

vst

Arkasında hüzün verici bir hikaye, ama o kadar etkileyici ki...

Uzatmadan; Atlatamadığı kanser hastalığının son aşamasına giren Carnegie Mellon Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü profesörlerinden sanal gerçeklik uzmanı Randy Pausch'un son dersi Çocukluk Rüyalarına Gerçekten Ulaşmak...

Neşeli, çarpıcı, düşündürücü olduğu kadar, uzun bir video olsa da insan "Hiç bitmese!" diyor. Herkesin izlemesi için ne yapsak?

Slashdot haberi: http://slashdot.org/articles/07/09/21/1448229.shtml

Sözcükleri Koklamak ya da Kokulara İsim Vermek...

FZ

Güle gül demesek yine de güzel kokmaz mıydı o çiçek? *

İngiliz nörologların son çalışmalarından birine göre bir kokunun isimlendirilmesi onun algılanışını etkiliyor.

Örneğin deneklere aynı koku önce "kaşar peyniri" olarak etiketlenip sonra "vücut kokusu" olarak etkiletlenip sunulunca, "kaşar peyniri" olarak sunulan kokunun "vücut kokusu" olarak sunulana kıyasla daha iyi koktuğunu söylemişler.

Oxford Üniversitesi'nde gerçekleştirilen araştırmaya göre kokunun ismi belli bir beyin bölgesini harekete geçirebiliyor. fMRI (functionaol Magnetic Resonance Imaging) yöntemi ile görüntülenen beyinlere bakıldığında ilginç şeyler göze çarpmış.

85 Milyon Bilinmeyenli Denklemi Çözdüler

FZ

Bilkent Üniversitesi’nde görevli araştırmacılar, 85 milyon bilinmeyen içeren dünyanın en büyük bilişimsel elektromanyetik problemini çözerek bir dünya rekoruna imza attılar.

Önceki rekorda da isimleri bulunan araştırmacıların son çalışmaları, savunma sanayinde radar, uydu ve uzaktan algılama sistemlerinde çok daha ileri teknolojilerin geliştirilmesi aşamalarında da kullanılabilecek.

Kaynak: NTVMSNBC

Zipf Yasası, Dilbilim, Müzik

FZ

Arjantinli fizikçi Damian H. Zanette dilbilim bağlamında incelenmiş ”Zipf Yasası“nı müzik analizine uygulamış ve dil ile müzik arasında önemli ortak bir nokta bulduğunu iddia ettiği makalesini yayınlamış. Makalenin haberine buradan, orjinaline ise buradan erişebilirsiniz.

Zanette´nin analizi “bağlam” kavramını dil ile müzik arasında ortak bir kavram olarak ele alıyor ve böylece tonal müzikle atonal müzik arasındaki psikolojik (ve semantik) farkı açıklamaya çalışıyor.

Kaynaklar: FZ Blogs, slashdot