Bilgisayar Sektöründe Yazılım Seferberliği

0
Nightwalker
2000 Yılında Kurulan Türkiye Bilgisayar Mühendisleri ve Programcıları Derneği, (TBMPO), bilgisayar sektörünün gelişmesine katkıda bulunmak adına çeşitli eğitim faaliyetleri organize etmektedir. Bu çalışmaların en başında KOSGEB' le oluşturulan stratejik bir ortaklığın sonucu olarak başlatılan YAZILIM SEFERBERLİĞİ dir. Müracaat eden firmalar şu an KOSGEB'in 38 tane teşvik ve hibe imkanlarından yararlanma fırsatı bulacaklardır.
Yazılım seferberliğinin amacı bilgisayar sektörünün ihtiyacı olan her türlü elemanı en etkin şekilde eğitmek, güçlü bir yazılım sanayii oluşturmak ve desteklemek, yetiştirilen elemanların doğru firmalarda değerlendirilmesini sağlamak olarak özetlenebilir. Bu planın en dikkate değer yönü ise firmaların eğitim maliyetlerinin KOSGEB tarafından desteklenmesidir. Yani dernek üyesi firmaların ücretlerini KOSGEB finanse edecektir.

Türkiye Bilgisayar Mühendisleri ve Programcıları Derneği ve KOSGEB arasındaki bir başka iş biriliği sayesinde ise 1000 adet firma 38 alandaki projesinden dolayı kredi ve hibe olarak desteklenecektir. Bu desteğin ilk kriteri Türkiye Bilgisayar Mühendisleri ve Programcıları Derneği üyesi olması ve projelerin desteklenebilir şartlara sahip olmasıdır. Üye firmaların en büyük avantajı bu iş birliğinden dolayı pek çok bürokratik engelin Türkiye Bilgisayar Mühendisleri ve Programcıları Derneği tarafından üye firmalar lehine azaltılmasıdır.

Daha Detaylı Bilgi İçin http://www.tbmpd.org.tr/kosgeb/ adresine bakabilirsiniz.

Not: Son zamanlarda Türkiye de yazılım sektörü adına iyi şeyler mi olmaya başlıyor, yoksa ben mi bu aralar çok iyimserim ? :)

İlgili Yazılar

Neden frameworklerden nefret ediyorum!

anonim

Bir baharat rafı yapmak için tahta, biraz çivi, çekiç, testere vb. birkaç alet mi edinmeliyim, yoksa "yüksek kaliteli", "endüstriyel üretim" bir baharat rafı için bir "general-purpose tool-building factory factory factory"ye mi ihtiyacım var?

Frameworkler, libraryler, middleware platformlar üzerine eğlencelibir yazı : Why I Hate Frameworks

fazlamesai.net'e soralım: Proje Yönetim ve Hata Takip Yazılımları

anonim

Eğer grup halinde projeye başlanacaksa o projede proje yönetim yazılımının (project management software, XP software) ve bir hata takip programının (bug tracking) kullanılması tavsiye ediliyor.

Proje yöneticilerine ve bu işe ilgi duyan arkadaşlara soralım: Kullandığınız, incelediğiniz yazılımların avantajları ve dezavantajları nelerdir?

Bizim kriterimiz kolay uyarlanabilirlik ve kullanılabilirlik olduğundan, dotproject ve mantis oldu.

C-Kodunda Güvenlik Açıklarını Bulan Program

sundance

Freshmeat`de bulduğumuz ganimetlere bir yenisi eklendi. Flawfinder

Python ile yazılmış olan bu program C kodundaki, muhtemel buffer overflow problemlerini tespit etmekte ve bunları tehlike derecelerine göre sıralayıp raporlamakta.

Şu an için Unix sistemlerde çalışan bu program, Python tabanlı olduğundan çok kolaylıkla Windows`a uyumlu hale getirilebiliyor.

PHP Dilinin Yaratıcılarından Zeev Suraski Türkiye'ye Geliyor

sidarsahin

Zend'in kurucu ortaklarindan Zeev Suraski ve yine PHP dilinin geliştiricilerinden Derick Rethans, Türkiye'ye geliyor. Web programcılarını biraraya getirmeyi amaçlayan 24 Ocak'da düzenlenecek etkinlikte yer kısıtlı, hemen kaydınızı yaptırın.

Whitespace; Tertemiz bir Dil !

anonim

Eğer sizde her öğrendiğiniz dilde acayip karakterleri ezberlemekten bıktıysanız buyrun Whitespace'e. Bir takım über geek şahsiyetler tarafından yazılmış bu programlama dilinde bütün kodlama [Space] , [Tab] ve [LF] ile yapılıyor. Bu dil ile birşeyler yazmayı düşünecek kadar aştığınızı düşünüyorsanız sizi böyle alalım...