`Bilgisayar Bilimleri'nin Başarısı´ ya da `Kaplanın Çizgilerinin Oluşumu´

0
butch

Bilgisayar Bilimleri'nin aslında masamızdaki (ya da cebimizdeki) küçük makineyle sadece dolaylı bir bağı var. Temel ve geniş bir bilim alanı. 60 dakika içinde felsefeden cinsiyete, cinsellikten siyasete, sosyolojiden tarihe ve nihayet kaplanın çizgilerine varan bir yolculuk yapacağız. Sizi şaşırtacak en az bir şey öğreneceğinizin garantisini veriyoruz.

Görüşler

0
melitical
Teşekkürler bu faydalı paylaşım için.
0
Betelgeuse
Bilgi Universitesinin dışından olan bizlere bile bir çok şey öğretmiş olan bilgisayar bilimleri bölümünün kapatılıyor olmasına çok üzüldüm.
Chris hoca yine çok güzel şeyler anlatmış, sunuma gidemeyenler için video yayınlaması da güzel oldu.
0
Tarık
Benim gibi liseden mezun olmayı başaramayan alaylı takozlara bile bilgisayar bilimleri adına uzaktan da olsa bir şeyler vermeyi başarabilmiş bir insan.

İnsanlara vermeye çalıştıklarına karşılık maruz kaldığı tutum yine o "Türkiye" gerçeğini gözlerimizin önüne seriyor. Yazık.
0
Betelgeuse
"Bu kadar saçmalayabilmek için okumuş olmak gerekir" anlamına gelen şeyler söylemişti. Ne kadar doğru.

0
Kvicken
Konu her ne kadar ilgi çekici olsa da anlatıcı düzgün bir Türkçeyle konuşmadığı zaman soğuyorum konudan. Kötü bir niyetle söylemiyorum ama gerçekten durum böyle.
0
Betelgeuse
Anlatıcı'nın anadili Türkçe değil, haliyle aradaki hataları hoşgörmek gerek, bizler anlayalım diye anadili olmayan bir dilde anlatmaya çalışmış.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Pardus

redogre

fazlamesai.net'e soralım: Teknoparklar İşe Yarayacak Mı?

FZ

Önce bir alıntı:

Devletlerin bu konudaki en cüretkâr adımı teknopark diye adlandırdığımız özel teknoloji geliştirme bölgeleri. Teknoloji alanında yazılım, donanım ya da hizmet üretimi yapacak firmalar bu özel bölgelerde çeşitli vergi avantajları sayesinde rekabetçi bir yapıya bürünüyor. Bunun bizdeki yansıması ise genellikle sadece vergi avantajından faydalanmak için ortada teknopark mantığı içinde ürettiği hiçbir şey olmayan firmaların tüm operasyonunu bu alanlara kaydırması oluyor. Teknopark arazilerinin sahibi olarak metrekare başına aldıkları fahiş kira bedelleriyle üniversitelerin de keyfi yerinde... Sonucun ne olduğu sektörü takip edenlerin malumu. İnşallah 10 yıl sonra 'Teknopark modeli işe yaramıyor, uyguladık, olmadı' gibisinden şeyler duymayız.


Sonra bir soru: Sizce yazılım ve donanım alanında Türkiye kökenli şirketlerin dünya devleri ile rekabet edebilmeleri için Teknopark yapılanması anlamlı ve uzun vadede işe yarayacak bir oluşum mudur?

Birileri bir şeyleri yanlış anlıyor...

sundance

Bu sabah bir mail aldım. Kısaca ´Hesabımı nasıl kapatacağımı öğrenemedim, bana yardımcı olursanız sevinirim´ şeklinde bir içeriği vardı.

Bu Fazlamesai´yi kurduğumuzdan bu yana geçen üç yıl içindeki ikinci üyelik iptal istemi. Açıkcası ilk seferde de anlamakta zorlanmıştık, şu anda da çok anladığımız söylenemez. Hiçbir bağlayıcılığı, üyelik aidatı vs. olmayan arada sırada yazdığı bir yerden niye üyeliğini iptal eder biri ?

Bu konu üzerine biraz kafa yorunca aklıma başka başka şeyler geldi ve aşağıdaki yazı oluştu. Bir cemiyet olarak fazlamesai konusunda...

İyi yıllar

butch

Malum, birkaç saat sonra 2002 yolcu. Birbirimizi tebrik edelim, coşalım. Bu sene hayatlarımızın en güzel yılı olsun. Seneye yine fazlamesai.net'de görüşelim. Sağlık ve sevgiyle kalın.

2000lerde Müzik Kalitesi ve Yüksek Ses Savaşları

FZ

Matematikçi, müzisyen ve yazılım geliştirme uzmanı bir dostumdan önemli bir konuya dikkat çeken ilginç bir e-posta alınca tüm müziksever FM üyeleri ile paylaşmadan edemedim:

"Emre kadresim,

Yeni yılın kutlu olsun.