`Bilgisayar Bilimleri'nin Başarısı´ ya da `Kaplanın Çizgilerinin Oluşumu´

0
butch

Bilgisayar Bilimleri'nin aslında masamızdaki (ya da cebimizdeki) küçük makineyle sadece dolaylı bir bağı var. Temel ve geniş bir bilim alanı. 60 dakika içinde felsefeden cinsiyete, cinsellikten siyasete, sosyolojiden tarihe ve nihayet kaplanın çizgilerine varan bir yolculuk yapacağız. Sizi şaşırtacak en az bir şey öğreneceğinizin garantisini veriyoruz.

Görüşler

0
melitical
Teşekkürler bu faydalı paylaşım için.
0
Betelgeuse
Bilgi Universitesinin dışından olan bizlere bile bir çok şey öğretmiş olan bilgisayar bilimleri bölümünün kapatılıyor olmasına çok üzüldüm.
Chris hoca yine çok güzel şeyler anlatmış, sunuma gidemeyenler için video yayınlaması da güzel oldu.
0
Tarık
Benim gibi liseden mezun olmayı başaramayan alaylı takozlara bile bilgisayar bilimleri adına uzaktan da olsa bir şeyler vermeyi başarabilmiş bir insan.

İnsanlara vermeye çalıştıklarına karşılık maruz kaldığı tutum yine o "Türkiye" gerçeğini gözlerimizin önüne seriyor. Yazık.
0
Betelgeuse
"Bu kadar saçmalayabilmek için okumuş olmak gerekir" anlamına gelen şeyler söylemişti. Ne kadar doğru.

0
Kvicken
Konu her ne kadar ilgi çekici olsa da anlatıcı düzgün bir Türkçeyle konuşmadığı zaman soğuyorum konudan. Kötü bir niyetle söylemiyorum ama gerçekten durum böyle.
0
Betelgeuse
Anlatıcı'nın anadili Türkçe değil, haliyle aradaki hataları hoşgörmek gerek, bizler anlayalım diye anadili olmayan bir dilde anlatmaya çalışmış.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bilgi İşlem, Matematik, Kriptografi ve Kadınlar

FZ

Yer: İTÜ Fen Edebiyat Fakültesi, Mühendislik Bilimleri. Bir Doç. Dr.un odası.
Kişiler: Doc. Dr. ve bir öğrenci.
Diyalog:
Hoca: Vakti zamanında tıpkı senin gibi kriptografi ile ilgilenen bir kız vardı, bitirme projesine ben danışmanlık etmiştim. Sene 1995. Ben daha o zaman Yrd. Doçentim.

``Az´´ daha mı iyi?

cbc

Web 2.0'da yapılan konuşmalardan birisinin konusu "Az"ın iyiliği. Konuşmacı rakiplerinizle giriştiğiniz yarışı kazanmanın yolunun ondan bir ya da daha fazla işi yapabilmekten ziyade "az"lıktan geçtiğini savunuyor.

Anladığım kadarı ile özetleyeceğim bu maddeler ile ilgili fazlamesai.net ne düşünüyor?

Kış Geldi

butch

Projeleri Yarım Kaldı!

parsifal

Dünya biliminde "yeşil polimer"i bularak büyük yankı yaratan bilim insanı Gürsel Sönmez'i 37 yaşında trafik kazasında yitirdik. Buluşu dünyanın önde gelen dergilerine kapak olan, Sönmez'in yeni projeleri de vardı: Biri "süper kapasitörler" ile ilgili, diğeri, elektrokromik polimerlerin (elektrik akımı ile renk değiştirebilen polimerler) veri saklama kapasitesi ile ilgili.
Kaynak: O. Bursalı, Cumhuriyet Gazetesi, 18 Ocak 2005, s.1, s.7

Bir Çocuk Dünyayı Nasıl Değiştirdi?

FZ

Melih Yalçıneli'nin bir süre önce Yazılım İhracatı Yahoo! haberleşme grubuna yolladığı e-postayı paylaşmak ve FM camiası ile tartışmak istedim:

Can robotlara karsi buyuk bir ilgi duymaktadir. Can amcasi Mete ve dedesi Hasana yas gununde robot oyuncak almalarini soylemistir ve Can'in oyuncaklari arasinda zaten cok sayida robot vardir. Can gecenlerde tornavidayi alip bu robotlardan birkac tanesinin icini acip kurcalayarak bunlarin nasil calistigini merak ettigini gostermistir. Bu durum Can'in Annesi Zeynep Hanim'in gozunden kacmamistir ve annesi Can'in yaptigi resimlerde de bu ilgiyi uzun zamandir gozlemektedir. Bir gun Can televizyonda robotlarla ilgili bir bilimkurgu film seyreder. Can o gun aksam babasi Murat'a bir robot yapmak istedigini ve ilerde robotlar yapan bir muhendis olmak istedigini soyler.