`Bilgisayar Bilimleri'nin Başarısı´ ya da `Kaplanın Çizgilerinin Oluşumu´

0
butch

Bilgisayar Bilimleri'nin aslında masamızdaki (ya da cebimizdeki) küçük makineyle sadece dolaylı bir bağı var. Temel ve geniş bir bilim alanı. 60 dakika içinde felsefeden cinsiyete, cinsellikten siyasete, sosyolojiden tarihe ve nihayet kaplanın çizgilerine varan bir yolculuk yapacağız. Sizi şaşırtacak en az bir şey öğreneceğinizin garantisini veriyoruz.

Görüşler

0
melitical
Teşekkürler bu faydalı paylaşım için.
0
Betelgeuse
Bilgi Universitesinin dışından olan bizlere bile bir çok şey öğretmiş olan bilgisayar bilimleri bölümünün kapatılıyor olmasına çok üzüldüm.
Chris hoca yine çok güzel şeyler anlatmış, sunuma gidemeyenler için video yayınlaması da güzel oldu.
0
Tarık
Benim gibi liseden mezun olmayı başaramayan alaylı takozlara bile bilgisayar bilimleri adına uzaktan da olsa bir şeyler vermeyi başarabilmiş bir insan.

İnsanlara vermeye çalıştıklarına karşılık maruz kaldığı tutum yine o "Türkiye" gerçeğini gözlerimizin önüne seriyor. Yazık.
0
Betelgeuse
"Bu kadar saçmalayabilmek için okumuş olmak gerekir" anlamına gelen şeyler söylemişti. Ne kadar doğru.

0
Kvicken
Konu her ne kadar ilgi çekici olsa da anlatıcı düzgün bir Türkçeyle konuşmadığı zaman soğuyorum konudan. Kötü bir niyetle söylemiyorum ama gerçekten durum böyle.
0
Betelgeuse
Anlatıcı'nın anadili Türkçe değil, haliyle aradaki hataları hoşgörmek gerek, bizler anlayalım diye anadili olmayan bir dilde anlatmaya çalışmış.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

İsminizi Ay'a gönderin...

RoR

NASA'nın Ay araştırmaları için kullacağı NRO uzay aracında bulunan bir mikroçip'e isminizi yazdırabiliyorsunuz...

Son başvuru 27 Haziran 2008

NASA'nın NRO uzay aracı yeni teknolojileri kullanarak, potansiyel kaynakları ve karakterize çevresel etkenlerini inceleyecek...

Kaynak: http://inosci.blogspot.com/2008/05/isminizi-aya-gnderin-nro-nasa.html

MyLink: Cracker oyunu!

sundance

Bundan yaklaşık iki yıl kadar önce Uplink isminde bir oyun gönüllerimizi fethetmişti

Bir Cracker RPG olarak tanımlayabileceğimiz oyun, bağımsız bir oyun firması tarafından yapılmış olması, pırıl pırıl kutulardaki beş para etmez oyunlar yerine, (oyunun mantığı ile örtüşen) saman kağıttan sarı bir zarfta posta ile elinize ulaşması, oyun cdsinin bile oyunun bir parçası olan bir bulmacayı barındırması ve oyunun aynı anda hem windows hem de linuxda çıkması ile oldukça dikkat çekmişti.

Geçen hafta içinde Uplink hayranlarından biri, bu kadar güzel bir oyunun kapalı kodlu olmasına dayanamamış ve MyLink adında bir versionunu çıkartmış. Daha bir haftalık olmasına rağmen birçok özelliğe sahip olan Mylink, Uplinkde olmayan network modunu da içermekte. Perl ve TK ile yazıldığından da hemen her platformda da oynanabiliyor.

Geleceğin Medyası

redogre

Geleceğin Medyası

FM International: Hello World!

FZ

Yaklaşık 5 yıl önce bugünlerde mütevazı bir şekilde yayın hayatına başlamıştık. Pek çok haber, yorum, görüntü değişikliğinin ardından içeriği televizyona taşıdık, altyapımızı yeniledik, galaksimizi ziyaret etmeye başladık ancak eksik olan bir şey vardı: Dünyadan geribesleme almak!

Bilen de bilişiyor bilmeyen de !

sundance

Bu sabah Yeni Şafak gazetesinin Bilişim bölümünde TÜBİTAK'a "CD'den çalışan yazılım"la övünmek yakışmaz! başlıklı bir makale okudum.

Açıkcası makaleyi okumanıza bile gerek yok, başlık makalenin yazarının temel derdini ortaya koyuyor. Uludağ ekibinin üstünde çalıştığının bir Live CD olmadığını mı anlatmak lazım, yoksa Live CD'nin bir ekstra olduğunu, LiveCD olan bir sistemi (birçok durumda) sadece dosyaları kopyalamakla bile harddisk üzerine kurabileceğinizi mi, yoksa "Alın işte bu işle uğraşan münafıklar bunlar" modunda bir içeriğin altına ekibin fotoğrafını koymaktaki yaklaşımın yanlışlığını mı? Ben bilemedim.

Ama Pardus hakkında en ufak bir heyecan bile duymadan söyleye söyleye bunu söyleyebilmek ya vicdansızlıktır, ya da birileri yazdıkları yazılar karşılığı barter yapmanın yöntemini bulmuş ;)